Şimdi Ara

Bilgisayarıma virüs bulaştı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
62
Cevap
0
Favori
945
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar bilgisayarıma virüs bulaştı sanırım internet tarayıcımın anasayfasında "netmahal.com" diye lanet birşey var bir türlü kurtulamadım. Görev yöneticisi de devre dışı bırakıldı yazıyor. Başlat>Çalıştırda da komut yazamıyorum pencere kapanıyor. Bilen yardım edebilir mi yeri değil belki ama konuyu nereye açacağımı bulamadım siz söyleyin oraya açarım
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >

• combofix indr we calstr

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • sen ilk önce konu başığını düzgünce bir şey olarak mesela : bilgisayarıma virüs girdi yardım edin falan diye değiştir 2 dk bakcam ben sana.

not : üstteki haklı
  • dalavere kullanıcısına yanıt
    @dalavere dediğini yaptım bilgisayarı da resetledim hatta ama olmadı ya
  • ne zaman bulaştı,sistem geri yükleme yap.
  • hala çözüm bulamadık
  • yardım edecek yok mu ya
  • biosa gremyrmusun halen

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • dalavere kullanıcısına yanıt
    KARDEŞ BUNU DA

" biostan Başlat> Çalıştır> Aç Kutusu içerisine "regedit" yazıp tamam de

Kayıt Defteri Düzenleyicisi gelecek

HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\Curre ntVersion\Policies\System anahtarının yanında

"Disable TaskMgr" adında bir değer göreceksiniz. Ona sağ tıklayıp "değiştir" diyoruz ve "1" olan değeri "0" yap "

YAPTIM GENE OLMADI

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi EntelMaganda0 -- 26 Haziran 2014; 11:42:25 >
  • En son çare Format
  • cyber007 kullanıcısına yanıt
    yok artık ya vardır çaresi
  • quote:

Orijinalden alıntı: EntelMaganda0

yok artık ya vardır çaresi

En son çare dedim Hocam Daha arastırın
  • Malwarebytes indirin ve tam tarama yapın. Daha sonra bulduklarını karantinadan silin ve restart yapın.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • EntelMaganda0 kullanıcısına yanıt
    Virüs falan değil Aslında çözüm gayet basit, çoğu acemi kullanıcı bu yüzden format atmak zorunda kalmıştır

Masaüstünde ki Internet Explorer (çözüm diğer tarayıcılar içinde geçerlidir) kısayoluna sağ tıklayarak özellikler seçeneğine geliyoruz.

Açılan pencerede üstte yer alan Kısayol seçeneğini tıklıyoruz. Burada yer alan Hedef bölümündeki dosya konumunu düzenliyoruz.

Bilgisayarıma virüs bulaştı

Hedef bölümünde “C:\Program Files (x86)\Internet Explorer\iexplore.exe”http://benisil.com” yazan dosya komutunu şu şekilde değiştiriyoruz : “C:\Program Files (x86)\Internet Explorer\iexplore.exe”

Gerekli değişiklikleri yaptıktan sonra uygula butonuna tıklayarak özellikler sayfasını kapatıyoruz.

Ardından İnternet Explorer Açılış sayfasını istediğimiz şekilde değiştiriyoruz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mesafesiz -- 26 Haziran 2014; 12:50:20 >

• Mesafesiz kullanıcısına yanıt
    ya sağol yardımın için de tam olarak anlamadım hedef böümünde nasıl bir değişiklik yapmam gerekiyor?? şimdiden teşekkürler
  • Logic_Man kullanıcısına yanıt
    denedim işe yaramadı ama gene de sağol
  • quote:

denedim işe yaramadı ama gene de sağol

Hedef yerini silip bunu yapıştır: “C:\Program Files (x86)\Internet Explorer\iexplore.exe”

NOT: Eğer windowsunuz 32 bit ise: “C:\Program Files\Internet Explorer\iexplore.exe” bu şekilde olacak.

Bu da chrome : "C:\Program Files (x86)\Google\Chrome\Application\chrome.exe"

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mesafesiz -- 26 Haziran 2014; 14:21:12 >
    yaptım bu da olmadı ya
  • quote:

yaptım bu da olmadı ya

Tarayıcıları SIFIRLA ondan sonra yukarıda söyledikleri mi yap!

EXPLORER:  Bilgisayarıma virüs bulaştı

CHROME:  Bilgisayarıma virüs bulaştı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mesafesiz -- 26 Haziran 2014; 14:40:49 >

dediklerini yaptım ama gene olmadı bu mesele daha önce de birkaç kez başıma geldi tarayıcıyı sıfırlıyordum herşey düzeliyordu ama bu defaki lanet şey netmahal midir nedir bir türlü gitmedi başka yerde de cmd'den birşeyler yapın yazıyordu yaptım ordan da olmadı kafayı yiyecem ya
  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.