Cevap: <-ı|ı|ı DH Akvaryum Kulübü ı|ı|ı-> (Tüm Sürüm)

Tüm forumlar >> [Konu Dışı / Off Topic] >> Hobi Forumları >> Evcil Hayvanlar

Peçito -> Cevap: <-ı|ı|ı DH Akvaryum Kulübü ı|ı|ı-> (21 Eylül 2006; 11:54:23)

quote:

Orjinalden alıntı: cetinsoft

kardeş balıklar, özellikle cikletler çok yem verince çok büyümezler. devamlı aç olmaları onların yararına. bununla birlikte fazla yem çabuk kirlenmeye sebep olur...[:'(] boşa söylemedim forum şarttı iyi oldu ;)

[:'(]

Bütün Dediklerinin Hepsini Biliyorum.

Yem Vermicem Artık.Bitti[:@]

Solucan Atcam[sm=naughty.gif][sm=naughty.gif]

Technolog_ -> Cevap: <-ı|ı|ı DH Akvaryum Kulübü ı|ı|ı-> (21 Eylül 2006; 13:20:53)

hey gidi günler hey... şu anda akvaryumum yok ama bi kaç sene önce vardı çok balık türü besledim

japon,lepistes,piranha,papağan,yunus, sarıprenses,vatoz,çöpçü

ama yakında gene bi akvaryum yapıcam

[8D][8D]

cetinsoft -> Cevap: <-ı|ı|ı DH Akvaryum Kulübü ı|ı|ı-> (21 Eylül 2006; 13:24:39)

vaaay. çok iyi yaaw. aynı akvaryumda mı besledin tüm bunları...?

ömerözkan -> Cevap: <-ı|ı|ı DH Akvaryum Kulübü ı|ı|ı-> (21 Eylül 2006; 13:26:26)

bu saydığın balıkları bir arada yaşatman imkansız

cetinsoft -> Cevap: <-ı|ı|ı DH Akvaryum Kulübü ı|ı|ı-> (21 Eylül 2006; 13:37:24)

Peçito,
solucan değil de kurumuş sıvısı çekilmiş sinek atabilirsin. zevkle yiyeceklerdir... [:'(][8D] iğrenç ama gerçek...

ByMsKN -> Cevap: <-ı|ı|ı DH Akvaryum Kulübü ı|ı|ı-> (21 Eylül 2006; 17:11:28)

[image]http://img155.imageshack.us/img155/4294/resim004md6.jpg[/image]

[image]http://img247.imageshack.us/img247/4179/resim010nj7.jpg[/image]

[image]http://img247.imageshack.us/img247/5355/resim011me3.jpg[/image]

[image]http://img123.imageshack.us/img123/5882/resim005ed7.jpg[/image]

İŞTE BENİM KÖPEK BALIĞI AMA KİMSE İNANMIYOR BOYU KÜÇÜK ONDAN CİNSİ PANGASİUS

yav benim bu balık çok yem yiyor günde 8 tane yiyo bide bi kötü huyu var yanına japon koydumu futbol topu gibi oynuyor japona kafa atıyo devamlı ölüo bu nedenle japonda artık yanına balık koymuyorum şimdi 3.5 yaşınde ilerde nolur bilmem terör estirir çete falan kurar :D

AppendiX -> Cevap: <-ı|ı|ı DH Akvaryum Kulübü ı|ı|ı-> (21 Eylül 2006; 17:12:05)

Hort.

ömerözkan -> Cevap: <-ı|ı|ı DH Akvaryum Kulübü ı|ı|ı-> (21 Eylül 2006; 17:13:07)

port

Özgür Can -> Cevap: <-ı|ı|ı DH Akvaryum Kulübü ı|ı|ı-> (21 Eylül 2006; 17:14:23)

benim çöpçülerim japonlarım lepisteslerim bide vatozum var bu akvaryuma başka renk katabilecek ne katabilirim

EdaisY -> Cevap: <-ı|ı|ı DH Akvaryum Kulübü ı|ı|ı-> (21 Eylül 2006; 17:15:17)

Bende de var akvaryum ama tatilde balıklarım ölmüş.Köpekbalığı vardı içinde.Şİmdi Kurami ve el kadar bi vatoz kalmış.Ama piranha alcam [:'(]

Selçuk -> Cevap: <-ı|ı|ı DH Akvaryum Kulübü ı|ı|ı-> (21 Eylül 2006; 17:21:53)

Bende besliyorum moli[:D]

DOBRADOBRA -> Cevap: <-ı|ı|ı DH Akvaryum Kulübü ı|ı|ı-> (21 Eylül 2006; 17:28:53)

[image]http://img146.imageshack.us/img146/8069/rd0106af9.jpg[/image]

ByMsKN -> Cevap: <-ı|ı|ı DH Akvaryum Kulübü ı|ı|ı-> (21 Eylül 2006; 17:38:49)

onlar ne öle askermi[;)] balıları güzel eğitmişsin hangi bölük bunlar

ByMsKN -> Cevap: <-ı|ı|ı DH Akvaryum Kulübü ı|ı|ı-> (21 Eylül 2006; 17:41:36)

onlar ne öle askermi[;)]

hangi bölük oluyorlar gelsinler benim köpek balığı hepsini 2 kafada yere yıkar

home_sweet_chaos -> Cevap: <-ı|ı|ı DH Akvaryum Kulübü ı|ı|ı-> (21 Eylül 2006; 17:57:17)

benide eklein yaw...
kendimi bildm bileli akvaryumlarla balıklarla büyüdüm.. babam black moli üreticisi izmirde.. bizde de var işte 3 5 bişiiler çok büyük olmasada [:)]

http://img247.imageshack.us/img247/4915/akvyhh1.jpg

http://img247.imageshack.us/img247/2076/akvry2jt7.jpg

omarr35 -> Cevap: <-ı|ı|ı DH Akvaryum Kulübü ı|ı|ı-> (21 Eylül 2006; 18:41:47)

