Şimdi Ara

Yardım>Seidon 120V Soğutmuyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
22
Cevap
0
Favori
1.112
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar 3 aydan beri COOLER MASTER SEIDON 120V sıvı soğutma kullanıyorum performansından çok memnundum ama son günlerde bilgisayarı açtığımda sıvı soğutma sistemi devreye girmiyor gibi adeta işlemci sıcaklığı 50-55-75-80 derken pc reset atıyor ve tekrar açmaya çalıştığımda da durum aynı 20 dakika falan bekledikten sonra açılırdı artık onda da ısınma devam ediyor reset atıyor 1 gün bekledim çözüm bulamadım vatandan aldım sizce ne yapmalıyım neden soğutmamaya başladı?Radyatör ve diğer fanlar tamamen temiz fan çalışırken kesinlikle bir sorun yok her şey normal ve süper halinde devamı eklemede

Ekleme : Bu sorun beni çıldırtacak beyler konuyu okuyup bana yardımcı olmanızı rica ediyorum kasayı açıp 20 dakika içine bakıp çalıştırınca kendine geliyor 1-2 aydır böyle idare ediyorum ama son günlerde ilk açılışta iyice gitmeye başladı şimdi çalışır durumda sorun yokken 0 dan açınca çalışmıyor soğutma yan yatırınca sıvılar kendine mi geliyor anlamadım ki yok mu bir şeyler bilen ya

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MysticRhyme -- 26 Haziran 2014; 1:58:50 >

• Pompanın güç konnektörü yerinden filan çıkmadıysa pompa bozulmuş gibi duruyor. Bilgisayarı açtıktan sonra bak o mavi led yanıyor mu ve pompadan ses,titreşim geliyor mu.Gelmiyorsa garantiye gönder direkt.
  • OneTreeHill kullanıcısına yanıt
    Kasayı açtım hocam tüm güç bağlantıları yerli yerinde,radyatörün önündeki fanı söktüm radyatörü ve diğer parçaları bir güzel temizledim kasayı açtım ışık yanıyor titreşim de geliyor su akışı sağlanıyor şuan sorun çözüldü keşke bu işlemi daha önce yapsaydım
  • Bu sorun beni çıldırtacak beyler konuyu okuyup bana yardımcı olmanızı rica ediyorum kasayı açıp 20 dakika içine bakıp çalıştırınca kendine geliyor 1-2 aydır böyle idare ediyorum ama son günlerde ilk açılışta iyice gitmeye başladı şimdi çalışır durumda sorun yokken 0 dan açınca çalışmıyor soğutma yan yatırınca sıvılar kendine mi geliyor anlamadım ki yok mu bir şeyler bilen ya
  • pompada temassızlık veya bozulmadan şüphelendim ben varsa garantiye götürün veya pompadan işlemci bloğuna giden hortumu söküp bir bakın yeterince su pompalayabiliyor mu tabi sistemi ve odayı ıslatmadan
    ayıca yanlış anlamayın da yeterince su var mı depoda
    aylar sonra fark etsem de o hortum sökülmüyor bunu da tarihe not geçelim çok özgün bir fikir üretmişim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kromatit -- 5 Kasım 2014; 18:52:01 >
  • Kromatit kullanıcısına yanıt
    Hocam garanti var 3-4 ay oldu alalı hemen biter mi içindeki sıvı?
  • siz yukarda yan yatırınca kendine geliyor ediğiniz için öyle dedim normalde çok uzun bir süre idare etmeli gönderin garantiye rahat edin
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Arkadaşlar yardımcı olabilecek var mıdır

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhaba arkadaşım .Kromatit in dediği gibi sıvı eksilmesi yada imalattan eksiklik gibi duruyor.Şunu sormak istiyorum.radyatörün seviyesi işlemci soğutma bloğundan daha aşşağıda değildir umarım.Radyatör ü mümkün olduğu kadar işlemci soğutma bloğundan yukarıya koyun.fotoğraf ekleme imkanınız varmı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi golge1710 -- 5 Kasım 2014; 14:01:28 >
  • Hocam önceden 1 kere açınca sıcaklık 50+60 derken 80 de PC kapanirdi, 1 saat sonra acinca normal haline döner yani boşta 15 derece falan oluyordu son 2 gündür bilgisayarı her acisimda calismiyor soğutma vatana goturdum geçen yaz orda düzgün çalıştı böyle bir saçmalık yok adama düzgün bir dille anlatsak da anlamıyorlar

• MysticRhyme kullanıcısına yanıt
    Ben vatandan almıştım benzer bir sorun yaşadım stok fanla aynı derecede kalıyordu hatta 89 dereceye cıkıyordu ertesi gün geri götürdüm ve 120m ile değişim yaptılar şimdi çok memnunum
  • quote:

Orijinalden alıntı: BadCatShero

Ben vatandan almıştım benzer bir sorun yaşadım stok fanla aynı derecede kalıyordu hatta 89 dereceye cıkıyordu ertesi gün geri götürdüm ve 120m ile değişim yaptılar şimdi çok memnunum

Sorun yaşadığımızda başka bir ürünle değişimini isteyebilir miyiz böyle bir hak var mı acaba bu sorundan sonra bende tiksindim sıvı soğutmadan normal fan'a geçmek en iyisi bence
    Onlar karar veriyorlar degisime fakat bence hic sogumayin sıvı sogutma ses bakimindan çok iyi 120m i 800rpm fan ile 60i gecmiyor

• quote:

Onlar karar veriyorlar degisime fakat bence hic sogumayin sıvı sogutma ses bakimindan çok iyi 120m i 800rpm fan ile 60i gecmiyor

Hocam ses falan hiç bir sorunum yok düzgün çalıştığında 6 derece olduğunu bile gördüm ama nalet olsun ki açıyorum mesela sabah kalkınca chrome a girince 60 derece oluyor 1-2 sekmede 80 oluyor pat kapanıyor, 1 saat sonra bir açıyorum her şey düzgün bunu vatandaki teknik elemana anlatta değiştirsin :D
  • Siz pompaya devir ayarini otomatikmi yaptiniz ?

• quote:

Siz pompaya devir ayarini otomatikmi yaptiniz ?

Ayarlamadım hocam öyle bir şey bilmiyorum :D
    pompayı hangi fan bağlantısına bağladınız ?
  • quote:

pompayı hangi fan bağlantısına bağladınız ?

Anakart üstünde takılı ama kurulumu ben yapmadım vatanda yapıldı hepsi takılı acaba onlarla alakası olabilir mi 2-3 tane takılı 2 pinli kablolar var tam bilmiyorum yardımcı olursan bakabilirim
    Anakart modeli nedir

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.