Donanım Haber Forum
Ana Sayfa | Kayıt ol | Profilim | Gelen Kutusu | DH Hız Aşırtma VT | Adres Defteri | Email'le üyeliklerim | Benim forumlarım | Fotoğraf Albümleri
Favorileriniz | Üyeler | Arama | SSS | Şikayet listesi | Uyarı listesi | Nick işlemleri
cep telofonundaki''SAR'' degeri nasıl ouşuyor?

İlgili konuları bak: (bu forumda | tüm forumlarda)

Bu isimle girdiniz: Guest
Bu konudaki kullanıcılar: hiç
  Basılabilir versiyon
Tüm forumlar >> [Donanım / Hardware] >> Elektronik >> cep telofonundaki''SAR'' degeri nasıl ouşuyor? Sayfa: [1]
Giriş
Mesaj << Daha eski konu   Daha yeni konu >>
ali ihsan

16 Eylül 2006; 13:13:32 
Bu mesajla ilgili şikayetinizi bu icon a tıklayarak yapabilirsiniz.

arkadaşlar elektirik ve elektronik konusunda bilgi sahibi olan bir kişi olarak cep telofonlarında ''SAR'' degerinin nasıl oluştugunu anlıyamadım. neye baglı olarak çok veya az oluyor.dünya saglık örgütü bu degeri 0.08 wat/kg olarak belirlemiş.internetten araştırdım 10 gramlık dokuda 1 derecelik ısı fazlalaşması gibi şeyler yazıyor.''SAR''ı oluşturan yüksek wat'mı , yoksa SWR(duran dalga oranı)mi.yani swr si kötü 1 watlık cihaz SAR olarak fazla, SWR 'si 1 olan 10 wat lık cihaz sar olarak ideal mi anlamalıyız.ya da cep telofonundaki maximum güç 0.08 wat oldugu zaman en ideal SAR degeri oluşur diyemi algılamalıyız.konuya hakim olan arkadaşlardan açıklama rica ediyorum...

E=mc²
01ferhat

16 Eylül 2006; 15:03:33 

şu herhalde işinize yarar

http://www.sarvalues.com/

ali ihsan

16 Eylül 2006; 20:03:36 

çok teşekkür ederim çok güzel bir site . sar degerlerini inceledim. ama ingilizcem zayıf oldugu için metin içerikleri okuyup anlayamadım....... dolayısıyla sar degerleri nelere baglı olarak degişiklik gösteriyor anlıyamadım.......................

E=mc²
apokalipse

20 Eylül 2006; 3:00:35 

quote:

Orjinalden alıntı: ali ihsan

arkadaşlar elektirik ve elektronik konusunda bilgi sahibi olan bir kişi olarak cep telofonlarında ''SAR'' degerinin nasıl oluştugunu anlıyamadım. neye baglı olarak çok veya az oluyor.dünya saglık örgütü bu degeri 0.08 wat/kg olarak belirlemiş.internetten araştırdım 10 gramlık dokuda 1 derecelik ısı fazlalaşması gibi şeyler yazıyor.''SAR''ı oluşturan yüksek wat'mı , yoksa SWR(duran dalga oranı)mi.yani swr si kötü 1 watlık cihaz SAR olarak fazla, SWR 'si 1 olan 10 wat lık cihaz sar olarak ideal mi anlamalıyız.ya da cep telofonundaki maximum güç 0.08 wat oldugu zaman en ideal SAR degeri oluşur diyemi algılamalıyız.konuya hakim olan arkadaşlardan açıklama rica ediyorum...

"SAR" Specific Absorbtuion Ratio(specific emilim oranı) buna sebep olan cep telefonunun yaydığı elektromanyetik dalgadır, ve bu değer de vücudun 1 kg ının ne kadar güç emdiğini gösterir. Cep telefonu iletişim kurmaya çalışırken yani numarayı çevirip arama yap dediğimizde bize verilmiş olan 0.08w/kg lik maximum değere ancak ulaşabilir. İletişim kurulduktan sonra veya dinlenme durumundayken bu değer çok çok düşük olur kendiliğinden düşer, evet bu güçte yayılım yapan bir elektromanyetik dalga belirli bir miktar dokuda(tam değerini bilmiyorum) 1 derecelik ısı yükselmesine sebep oluyorsa bu "SAR" değeri bizim için sınırdır.Bu ve bu değerin üzeri kabul edilemezsağlık açısından zararlıdır, cihazin yaydığı güçse kalitesi ile ilgilidir bununla alakası şöyle var genelde yüksek güçlü makina yüksek güçlü dalga yayar buda yüksek oranda "SAR" yani vücudun yüksek oranda hasar görecek demektir fakat bazı cihazların güçleri yüksek olmasına rağmen "SAR"değeri küçüktür, eğer "SAR" değeri olması gerekenden yüksekse kötü oluyor, keşke mümkün olsada "SAR" değeri 0 olsa yani cep telefonu istediği kadar güç yaysa fakat yadığı elektromanyetik dalgalar bizim vucudumuzu olumsuz etkilemese...Kısaca olay şu bir elektromanyetik dalganın gücü yüksekse vucutta bıraktığı enerji fazla oluyor, ısınma fazla oluyor,zarar fazla oluyor...tabi bu frekanslarda:)