öncelikle merhaba. ben de kulübe katılmak istiyorum

16x25x35 cm lik mütevazi küçük bir akvaryumum var

hesabıma göre 14 lt su alıyor [:)]

çok küçük ama idare ediyor

bir adet otomatik ayarlı (kendinden termostatlı) ısıtıcım var. ve 1 adet de pompa+filtre var. dışarıdan su basan küçüklerden. yani akvaryum içinde motor yok. anlamışsınızdır sanırım nasıl birşey. işte bu arkadaşın akvaryumundakinden filtre
http://img247.imageshack.us/img247/2076/akvry2jt7.jpg

daha önce moly tetra ve adını hatırlamadığım balıklarım vardı. tropik balıklar. öldü hepsi sırayla. mikroptan şüpheleneceğim ama ard arda değil belirli zamanlarda öldüler.

ve tatil yemi denen o beyaz tabletlerden atmıştım. geldiğimde bir kısmı ölmüştü balıkların. balıkçı suyu değiştir dedi. değiştirdikten sonra da 1 tane öldü. yani hepsi bitti şu anda boş akvaryum

ben balık almak istiyorum şimdi buna. biraz büyüyebilecek (çok sayıda olmasına gerek yok 2-3 tane bile olsa yeter) çok küçük kalmayacak balık önerisi istiyorum. ve hemen ölmeyecek. pahallı da olmazsa iyi olur

bana ne önerebilirsiniz? kulübünüzü çok sevdim ve tüm yazılanları okudum. şimdi balık almak istiyorum. bana gerekli tavsiyelerde bulunursanız sevinirim.

DOBRADOBRA -> Cevap: <-ı|ı|ı DH Akvaryum Kulübü ı|ı|ı-> (21 Eylül 2006; 19:19:15)

Onlar benim askerlerim değil düşman askerleri [:)] benimkiler aşağıda;

[image]http://www.yuklerim.com/uploads/4dd6395da3.jpg[/image]

POLEMARCH -> Cevap: <-ı|ı|ı DH Akvaryum Kulübü ı|ı|ı-> (21 Eylül 2006; 20:03:06)

benide ekleyin akvaryumumu kapattım ama sorularınız olursa cvp veririm bi çoktür besledim

omarr35 -> Cevap: <-ı|ı|ı DH Akvaryum Kulübü ı|ı|ı-> (21 Eylül 2006; 20:19:02)

EE ARKADAŞLAR

benim 2 mesaj üstteki soruma cevap yokmu

yani ne alabilirim balık olarak onu soruyorum

ciklet falan diyorlardı ama bilmiyorum

benim istediğim uzun dayansın, sert koşulların (ki açlık da dahil) dayanabilsin. komando balık olsun [:D]
yani yem vermeyi 1 gün unutursam gebermesin
üzülüyorum sonra

ve de maliyeti uygun olsun.

35cm lik akvaryum işte. ne alayım?

DOBRADOBRA -> Cevap: <-ı|ı|ı DH Akvaryum Kulübü ı|ı|ı-> (21 Eylül 2006; 20:21:42)

http://www.akvaryum.com/Forum

Profesyonellerin bulunduğu yukarıdaki forumu tavsiye ederim hiç soru sormadan aramalarla dahi çok şey öğrenebilirsin.

3_8_8_@_0 -> Cevap: <-ı|ı|ı DH Akvaryum Kulübü ı|ı|ı-> (21 Eylül 2006; 20:51:36)

BENDE VARIM BENİDE EKLEMEYİ UNUTMAYIN PLS [:'(]

samplus -> Cevap: <-ı|ı|ı DH Akvaryum Kulübü ı|ı|ı-> (21 Eylül 2006; 21:51:53)

Arkadaşlar bende varım. Ayrıca o kadar kişiyiz fakat evcil hayvanlar forumu toiğine burda bir iki kişi görüş belirtmiş[X(]

Peçito -> Cevap: <-ı|ı|ı DH Akvaryum Kulübü ı|ı|ı-> (21 Eylül 2006; 23:44:13)

quote:

Peçito,
solucan değil de kurumuş sıvısı çekilmiş sinek atabilirsin. zevkle yiyeceklerdir... [:'(][8D] iğrenç ama gerçek...

İyi Fikir[:D]

Dünden Beri Uyurken Başıma Gelen Sivri Sinekleri Atayım Baleee[8D]

Büyüsün Keratalar.

He Bu Arada Alt Geçitteki Akvaryumcuya Gittim.Zebra Yok..[X(]

arf* -> Cevap: <-ı|ı|ı DH Akvaryum Kulübü ı|ı|ı-> (21 Eylül 2006; 23:59:47)

quote:

Orjinalden alıntı: samplus

Arkadaşlar bende varım. Ayrıca o kadar kişiyiz fakat evcil hayvanlar forumu toiğine burda bir iki kişi görüş belirtmiş[X(]

3-4 aydır bu konu gündemde ama hala bir gelişme gerçekleşmedi. :(

Peçito -> Cevap: <-ı|ı|ı DH Akvaryum Kulübü ı|ı|ı-> (22 Eylül 2006; 0:11:09)

quote:

Orjinalden alıntı: arif_icke

quote:

Orjinalden alıntı: samplus

3-4 aydır bu konu gündemde ama hala bir gelişme gerçekleşmedi. :(

Yollayın Linki Hortlatalım Orayııı[:D][:D]

