Giriş | |
|
|
|
9 Eylül 2008; 16:13:46
|
|
|
quote:
Orjinalden alıntı: hbo bak kardesım benım sızde kendınızce bır topık acmıssınız ve ısteyen gelsın demıssın hemde bu bolumde bu bolumdekı herkes kabının ıcıne gırıp dıreksıyonu kendı dondurecek herhangı bır petrole gıdıp uyuyacak arabhayı surecek arabayı zorlayacak rampaya saracak tırmanacak aynarlarından arkasına dorse lastıklerınede bakacak gıdecek yuk yerınde yatacak servıse gırecek arabasına aksesuar takacak yagmur yagacak sıleceklerını acacak doorsesıne tek rakıbım thy yazacak :D:D dortlulerını yakıp yolun sagına cekecek arada bır makasa gırecek keyfı yerındeykende tam gaz devam edecek eger bu saydıklarım sızın orda varsa gelırler yoksa cık sanmıom yalanmı soluom haulıncıler ıstedıklerınız bunlar degılmı Görsel unsurlar dışında saydıklarınızdan çok daha fazlası var. Ama neyse, ben sopayı yemeden uzaklaşayım buralardan! Kazasız belasız yolculuklar dilerim...
|
|
9 Eylül 2008; 16:20:30
|
|
|
quote:
Orjinalden alıntı: #GECE# @RockweLL Erdinç'in daf yıkılıyor,süper.şimdilik dorseyimi bulabildin.zaten bu dorse trailer pack 1.1 de vardı.sen bide @hbo'ya yazı yazdır kabine,tam olsun. Sana michalec skini ararken skin havuzuna düştüm. bu skin paketleri nasıl kullanılır bi bilgin varmı.çok harika resimli skinler var.dorse ve kabin için. Dorsenin ve kabinin aynı olmasımı gerekiyor acaba mod'a attım birşey çıkmadı araçta. kardesım onu nasl yapcan bak hanı normal skın yapıoz yha bodypaint01 falan dıe yapıp ıcıne atıoz dorsenın aynı onuda ole yapacan ok banada verırmısın o skın paketlerını bı duzenleyım kafama gore beklemedeyımsımdıden thanks
|
|
|
9 Eylül 2008; 16:23:28
|
|
|
quote:
Orjinalden alıntı: Kalemzede quote:
Orjinalden alıntı: hbo bak kardesım benım sızde kendınızce bır topık acmıssınız ve ısteyen gelsın demıssın hemde bu bolumde bu bolumdekı herkes kabının ıcıne gırıp dıreksıyonu kendı dondurecek herhangı bır petrole gıdıp uyuyacak arabhayı surecek arabayı zorlayacak rampaya saracak tırmanacak aynarlarından arkasına dorse lastıklerınede bakacak gıdecek yuk yerınde yatacak servıse gırecek arabasına aksesuar takacak yagmur yagacak sıleceklerını acacak doorsesıne tek rakıbım thy yazacak :D:D dortlulerını yakıp yolun sagına cekecek arada bır makasa gırecek keyfı yerındeykende tam gaz devam edecek eger bu saydıklarım sızın orda varsa gelırler yoksa cık sanmıom yalanmı soluom haulıncıler ıstedıklerınız bunlar degılmı Görsel unsurlar dışında saydıklarınızdan çok daha fazlası var. Ama neyse, ben sopayı yemeden uzaklaşayım buralardan! Kazasız belasız yolculuklar dilerim... yok kardesım estagfurullah ne sopası sadece fıkır alısverısı yapıoz senın dedıgınoyunda arac surebılıozmu peku
|
|
|
9 Eylül 2008; 16:43:15
|
|
|
quote:
Orjinalden alıntı: hbo yok kardesım estagfurullah ne sopası sadece fıkır alısverısı yapıoz senın dedıgınoyunda arac surebılıozmu peku hbo kardeşim, araç sürmekten kastın eğer ekranda hareket eden bir resim ve elinde oyuncak bir direksiyon ise, hayır, süremiyorsun. Ama kamyonculuktan, nakliyecilikten kastın, cebindeki 5000 dolar ile eski model bir kamyon satın alıp sonra da nerede hangi mal var, hangi şehre hangi malı taşırsanız kilometre (oyunda mil hesabı var) başına kaç kuruş veriyor, kamyonun maksimum hızı nedir, hava durumu nedir, hangi hızda gidilebilir, hız sınırını ne kadar geçilebilir, malı