Şimdi Ara

LG NB5540 Soundbar hakkında herşey.. (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
290
Cevap
12
Favori
33.078
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • guida kullanıcısına yanıt
    guida bu resimdehttps://store.donanimhaber.com/a4/e2/2d/A4E22DDEAB441FBCE7ED61749E5947DE.jpg belirttiğin gibi bağlanti yapmalısın yoksa diğer türlü yapmanın bir anlamı yok uydu yada media oynatıcı-NB5540-TV şeklinde
  • quote:

    Orijinalden alıntı: nevzat09

    guida bu resimdehttps://store.donanimhaber.com/a4/e2/2d/A4E22DDEAB441FBCE7ED61749E5947DE.jpg belirttiğin gibi bağlanti yapmalısın yoksa diğer türlü yapmanın bir anlamı yok uydu yada media oynatıcı-NB5540-TV şeklinde

    Merhaba nevzat09 ;

    Geri dönüşün için ne kadar teşekkür etsem azdır. Ne zamandır sorunuma burda çare arıyorum. Yardımcı olduğun için tekrardan teşekkür ederim.

    Yukarıda önerdiğin şekilde bağlayacağım fakat yinede içimdeki şüpheyi ve kafamdaki soru işaretlerini silmek için bir soru sormak isterim sana. Şöyle ki ;

    Aşağıda yer alan NB5540'ın Kullanma Klavuzunda'da senin önerdiğin şekliyle bağlantı şeması var. Fakat Notlar kısmında çerçeve içine aldığım ve altını çizdiğim bir husus var. Diyorki bu şekliyle bağlarsan TV'ye 2 Kanal Ses Çıkışı sağlar. O zaman 4+1'i kullanamadıktan sonra bu şekliyle bağlamanın ne faydası var ona anlamadım.

    Şu an mevcut bağlama şeklim ise ( Şu an kullanmakta olduğum ) Media Player'dan TV'Ye HDMI kablo ----- Soundbar'dan TV'ye Optik Kablo...

    Şimdi ben bu haliyle 4+1 ses alabiliyorum, hiç bir sorunum yok. Optik kabloyu devre dışı bırakacağım ve her iki bağlama şekli HDMI ile olacak. O zaman senin önerdiğin bağlantı şeması ile hiç bir sorun yaşamayacağım doğrum anlıyorum nevzat..

    Saygılarımla.

     LG NB5540 Soundbar hakkında herşey..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi guida -- 25 Şubat 2015; 9:06:45 >




  • 4.1 ses alırsın yine orada bahsetmek istediğini şöyle anlatayım sana. HDM kablodan hem ses hemde görüntü gidiyor değilmi. biz HDMİ ile media playerı ilk başta 5540a bağlıyoruz kablodaki veri akışı ne geliyordu ses+görüntü bizim cihaz sadece hoparlör ses verilerinin hepsini aldı diyelim. şimdi sırada ne var HDMİ outtan tv ye göndercez görüntüyü. ses+görüntü gelen kablomuz nb5540 tan geçtiği için ses performansı düştü veriler emildi çünkü, 2kanala düştü ses. tvye giderken ses kaybı oldu yani aslında sende bi ses kaybı yok sadece tvye giden kabloda kayıp var oda önemli değil sonucta tvde 2kanallıdır büyük bi ihtimalle tvnin hoparlörünü kullanmazsın zaten umarım anlatabilmişimdir olayı




  • quote:

    Orijinalden alıntı: nevzat09

    4.1 ses alırsın yine orada bahsetmek istediğini şöyle anlatayım sana. HDM kablodan hem ses hemde görüntü gidiyor değilmi. biz HDMİ ile media playerı ilk başta 5540a bağlıyoruz kablodaki veri akışı ne geliyordu ses+görüntü bizim cihaz sadece hoparlör ses verilerinin hepsini aldı diyelim. şimdi sırada ne var HDMİ outtan tv ye göndercez görüntüyü. ses+görüntü gelen kablomuz nb5540 tan geçtiği için ses performansı düştü veriler emildi çünkü, 2kanala düştü ses. tvye giderken ses kaybı oldu yani aslında sende bi ses kaybı yok sadece tvye giden kabloda kayıp var oda önemli değil sonucta tvde 2kanallıdır büyük bi ihtimalle tvnin hoparlörünü kullanmazsın zaten umarım anlatabilmişimdir olayı

    Geri dönüşünüz için teşekkür ederim.