Açın Topiç'in Önünü Peçito Geliyo....[:@]

cetinsoft -> Cevap: <-ı|ı|ı DH Akvaryum Kulübü ı|ı|ı-> (22 Eylül 2006; 9:22:37)

alt geçitteki akvaryumcu zebra ciklet satmaz. sen kayhanda uzun çarşının devamında ileride soldaki akvaryumcuya git. orada var [&:] ama ucuz diil orası... bu arada bence zebradan vazgeç... dün mavi prenses aldım 4 tane 1 erkek - 3 dişi. 2 de papağan. 3 de sarı prensesim var. 2 si erkek. erkeklerden birini sana verebilirim... sarı prenses çok iyidir. karizmadır anliycan [:'(]

cetinsoft -> Cevap: <-ı|ı|ı DH Akvaryum Kulübü ı|ı|ı-> (22 Eylül 2006; 9:28:24)

moly, plati öneririm. ama plati kılıç olmasın. onlar biraz asabidir[8|]. japonları ham yaparlar. melek alabilirsin. ama naziktirler... zebra da öneririm. köpekbalığının küçüğüne benzer. ciklet olmayanlarından.

quote:

Orjinalden alıntı: Fear Factory

benim çöpçülerim japonlarım lepisteslerim bide vatozum var bu akvaryuma başka renk katabilecek ne katabilirim

Peçito -> Cevap: <-ı|ı|ı DH Akvaryum Kulübü ı|ı|ı-> (22 Eylül 2006; 9:34:29)

quote:

alt geçitteki akvaryumcu zebra ciklet satmaz. sen kayhanda uzun çarşının devamında ileride soldaki akvaryumcuya git. orada var [&:] ama ucuz diil orası... bu arada bence zebradan vazgeç... dün mavi prenses aldım 4 tane 1 erkek - 3 dişi. 2 de papağan. 3 de sarı prensesim var. 2 si erkek. erkeklerden birini sana verebilirim... sarı prenses çok iyidir. karizmadır anliycan [:'(]

Ciklet Bulamadığım İçin; Sarı Prenses'e Geçecem Gibi Gözüküyor.

Sarı Prensesler Hakkında Bilgi Verebilirmisin.İlk Defa Bu Balıktan Alıp Besliyecemde.( büyütmesi,ne kadarken yumurtluyorlar,diğer balıklara karşı tutumları gibi...)

ömerözkan -> Cevap: <-ı|ı|ı DH Akvaryum Kulübü ı|ı|ı-> (22 Eylül 2006; 9:37:13)

sarı prenses uysal sakin barışcıl balıklardır aşağı yukarı yumurtlamaları ortama bağlı olarak 1 sene içersinde gerçekleşiyor genel olarak sarı prenses yunus ahli berber sorunsuz yaşamaktadır bende 14 sarı prenses 6 yunus 2 vatoz 2 makrakanta var

cetinsoft -> Cevap: <-ı|ı|ı DH Akvaryum Kulübü ı|ı|ı-> (22 Eylül 2006; 9:55:09)

sarı prenseste en az 1 erkeğe 3-7 arası dişi gerekir. erkekler serttir dişilerine karşı. dişi sayısı ne kadar çok olursa o kadar az hasar alır dişiler... yavrulama süresi 5 cm. boyuna geldiğinde alabilirsin. dişi - erkek ayrımı zordur yalnız. ayırabilmek için anüs - vent ayrımına bakman gerekli. nice sarı prensesler var dişi diye alınan geri veriliyor... balıkçıdan alırken şuna dikkat et. balığın anüsü ile venti yani linkte verildiği gibi birbirine yakın boylardaysa erkek, diilse dişidir...
http://www.fishhead.com/articles/ventsex.htm

quote:

Orjinalden alıntı: Peçito

quote:

Ciklet Bulamadığım İçin; Sarı Prenses'e Geçecem Gibi Gözüküyor.

Sarı Prensesler Hakkında Bilgi Verebilirmisin.İlk Defa Bu Balıktan Alıp Besliyecemde.( büyütmesi,ne kadarken yumurtluyorlar,diğer balıklara karşı tutumları gibi...)

ömerözkan -> Cevap: <-ı|ı|ı DH Akvaryum Kulübü ı|ı|ı-> (22 Eylül 2006; 10:01:05)

makul 1 erkek sarı prensese 4 dişidir

ömerözkan -> Cevap: <-ı|ı|ı DH Akvaryum Kulübü ı|ı|ı-> (22 Eylül 2006; 10:03:08)

çok iyi 40 kişi olmuşuz [:'(]

cetinsoft -> Cevap: <-ı|ı|ı DH Akvaryum Kulübü ı|ı|ı-> (22 Eylül 2006; 10:03:27)

anlaşabilen ideal ve top 10 da listebaşı balıklar:
sarığrenses
mavi prenses
ahli
yunus
papağan.
ciklit akvaryumu yapiim diyenlere öneri en az 80 cm' lik akvaryum, bolca kaya (aralarına girebilecekleri) gerekli...
dış motor kullanmak çok iyi olur. uğraşmazsınız...
basınç manyağı bu hayvanlar yem yemeden 40 güne kadar dayanabilirler...
en güzel özellikleri yumurtalarını ve yavrularını ağızlarında taşımalarıdır. 40 gün kuluçka sürer yaklaşık. bu süre zarfında anne hiçbişi yemez. hatta güçsüz düşer. yaramaz çocukları akvaryumdan uzak tutun. cama vurulursa yumurtalar mideye inebilir [:D] indiği görülmüştür.
akvaryum işi kumara benzer. örneğin ben bir kavanoz 2 japon almak için girdim akvaryumcuya. şimdi halim içler acısı beyaw! [;)]

Peçito -> Cevap: <-ı|ı|ı DH Akvaryum Kulübü ı|ı|ı-> (22 Eylül 2006; 10:04:40)

quote:

Orjinalden alıntı: ömerözkan

sarı prenses uysal sakin barışcıl balıklardır aşağı yukarı yumurtlamaları ortama bağlı olarak 1 sene içersinde gerçekleşiyor genel olarak sarı prenses yunus ahli berber sorunsuz yaşamaktadır bende 14 sarı prenses 6 yunus 2 vatoz 2 makrakanta var

1 Sene mi? Koca Sene 1 Kere Mi Yumurtluyorlar?

Kesin Karar Verdim [:(] Sarı Prenses [:(] Alıyorumm

Elvedda Zebra Ciklet[&:]

cetinsoft -> Cevap: <-ı|ı|ı DH Akvaryum Kulübü ı|ı|ı-> (22 Eylül 2006; 10:06:43)

bazen 1 erkeğe 1 dişi de yetebiliyor. bu erkeğin hırçınlığına sertliğine bağlı olarak değişir... [:'(]
bazen de 7 si ancak başaçıkabilir erkekle... harem kurmanız gerekebilir...
quote:

makul 1 erkek sarı prensese 4 dişidir

cetinsoft -> Cevap: <-ı|ı|ı DH Akvaryum Kulübü ı|ı|ı-> (22 Eylül 2006; 10:08:54)

iyi bir seçim. yılda 1 değil. onların psikolojisiyle sınırlı...[&:]
quote:

quote:

1 Sene mi? Koca Sene 1 Kere Mi Yumurtluyorlar?

Kesin Karar Verdim [:(] Sarı Prenses [:(] Alıyorumm

Elvedda Zebra Ciklet[&:]

ömerözkan -> Cevap: <-ı|ı|ı DH Akvaryum Kulübü ı|ı|ı-> (22 Eylül 2006; 10:15:09)

eğer yavru almayı düşünen akradaş varsa dişi sayısını çok tutmalıdır ama görsel açıdan balık beslemek isteyenler erkek tercih etsinler zira renkleri daha parlak ve daha güzeller

[image]http://resim.donanimhaber.com/upfiles/46871/4398EDE011F94B45B7271D96F0297197.jpg[/image]

Peçito -> Cevap: <-ı|ı|ı DH Akvaryum Kulübü ı|ı|ı-> (22 Eylül 2006; 10:18:45)

Beyler

Şimdi Bu Balık Ne Kadar Ken Yumurta Yapabiliyor.( Büyükleri Ne Kadar Olabilir)

Birazda Fiyatları Hakkında Bilgi Alabilrmiyim.?

ömerözkan -> Cevap: <-ı|ı|ı DH Akvaryum Kulübü ı|ı|ı-> (22 Eylül 2006; 10:20:37)

aşağı yukarı benim balıklar 10 aylıkken başladılar kur yapmaya [:D]
en ufak boyları 2,5 ytl den başlar boyu arttıkça fiyatlarıda artar misal 10 cm lik olanlar 30 ytl felan

cetinsoft -> Cevap: <-ı|ı|ı DH Akvaryum Kulübü ı|ı|ı-> (22 Eylül 2006; 10:22:25)

min. 5 cm olmalı boyları. daha aşaası kurtarmaz...
quote:

Beyler

Şimdi Bu Balık Ne Kadar Ken Yumurta Yapabiliyor.( Büyükleri Ne Kadar Olabilir)

Birazda Fiyatları Hakkında Bilgi Alabilrmiyim.?

Peçito -> Cevap: <-ı|ı|ı DH Akvaryum Kulübü ı|ı|ı-> (22 Eylül 2006; 10:23:25)

quote:

en ufak boyları 2,5 ytl den başlar boyu arttıkça fiyatlarıda artar misal 10 cm lik olanlar 30 ytl felan

İnternet Verdiğim Komşu Verecek 6-7 Tane Küçük Sarı PRENSES

Beleş[sm=naughty.gif][sm=naughty.gif][sm=naughty.gif]

Küçükken Başladılarrr HEEeE[8D][8D][:D][sm=naughty.gif]

ßenim Akvaryumu Gördün Sanırım.

Sarı Prensesleri İçin Uygun mu Büyüklüğü?

cetinsoft -> Cevap: <-ı|ı|ı DH Akvaryum Kulübü ı|ı|ı-> (22 Eylül 2006; 10:24:58)

umarım cinsiyet ayrımı meselesi anlaşılmıştır..?[:)]
bu yüzden boşu boşuna şimdiye kadar çok insan çooook maddi manevi kayıplara uğradı... [sm=s20.gif]

cetinsoft -> Cevap: <-ı|ı|ı DH Akvaryum Kulübü ı|ı|ı-> (22 Eylül 2006; 10:29:24)

ben olsam hiç uğraşmazdım. çünkü % 80-90 hepsi erkek çıkacak. git dediğim yere (alt geçide) al dişilerini istersen erkeği de ben veririm... uzun zaman onlarla uğraşcaksın, büyütceksin. ohooooo...[sm=s16.gif] realist olmak lazım... ben olsam öle yapardım. 5 liraya verir alt geçitteki zannımca...
quote:

quote:

Peçito -> Cevap: <-ı|ı|ı DH Akvaryum Kulübü ı|ı|ı-> (22 Eylül 2006; 10:33:30)

quote:

ben olsam hiç uğraşmazdım. çünkü % 80-90 hepsi erkek çıkacak. git dediğim yere (alt geçide) al dişilerini istersen erkeği de ben veririm... uzun zaman onlarla uğraşcaksın, büyütceksin. ohooooo...[sm=s16.gif] realist olmak lazım... ben olsam öle yapardım. 5 liraya verir alt geçitteki zannımca...
quote:

quote:

Sağol Kardeş'te

Şimdilik Küçükten Başlayalım Deme,,,İlk Deneyimim Olacak

Sonradan Bi Akvaryum Daha Yapacam Oraya Büyükleri Alırım.