ne zaman teslim etmek gerekir, kamyonun bakımını ne zaman yaptırmak gerekir, yakıt en ucuz nerededir, depoda ne kadar yakıt kalmıştır, bu yakıtla daha ne kadar gidilebilir, cepte ne kadar para birikmiştir, bununla yedek parça mı almak lazım yoksa yeni kamyon mu, yedek parçaların hangisi ne işe yarar, yakıt tasarrufu sağlayan parçalara mı öncelik vermek gerekir yoksa hız mı arttırmak, şirkete bağlanmak iyi midir, hangi şirkete bağlanmak gerekir, hangi şirketin hangi indirim ve destek imkânları vardır, hangi şirket hangi ihaleyi almıştır, hangi ihale ne kadar kazandırmaktadır, acaba seferleri arka arkaya planlamak mı daha iyidir, hangi şehre gidileceğine karar verirken o şehirden de nereye gidileceğini önceden bilmek daha mı iyi olur, oturup bütün ihtimalleri hesaplamak çok mu zordur, puan nedir, nasıl arttırılır, Avrupa'da mı nakliyecilik yapamak daha iyidir yoksa Kuzey Amerika'da mı, bankadan kredi alınsa kaç para verirler, bu para en iyi nasıl kullanılır... Türk şoförlerin kurduğu TURKZ şirketinin durumu nedir, kaç üyesi vardır, gelişme hızı nedir, destek verilse mi verilmese mi, birlikte çalışarak mı kazanmak daha iyidir yoksa sadece kendini düşünerek hareket etmek mi, TURKZ'da Türkçe konuşuluyor madem oraya mı gitmek gerekir... Yormayayım daha fazla... Bu oyun, başında saatlerce oturup oynayacağınız bir oyun değil. Günde 2-3 kez uğrayıp, doğru kararlar almak ve gerekli işlemleri yapıp çıkmak yeterli. Kalan zamanlarda ise ister HAULIN oynarsın, ister ETS... TRUKZ oynamak HAULIN'den vazgeçirmez, HAULIN oynamak ise TRUKZ'dan... Görsel keyif yaşamak istiyorsan HAULIN oynarsın, ama kafa yormak, mantık yürütmek, hesap kitap yapmak, bir sürü ihtimalden hangisini seçeceğini kara kara düşünmek, zorlanmak ve zorlanmak istersen TRUKZ oynarsın. Sence hangisi gerçek nakliyatçılığa daha yakın? Geçim kavgası veren kamyoncu hissiyatıyla mı oynamak istersin, yoksa kendini yollara vurmuş bir maceraperest hissiyatıyla mı? Yoksa bu ikisi her kamyoncuda var mıdır? Peki HAULIN hangisini tatmin eder, TRUKZ hangisini? HAULIN, kendi başınıza, dış dünyayla bağınızı kopartarak, teknik olarak söylersem OFFLINE oynanan GÖRSEL bir oyun. TRUKZ ise, dünyanın her tarafından yaklaşık 15 bin kullanıcıyla aynı anda, hep dış dünyaya bakarak, teknik olarak söylersem ONLINE oynanan MANTIKSAL bir oyun. SON BİR HUSUS: Bu oyunun SAVE dosyası yok, CHEAT'i yok, MOD'u yok, ama gerçek bir haritası var, Google Maps üzerinden görürsün nereden nereye gittiğini... Ne ben pazarlama yapmış olayım, ne de siz fanatik olun! Gelin, bakın, becerebilirseniz oynayın, beceremezseniz de sadece HAULIN oynayın, ETS oynayın. Selametle gidin, selametle gelin... Yolunuz açık olsun...
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kalemzede -- 9 Eylül 2008; 16:42:19 >
|
|
9 Eylül 2008; 16:57:49
|
|
|
1:HIC BIR KAMYONCUNUN CEBINE 5000 DOLAR OLUP KAMYON ALMAZ ;) OK YANI BENIM DAHA HIC GORMEDIGIM BISE 2:BU OYUNCAK TARZI DEGIL BU OYUNCAKSA ODA OYUNCAK OLUO 3:BU OYUNDADA YUK ALMA IMKANI VAR VE PARA BIRIKTIP SERVISE GITME IMKANIN VAR TABI DAHA GERCEKCI YAPMAK ISTIOSAN PARA SIFRESI YAZMADAN SERVISE GIDEBILIRSIN 4:BIZIM ISIMIZ CAN SIKINTISI KAFAMIZI OLE SEYLER ICIN YORMAMAK 5:OKADAR YORMAK ISTIOSAN O ISE GIRERSIN O ISTE CALISIRSIN O ANDA SENIN CEBINEBIR KARI YOK TEKRAR DIORUM HAULIN OYNAYANLAR CAN SIKINTISI ICIN SUREKLI BOLE YOLA GIDIP YUK BOSALT CABUK ACELE ET YUK AL LIMANA GIT BOSALT TEKRAR KAPIDAN GEC HEYCANI YOK ADAM KAFASINA GORE TAKILIR CAKTIN KOFTEYI
