Şimdi Ara

Android otomotiv sektörüne resmen adım attı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
29
Cevap
0
Favori
531
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj




  • Android otomotiv sektörüne resmen adım attı





    Google'ın otomotiv endüstrisinin önde gelen isimleri ile oluşturduğu Open Automotive Alliance girişimi ilk meyvesini verdi ve Android Auto platformu I/O 2014 konferansında resmi olarak tanıtıldı.




    Apple'ın CarPlay programı ile benzer özelliklere sahip olan Android Auto, akıllı telefon ile araç içi eğlence sistemini birbirine ilişkilendirerek basitleştirilmiş bir Android kullanıcı arayüzünün araç ekranından ulaşılabilir olmasını sağlıyor.




    Android Auto arayüzünde navigasyon, iletişim ve müzik gibi belli başlı menüler bulunuyor ve Google Voice Search sayesinde direksiyondaki bir buton ile sistemi ses ile yönetmek mümkün oluyor. 




    Android Auto kullanıcının ihtiyacı olan bilgiyi doğru zamanda ekrana getirme mantığına odaklanıyor. Tam sürüm Google Haritalar adım adım navigasyonun yanında kullanıcının alışkanlıklarına göre muhtemel güzergahlar hakkında kişisel önerilerde de bulunuyor.




    Kullanıcılar sesli olarak SMS yazdırıp gönderebilirken, Google Play Music oynatma listelerine ve kütüphanesine erişebiliyor. Google; Songza, TuneIn gibi pek çok servis ile müzik akışları konusunda ortaklık yapacak. 




    Android Auto sanılanın aksine araç içi eğlence sisteminde varsayılan kullanıcı arayüzü olarak karşımıza çıkmayacak. Sadece uyumlu akıllı telefonlar ile eşleştiğinde ekrana yerleşen bir arayüz olacak. 




    Android Auto programını hali hazırda 40 otomotiv üreticisi destekliyor ve ilk araçların yıl bitmeden piyasada olması bekleniyor. Bunlardan birisi de Audi olacak. Android Auto yazılım geliştirme aracı da ilerleyen dönemde geliştiricilere sunulacak.  

     

     



    Kaynak:http://www.phonearena.com/news/Android-Auto-is-here-Google-brings-contextually-aware-Android-interface-to-your-cars-dashboard_id57523







  • Yakinda bi taraflarimiza da elnl atar

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Apple carplay i duyurduğunda anasayfa haberle dolmuştu, şimdi hale bak

  • "Şimdi arabayı Android mi alalım Ios mu? Hangisi daha az yakıt tüketimi sağlar?"
    Geleceğe mesaj
  • Adamlar büyüye büyüye yakında devlet kuracaklar.
  • Ulan artık El atmayacağı yer kalmayacak korkmaya başladım
  • Geç bile kaldılar bu iş için.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Telefondaki programda "come" butonuna basıp arabayı ayağıma çağıramıyosam ne yapim böyle hizmeti aga

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • "Bunlardan birisi de Audi olacak." bu cümlenin son paragraftaki amacını anlayamadım.

  • Google I/O da o kadar özensiz bir habercilik yaptınız ki pes dedirtti.

  • Editör arkadaşlar her yere sponsorla veya tüm masraflar dahil davetle gitmeye gitmeye alışıklar, halbuki Google I/O etkinliğine aylar önce para ödeyip kayıt yaptırmak gerek. Ana sayfadan cpu/gpu fan haberi yapmak varken ne yapacaklar I/O etkinliğini. Bari sürekli haber aşırdığız engadget.com ana sayfasına bakın yıkılıyor ortalık theverge.com'u pocketlint.com'u, liliputing.com'u vs hiç saymayacağım. Allah aşkına bi bakın şu adreslere an itibarı ile teknoloji dünyasının kalbi Google I/O etkinliğinde atıyor.

  • buzdolabına girmeleri yakındır
  • bir an araba ürettiler sanmıştım.
    bişey sorabilir miyim neden gitmediniz etkinliğe

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • theasus kullanıcısına yanıt
    quote:

    It was also revealed that Google is now partnering with over 40 car manufacturers, which will support Android Auto. The first car with the service on board will be released "by the end of the year". Additionally, Android Auto's SDK will be available for developers later this year.


    Kaynakta Audi falan geçmiyor. Editörün arabası Audi heralde...

    Edit: Çeviri ile aynı paragrafta geçmiyor... İlk paragrafta aşağıdaki gibi bir bilgi var

    Open Automotive Alliance (comprising of Google itself, Audi AG, General Motors Co., Honda Motor Co., Hyundai Motor Group and NVIDIA Corp)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi shadowtr -- 26 Haziran 2014; 15:20:16 >




  • Gerçekten I/O konferansında Donanım Haber taraf tuttu desek yeridir. Apple WWDC konferansında gerçekten 3 saate yakın canlı yayın yaptılar. Ama I/O konferansında gün gün'er haberler gördük, I/O ile ilgili. Bu tutum değiştirilmeli. Gün Bey zaten Apple taraftarı. Sanki WWDC'de maşallah devrim yaptı, Apple. 3 saat canlı yayın yapıldı. Ama gel gelelim, Google hiç bir şey yapmadı? Olmaz böyle şey. Bu tutum değiştirilmeli. Burada kimseyi amacım kötülemek değil, eleştirmek. Doğruları söylemek. İyi günler.

  • Vay be her yerdeler

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • CarPlay'li araba Androidli arabadan niye bu kadar pahalı değer mi ?
    Seneye bu mesajı bekliyoruz

  • Bunun arayüzü apple'inkinden kat kat daha güzel olmuş google bu tüm ürünler için ortak tasarım dili anlayışını oturtursa çok güzel olacak

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Master_Evil kullanıcısına yanıt
    Onada girdiler merak etme.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.