Sendeki Erkeğide Alırım Dişileride Alrız Alt Geçitten

Oohh Ohh[:D]

Sen Nerde Oturuyorsun?

cetinsoft -> Cevap: <-ı|ı|ı DH Akvaryum Kulübü ı|ı|ı-> (22 Eylül 2006; 10:33:46)

bu er kelimesi çok can sıkıcı [:D][;)][:@][X(]

cetinsoft -> Cevap: <-ı|ı|ı DH Akvaryum Kulübü ı|ı|ı-> (22 Eylül 2006; 10:36:23)

heykelde. tiyatronun hemen altı... heykelin atının burnu doğrultusunda iniyorsun orada[:D][sm=s17.gif]... istersen sözleşip beraber gidebiliriz... sen bilin genede kardeş.

cetinsoft -> Cevap: <-ı|ı|ı DH Akvaryum Kulübü ı|ı|ı-> (22 Eylül 2006; 10:38:30)

yani balıkçıya. alt geçittekine... yannış annaşılmasın yaw.. [;)]

Peçito -> Cevap: <-ı|ı|ı DH Akvaryum Kulübü ı|ı|ı-> (22 Eylül 2006; 10:39:10)

Oraları Balıkların Fiyatı Pahalıdır.[8D][:D]

cetinsoft -> Cevap: <-ı|ı|ı DH Akvaryum Kulübü ı|ı|ı-> (22 Eylül 2006; 10:43:17)

toptancısı da abisi olduğu için ucuza satıyor balıkları... şşşşşşşşşt kimse duymasın...[:'(]

[image]http://resim.donanimhaber.com/upfiles/82410/935085974EB9463181627F4826A4880F.jpg[/image]

musandia -> Cevap: <-ı|ı|ı DH Akvaryum Kulübü ı|ı|ı-> (22 Eylül 2006; 10:48:59)

Benide ekleyin 4 frontosa, (4 yunus - 2 yunus banji jamping yapıp öldü[X(]=2 Yunus[:D])

[image]http://img171.imageshack.us/img171/3199/yunus1gp7.th.jpg[/image]
[image]http://img166.imageshack.us/img166/9282/frontiwi2.th.jpg[/image]
[image]http://img67.imageshack.us/img67/7281/yunusmoklupv9.th.jpg[/image]

Peçito -> Cevap: <-ı|ı|ı DH Akvaryum Kulübü ı|ı|ı-> (22 Eylül 2006; 11:13:48)

@musandia, Bu Balıklar İstavrite Benziyor.[8D][;)][;)][:D][:@] Valahhi Yaaa Aynı İstavrit Balığına Benziyor.

@cetinsoft, Anlamadım Kardeş, Ne Uucza Sarıyor, Kim?

musandia -> Cevap: <-ı|ı|ı DH Akvaryum Kulübü ı|ı|ı-> (22 Eylül 2006; 11:23:08)

Bu balıkları ilk aldığımız anda güccüklerken çekmiştim şimdi kafa yapmaya başladılar heybetlenmeye başladılar.
Büyük Frontosa'm senin İstavrit dediğini duyarsa zebralarını yutuverir.Sende kurtulmuş olursun[8D]

Peçito -> Cevap: <-ı|ı|ı DH Akvaryum Kulübü ı|ı|ı-> (22 Eylül 2006; 11:32:19)

quote:

Orjinalden alıntı: musandia

Bu balıkları ilk aldığımız anda güccüklerken çekmiştim şimdi kafa yapmaya başladılar heybetlenmeye başladılar.
Büyük Frontosa'm senin İstavrit dediğini duyarsa zebralarını yutuverir.Sende kurtulmuş olursun[8D]

Tamam Kapıştıralım.[:D]

Seni Şeçiyorumm Erkek Peçitoooo[8D][8D]

[image]http://img49.imageshack.us/img49/2924/sa550467pk6.jpg[/image]

Yenen Yenilene Balık Alır[;)][:@]

Peçito -> Cevap: <-ı|ı|ı DH Akvaryum Kulübü ı|ı|ı-> (22 Eylül 2006; 11:40:28)

[image]http://img148.imageshack.us/img148/7646/istavritxw9.jpg[/image]

Bu İstavritleri Köyde Yakaladık.[:@]

AppendiX -> Cevap: <-ı|ı|ı DH Akvaryum Kulübü ı|ı|ı-> (22 Eylül 2006; 15:38:26)

Hort

[font="Trebuchet MS"][b][size=1]Hort[/size][/font][/b]

ömerözkan -> Cevap: <-ı|ı|ı DH Akvaryum Kulübü ı|ı|ı-> (22 Eylül 2006; 15:43:43)

zort

ömerözkan -> Cevap: <-ı|ı|ı DH Akvaryum Kulübü ı|ı|ı-> (22 Eylül 2006; 16:35:27)

Orta Afrika Çiklitleri (Cichlidae) - Mücevher Çiklit (Hemichromis bimaculatus)

Sinonim Hemichromis fugax
Habitat Afrika: Gine'nin güneyinden Liberyanın merkezine kadar olan nehir ve akarsularda
Boy 7 cm - 15 cm
Davranış Türe özel karma akvaryumlar için
Beslenme Mikro-predatör: etçil
Üreme 200-500 yumurta düz yüzeylere bırakılır
Akvaryum suyu pH: 6.5-7.5, Sıcaklık: 21-24°C
En küçük akv. 90 cm
Yüzme seviyesi Taban
Bakımı Tecrübeliler için

Üreme zamanları dışında, yiyemeyecekleri benzer boydan balıklara karşı barışçıdırlar. Bol miktarda kum kazarlar. Bu kum kazma aktiviteleri üreme zamanlar daha da artar. Eş seçiminde seçici davranırlar. Uyumlu eşlerin oluşması için en emin yöntem, aynı akvaryumda bir grup genç balık besleyip kendi eşlerini seçmelerini beklemektir. Akvaryumda aynı türden hedef balıkların bulunması, çiftler arasındaki bağları güçlendirir. Eğer tam anlamıyla uyumlu olmayan bir çift diğer balıklardan ayrı bir akvaryumda üremeye zorlanırsa, taraflarda birinin aşırı hırpalanma sonucu ölümüne neden olunabilir. Uyumlu çiftler yavrularını çok iyi korur, onları kumda kazdıkları bir çukurdan bir diğerine taşırlar.

