Cevap: Disket sürücü kullanmadan SATA'ya XP kurulumu (Tüm Sürüm)

Tüm forumlar >> [Donanım / Hardware] >> Teknik Yardım

amuleth -> Cevap: Disket sürücü kullanmadan SATA'ya XP kurulumu (6 Şubat 2007; 1:54:49)

Aynı sorunu ben de yaşıyorum. SATA diskin tüm bağlantıları tamam, BIOS'ta görebiliyorum ama windows okumuyor. Bahsedilen yöntemle bir açılış CD'si hazırladım ancak F6'ya bastığımda yine disket sürücü istiyor. Henüz windowsu baştan kurarak denemeye de fırsatım olmadı.

Buna ek olarak şunu sormak istiyorum: Windows Vista kursak yine bu şekilde CD yazmakla uğraşmak gerekiyor mu? (Sanırım ki olmaz.)

amuleth -> Cevap: Disket sürücü kullanmadan SATA'ya XP kurulumu (6 Şubat 2007; 6:07:41)

Windowsu yeniden yükledim bahsedilen yöntemle. Bu kez kurulum sırasında SATA diski görmeyi başardım ama yine windowsta görünmüyor. Aygıt yöneticisinde de "SCSI ile RAID Denetleyicileri" altında VIA RAID Controller bu aygıt başlatılamıyor diyor.

İşin içinden çıkamadım!?

Diskim Seagate 250 mb sata2, anakartım asrock 775 Vsta.

Gokhan B. -> Cevap: Disket sürücü kullanmadan SATA'ya XP kurulumu (9 Şubat 2007; 22:11:42)

quote:

Orjinalden alıntı: scorpion06
Tesekkurler paylasim icin fakat alinti yaptiginda kaynagini yazmalisin...

alıntı yaptığım bir yer olsaydı yazardım. metinler ve resimlerin tamamı bana ait.

mnckry -> Cevap: Disket sürücü kullanmadan SATA'ya XP kurulumu (18 Nisan 2007; 23:23:26)

Allah razı olsun senden mükemmel bir kişiliksin :)
böyle bir şeye öylesine ihtiyacım vardı ki
teşekkür ederim

TeoM@n -> Cevap: Disket sürücü kullanmadan SATA'ya XP kurulumu (18 Nisan 2007; 23:55:18)

güsel [:(]

military55 -> Cevap: Disket sürücü kullanmadan SATA'ya XP kurulumu (30 Nisan 2007; 20:19:28)

Allah senden razı olsun Gökhan kardeş..CD yi anlattıklarına bakarak bi çırpıda hallettim.. Fujitsu-Siemens laptopumla 2 gündür boğuşuyordum, sayende tuş ettim laptopu :)

SkYNeT-06 -> Cevap: Disket sürücü kullanmadan SATA'ya XP kurulumu (30 Nisan 2007; 20:31:18)

disket olmadan , satalı HDD ye çok kolayca xp yi kurdum.... hiç sorun çıkartmadı ama [sm=alala.gif]

eozen81 -> Cevap: Disket sürücü kullanmadan SATA'ya XP kurulumu (3 Mayıs 2007; 6:38:47)

Benim gibi hep IDE kullanmış acaba Sata alınca nasıl yapıcam nasıl edicem diyenler için ilaç bri rehbe rolmuş
Çok teşekkürler kardeşime

Bozkır -> Cevap: Disket sürücü kullanmadan SATA'ya XP kurulumu (5 Mayıs 2007; 0:31:21)

teşekkürler çok işim yaradı bu bilgiler[:(]

yy2 -> Cevap: Disket sürücü kullanmadan SATA'ya XP kurulumu (25 Mayıs 2007; 15:00:34)

bende şimdi deneyecem bakalım inşallah olur bendede makine açılışında sorun oluyor hdd de

yy2 -> Cevap: Disket sürücü kullanmadan SATA'ya XP kurulumu (25 Mayıs 2007; 15:58:11)

xp cd si kırık veya bilmem ne diyor :D orjinal istiyor sanırım yattı bizim iş :((((((

saranchanss -> Cevap: Disket sürücü kullanmadan SATA'ya XP kurulumu (8 Haziran 2007; 11:51:24)

harika bi bilgi ellerine sağlı kardeşim ALLAH razı olsun bizi bilgilendirdiğin için[:'(]

