Şimdi Ara

Google Play Movies 21 Yeni Ülkede Hizmete Girdi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
39
Cevap
0
Favori
1.347
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj



  • Google’ın ücretli olarak Google Play Store üzerinden sunduğu dijital içeriklerin etki alanı genişlemeye devam ediyor. Kötü haber ise 21 yeni ülke arasında ülkemiz yer almıyor.






    Dijital içeriğin ülkemizde bürokrasiye yenik düşmesi pek yeni bir olay değil ancak değişen teknolojilerle birlikte tüm dünyada ve hatta etrafımızdaki bir çok komşu ülkede modern servislerle desteklenmesi, can sıkıcı bir durum haline gelmeye başladı.





    Genç nüfusun doğal bir sonucu olarak özellikle tam bir mobil cihaz cenneti olan ülkemizde dijital içeriğe yönelim gayet yüksek bir seviyede. Buna karşın bu alandaki hak sahiplerinin, ilgili hizmet kullanımının tam manasıyla bir standarda oturtulması ve ticari anlamda kullanıma sunulması için ciddi bir çalışma içersinde olmaması, sektörün büyük isimlerinin adeta elini kolunu bağlıyor.

     Google Play Movies 21 Yeni Ülkede Hizmete Girdi




    Ülkemiz sınırları içinde faaliyette olan Google Play Store’dan sadece uygulama, oyun, kitap gibi satın almalar yapabiliyoruz. Film ve müzik içinse henüz bir olanak söz konusu değil. Google’ın Mart ayında 35 ülkeye sunduğu film satın alma hizmeti, yeni bir duyuru ile 21 ülkeye daha açıldı. Üstelik bu ülkeler arasında Azerbaycan, Ermenistan, Yunanistan gibi komşu devlet de varken Türkiye yer almıyor.





    Bu konuda hak sahipleri tarafında yaşanan çok başlılık veya modern anlamda değişen trendlere uyum sağlamayan hantal bürokratik işler, çözümü şimdilik olanaksız kılıyor. MÜYAP, SEYAP, FİYAP  gibi birliklerin, korsanla mücadele adına yasakçı bir zihniyet izlemektense, ulaşılabilirlik kolaylığı sağlayacak olan bu tür sevislere kanalize olarak amaca ulaşmaya çalışmanın, aslında daha kolay bir çözüm olacağının farkına varması gerek.









  • Yazık afrikadaki kabilelere bile hizmet verecek neredeyse daha buraya gelecek

    Bu arada editörümüz yeni galiba hayırlı olsun



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mehmedaltair -- 20 Haziran 2014; 12:43:38 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • işte bu yüzden apple. yiğidi öldür hakkını yeme.

  • Lao Cumhuriyeti bile var

  • mehmedaltair kullanıcısına yanıt
    Yeni sayılır neredeyse 7 ay olacak
    Asıl işim DH+ ama arada siteye de yazmaya çalışacağım.
  • Suçlu google mı türkiye mi anlamadım?

  • Kota dusuk hiz evde cogunda dusukse ve mobilde de 4g yi birak kotali olunca Google neden riske girsinki Turkiye de ...

  • Apple'ın hem müzik hem film satan hizmeti iTunes 2012'den beri var bu Apple'ın önemsemesi Google'ın önemsememesi ile alakalı birşey.

    Aslında normal Google direkt telefon satmıyor işletim sistemi satıyor çokta umrunda olmaması gerek.

    Spotify ülkemize gelip Türkçe müzik dinletebiliyorsa Google niye yapmaz düşündürücü.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: gun

    Apple'ın hem müzik hem film satan hizmeti iTunes 2012'den beri var bu Apple'ın önemsemesi Google'ın önemsememesi ile alakalı birşey.

    Aslında normal Google direkt telefon satmıyor işletim sistemi satıyor çokta umrunda olmaması gerek.

    Spotify ülkemize gelip Türkçe müzik dinletebiliyorsa Google niye yapmaz düşündürücü.

    Türkçe müzik dinletemiyor tam olarak, telif hakları pazarlamasını müyap gibi firmalara vermeyen ve plak şirketi yurtdışı kaynaklı olan sanatçıların var sadece şuan. Bu birlikler On Demand servislerin türkiye de gelişmemesinin sebebi zamanında güzel bir girişim olabilecek fizy i de bunlar bitirmişti.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • sorumlulardan lafını esirgememesi iyi... "aman etliye sütlüye karışmayayım" dememek lazım, hesap sormak lazım ilgililerden...