[image]http://www.jjphoto.dk/fish_archive/aquarium/hemichromis_bimaculatus_2x.jpg[/image]

ömerözkan -> Cevap: <-ı|ı|ı DH Akvaryum Kulübü ı|ı|ı-> (22 Eylül 2006; 16:38:48)

Malawi Çiklitleri (Cichlidae) - Ahli (Sciaenochromis ahli)

Sinonim Haplochromis serranoides
Habitat Afrika; Malawi Gölü'nün daha çok derin kayalıkları
Boy Erkekler 18 cm, dişiler 15 cm
Davranış Türe uygun karma akvaryumlar için. Diğer mavi renkli Malawi türlerine karşı saldırgan.
Beslenme Karnivor; etçil. Yavru balıklar, küçük kabuklular.
Üreme Yumurtalarını ağızda kuluçkaya yatırır
Akvaryum suyu pH: 7.5-8.5, Sıcaklık: 24-26°C
En küçük akv. 150 cm
Yüzme seviyesi Orta - Taban
Bakımı Tecrübeliler için

Cinsiyet ayrımı:
Yaklaşık 1 yılda cinsel oldunluğa ulaşan erkekler metalik mavinin tonlarını taşırlar. Erkeklerde kafa bölgesinden yayılanrenklenme 6. ayda başlar, 12. aya kadar sürer.
Beslenme:
En uygunu dondurulmuş canlı yemlerdir. Dondurulmuş yem bulunamıyorsa, kıyılmış karides, midye ve balık etleri de verilebilir.
Gerekli akvaryum şartları ve bakımı:
Taşlarla saklanma yerleri oluşturulmuş geniş akvaryumlarda diğer benzer boy ve beslenme alışkanlığındaki Malawi çiklitleriyle beraber bakılabilirler. Bitkilere zaman zaman zarar verebilirler. Erkekler, diğer mavi Afrika çiklitlerine karşı çok saldırgandır. Hangi türden olursa olsun, akvaryumda sadece bir tane mavi renkli Malawi erkeği bulunmalıdır. 1 Ahli erkeğine en az 3 Ahli dişisi düşmelidir. Erkek balık tarafından sürekli kovalanan dişiler için akvaryumda taşlarla saklanma yerleri oluşturmak gerekir. Ahli, küçük balıklarla bir araya konmamalıdır.
Üreme:
Yumurtlamadan sonra erkek dişiyi çok hırpalayabilir; yumurtlama akvaryumunda dişi için mutlaka bolca saklanma yeri olmalıdır. Bir seferde ortalama 50-60 yumurta bırakılır. Genellikle ancak yaklaşık 1/4'ü dişi çıkan yavrular, eşitsiz büyüme eğilimindedirler. Kardeşler arası yamyamlığı engellemek için yavruları düzenli aralıklarla boylarına göre ayırmak gerekir; aksi halde yavrular arasında hiç dişi kalmayabilir. Boyları erkeklere göre küçük olan dişiler, ilk önce yem olurlar. Bu türü satın alırken, dişi çıkma şansını artırmak için küçük yavrulardan birkaç tane seçmek gerekir.

[image]http://www.akvariet.dk/albums/album01/sciaenochromis_fryeri.jpg[/image]

ömerözkan -> Cevap: <-ı|ı|ı DH Akvaryum Kulübü ı|ı|ı-> (22 Eylül 2006; 16:50:37)

Çiklitler Ailesi (Cichlidae) - Diskus (Symphsodon discus)

Sinonim Yok
Boy 15 - 25 cm.
Akvaryum suyu pH 6.0 - 7.0, GH 4°-10°, 28°-32°C.
En küçük akv. En az 200 litre, akvaryum yüksekliği en az 50cm.
Yüzme seviyesi Orta - Taban
Bakımı Sadece çok tecrübeliler için

