Şimdi Ara

GEOMETRİDEKİ DÖNDÜRME SORUSU HATALI!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
40
Cevap
1
Favori
1.227
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • arkadaşlar sınavda çıkan şu üçgenleri döndürme sorusu hatalı daha doğrusu yeterince açık değildi...
    soru metninde o noktası etrafında 360 derece döndürlmesini ben, integralde hacim hesabında yaptığımız gibi düşünerek döndürdüm ve dakikalarca uğraşmama rağmen sonuç çıkmadı..
    bence soru iki şekilde de anlaşılabilir olduğundan hatalı siz ne düşünüyorsunuz?

• ben de senin gibi dusundum sonsuz alan toplamindan hacim hesabina falan ugrastim ama eksenler kaydiriliyor diyormus galiba. oyle diyorsa soru gayet acik.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yagmur adam -- 17 Haziran 2014; 17:37:46 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Abi bu soruyu neden abarytiniz anlamadim, hem çok açik hem de kolaydi. 1.Sinde 1 uaricapli cember, 2 ve 3te kök2 yariçapli çember çikiyordu. Ve dondurme orjin etrafindaydi

• quote:

Orijinalden alıntı: dursun1071

Abi bu soruyu neden abarytiniz anlamadim, hem çok açik hem de kolaydi. 1.Sinde 1 uaricapli cember, 2 ve 3te kök2 yariçapli çember çikiyordu. Ve dondurme orjin etrafindaydi

aynen dostum bende öle yaptım
  • quote:

Abi bu soruyu neden abarytiniz anlamadim, hem çok açik hem de kolaydi. 1.Sinde 1 uaricapli cember, 2 ve 3te kök2 yariçapli çember çikiyordu. Ve dondurme orjin etrafindaydi

hocam peki soru metnini tam hatırlıyormusun..?

soru benim aklımda orjin etrafında 360 derece döndürülen üçgenlerin taradıkları alanlar? gibi kalmış.. eğerki buysa benim dediğim de bu cümleden çıkar ve sonuçta birinde silindirin diğerlerinde de silindirin içinden iki tane koninin çıkarılmasıyla oluşan cismin taradığı alanlar sorulmuş olur
  • Abi işi hala neden yokusa suruyorsunuz ne zilindiri ya basit dusun 2 boyutlu koordinat sistwmi orasi. Soyle dene mesela o ucgenlerin 3 kosesini vektor olarak dusun ve orj. Etrafinda dondur o zamAn daha iyi anlarsin.
    Soru mtni tarali ala.lari orj etrafinda 360defece dondurunce taradigi ala.lardi

Ugur sinav nasildi knk

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dursun1071 -- 17 Haziran 2014; 17:46:28 >
  • quote:

Abi işi hala neden yokusa suruyorsunuz ne zilindiri ya basit dusun 2 boyutlu koordinat sistwmi orasi. Soyle dene mesela o ucgenlerin 3 kosesini vektor olarak dusun ve orj. Etrafinda dondur o zamAn daha iyi anlarsin.

Ugur sinav nasildi knk

mesele basit düşünüp düşünmemek değil hocam bize asıl lazım olan soru metni..sınav anında soru yeterince açık değilse insanın aklına her türlüsü gelir...
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Geometrideki önemli bir soru
    11 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Doğan Görünümlü Şakirt

quote:

hocam peki soru metnini tam hatırlıyormusun..?

soru benim aklımda orjin etrafında 360 derece döndürülen üçgenlerin taradıkları alanlar? gibi kalmış.. eğerki buysa benim dediğim de bu cümleden çıkar ve sonuçta birinde silindirin diğerlerinde de silindirin içinden iki tane koninin çıkarılmasıyla oluşan cismin taradığı alanlar sorulmuş olur

Ben hatirliyorum. O noktasi etrafinda dondurulen ucgenlerin taradigi alanlari soruyordu.

• dursun1071 kullanıcısına yanıt
    Nasil ya çember mi oluşuyor küre parcasi gibi bi şeyler canlandirmistim ben, diğerlerinde de garip şekiller nasil düşündün anlamadım biraz daha aciklar misin ömrümü yedi o soru :(

• quote:

Orijinalden alıntı: yegeseleyese

Nasil ya çember mi oluşuyor küre parcasi gibi bi şeyler canlandirmistim ben, diğerlerinde de garip şekiller nasil düşündün anlamadım biraz daha aciklar misin ömrümü yedi o soru :(

Aga 2 boyutlu koordinat duzlemi kure nasil olsun. Soru metnini verdim arkadas da vermis ama tartismak anlamsiz onumuzdeki sinava bakalim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dursun1071 -- 17 Haziran 2014; 18:04:38 >
  • mimar*ugur kullanıcısına yanıt
    2.ve 3. esit ve 1.den büyük mü cevap

• quote:

Orijinalden alıntı: AkAkce

2.ve 3. esit ve 1.den büyük mü cevap

Aynen

• dursun1071 kullanıcısına yanıt
    Agadan sonrasini okumadim

• quote:

Abi işi hala neden yokusa suruyorsunuz ne zilindiri ya basit dusun 2 boyutlu koordinat sistwmi orasi. Soyle dene mesela o ucgenlerin 3 kosesini vektor olarak dusun ve orj. Etrafinda dondur o zamAn daha iyi anlarsin.

Ugur sinav nasildi knk

Iyi diyelim iyi olsun dostum. Boşlar az ama yanlış fazla gelir diye korkuyorum. Sen naptın sınavda

• quote:

Orijinalden alıntı: mimar*ugur

quote:

Ugur sinav nasildi knk

Iyi diyelim iyi olsun dostum. Boşlar az ama yanlış fazla gelir diye korkuyorum. Sen naptın sınavda

Allaha sukur iyiydi dikkatsizlikten cikti biraz da daha çok çikmaz ins.

@yegeseleyese ahahahahahahbabj AGA mezuna kalirsan ama bol bol okursun seneye

• yapamıyorsunuz sonra soruya yanlış diyorsunuz orda üçgenlerin orjin noktasına en uzak noktasını yarıçap kabul edip çözecektin soruyu
  • evet benim de aklıma 3 boyutlu döndürme geldi 1. üçgen üstünden ve altından birer koni çıkarılmış silindir olarak algıladım
  • Oha ben de o soruyu silindir falan oluşuyor diye yapamadım o soruda verilen noktaların orjine göre simetrilerini alıp başka bir şey lermi yapmamız gerekiyordu

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: yegeseleyese

Aga 2 boyutlu koordinat duzlemi kure nasil olsun. Soru metnini verdim arkadas da vermis ama tartismak anlamsiz onumuzdeki sinava bakalim

dostum o zaman integral sorularında 2 boyutlu koordinat düzleminde nasıl küre vb cisimler oluşuyor?

soru kesinlikle iki şekilde de anlaşılabilir...
  • arkadaşlar bir şekilde hocalarımızla irtibata geçelim ve bu hafta sonu olacak sınavdan sonra itiraz edelim..forumda bile bu kadar benim gibi anlayan çıktıysa türkiyede ne kadar adam vardır..

hakkımızı yedirmeyelim
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.