PolynicE -> Cevap: Disket sürücü kullanmadan SATA'ya XP kurulumu (8 Haziran 2007; 12:33:25)

Valla ben satalarda hiç uğraşmıyorum disket falan. Çoğu yeni anakartın biosunda SATA'nın Non-Raid veya Non-Sata seçeneği var.
Sata'yı non-Raid veya Non-Sata'ya ayarladığın zaman.
Sata harddiskler normal ATA olarak görünüyor.
Normal ATA harddisklere nasıl windows kuruyorsan bu seçenekle de SATA lara aynı şekilde kuruyorsun. Arkadaşlara tavsiyem ilk önce anakartlarının (SATA'sı olanlar için) Non-Raid veya Non-Sata özelliklerinin olup olmadığını kontrol etmeleri.

mendiss -> Cevap: Disket sürücü kullanmadan SATA'ya XP kurulumu (8 Haziran 2007; 12:42:50)

Arkadaşlar şu konuyu artık üst konu yapalım. Via chipsetli her anakart aldığımda bu konuyu arıyorum :)

execution -> Cevap: Disket sürücü kullanmadan SATA'ya XP kurulumu (8 Haziran 2007; 12:44:01)

evet benzeri bir cd bizde teknik serviste kullanıyoruz zaten piyasada kaç tane sata driverı var hepsini tanıyor cd.

asiboldon -> Cevap: Disket sürücü kullanmadan SATA'ya XP kurulumu (8 Haziran 2007; 12:58:06)

Konuyla ilgisi yok ama ayıp olmazsa kullandığın tema ile ilgili bilgi verir misin? Çok beğendim de...

aytacmetin -> Cevap: Disket sürücü kullanmadan SATA'ya XP kurulumu (10 Haziran 2007; 23:27:25)

arkadaşlar şu en başta belirtilen text dosyası hangisi. ben cdye baktım arkadaşın dediği klasörün içine orda var ama uzantısı oem olarak yazıyor bumu eğer butysa bunu nasıl entegre edeceğiz . entegre edeceğimiz zaman sadece uzantısı inf olan dosyayı açıyor..

maverick35 -> Cevap: Disket sürücü kullanmadan SATA'ya XP kurulumu (13 Haziran 2007; 20:27:42)

Yeni samsunga format atmadan xp yükleyim dedim.NTLDR eksik mesajı geldi.Asla C yi göremedim.Ctrl Alt Del yapıyorum hala aynı mesaj.Floppy ve 2 HD yok.XP ye sürücüyü atmaya çalışıyorum şu an.

Arkadaşlar XP de driverleri bulamadım. Hepsini seçtim ve entegre işlemi 80 dk dır devam ediyor.Nerede hata yaptım ben? [:D]

toutatis -> Cevap: Disket sürücü kullanmadan SATA'ya XP kurulumu (21 Haziran 2007; 16:20:14)

yaf ark.lar ben bu driver ekleme işini yaptım da...

Kurulum esnasında şu şekilde bir hata aldım. Tam da via serial ata driver ı yüklenirken.

viamrx64.sys dosyası bozukmuş.

Devam etmek için bir tuşa bası dedi bastım ve kurulum dveam edemiyor cevabını aldım :(

Neden böyle yaptı acaba. Via ile ilgili ne varsa eklemiştim nesi bozukmuş anlamadım :(

pc-system1 -> Cevap: Disket sürücü kullanmadan SATA'ya XP kurulumu (21 Haziran 2007; 16:49:54)

saaolasın ancak yazılım bölümünbde Rietveld arkadaşımızda ayrıntılı bir şekilde anlatmıştı

toutatis -> SORU: (22 Haziran 2007; 15:30:36)

Hard disk sürücülerinden disket le geleni mi koymalıyız sadece ? Bu yeterli olur mu ?

Bir pnp bir de txt sürücüsü eklemiş oldum. Hard diskle birlikte gelen disketteki sürücüleri ekleyerek.