    Sen şunu diyorsun Nevzat. TV'nin kendi hoparlörünü kullanırsan 2 Kanal ses alırsın. Fakat TV'nin hoparlörünü kullanmaz NB5540'ı kullanırsan söylediğin bağlantı şeması ile 4+1'den faydalanırsın. Sonuçta TV hoparlörünü kullanma ( ki bu sistem olduğu sürece tabiikide TV Hoparlörü kullanılmaz, gerek kalmaz ). Umarım doğru anlamışımdır.

    Media Player yada Bluray Oynatıcısından çıkan Görüntü + Ses HDMI ile Soundbara gidiyor, Soundbar'dan TV'ye giderken sadece ses kaybı oluşuyor. Görüntüde herhangi bir bozulma olmuyor. Burda ki olay Media Playerdan çıkan görüntü ilk Soundbar'a uğruyor, sounbar üzerinden de TV'ye gidiyor. Hiç bir kayıp oluşmuyor görüntü kalitesinde.

    Senide böyle sorularımla meşgul etmek istemiyorum Nevzat. Tekrar teşekkür ederim ilgi ve alakana.

    Saygılar.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi guida -- 25 Şubat 2015; 10:54:14 >




  • Aynen öyle durum guida arkadaşım doğru anlamışsın ne demek önemli değil elimden geldiğince yardımcı olmaya çalıştım :)
  • quote:

    Orijinalden alıntı: nevzat09

    Aynen öyle durum guida arkadaşım doğru anlamışsın ne demek önemli değil elimden geldiğince yardımcı olmaya çalıştım :)

    Merhaba Nevzat ;

    Teşekkür ederim yorumların için.

    Bu karışıklığa sebebiyet veren bir arkadaşım, her ne kadar Soundbar kullanmasada bana şunu tavsiye etti. " Optik kablo HDMI'ın olmadığı zamanlarda gayet iyi bir bağlantı birimiydi, şimdi HDMI çıktı Optik kabloya gerek kalmadı. Optik kablonu devre dışı bırak bütün bağlantılarını iyi bir HDMI kablo ile yap '' deyince tümden benim kafamı karıştırdı. Bunun içinde TTAF altın uçlu HDMI kablo alarak Optik kabloyu devre dışı bırakmayı düşündüm. Bu yüzden kafam karıştı Nevzat. Tavsiyelerin için teşekkür ederim dostum. Çok sağol. Umarım daha iyi olacaktır bu bağlantı şekli.

    Hayırlı günler dilerim.
    Saygılar.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi guida -- 25 Şubat 2015; 11:08:15 >




  • anladım arkadaşım ama şöylede bi durum var blue-ray orjinal olan filmlerden izlemezsen yada film ses codecleri DTS-HD ve Dolby TrueHD olmayan filmler izlersen fark olmaz diye düşünüyorum araştırmalarıma göre optikle aynı sesi alırsın hemen hemen sanırım deneme şansın varsa deneyip bizide bilgilendirirsen sevinirim :)
  • quote:

    Orijinalden alıntı: nevzat09

    anladım arkadaşım ama şöylede bi durum var blue-ray orjinal olan filmlerden izlemezsen yada film ses codecleri DTS-HD ve Dolby TrueHD olmayan filmler izlersen fark olmaz diye düşünüyorum araştırmalarıma göre optikle aynı sesi alırsın hemen hemen sanırım deneme şansın varsa deneyip bizide bilgilendirirsen sevinirim :)

    DTS-HD ve Dolby TrueHD sesleri almak için mutlaka Optik kullanmak mı gerekiyor Nevzat. Bu sesleri HDMI aktaramıyormu ?

    Sonuçta Media Player kullanıyorum ama izlediğim Bluray'ler ( 3D yada 2D Bluray ) orginal sese sahip. Eğer böyle bir durum var ise, Optik'ten vazgeçmemek lazım. Eğer böyle bir durum hakim ise şöyle bir bağlantı olabilirmi ilave olarak. Tabii ben deneyeceğim elbet ama yinede bir seçenek sunmak istiyorum, oluru varmı onu öğrenmek isterim en azından denerken bunuda yapayım.

    Alttaki şema bağlantısı yapıldığını düşün HDMI kablolar ile. Buna ilave olarak Media Player'dan Soundbar'ada Optik kablo bağlasak bir faydası olurmu ?



    Saygılar.

     LG NB5540 Soundbar hakkında herşey..