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hbo -- 9 Eylül 2008; 16:55:43 >
|
|
|
9 Eylül 2008; 17:03:57
|
|
|
quote:
Orjinalden alıntı: hbo 1:HIC BIR KAMYONCUNUN CEBINE 5000 DOLAR OLUP KAMYON ALMAZ ;) OK YANI BENIM DAHA HIC GORMEDIGIM BISE 2:BU OYUNCAK TARZI DEGIL BU OYUNCAKSA ODA OYUNCAK OLUO 3:BU OYUNDADA YUK ALMA IMKANI VAR VE PARA BIRIKTIP SERVISE GITME IMKANIN VAR TABI DAHA GERCEKCI YAPMAK ISTIOSAN PARA SIFRESI YAZMADAN SERVISE GIDEBILIRSIN 4:BIZIM ISIMIZ CAN SIKINTISI KAFAMIZI OLE SEYLER ICIN YORMAMAK 5:OKADAR YORMAK ISTIOSAN O ISE GIRERSIN O ISTE CALISIRSIN O ANDA SENIN CEBINEBIR KARI YOK TEKRAR DIORUM HAULIN OYNAYANLAR CAN SIKINTISI ICIN SUREKLI BOLE YOLA GIDIP YUK BOSALT CABUK ACELE ET YUK AL LIMANA GIT BOSALT TEKRAR KAPIDAN GEC HEYCANI YOK ADAM KAFASINA GORE TAKILIR CAKTIN KOFTEYI Çaktım! Ama memleket 5-6 milyardan satılığa çıkartılan D1210'larla dolu, on binlerce insan o kamyonlardan ekmek yiyor, hepsi de isyanlarda, geçim kavgasında. Herkes DAF, SCANIA, VOLVO kullanmıyor. Yeni çıkan yasanın kaç tane D1210 şoförünü işsiz bıraktığını ve bırakacağını sen benden daha iyi biliyorsundur. 5000 dolara kamyon var yani! Cebinde paran yoksa ve bu işi yapmak istiyorsan D1210'la da başlarsın, başlayanı da küçümsememek lazım, ekmek parası bu...
|
|
9 Eylül 2008; 17:08:38
|
|
|
google kalsın bi kenarda ben kendi gözümle görüyorum nereye gittiğimi. scs nin suçu bu zamana kadar online versiyonu beceremediler.işte böyle biri gelir TRUKZ diye nara'lar atar gider.bu tür oyunların piyasada çoklugu da bundan kaynaklanıyor. Ya akıl var mantık var birşey görmüyosun,ama araçla yük taşıyorsun?? Tabutta rövaşata atmaya çalışmaktan öte geçmez...kalsın kardeşim saol.. ETS'den ilgilenen olmadımı?Baktım orada da faaliyet yapmışsın. Ben seni gayet iyi anlıyorum,çok profesyonel bir ekip ile haulini online hale getirelim hadi..YAPTIRMAZLAR !!! birilerinin rantı kaybolur anlasana. Ama birileride ranta oturur,yolda kaçak mazot istasyonu kurup :) Sınırsız hayal gücü ile senin o oyunun ve haulin veya ets birleşebilir belki ilerleyen yıllarda.
#GECE#’ye dedim ki uzan uzana bildiğin kadar şimdi o dolunay uykudadır!! nerden biliyorsun diye sordu; #GECE#.Gözlerin’den dedim, gözlerini karanlığa bırakıp gitmesin den, dedim. #GECE#’miz dedim.Soruyorlar bana; #GECE#’lere kastın ne?Neden hiç uyumazsın? Şaşarımm!!Seven insan nasıl uyur,Aşk’a her türlü uyku haramdır..!!
|
|
|
|
|
9 Eylül 2008; 17:17:05
|
|
|
VE BU KONUSMALARDAN SONRA BENCE BU GEREKSIZ BIR KONUYU DEVAM ETTIRMEYE HIC GEREK YOK GELEN GELIR OYNAYAN OYNAR ISRAR ETMEYE VE DEVAM ETTIRMEYE GEREK YOK BU 2.MSJ KALEMZADE BU OYUN HAKKINDA
|
|
|
9 Eylül 2008; 17:27:04
|
|
|
İkisi farklı platformlarda kalıyor, birisinde kafayı çalıştırmak gerekiyor, diğerine kafayı boşaltmak için oturuluyor. Ama bu ikisi bir arada olmaz değil, arkadaşların tepkisi biraz fanatizmden geliyor sanırım. ETS & Haulin arasındaki rekabet gibi bir ortam yok yani ,karşılaştırılacak şeyler değil bence. Ben ikisinide zevkle oynuyorum mesela.
|
|
|
9 Eylül 2008; 17:41:08
|
|
|
quote:
Orjinalden alıntı: repocket İkisi farklı platformlarda kalıyor, birisinde kafayı çalıştırmak gerekiyor, diğerine kafayı | | | |