  • İtunes store müzik ve film alanında hemde klasikler olsun çok geniş bir arşive sahip fiyatlandırmalarda gayet güzel isterseniz tek parça isterseniz albüm isterseniz box setler bile var kitap ve itunes radio içinde gelecek diye düşünüyorum yakın zamanda malum kitap okumada bir hayli geriyiz. Google ve microsoft aynı yolu izliyor işin kolayına kaçma 7 yıl sonra xbox 360 getirme gibi. Öncelikle Apple ve sonra sony yi tebrik etmek lazım playstaion türkiyede gayet başarılı

  • Apple yapıyorsa bu da yapabilir demekki ama işine gelmiyor. Apple ı bu konuda kutlamak gerekir. Apple da gerek navigasyon gerek iTunes full olarak çalışıyor ülkemizde. kabahat Google ve Samsung da değil, bu kısıtlamadan dolayı sisteme destek verende. sırf navigasyon ve servislern kısıtlılığından dolayı android i bıraktım Apple a döndüm.

  • Bizi nasıl umursamıyorlar... Oy ver Türkiye'm, tüm dünya anladı bir siz anlayamadınız ne halde olduğumuzu.

  • Bu faşizan yönetim ile google playın bu ülkede açık olması bile büyük başarı...
    Her şeyi yasaklayan pisliğimiz ortaya çıkmasın diye tüm tv kanallarına el koyan gazetecileri içeri atan, Sahte kahramanlık yapan bir zihniyet sayesinde normal yani şaşırmamak lazım.

  • Keşke btk google ın tüm servislerini ip tabanlı engellese, belki o zaman durup düşünmeye başlarlar.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Be All My Sins Remembered -- 20 Haziran 2014; 15:11:22 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: JrMaster

    Bu faşizan yönetim ile google playın bu ülkede açık olması bile büyük başarı...
    Her şeyi yasaklayan pisliğimiz ortaya çıkmasın diye tüm tv kanallarına el koyan gazetecileri içeri atan, Sahte kahramanlık yapan bir zihniyet sayesinde normal yani şaşırmamak lazım.

    Sonuna kadar katılıyorum

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • google'ın bir suçu yok. google navigasyon uygulaması da yine ülkemizin saçma sapan uygulamalarına takıldığı için adamlar "haritalar" uygulamalarına, bir adrese gitmek istediğinizde "navigasyon"a yönlendiren sistem yerine, "önizleme" adı altında bir çözüm geliştirmek zorunda kaldılar... yani aslında navigasyon hizmetini bu şekilde veriyor ancak, sesli olarak yönlendirmiyor... demokrasilerde çare tükenmiyor, özellikle de "ileri demokrasi"lerde...

  • "ülkemiz yer almıyor." kısmından sonrasını okumadım.

  • Tr yok tabi

  • Öncelikle yeni editöre başarılar dileyeyim ve haberle ilgili birkaç uzman değerlendirmesi yapayım :)
    Haber dedim ama bu bir analiz. Fazlaca yorum katmış, dergi tadında yazmış ki zaten sonradan DH+ editörü olduğunu öğrendim.
    "Ülkemiz sınırlarında faaliyette olan Google Play Storeda..." yanlış olmuş, sınırlarında kelimesinden sonra "da" eki koyması lazım yoksa burda doğmuş sadece burda hizmet veren bir servis veya firmadan bahsettiğiniz sanılır. Ki tam tersi bir durum var çünkü.
    Haberde biri hariç herkese giydirilmiş maşallah! Devlet, bürokrasi, meslek birlikleri, hak sahipleri... Sanki Google efendi kapıda yatıyor ama bir türlü almıyoruz içeri. Evet, doğru, dijital içerikler konusunda bürokratik bir sürü eksiklik var mevzuatta. Artı, özellikle meslek birlikleri tam haraca bağlamış bütün piyasayı.
    Ancaaaak. Sayın Google efendi maalesef geçmişte olduğu gibi VERGİ vermemek için Türkiye'ye resmi olarak bazı ücretli servisleri sunmuyor. Özellikle internet reklamcılığında kamyonla para götürüyor ancak ülkemiz üzerinden kazandığı reklam gelirlerinin vergisini vermiyor. Çünkü burada yerleşik bir muhatap olmayı reddediyor.
    Apple meselesine gelince. Evet iTunes ile ülkemisde de müzik, film vs satışı yapıyor. Online mağazası ve Apple Store ile fiziken de girdi. Yani ABD de ne varsa burada da çoğunu yapıyor. Apple Türkiye Ofisini açtı ve resmi olarak yükümlülüklerini yapıyor.
    Sonuçta da ikiside bababımızın şirketi değil. İkisi de ABD firması. Yani birini diğerine tercih sebebemiz sadece sunduğu hizmetin kalite ve fiyatıyla ilişkili olmalıdır. Ya ucuz olduğu için alırız yada kaliteli olduğu için. Bütçemize göre. Ama dünyada reklam ve internetten ençok kazanan ve çalıştırdığı eleman ödediği vergi ürettiği fiziki mal ve hizmet yani giderler konusunda gelirlerine göre bu kadar muazzam bir uçurum olan bir firma bizim gibi ülkelere milliyetçilik yapamadan değerlendirirsek gereken değeri vermediği kesin. Bunu eleştirebiliriz.





  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.