Şimdi Ara

Nvidia'nın 200$ seviyesi Ge-Force 6800 LE test edildi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
2.253
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Şimdilik sadece OEM kanalına (büyük üretici Dell, Gateway, HP gibi) verilecek olan ürün sonbahar gibi masa üstünede sunulması bekleniyor. Eğer sizde sadece 8 Piksel işleme hattı olan 300/350 (DDR ile 700) Mhz hızlarında çalışan bu grafik kartının performansını öğrenmek istiyorsanız Tbreak'in incelemesini okuyacağınz kesin.

    Test sonuçları aslında çok parlak olmayan kart genelde Ati Radeon 9800XT'nin hemen arkasında kalıyor. Her zamanki gibi kart 6800 serisinin müthiş overclock başarısını devam ettiriyor. Kart 300/700'den 400/850 Mhz'e çekilebilmiş. Bu çekirdek için %33 ram için %21'lik bir hız artışı demek oluyor ve sonuçta kart bir çok testte %20'lik bir linear artış yakalayabilmiş. Buda 12 piksel hatlı 325/700 Mhz hızlarındaki bir Ge-Force 6800 modeli ile aynı performansı vermesine yetiyor.

    Umarız ekran kartı firmaları yakın zamanda çıkacak bu ürün için çekirdek hızı ile aynı değerde hızlanacak (%33) bir ram ilave ederler ve gerçekten %30'lar civarında bir performans artışı oc yardımıyla sağlanır. Bu arada ilginçtir ama Tbreak'in eline geçen örnek standart 6800 serisi soğutması (tek ısı pompalı) kullanmakta. Buda tahminen bu soğutucunun gerçekten ucuz ve başarılı bir model olduğu yönünde izlenimleri kuvvetlendiriyor.

    Tabii mağza satış örneklerindeki soğutucular değişebilir hafif tasarım değişiklikleri sonrası voltaj düşürülmesi ile tüm bu overclock başarısı yok olabilir ama Nvidia'nın böyle bir yol izleyeceğini hele hele bir önceki nesilde Ati'ya kaptırdığı pazar payını geri almak isterken yapacağını sanmıyoruz. Kart örnek vermek gerekirse bugün için satılan Ati Radeon 9600XT serisi kartların en az iki katı, Ati Radeon 9800XT'nin ise direkt rakibi. Tabii XT üretimi çok zor olduğundan Ati Radeon 9800 Pro 128 seviyesindeki bir kart ile fiyat olarak benzer ve onuda rahatça alt edebilecek güçte.

    Böyle bir kart daha önceden haberini yaptığımız 0.11 mikron teknolojisi ile üretilecek NV43'e kadar en iyi seçim olacaktır fakat anlaşılan Nvidia şimdilik tahminen 6800 serisi kartların satışını yeterli bulmakta yada üretim kapasitesi piyasa isteğini anca doldurmakta ki böyle bir ürün için en az 2-3 ay beklemek zorunda kalacağız.


    Sayfanın Linki : http://www.tbreak.com/reviews/article.php?cat=grfx&id=325








  • 6800 gt ve 6800 le atinin işini zorlaştıracağını düşünüyorum hele birde nvidia nın daha iyi oc olduğunu eklersek atinin yapacağı hamleleri merakla bekliyecem
  • Bu tip light versiyonlara genelde soğuk bakılır. Ama anlatılan performans değerlerine bakılırsa satın alma planlarımız değişebilir diyorum. Hel bir de üç ay sonrasının fiyatlarıyla...

    9800 Pro ve XT, resmen eskiden çamdılar, şimdi bardak oluyorlar...

    .oO°Oo.
  • böhühühü daha yeni 9600xt aldıydım şimdi acaip pişman oldum
  • Bu kart 9700Pro ya çok fark atarmı
  • Muhatabı olamaz

    .oO°Oo.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: yigitozcan

    Bu kart 9700Pro ya çok fark atarmı

    fsa ve af açık değilken 6800 9700 proya fark çakar
  • o kadar param olsa cafe de çalışmazdım ama en yakın zamanda bili toplucam
  • 5900 XT almayı düşünürken
    6800 LE alacaz gibi ...
    ah bee bitmiyor bu bekleme acaba bir kaç yüz yıl daha beklesemmi daha iyisi cıkacak diyorlar :-)))
  • peki fiyatları ne ve piyasaya ne zaman çıkacak bunlar
  • bence bilgisayar alma için tahminen 3 ay beklemek lazım ,eğer aceleniz varsa 1 ay bekleyin.3 ay beklerseniz sata2 li bilgisayarınız olabilir ve güzel bir 6800 yada uygun fiyatlı bir x600 tipi bir kart ve çıkacak yeni ram işlemci ve anakartlarla uçabilirsiniz.1 ay beklerseniz sata 2 yi göremezsiniz ,yani bilgisayarınızın hızı neredeyse yarısında kalır (tahminen aynı paraya yarı hızı sırf sabırsızlık yüzünden alamamış olursunuz).gerçekten bilgisayarın açılış hızından oyun vs.. yükleme hızına kadar herşeyde doğrudan etkili olan harddiskten okuma ve yazma çok önemli ve şu anki en büyük sorun.yani bilgisayar alma için şu an en önemli (beklenmesi gereken) şey olarak sata2 (300mb) gözüküyor.
    inşallah kasıma kalmadan uygun fiyatlı olarak sürülürde bizlerde hızlı bilgisayarlarla keyif süreriz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ilhami -- 1 Ağustos 2004, 16:04:37 >
  • Kasmayın her zaman daha iyisi olacaktır 9600 ü olan arkadasım neyine yetmiyor şuanki tüm oyunları aç full detail oyna...
  • sata 2 ler ilk cıktıgında da yanına kolay kolay yaklasılmaz.yani onu 3 ay bekleyecegiz sonrada fiyat dusmesi icin bir 3 ay daha bekleyecegiz.okadar bekleyemem. 1 ay enfazla 1.5 ay sonra bil toplayacam.
  • bence kesinlikle şu an 9800 pro veya 5900xt alınmaz hele far cry daki pixel shader 3.0 farkını gördükten sonra nette karşılaştırmalı resimler var bi göz atın, fark çok büyük
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.