Anakart cd si içindeki sürücüleri de eklemeli miyim ?

certeldonanım -> Cevap: Disket sürücü kullanmadan SATA'ya XP kurulumu (23 Haziran 2007; 1:56:59)

ya çekin tnc xp yi hemde sp3 güncelleme entegreli satalar falan hepsi yüklü üstelik bir düya program birde üstüne üstlük hiren boot cd entegreli ve dahası winpe entegreli ve daha ne olsun katılımsız xp kurun hemde driver derdiniz yok adamlar entegre etmişler bütün driverleri yüklemişler hemde tek cd dahasımı dediniz daha ne olsun :)

Sabotaj1148 -> Cevap: Disket sürücü kullanmadan SATA'ya XP kurulumu (25 Haziran 2007; 11:08:10)

paylasım için tesekkürler. cok işimi gördü..[:'(]

toutatis -> Cevap: Disket sürücü kullanmadan SATA'ya XP kurulumu (5 Temmuz 2007; 16:21:33)

ben elimde olan anakarta sata hard diski gördürmeyi başardım. yeni hard disk alacagim. aynı anakart da baska sürücü eklemem gerekiyormu yeni alacagim hard disk için . Yani yukledigim sürücü tüm sata diskleri görmemi sağlayacak mı aynı anakartta ?

yardım edinnnnn [sm=s16.gif]

Arda -> Cevap: Disket sürücü kullanmadan SATA'ya XP kurulumu (5 Temmuz 2007; 16:27:00)

Bilgiler için Teşekkürler [:'(]

toutatis -> Cevap: Disket sürücü kullanmadan SATA'ya XP kurulumu (5 Temmuz 2007; 18:43:32)

herseyi yaptım sata ya disket sürücü olmadan windows kurdum fakat her baslangıç ta windows cd si koymazsam cd rom a ntdlr eksik diyor ve bilgisayar açılımıyor

boot menüsünden sata hard diski seçtim yine aynı sorun çıktı. Cd rom a sata driver lı windows sp2 yi koymazsam
hard disk i görmüyor PC. Nedeni ne olabilir acaba ...???

Gokhan B. -> Cevap: Disket sürücü kullanmadan SATA'ya XP kurulumu (5 Temmuz 2007; 23:24:17)

quote:

Orjinalden alıntı: toutatis

herseyi yaptım sata ya disket sürücü olmadan windows kurdum fakat her baslangıç ta windows cd si koymazsam cd rom a ntdlr eksik diyor ve bilgisayar açılımıyor

boot menüsünden sata hard diski seçtim yine aynı sorun çıktı. Cd rom a sata driver lı windows sp2 yi koymazsam
hard disk i görmüyor PC. Nedeni ne olabilir acaba ...???

hatayı tam olarak yazabilir misin?

quote:

Hard disk sürücülerinden disket le geleni mi koymalıyız sadece ? Bu yeterli olur mu ?

Bir pnp bir de txt sürücüsü eklemiş oldum. Hard diskle birlikte gelen disketteki sürücüleri ekleyerek.

Anakart cd si içindeki sürücüleri de eklemeli miyim ?

anakart cd'sindeki sürücüleri kurman yeterli olur. fazladan sürücü eklemenin bir zararı olacağını sanmıyorum.

quote:

ben elimde olan anakarta sata hard diski gördürmeyi başardım. yeni hard disk alacagim. aynı anakart da baska sürücü eklemem gerekiyormu yeni alacagim hard disk için . Yani yukledigim sürücü tüm sata diskleri görmemi sağlayacak mı aynı anakartta ?

yardım edinnnnn [sm=s16.gif]

tam olarak emin değilim, ancak anakartın chipset'i değişmediği için aynı cd'yi kullanabilirsin diye düşünüyorum..

toutatis -> Cevap: Disket sürücü kullanmadan SATA'ya XP kurulumu (6 Temmuz 2007; 3:34:44)

quote:

NTLDR eksik.