Görünüş:
Gösterişleriyle akvaryum balıklarının kralı sayılan diskuslar disk şeklindedirler. Vücutlarındaki gözle kuyruk arasındaki 9 adet koyu renkli dikey çizginin yanında mavi, kırmızı veya yeşil olabilen dalgalı desenleri vardır. Seçici üretim yöntemleriyle çeşitli biçim ve renklerde ırklar türetilmiştir.
Cinsiyet ayrımı:
Cinsiyetler arasında belirgin bir görünüş farkı yoktur. En kolayı üreme dönemlerinde ortaya çıkan üreme tüplerini gözlemektir. Erkeğin sperm tüpü ince ve sivri uçlu, dişinin yumurtlama tüpü ise kalın ve yuvarlak uçludur. Erkeklerin kafalarındaki ve yüzgeçlerindeki mavi desenlerin dişilere göre daha belirgin olduğu söylenir.
Doğal ortamı:
Güney Amerika'daki Amazon nehir sisteminin daha çok asitli kahverengi suları; RioTrombetas'la Rio Negro arasında kalan bölge. Çoğunlukla erimiş minerallerce fakir ve asitli tipik kahverengi su ortamlarında yaşarlar. Bu ortamlarda pH 5,0 - 6,5 arası, toplam sertlik GH ve bikarbonat sertliği KH ise herzaman için 1°nin altındadır. Daha çok akıntının az olduğu, aralarında saklanabilecekleri kütük, dal ve köklerin bol bulunduğu nehir kollarını tercih ederler. Teritoryal oldukları üreme zamanları dışında çiftler halinde değil, nüfusu 50 bireye varabilen gruplar halinde dolaşırlar.
Beslenme:
Sağlıklı gelişme için çok yönlü beslenme şarttır. Diskuslar için hazırlanmış özel kuru yemlerin yanında mutlaka canlı yemler de verilmelidir. En sağlıklı canlı yem yavru ve yetişkin tatlı su karidesleridir(artemia). Evde üretilmiş beyaz kurtlar da verilebilir. Tubifex kurtları kesinlikle verilmemelidir; çoğunlukla kirli ortamlardan elde edildikleri için hastalık taşıma riskleri yüksektir. Kıyılmış solucan, karides, midye, yengeç ve morina balığı eti de verilebilir. Bazı disk balığı yetiştiricileri ince kıyılmış sığır kalbi veya ciğerine birkaç malzeme daha ekleyerek ve vitamin katkısı yaparak balıklarına verirler.
Diskus bakımı bilgi ve tecrübe gerektirir. Eğer diskus beslemeyi düşünüyorsanız öncelikle bu konuda yazılmış iyi bir kitabı okumanızı öneririz. Örneğin kitap köşemizden sipariş edebileceğiniz "The Proper Care of Discus".
Geniş ve çok iyi filtre edilen akvaryumlar gerektirirler. Akvaryumlarının en az 200 litre hacminde ve 50cm yüksekliğinde olması önerilir. Yetişkin bir diskus başın yaklaşık 60 litre su hacmi düşünülmelidir. Yani 6 bireylik küçük bir grup için en az 360 litrelik bir akvaryum gerekir. Balıkların kendilerini daha güvende hissetmeleri için akvaryumun arkası ve en az bir yanı ışık geçirmeyecek bir biçimde boyanmalı veya kaplanmalıdır.
Akvaryum suyu yumuşak veya orta sertlikte olabilir (4°-10° GH). pH'ın ise nötrü yani 7,0'ı geçmemesi önerilir. Diskus balıklarının akvaryumlarında nitrit ve nitrat konsantrasyonlarının olabildiğince düşük tutulması son derece önemlidir. Bu yüzden etkin bir biyolojik filtrasyon ve en az haftalık %10-15 oranlarında düzenli su değişimleri şarttır. Ideal akvaryum sıcaklığı 28°-30°C arasıdır. Sıcaklık 27°C'nin altına kesinlikle düşmemelidir.
Son derece sakin balıklar olan diskuslar rasbora, kardinal tetra, corydoraslar ve ramirezi, kakadu veya agassizii gibi barışçı cüce çiklitlerle birlikte yaşayabilirler. Melek balıklarıyla bir arada tutulmaları sakıncalıdır; melek balıkları kendilerinin bağışıklı oldukları parazitleri derileri son derece hassas olan diskuslara bulaştırabilirler.
Diskuslar bitkilere zarar vermezler. Akvaryumlarına diskusun gerektirdiği yüksek sıcaklıklarda yaşayabilecek her türlü bitki dikilebilir. Örneğin echinodorus ve anubias türleri.

Üreme:
Diskuslar rastgele çifleşmezler; kendi eşlerini kendileri seçerler. Çiftlerin kendiliğinden oluşabilmesi için en uygun yöntem genç diskusları en az 8'lik bir grup halinde en az 400 litrelik büyük bir akvaryumda beslemektir. Zamanla oluşan çiftlerin sürekli beraber dolaştıkları, yanlarına yaklaşan diğer balıkları kovdukları görülür. Yumurtlamak üzere ağızları ve karınlarıyla sürtünerek bir echinodorus yaprağını veya herhangi bir dik yüzeyi temizlemeye başlarlar. Bu arada kafalarıyla titreme hareketleri yaparlar. Çiftin renginde bir koyulaşma göze çarpar. Kuyruk tarafındaki son dört dikine çizgi açıkça görülür hale gelir.
Üretim için örnek olarak 60cm x 50cm x 50cm ölçülerinde bir akvaryum uygundur. Filtre olarak hava motoruna bağlı genişçe bir sünger filtre uygundur. Zamanla sünger filtrenin yüzeyinde oluşan rotiferler yavru diskusların beslenmelerine katkıda bulunurlar. Üretim akvaryumunun suyu son derece yumuşak (0°-1° GH) ve asitik (pH 5,0 - 5,5) olmalıdır. Bu niteliklerdeki suyu hazırlayabilmek için bir ozmoz aleti (saf su elde etmek için) ve turba filtre malzemesi (Torf) kullanılabilir. En uygun sıcaklık 29°-31°C arasıdır. Çok temiz tutulması gereken üretim akvaryumlarının tabanına kum konulmaz. Yumurtlama zemini olarak genellikle diskuslar için özel yapılmış, yaklaşık 25cm uzunluğunda konik saksılar akvaryum tabanına dikine yerleştirilip silikonla tutturulur.
Çift yumurtlama zeminini seçip ağızları ve karınlarıyla sürtünerek temizledikten sonra dişi dik yüzeyde aşağıdan yukarı doğru yumurtalaraını sıralamaya başlar. Bir sıra bittikten sonra erkek de yumurtaların üstünden geçerek spermlerini bırakır. Yumurtlama devresinde filtreyi durdurarak su akıntısını engellemek yumurtaların başarıyla döllenme şansını yükseltecektir. Bir-iki saat süren yumurtlama işleminin sonucunda dişinin büyüklüğüne bağlı olarak 150 ile 500 arasında değişen sayılarda yumurta bırakılmış olur.
Yumurtlama bittikten sonra çiftler sırayla yumurtalarının başına geçerek onları yüzgeçleriyle havalandırırlar. Ortalama 60 saat (2,5 gün) sonra yumurtalar açılır. Henüz serbest yüzemeyen yavrular biribirlerine yapışık öbekler halinde dururlar. Ebeveynleri bu öbeklerin yerlerini ara sıra değiştirirler. Yavrular yumurtadam çıktıktan 50-60 saat sonra da serbest yüzmeye başlarlar. Bu devrede anne babalarının deri mukozasıyla beslenmeye başlarlar. Yavruların bir ebeveynin derisini bitirdikten sonra toplu olarak ötekine geçmelerini izlemek son derece ilginçtir. Serbest yüzmeye başladıktan sonraki ilk haftada bu "diskus sütü" yavrular için ideal besindir. Bu "diskus sütü", derinin üreme hormonlarınca büyümesi hızlanan epidermis dokusunun yanında deride yerleşmiş bakterileri de içerir. Yavrularını besleyen diskusları kesinlikle ürkütmemek gerekir. Strese kapılan diskuslar hormon dengelerinin bozulması sonucu gerekli diskus sütünü üretemezler.
Serbestyüzmeye başladıktan 4-5 gün sonra yavrular yumutadan yeni çıkmış tatlı su karidesi (artemia) larvalarıyla beslenebilirler. Bir süre sonra süzgeçten geçirilmiş ince su piresi de verilebilir ama artemiaya daha bir süre devam edilmelidir. Küçük diskuslar 3-4 hafta sonra yaklaşık 2,5cm büyüklüğe ulaşırlar ve artık anne babalarından ayrılıp bir yetiştirme akvaryumuna alınabilirler. Yavruların sağlıklı gelişebilmeleri için günde en az 4 kez çok yönlü yemleme ve düzenli su değişimleriyle (örneğin günde %10) akvaryumlarının sürekli temiz tutulması şarttır. Yetiştirme akvaryumunun suyunun çok yumuşak ve asitik olması şart değildir; önemli olan temiz ve nitrit/nitrat gibi zehirli azot bileşiklerinden arınmış olmasıdır.

