Şimdi Ara

Dünyanın ilk Snapdragon 805 yongasetli akıllı telefonu : Galaxy S5 LTE-A

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
105
Cevap
0
Favori
1.638
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj



  • Dünyanın ilk Snapdragon 805 yongasetli akıllı telefonu : Galaxy S5 LTE-A

     

    Geldi geliyor derken nihayet Samsung beklenen bombayı patlattı ve Snapdragon 805 yongasetine sahip dünyanın ilk akıllı telefonu Galaxy S5 LTE-A modeline sessiz sedasız resmiyet kazandırdı.




    Aslında beklediğimizden farklı olarak cihazın LTE-A adına sahip olduğunu görüyoruz. Üstelik bu cihazda metal kasa da mevcut değil. Bu da aslında Galaxy F adında premium sınıf bir akıllı telefonun farklı bir zamanda lanse edileceği ihtimalini güçlendiriyor.




    Galaxy S5 LTE-A modeline geçecek olursak Samsung'un Galaxy S4 LTE-A ile yaptığı hamleyi tekrarladığını görüyoruz. Snapdragon 600 ile gelen Galaxy S4, LTE-A versiyonu ile bir üst donanıma yükseltilmişti. Galaxy S5 LTE-A modeli de donanım olarak orijinal versiyonun bir hayli önüne geçiyor.




    Galaxy S5 LTE-A modelinde Samsung'un 5.1 inçlik Super AMOLED ekranda bu kez 2560x1440 yani QHD çözünürlüğe yer verdiğini görüyoruz. Piksel yoğunluğu 576ppi olarak gerçekleşen bu cihaz endüstrinin de en keskin ekranına sahip oluyor. Rakip modellerde genelde 5.5 inçlik QHD ekranlara rastlamak mümkün oluyordu.




    Samsung yeni cihazında en yeni Snapdragon yongasetine yer vermiş. Snapdragon 805 yongaseti böylece ilk kez Galaxy S5 LTE-A modeli ile hayat bulmuş oluyor. 2.5GHz saat hızında çalışan 4 adet Krait 450 çekirdeğine sahip olan işlemci Snapdragon 801 yongasetinden yüzde 30-40 oranında yüksek performans sergilerken, pil tüketiminde de gelişmeler kaydediyor. Beraberinde gelen Adreno 420 grafik birimi hali hazırdaki Adreno 330 grafik biriminden yüzde 30-40 daha fazla performans sunuyor.




    Snapdragon 805 yongaseti için QHD ekranlara en hazır yongaseti ifadesi kullanılıyordu. Bu bakımdan LG G3'teki gibi standart kullanımda QHD çözünürlük oyunlara girildiğinde Full HD çözünürlük şeklinde bir değişikliğe gidilmeden akıcı bir şekilde QHD içeriklere erişilebileceği tahmin ediliyor. 

     

    Galaxy Tab S serisinde olduğu gibi Samsung cihaz ekranında bazı optimizasyonlara yer vermiş. Cihaz ekranı gerçek renk gamının yüzde 90'ına yakınını üretebilirken, 0.01 milisaniye tepki süresine ve 100 000 : 1 kontrast oranına sahip. Bu renk kalitesini en yüksek boyutlara çıkarıyor.




    3GB LPDDR3 RAM barındıran Galaxy S5 LTE-A 16MP çözünürlükte ISOCELL arka kamerasını koruyor. Ancak OIS desteği var mı yok mu şimdilik bilemiyoruz. 




    Cihazın dikkat çekici diğer bir yanı da 300Mbps hızlarına kadar indirme imkanı sunan LTE-A Cat 6 altyapısına destek veriyor oluşu. Şu an Güney Kore'de hizmete giren bu altyapı için Galaxy S5 LTE-A biçilmiş kaftan olacak. Cihazda 2800mAh gücünde batarya, parmak izi okuyucu ve nabız ölçer de yerini almış.




    Bahsettiğimiz gibi cihazın kasası polikarbonat malzemeden imal edilmiş. Bu bakımdan metal kasalı amiral gemi modeli beklentileri sonraki aylara kalmış durumda. Cihazın Güney Kore'de kısa süre içerisinde satışa sunulması bekleniyor. Fiyatı ise yaklaşık 920$ olacak 

     

     



    Kaynak:http://www.phonearena.com/news/Samsung-Galaxy-S5-LTE-A-now-official-with-the-worlds-sharpest-5.1-Quad-HD-display-Snapdragon-805-and-3GB-RAM_id57243







  • 920$ mı! O para öküz alınır, öküz.

  • Artık midemi bulandırıyorsun Samsung ! Dünyada kalan tek telefon firması olsan yine kullanmam, dumanla haberleşirim. Her yeni çıkan donanım için ayrı ayrı S5 üretti resmen.