Yeniden başlat ctrl+alt+del

Hata mesajı bu ... Sata driver ı eklediğim cd ile boot edersem windows açılıyor aksi takdirde sata hard disk ten boot edemiyorum.

dr.amon -> Cevap: Disket sürücü kullanmadan SATA'ya XP kurulumu (7 Temmuz 2007; 17:59:29)

Ben yapıyorum,ancak boot ediyor,fakat sata raid kurulu disklerimi görmüyor,ide olanı zaten görüyor.Somak istediklerim:
1.Bu metotla driver eklemeden win xp'nin bir kopyasını yapabilir miyim?,benim CD yıpranıyor,bazen zor okuyor da onun için.
2.Bende 4 hdd raid 0 kurulu,ancak raid kontrol kartım sonradan takma bir kart,xpyi yüklerken bu kardın raid driverlarını fdd'den F6'ya basarak veriyorum,sizin anlattığınız şekilde cd'yi yapıyorum,fakat sata raid driver klasöründe 7-8 dosya var,CD'yi yaparken bu progreamda sürücüler kısmında tek sürücü şeklinde seçim yapıyorum,sata klasöründe bir adet .inf dosyasını görüyoronu ekliyorum,fakat oluşan CD sata raid driverini görmüyor,ne yapmam lazım?
3.İçerisine sata raid driverı ekleyeceğim xp cd'sini sata hdd,sata raid kontrol kartı veya onboard sata kontrolcüsü olan veya olmayan başka bir bilgisayara ilerde kurmak sorun yaratır mı?(yani içinde sata driverı olduğu için)

forumcu22 -> Cevap: Disket sürücü kullanmadan SATA'ya XP kurulumu (7 Temmuz 2007; 19:17:07)

ya arakdaşlar zaten integrate komutları bu işi çok rahat bi şekilde hallediyor Nlite programını kullandım ilk cd oluşturdum olmadı updateleri çakamadım 2. kere kullandığımda temalarını yükleyemedi cd ye bende olmuyor dedim porgramı attım integrate komutları ile kendim her çıkan updateleri çakıyorum ve cd lerimle mutluyum ne sata driver sorunum var ne update sorunum var :P

toutatis -> Cevap: Disket sürücü kullanmadan SATA'ya XP kurulumu (10 Temmuz 2007; 2:36:44)

quote:

quote:

NTLDR eksik.

Hata mesajı bu ... Sata driver ı eklediğim cd ile boot edersem windows açılıyor aksi takdirde sata hard disk ten boot edemiyorum.

Yardımmmmmm [sm=s16.gif][sm=s16.gif][sm=s16.gif]

fastfurious -> Cevap: Disket sürücü kullanmadan SATA'ya XP kurulumu (10 Temmuz 2007; 2:43:53)

hayırlı olsun ozaman [8D][:'(][8D]

fastfurious -> Cevap: Disket sürücü kullanmadan SATA'ya XP kurulumu (10 Temmuz 2007; 2:47:51)

quote:

quote:

quote:

NTLDR eksik.

bu olay benım genelıkle dısket surucusu arıza yaptıgı ve ıde ayarlarında sorun yada yanlıs taktıgımda verıyor...bence bır kontrol etsen

Gokhan B. -> Cevap: Disket sürücü kullanmadan SATA'ya XP kurulumu (10 Temmuz 2007; 9:44:51)

quote:

http://forum.donanimhaber.com/m_6560328/tm.htm

bu konuda aynı sorun işlenmiş, bir göz at çözümü var.

ingilizcen varsa,
http://www.bestpricecomputers.ltd.uk/freehelp/ntldr_missing.htm

Gokhan B. -> Cevap: Disket sürücü kullanmadan SATA'ya XP kurulumu (10 Temmuz 2007; 9:49:01)

quote:

Orjinalden alıntı: dr.amon
Ben yapıyorum,ancak boot ediyor,fakat sata raid kurulu disklerimi görmüyor,ide olanı zaten görüyor.Somak istediklerim:
1.Bu metotla driver eklemeden win xp'nin bir kopyasını yapabilir miyim?,benim CD yıpranıyor,bazen zor okuyor da onun için.

yapabilirsin, ancak çok daha kolay yöntemleri var. nero ile disk image alıp tekrar o image'ı tekrar cd ye yazdırabilirsin. ancak bu şekilde elde ettiğin xp cd'sinin legal olacağını sanmıyorum.

quote:

2.Bende 4 hdd raid 0 kurulu,ancak raid kontrol kartım sonradan takma bir kart,xpyi yüklerken bu kardın raid driverlarını fdd'den F6'ya basarak veriyorum,sizin anlattığınız şekilde cd'yi yapıyorum,fakat sata raid driver klasöründe 7-8 dosya var,CD'yi yaparken bu progreamda sürücüler kısmında tek sürücü şeklinde seçim yapıyorum,sata klasöründe bir adet .inf dosyasını görüyoronu ekliyorum,fakat oluşan CD sata raid driverini görmüyor,ne yapmam lazım?

tek sürücü mü entegre edebiliyorsun sadece ? hiç raid e kurulum yapmadım, tam olarak emin değilim..

quote:

3.İçerisine sata raid driverı ekleyeceğim xp cd'sini sata hdd,sata raid kontrol kartı veya onboard sata kontrolcüsü olan veya olmayan başka bir bilgisayara ilerde kurmak sorun yaratır mı?(yani içinde sata driverı olduğu için)

hayır sorun yaratmaz..

podaydr -> Cevap: Disket sürücü kullanmadan SATA'ya XP kurulumu (23 Temmuz 2007; 16:23:21)

sağol dostum güzel konu

tarikaltuncu -> Cevap: Disket sürücü kullanmadan SATA'ya XP kurulumu (30 Ağustos 2007; 13:35:15)

arkadaşım bende bu programı yapmaya çalışıyorum ama ıso oluşturmak için sormuyo bana.sürücüleri entegre ediyo sonra hemen bitir e geliyo.anlamaıdm giti.1.3.5. sürümünüde 1.4 beta yıda denedim[&o]

algebraz -> Cevap: Disket sürücü kullanmadan SATA'ya XP kurulumu (12 Eylül 2007; 18:44:16)

s.a.
arkadaslar cahilligi hosgorun..
ben sata harddiskin sürücülerini bulamiyorum.

malum ben de sata harddisk e xp kurmak istiyorum..
toshiba u300-10m modelini kullaniyorum..

http://www.mavibilgisayar.com/yeni/index.php?Page=DetayliBilgi&No=5131

modele yukardaki linkten bakip bana sata sürücülerini veya adres verebilecek arkadaşa şimdiden çok teşekkür ederim..

selamlar

The souls migration -> Cevap: Disket sürücü kullanmadan SATA'ya XP kurulumu (6 Ekim 2007; 7:59:59)

Mobile Intel® 965 Express Chipset Family
http://support.intel.com/support/graphics/intelgm965/sb/CS-025753.htm
http://downloadcenter.intel.com/Product_Filter.aspx?ProductID=2101

dragonball -> Cevap: Disket sürücü kullanmadan SATA'ya XP kurulumu (6 Ekim 2007; 12:03:15)

Süper paylaşım olmuş bir çok arkadaşıma yararlı olucak özellikle server kuran arkadaşlara

malumunuz hp serverlar floppy'siz< satılmakta default configrasyonda çok uraşmıştım zamanında nlite ilaç olmuştu ...

hokayi -> Cevap: Disket sürücü kullanmadan SATA'ya XP kurulumu (7 Ekim 2007; 1:25:08)

hp kullanıcılarına !!!!!!

satayı aşağıdaki anlatımda olduğu gibi disketsiz 30 snde yükleyip biostan enable yaparak kullanabilirsiniz. birçok modelde denedim oldu.

http://forums1.itrc.hp.com/service/forums/bizsupport/questionanswer.do?threadId=1144704&admit=-682735245+1191709393457+28353475

hokayi -> Cevap: Disket sürücü kullanmadan SATA'ya XP kurulumu (7 Ekim 2007; 1:34:22)

quote:

Orjinalden alıntı: SkYNeT-06

disket olmadan , satalı HDD ye çok kolayca xp yi kurdum.... hiç sorun çıkartmadı ama [sm=alala.gif]

peki biostan satayı enable yapmayı denedinizmi. disable iken normal hdd olarak çalışıyor ve tabiki format oluyor problemsiz

krqal -> Cevap: Disket sürücü kullanmadan SATA'ya XP kurulumu (20 Kasım 2007; 21:26:54)

arkadaşlar benim asus:"m2n-vm dh" anakartım ve seagate 250 GB 7200 RPM 8 MB CACHE SATAII NCQ hddm var bilgisayar ilk açılışta ve xp sp2 kurunca görmüyor ben yeni aldım ve bu sorunla karşılaştım xpnin içine gömme işlemini yapacağım ama harddiskin mi yoksa anakartın sata ile ilgili bi driverını yapcam onu bilmiyorum hangisini yapacağım? ve bu surücüleri kullanan arkadaşım varsa driverlarla yardımcı olursa duacı olurum valla , bi yardımcı olursanız sevinirim

kobra22 -> Cevap: Disket sürücü kullanmadan SATA'ya XP kurulumu (21 Kasım 2007; 21:12:11)

sadece sata driver mi xp cd ye verilen programla eklenecek.ses,ekran kartı gibi driverler eklenmeyecek mi?

birde Laptopum fujitsu-siemens amilo pi 1536 sata driveri linki verebilirmisiniz.

azelya84 -> Cevap: Disket sürücü kullanmadan SATA'ya XP kurulumu (15 Aralık 2007; 1:41:06)

ZAVALLI LAPTOPUM Bİ KENARDA BEKLİYOR,LÜTFEN YARDIM!!!

Öncelikle verdiğiniz bilgiler için çok teşekkürler,nette bu konuyla ilgili başka doğru dürüst bir açıklama bulamamıştım.Fakat ben problemimi hala çözemedim.Elimde dv8000 serisinden bir laptop var,sizin verdiğiniz sürücüleri indirip bir cd oluşturdum yalnız cd bootlu olmadı,yani cd den başlatamıyorum.Acaba nerede hata yapıyorum nerodan cd yi yazdırırken özel bir ayar yapmam gerekiyor mu?Sizin verdiğiniz sürücüler dv8335ea modeli için uygun mudur?Ben hp nin sitesinden modelin sürücülerini buldum orada intel sata ahci controller driver diye bir sürücü var, dosyayı indirdim ama dosya inf uzantılı değil.Bu yüzden nlite programında sürücü seçerken listede görünmüyor

Daha önce biosdan satayı disable yapıp xp yi vista olmayan bir bölüme kurmuştum ama tabi kurulum bitince bilgisayar açılmadı,daha sonra o bölümü sildim ama bu kez vista da açılmıyor,yani şu anda bilgisayarı kullanamıyorum.En azından vistadan açabilmemin bir yolu var mı?Acil yardıma ihtiyacım var,ilgilenirseniz çok sevinirim,şimdiden teşekkürler.

acoldstone -> Cevap: Disket sürücü kullanmadan SATA'ya XP kurulumu (21 Aralık 2007; 23:30:50)

arkadaşlar çok sağolun. böyle bir problemle arkadaşın laptopa format atarken karşılaştım.bu bilgileri paylaştığınız için çok sağolun

hokayi -> Cevap: Disket sürücü kullanmadan SATA'ya XP kurulumu (22 Aralık 2007; 0:21:38)

slm. arkadaşım sata hdd ler bistan disable yapmadan format atılmıyor. şekilde yani disable kalırsa sorun çıkmaz açılır. ancak hdd yi sata olarak kullanmak istiyorsan satayı tekrar enable yapman lazım. ee tabi yapıncada acılmıyor . bu nedenle sata dirverı yüklemen lazım. bu driver disket sürücü yardımıyla başlangıçta kurularak yapılıyor. o dediğin programla. ancak hp modelleri için ( hepsi için olurmu bilmiyorum ) bi dene ) disketsiz kolay bi çözüm var. bak bu linkte anlatıyor. çok basit. bu işlemden sonra tekrar enable yapıp acabilirsin.