  • DTS-HD ve Dolby TrueHD seslerini HDMİ aktarıyor optik yetersiz kalıyor diye bi makale okumuştum resimdeki bağlantıyı yapman yeterli ekstra birşey yapmana gerek yok :) bende de Samsung UE-40ES5500 LED tv var blueray leri HDD den açıyor daha doğrusu 4k hariç hepsini açıyor ama sesi optikle alıyorum HDMİ kablosunu diğer evde unutmuşum ses farkının gerçekten olup olmadığını deneme şansım olmadı açıkçası bugun yarın deniycem gerçekten farkedilebilir eksiklik varmı diye :)
  • quote:

    Orijinalden alıntı: nevzat09

    DTS-HD ve Dolby TrueHD seslerini HDMİ aktarıyor optik yetersiz kalıyor diye bi makale okumuştum resimdeki bağlantıyı yapman yeterli ekstra birşey yapmana gerek yok :) bende de Samsung UE-40ES5500 LED tv var blueray leri HDD den açıyor daha doğrusu 4k hariç hepsini açıyor ama sesi optikle alıyorum HDMİ kablosunu diğer evde unutmuşum ses farkının gerçekten olup olmadığını deneme şansım olmadı açıkçası bugun yarın deniycem gerçekten farkedilebilir eksiklik varmı diye :)

    Merhaba,
    Bunu ben de merak ediyorum. Soundbarı TV'ye kutu içinde gelen optik kablo ile bağladım. Eğer ses konusunda cidden fark varsa HDMİ kablosu alıp bağlayayım.
    Şimdiden vereceğiniz bilgiler için
  • quote:

    Orijinalden alıntı: nevzat09

    DTS-HD ve Dolby TrueHD seslerini HDMİ aktarıyor optik yetersiz kalıyor diye bi makale okumuştum resimdeki bağlantıyı yapman yeterli ekstra birşey yapmana gerek yok :) bende de Samsung UE-40ES5500 LED tv var blueray leri HDD den açıyor daha doğrusu 4k hariç hepsini açıyor ama sesi optikle alıyorum HDMİ kablosunu diğer evde unutmuşum ses farkının gerçekten olup olmadığını deneme şansım olmadı açıkçası bugun yarın deniycem gerçekten farkedilebilir eksiklik varmı diye :)

    Günaydın Nevzat ;

    Dün akşam HDMI kabloları yerine takayım dedim, TV'yi duvar askısından zor bela indir kenera koy :) (( 55" )) kabloları topla HDMI'ları kutularından çıkar ve montaj işlemine başa derken :) dumur bir durum vardır ya, he onu bizzat yaşadım. Niye diyeceksen. Şimdi hiç hesapta olmayan fakat daima orda olan bir cihaz gözüme ilişti :) D-Smart Cihazı :) :)
    E şimdi biz tüm organizasyonu bağlantı şemasını (( TV + Soundbar + Media Player )) üzerine yaptık. Hiç D-Smart Cihazını hesaba katmadık. Senin önerdiğin şekliyle bağlamaya kalksam sorun olmayacak fakat D-Smart cihazı boşta kaldı. Onu nasıl bağlamalıyım. D-Smart'ında sesi Soundbar'dan çıkması gerek mutlaka :) Kala kaldım öyle. Hiç HDMI kabloları bağlamadan öylece bıraktım kenarda. TV'yi dahi duvara takmadım, tekrar tak çıkar yamyayayım diye. Şimdi ;

    Media Playerdan çıkan HDMI Kabloyu Soundbar'a takıverdik, Soundbar'dan çıkan HDMI kabloyuda TV'ye takıverdik. D-Smart boşta kaldı. Üçüncü bir HDMI kablosu alsam Soundbar'da biliyorsunki Bir HDMI İN ve birde HDMI OUT var. HDMI yerleri doldurduk, D-Smartı nereye bağlayacağım TV'ye mi direkt olarak ??

    Kaç gündür kafa yoruyoruz, özellikle sen yoruyon. Bana bu konuda yardımcı olursan çok sevinirim Nevzat.

    Saygılar.