ali ihsan

20 Eylül 2006; 15:10:59 

verdiginiz bilgiler için teşekkür ediyorum . benim anladıgıma göre sar degerini cihazın çıkış gücü (watt) yaratıyor. gücü ne kadar az ise sar degeride o derece az olyor. cep telofonunun çıkışı 0.07 watt ise bu en ideal oluyor. eger 2 watt lık güce sahipse sar da 2 oluyor. benim alamadıgım sizin dediginiz''bazı cihazların güçleri yüksek olmasına rağmen "SAR"değeri küçüktür''ifadesi oldu.cihazın antenini anten kablosuyla daha uzaga( arabalardaki sistem gibi)koyarsak cihaz ne kadar güçlü olursa olsun sar olşmaz(yada düşük olur).ama avucumuzda kafamıza deger biçimde bu nasıl olabilir.elktromagnetik dalga elektirikve magnetik alandan olştuguna göre acaba bu oran mı degişik oluyor.böyle bir şey var mı.teşekkürler........

E=mc²
apokalipse

20 Eylül 2006; 15:29:56 

quote:

cihazın antenini anten kablosuyla daha uzaga( arabalardaki sistem gibi)koyarsak cihaz ne kadar güçlü olursa olsun sar olşmaz(yada düşük olur).

evet bu durumda "SAR" değeri arada mesafe bulunduğu için ve elektromanyetik dalga gücünü kaybedeceğinden vücüdumuzda oluşturduğu sar değeri çok küçük olur, problem yaratmaz...

quote:

ama avucumuzda kafamıza deger biçimde bu nasıl olabilir.elktromagnetik dalga elektirikve magnetik alandan olştuguna göre acaba bu oran mı degişik oluyor.böyle bir şey var mı.teşekkürler........

burada ne söylemek istedin anlayamadım..."SAR"değerini, mesela 1 metreküp havadaki oksijen gazı gibi düşün, bunun gibi vucudun 1 kg ının elektromanyetik alandan ne kadar etkilendiğinin bir değeridir...

PHaLaNX.

20 Eylül 2006; 20:38:29 

Benim de bildiğim kadarıyla insan gözü elektromanyetik radyasyondan kolay etkileniyor. Yani bu tip radyasyonun neden olduğu ısı değişimine karşı hassas. O yüzden cep telefonlarının normal kullanımından en çok hasar gören yerlerden biri de gözler sanırım. Anteni gözümüzün hemen dibinde oluyor çünkü.

mzyakut

19 Mayıs 2008; 1:36:52 

http://sarvalues.wordpress.com olabildiğince güncel. Sürekli takip etmek lazım. Umarım hep güncel kalır...

Sayfa:   [1]
Tüm forumlar >> [Donanım / Hardware] >> Elektronik >> cep telofonundaki''SAR'' degeri nasıl ouşuyor? Sayfa: [1]
Buraya git:

Donanım Haber Video İnceleme
Crea A9+ çoklu ortam oynatıcı
Crea nin ufak oldugu kadar da yetenekli çoklu ortam oynaticisi A9+
GRAN TURISMO 5 Prologue
Efsanevi yarış oyunu yeni nesilde sevenleriyle buluşuyor.

Yeni mesajlar Yeni mesajlar yok
Popüler konu, yeni mesajlar ile Popüler konu, yeni mesajlarsız
Kilitli yeni mesajlar ile Yeni mesajlar olmadan kilitli
 Yeni mesaj at
 Mesaja cevap at
 Yeni anket aç
 Oy kullan
 Kendi mesajımı sil
 Kendi konumu sil
 Mesaja değerlendir
 Mesajımı DH blog sayfama ekle

Reklamlar