http://forums11.itrc.hp.com/service/forums/bizsupport/questionanswer.do;HP-FORUMS-S-WPA-IDX=Hs7GSGYlTp7nq16ylqQrJ3ZZjvTnxTpcy1JC1hRYh0CCrXd13BGF!793493761!-1115229304?threadId=1144704&admit=109447626+1198275365077+28353475

ben yinede sana özet yapayım. önce biostan disable yap formatını at. orda verdiği linkten driveru indir. driverı kur. dediği yere iki kez tıkla. ( anlatımda söylüyor.) c nin içide win ims prepare in içinde installa iki kez tıkla. sonra pc yi kapat acılışta biostan enable yap. pc yi acınca sana donanım bulundu diyecek. sende yer olarak o bahsettiğimiz prepare i göster ok. tamamdır. inşallah uyar seninkinide

quote:

Orjinalden alıntı: azelya84

ZAVALLI LAPTOPUM Bİ KENARDA BEKLİYOR,LÜTFEN YARDIM!!!

Öncelikle verdiğiniz bilgiler için çok teşekkürler,nette bu konuyla ilgili başka doğru dürüst bir açıklama bulamamıştım.Fakat ben problemimi hala çözemedim.Elimde dv8000 serisinden bir laptop var,sizin verdiğiniz sürücüleri indirip bir cd oluşturdum yalnız cd bootlu olmadı,yani cd den başlatamıyorum.Acaba nerede hata yapıyorum nerodan cd yi yazdırırken özel bir ayar yapmam gerekiyor mu?Sizin verdiğiniz sürücüler dv8335ea modeli için uygun mudur?Ben hp nin sitesinden modelin sürücülerini buldum orada intel sata ahci controller driver diye bir sürücü var, dosyayı indirdim ama dosya inf uzantılı değil.Bu yüzden nlite programında sürücü seçerken listede görünmüyor

Daha önce biosdan satayı disable yapıp xp yi vista olmayan bir bölüme kurmuştum ama tabi kurulum bitince bilgisayar açılmadı,daha sonra o bölümü sildim ama bu kez vista da açılmıyor,yani şu anda bilgisayarı kullanamıyorum.En azından vistadan açabilmemin bir yolu var mı?Acil yardıma ihtiyacım var,ilgilenirseniz çok sevinirim,şimdiden teşekkürler.

sonor -> Cevap: Disket sürücü kullanmadan SATA'ya XP kurulumu (13 Ocak 2008; 1:15:44)

anakartımın cd sinde sata driverının olduğu 2 farklı klasör var. Biri 32bit içinde diğeri 64bit içinde ? hangisini kullanıcam :S

kimiferhat -> Cevap: Disket sürücü kullanmadan SATA'ya XP kurulumu (13 Ocak 2008; 3:42:16)

muhteşem bi çalışma ben de dahil olmak üzere bir çok arkadaşın sorunlarını çözebilir. teşekürler

engincam -> Cevap: Disket sürücü kullanmadan SATA'ya XP kurulumu (6 Şubat 2008; 20:29:29)

arkadaşlar, dell vostro 1500 var. ve şu an biostan ayar yaptım.harddiskleri gördü.ve xp yi yüklüyorum. özel cd falan da hazırlamadım.

---SY--- -> Cevap: Disket sürücü kullanmadan SATA'ya XP kurulumu (12 Şubat 2008; 14:41:23)

quote:

Orjinalden alıntı: ozdemiralp

quote:

Orjinalden alıntı: Gokhan B.

quote:

Orjinalden alıntı: ozdemiralp
Sürücüyü nlite'te gösterdikten sonra senin son resimde gösterdiğin 2 seçenekten sadece 2. si çıktı ve öylece CD'mi hazırladım.

Sürücülerden bir tanesini göstermemişsin nlite'a.. nLite gösterdiğim inf'ten 2 tane sürücü bulmadı, ben 2 tane inf dosyası gösterdiğim için 2 tane var orada..

Örnekteki 2 VIA sürücüsünün ilki windows xp kur'un kullanacağı text-mode sürüsücü.. Büyük ihtimalle sadece PNP (plug and play) sürücüsünü gömdüğünden kur gerekli sürücüyü bulamadı..

txt-mode sürücüsü'nün mutlaka eklenmesi gerekli..

2. gösterdiğin .inf sürücüsü, hd sürücüsü mü?

Ve sen sürücüyü seçerken, yukarda "text mode" seçeneği işartli: Bende nlte'te öyle bir seçenek çıkmadı.