  • Dün Vatan Computer!de özel fiyat ile 899 tl ye ürünü aldım ( rakamın oldukça uygun olduğunu düşünüyorum ) ..bass tepkileri harika görünüyor,geç saat olunca komşuları rahatsız etmeme adına çok deneyemedim..ilerleyen aşamada bilgi paylaşmaya ve birikimlerinizden faydalanmaya çalışacağım..
  • guida kullanıcısına yanıt
    Dsmart cikinca kafan baya karisti sanirim :)) bence onuda optik kabloyla bagla derim dsmartim yok ama bluray film kadar kalitali sesler gelecegini sanmiyorum ne kadar HD yayinlar olsada :) dmarti HDMI ile normal bi sekilde tvye bagla derim tvdende optikle soundbara al sesi :)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • balerya B kullanıcısına yanıt
    Balerya cok uygun fiyata almissin hayirli olsun

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: nevzat09

    Dsmart cikinca kafan baya karisti sanirim :)) bence onuda optik kabloyla bagla derim dsmartim yok ama bluray film kadar kalitali sesler gelecegini sanmiyorum ne kadar HD yayinlar olsada :) dmarti HDMI ile normal bi sekilde tvye bagla derim tvdende optikle soundbara al sesi :)

    Merhaba Nevzat ;

    Şu an dediğin gibi bağlı zaten ;

    Mevcut Durum ;

    Media Player TV'ye HDMI ile bağlı
    D-Smart TV'ye HDMI ile bağlı
    Soundbar TV'ye OPTİKile bağlı

    Yapılması düşünülen durum ;

    Media Player'dan Soundbar'a HDMI Kablo
    Soundbar'dan TV'ye HDMI Kablo
    D-Smart ??

    Burda D-Smart'da 3.bir HDMI kablo edinerek D-Smart'tan TV'ye HDMI Kablo ile bağlamak gerekecek. Bu sefer D-Smart'tan gelen görüntü ve ses TV'ye aktarılacak. Aktarılan Görüntü ve Ses'de Soundbar'dan gelmesi gerekiyor diye tahmin ediyorum. Çünkü Soundbar ile TV arasında HDMI kablo var.

    Çooooook karışık bir sistem bu yaww.
    Vallahi bunaldım.


    quote:

    Orijinalden alıntı: balerya

    Dün Vatan Computer!de özel fiyat ile 899 tl ye ürünü aldım ( rakamın oldukça uygun olduğunu düşünüyorum ) ..bass tepkileri harika görünüyor,geç saat olunca komşuları rahatsız etmeme adına çok deneyemedim..ilerleyen aşamada bilgi paylaşmaya ve birikimlerinizden faydalanmaya çalışacağım..


    Hayırlı olsun Soundbar.. Fakat Vatan Bilgisayar'dan aldığınız ürünün fiyatı 999 TL olmasın. 899 TL'ye almanız mümkün gözükmüyor (( Teşir yada Kabalı kutu farketmez. )) Az önce Vatan Bilgisayar Topkapı Mağaza Yetkilisi ile görüştüm 899 TL'ye mümkün değil diyorlar... Hiç bir mağaza Genel Müdürlük tarafından belirlenen ürün fiyatı üzerinde oynama yapamaz, satamaz diyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi guida -- 26 Şubat 2015; 13:22:25 >




  • Yanlis anladim beni baglanti soyle olucak bakMedia player-soundbar-tv bunlarin baglanti hdmi ile olucak. Dsmar hdmi ile tvye baglanacak sonra tvden tekrar optik kabloyla soundbara baglanti yapacaksin. Bu durumda soundbari hdmi moduna aldin mi media player devreye girecek optik moduna aldin mo dsmart umarim anlatabilmisimdir

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar lg5540 bimeks te 1199 tl..benim bimekste hediye cekim var onu kullanmak istiyorum fakat diger mağazalarda 999 lira lg4540 bimeks te 999 tl aca lg4540 alsam ıkı cihaz arasında cok fark var mı önerir misiniz yada biraz bekleyip bimeks inde fiyatı düşürmesini beklesem ...görüşleriniz için teşekkürler
  • quote:

    Orijinalden alıntı: nevzat09

    Yanlis anladim beni baglanti soyle olucak bakMedia player-soundbar-tv bunlarin baglanti hdmi ile olucak. Dsmar hdmi ile tvye baglanacak sonra tvden tekrar optik kabloyla soundbara baglanti yapacaksin. Bu durumda soundbari hdmi moduna aldin mi media player devreye girecek optik moduna aldin mo dsmart umarim anlatabilmisimdir

    Bumudur evet budur :) Gayet açık bir anlatım çok teşekkür ederim. İşte bak bunu ben düşünemedim. Soundbardan HDMI ve Optik mod geçişleri sağlayarak istediğin ünitenin sesini Soundbar'a aktar.. Akşam bağlantıyı kuruyorum. :) Sonucu yazarım diyeceğim fakat zaten sonuç belli. Cuk oturur bu bağlantı şekli. Allah binkere razı olsun senden Nevzat. Seni gerçekten yordum, beyin jimlastiği yaptık :)