[image]http://kendziora.net/photography/discus.jpg[/image]

ömerözkan -> Cevap: <-ı|ı|ı DH Akvaryum Kulübü ı|ı|ı-> (22 Eylül 2006; 16:54:31)

Tanganika Çiklitleri (Cichlidae) - Frontoza (Cyphotilapia frontosa)

Sinonim Paratilapia frontosa, Pelmatochromis frontosus
Habitat Afrika; Tanganika gölünün kayalık bölgeleri.
Boy Erkekler 35 cm'ye, dişiler 25 cm'ye kadar.
Akvaryum suyu pH 7,8-8.7,GH 12°-20°,24-28°C, üreme 25-28°C
En küçük akv. Bir erkek, iki dişi grup için en az 150cm ve 350 litre.
Yüzme seviyesi Taban
Bakımı Tecrübeliler için

Görünüş:
Mavinin açıklı koyulu tonları ve kalın dikey bantlara sahip iri balıklardır. İlerleyen yaşla birlikte, hem erkek hem de dişide alın hörgücü belirir.
Cinsiyet ayrımı:
Dişilerle erkekler arasında belirgin bir görünüş farkı yoktur. Erkekler biraz daha iri ve geniş yüzgeçlidirler. Alın hörgücü de erkeklerde daha belirgindir.
Beslenme:
Etobur. Protein oranı yüksek pul ve granül yemler, bulunabilirse bahçe solucanı, su piresi, yetişkin artemia, küçük salyangozlar.
Bu türün erkekleri kendi aralarında çok geçimsizdirler; akvaryum ne kadar büyük olursa olsun iki erkek bir araya konulmamalıdır. Küçük bir akvaryumda erkek frontoza, dişileri yaralayabilir. Bir erkekle iki dişinin yaşayacağı bir akvaryum en azından 1,5 metre uzunluğunda olmalıdır. İri yapısına rağmen frontoza, saldırgan yapılı orta ve küçük boylu çiklitlerden rahatsız olabilir. Frontoza az hareket eden yavaş bir balıktır; genellikle kumları kazmaz ve bitkilere bir zarar vermez. Arkadaş türler olarak diğer sakin Tanganika çiklitleri önerilebilir.
Üreme:
Uygun akvaryum şartlarında kolayca yumurta bırakırlar. Üstünkörü, adeta formalite gereği yapılan kısa bir kur döneminden sonra dişi yumurtalarını düz bir yüzeye sıralar. Bu sırada dişiyi takip eden erkek, yumurtaları döller. 20-60 arasında değişebilen sayıdaki döllenmiş yumurtayı dişi, tek tek toplayarak 27°C sıcaklıkta 28 gün kadar süren bir kuluçka dönemi boyunca ağzında saklar. Tecrübesiz genç dişilerin ara sıra yumurtalarını yedikleri gözlenir. Dayanıklı yavrular, artemia larvaları, ince su piresi ve toz yemlerle kolayca yetiştirilebilirler. İyi beslenme ve sık su değişimleriyle çabuk büyüyüp 10-12 ayda, erkekler yaklaşık 16cm, dişiler ise 10 cm boyundayken cinsel olgunluğa ulaşırlar.

[image]http://www.ciklidi.com/ciklidi/cyphotilapia/images/cyphotilapia.jpg[/image]

Sayfa: <<   < önceki  1 2 [3] 4 5 6 7 8 9 10   sonraki >   >>

Valid CSS!

Forum Software powered by ASP Playground Advanced Edition 2.3
Copyright © 2000 - 2006 ASPPlayground.NET
1.671875