2. sürücü hakkında bilgi verirsen olayı anlıycam. 1. inf'li sürücü Anakart CD'sinden çıktı.

(kardeş bi dakka 2. sürücüyü buldum. anakart cd'sinde)

evet arkadaşlar bu txt mode nasıl gelicek oraya sadece pnp oluyor diğerini de bulamıyorum o olmadanda boşuna cd oluşturmaya gerek yok bi kere yapmıştım sadece pnp ile olmadı demekki ondanmış.nasıl olacağı konusunda bi yardımcı olurmusunuz....txt mode u nasıl eklicez

snprs -> Cevap: Disket sürücü kullanmadan SATA'ya XP kurulumu (23 Şubat 2008; 19:23:27)

quote:

yaf ark.lar ben bu driver ekleme işini yaptım da...

Kurulum esnasında şu şekilde bir hata aldım. Tam da via serial ata driver ı yüklenirken.

viamrx64.sys dosyası bozukmuş.

Devam etmek için bir tuşa bası dedi bastım ve kurulum dveam edemiyor cevabını aldım :(

Neden böyle yaptı acaba. Via ile ilgili ne varsa eklemiştim nesi bozukmuş anlamadım :(

kardeş bu sorunu nasıl hallettin bendede jraid.sys dosyası bozuk dedi kaç gündür uğraşıyorum tam cd yi hazırladım bu seferde böle sorun çıktı [X(][X(]

c@do -> Cevap: Disket sürücü kullanmadan SATA'ya XP kurulumu (24 Şubat 2008; 13:41:59)

arkadaşlar cd iso halinde hazır bunu nasıl yazdırcam boot olması için lütfen yazarmısınız??

c@do -> Cevap: Disket sürücü kullanmadan SATA'ya XP kurulumu (25 Şubat 2008; 23:54:30)

alooooooooooooooooooooov

mutluus -> Cevap: Disket sürücü kullanmadan SATA'ya XP kurulumu (26 Şubat 2008; 0:04:34)

Kardeş Allah cc. razı olsun emeğine sağlık.[:'(]

jiddi -> Cevap: Disket sürücü kullanmadan SATA'ya XP kurulumu (26 Şubat 2008; 11:50:52)

Benim Gigabyte i945 PG-R-H Anakartım için de bu SATA sürücüsüne ihtiyaç var mı ? Görünürde "Serial ATA Storage Controller" isimli bir sürücü mevcut Aygıt Yöneticisinde.

nightscience -> Cevap: Disket sürücü kullanmadan SATA'ya XP kurulumu (13 Mart 2008; 8:25:08)

dün akşamdan beri uraşıyorum herşeyi yaptım tek tek 7 tane cd hazırladım ama olmadı sürücü seç dediği zaman bir sürü şey çıkıyoru hangisini seçicem :S hatta gittim birinde daha hazır satalı xp buldum ondada olmadı aldığım kişi sadece laptopa atmış delirmek üzereyim bi bakın şu resme :(

[image]http://resim.donanimhaber.com/upfiles/542327/1AAEAB8C530E44DDB2169F6554CF2C65.jpg[/image]

nightscience -> Cevap: Disket sürücü kullanmadan SATA'ya XP kurulumu (13 Mart 2008; 8:34:03)

birde yaptığımım cdler resim cdsi gözüküyor düşünün ne haldeyim

nightscience -> Cevap: Disket sürücü kullanmadan SATA'ya XP kurulumu (13 Mart 2008; 8:45:06)

son yaptığım cd de olmadı utanıyorum kendimden ön yükleme yapılsınmı bunu bile sormuyo :) gerçi formatı bu pc atmıcam cdyi bunda deniyorum bu sata deil ama ondan olucanı sanmıyorum

TuReL -> Cevap: Disket sürücü kullanmadan SATA'ya XP kurulumu (13 Mart 2008; 9:06:48)

çok daha karısık yöntemlerle yapmaktaydım nlite çok iyi.

Sayfa: <<   < önceki  1 [2] 3   sonraki >   >>

Valid CSS!

Forum Software powered by ASP Playground Advanced Edition 2.3
Copyright © 2000 - 2006 ASPPlayground.NET
1.1875