    Tekrar teşekkür ederim.
    Syg.

    quote:

    Orijinalden alıntı: mcht2361

    Arkadaşlar lg5540 bimeks te 1199 tl..benim bimekste hediye cekim var onu kullanmak istiyorum fakat diger mağazalarda 999 lira lg4540 bimeks te 999 tl aca lg4540 alsam ıkı cihaz arasında cok fark var mı önerir misiniz yada biraz bekleyip bimeks inde fiyatı düşürmesini beklesem ...görüşleriniz için teşekkürler



    Benim bildiğim eğer yanlış bilmiyorsam NB5540'ın tam ortasında bulunan Hi-Fi DAC işlemci var. Diğer alt modellerinde yok diye biliyorum. Bir araştırın derim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi guida -- 26 Şubat 2015; 14:04:32 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: guida

    quote:

    Orijinalden alıntı: nevzat09

    Dsmart cikinca kafan baya karisti sanirim :)) bence onuda optik kabloyla bagla derim dsmartim yok ama bluray film kadar kalitali sesler gelecegini sanmiyorum ne kadar HD yayinlar olsada :) dmarti HDMI ile normal bi sekilde tvye bagla derim tvdende optikle soundbara al sesi :)

    Merhaba Nevzat ;

    Şu an dediğin gibi bağlı zaten ;

    Mevcut Durum ;

    Media Player TV'ye HDMI ile bağlı
    D-Smart TV'ye HDMI ile bağlı
    Soundbar TV'ye OPTİKile bağlı

    Yapılması düşünülen durum ;

    Media Player'dan Soundbar'a HDMI Kablo
    Soundbar'dan TV'ye HDMI Kablo
    D-Smart ??

    Burda D-Smart'da 3.bir HDMI kablo edinerek D-Smart'tan TV'ye HDMI Kablo ile bağlamak gerekecek. Bu sefer D-Smart'tan gelen görüntü ve ses TV'ye aktarılacak. Aktarılan Görüntü ve Ses'de Soundbar'dan gelmesi gerekiyor diye tahmin ediyorum. Çünkü Soundbar ile TV arasında HDMI kablo var.

    Çooooook karışık bir sistem bu yaww.
    Vallahi bunaldım.


    quote:

    Orijinalden alıntı: balerya

    Dün Vatan Computer!de özel fiyat ile 899 tl ye ürünü aldım ( rakamın oldukça uygun olduğunu düşünüyorum ) ..bass tepkileri harika görünüyor,geç saat olunca komşuları rahatsız etmeme adına çok deneyemedim..ilerleyen aşamada bilgi paylaşmaya ve birikimlerinizden faydalanmaya çalışacağım..


    Hayırlı olsun Soundbar.. Fakat Vatan Bilgisayar'dan aldığınız ürünün fiyatı 999 TL olmasın. 899 TL'ye almanız mümkün gözükmüyor (( Teşir yada Kabalı kutu farketmez. )) Az önce Vatan Bilgisayar Topkapı Mağaza Yetkilisi ile görüştüm 899 TL'ye mümkün değil diyorlar... Hiç bir mağaza Genel Müdürlük tarafından belirlenen ürün fiyatı üzerinde oynama yapamaz, satamaz diyor.



    Ürün kapalı kutu kendim eski Lg elektronik servis şefiyim..kutunun alt bandını bile kontrol ederim :) Ürün 25.02.2015 tarihinde özel fiyat ile 899 tl ye aldım..bende 999 diye biliyordum fakat özel fiyat olduğunu belirttiler bende nb3740 almayıp nb5540 aldım..
    Faturası elimde paylaşmamı isterseniz paylaşabilirimde..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi balerya -- 26 Şubat 2015; 14:02:36 >




  • Arkadaşlar bence böyle karmaşık bağlantılara hiç gerek yok. Tüm bağlantıları hdmi ile tv ye yapın. Optikle sounbarı tv ye bağlayın olsun bitsin. Sounbarın kumandası zaten akıllı kumanda. Tv nin kodunu girdinmi kanal değiştirme ses ayarı yapabiliyorsun tek kumanda ile. Hem kablo karmaşası olmuyor. Hemde auto power seçersen tv açılınca otomatik sound bar da açılıyor. Ses farkını kulağımız anlayamaz ki bana göre optik daha kayıpsız olacaktır...
  • 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.