    Neyse plastikçiler eksilemeden kaçayım en iyisi.

  • Tasarım fakiri ya cidden beğenen var mı acaba merak ediyorum.

  • S5 second version

    S5 third version vs.

    Gelişme güzel ama bu haberi duyan hiç kimse halihazırda satılan s5'i almaz

  • Boşluk boşluk Super boşluk

  • Samsung yaptı yine yapacağını

  • S5 alanlara geçmiş olsun

  • 920$


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Adamlar 20 farklı s5 üretti şuan ki s5 kullanıcılarına geçmiş olsun

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • S5 alanlara geçmiş olsun 2 ayda telefonları eskidi

  • Bir hafta sonra Lte A+ çıkar.Galaxy s5 iniye çıkarıyorsun o zaman

  • Biz daha tam olarak 1080p ye adapte olamadık, koskoca pc kaslarımız oyunları 1080p oynatmak için yetmiyor bazı yerlerde, bu üreticiler 5inç ekrana 2k koyuyor. Yok 567ppi mış ta goruntu çok keskinmiş. Yemişim senin netliğini. Elimdeki telefon 236ppi, görüntü net mi? Net. Ha daha keskin olabilir tabi.
    Ben diyorum ki mobil cihazlara 720p yeterli bir çözünürlük. 6,4" gibi dev cihazlara 1080p koy, o da aşırı lüks olsun. Hem göz yoruyor, hem bataryayı Sömürüyor, hem maaliyeti arttırıyor. Sonuç olarak hiçbir işe yaramıyor. Telefonda 1080p ile 2K arasındaki farkı anlayabiliyorum diyecek babayiğit varsa helal olsun.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • S5 alanlara geçmiş olsun gibi saçma yorumlara gerek yok. Telefon sadece Kore'ye özel çıkıyor. Akabinde ise kısıtlı 3-5 ülkede satılacak. Bu özel telefon bile 4 ay sonra duyuruldu. Sony de geçtiğimiz yıl iki adet üst düzey telefon çıkarmıştı. Ekran kartı üreticileri de her yıl en az iki tane "en üst" seviye ekran kartı yongalarını duyururlar. Sadece ülkemizde çıkmış en iyi telefonu kullanmalıyım!" gibi bir saplantı bulunduğundan bu tarz saçma yorumlara yer veriyor ve daha da kötüsü itibar ediyoruz.

    S4-5 olsun Z1-2 olsun G2-3 olsun... Hepsi güzel aletler. Kullanmasını bileni memnun edecek gelişmiş hızlı aletler. Kaç yıllık S2 bile iş görürken bu telefonlara çamur atmaya çalışmak mantıksızlıktan öte bir hareket olmaz.

    Teknolojinin bu kadar ilerlediği ve seçeneklerinizi zenginleştiren çok sayıda marka ve model varken, ihtiyaç ve zevklerinizi karşılayan bir telefon alın ve uzun senelerce kullanmaya devam edin. Gelişmeleri ise arkanıza yaslanarak haber niteliğinde takip edin.

    Saygılarımla.





  • Teknoloji her gün gelişen bir şey.Yerinde sayacak hali yoktu ya.Samsung en büyük elektronik firması ve ne kadar model isterse çıkarır.
    Siz telefonları kullanmak için mi alıyorsunuz yoksa en iyi telefon benimki diye hava atmak için mi?
    Hava atmak için alanları görüyoruz burada ağlıyorlar.
    Birde papağan gibi takılmışlar plastiğe.Tabi ki plastik olacak.Hem ucuz hem dayanıklı hemde istediğin şekil ve deseni verebiliyorsun.
    Üretmeyen ülkenin üretmeyen insanları...Anca eleştirmeyi biliriz.Adamlardan yüzlece yık gerideyiz ama kendimizi hiç eleştirmeyiz.

  • S5=600 dolar
    S5 s805=900 dolar
    S5 s808=1200 dolar
    S5 s810=1500 dolar
  • S5 alana küfür et daha iyi ..

  • Normalde beklenen s5 değil miydi bu
  • S4 lte -a modelini hatirlamayanlar hemen başlamış s5 alanlara geçmiş olsun dilemeye. Bu telefon Kore'de çıkıyor sadece.

  • Fiyat doğruysa üstü kalsın.

    İster gelsin ister gelmesin.

    Mutlaka bu s5 serisi devam edecektir.

    Dünya kadar cihaz satmalarına rağmen adaletli davranmıyorlar.

    Hiçbiri firmayı savunmuyorum,samsung un mobil bölümü iflas etse üzülmem.
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.