Giriş | |
|
|
|
30 Eylül 2007; 14:52:16
|
|
|
Ama dejavu kardeş. Yuv duruken neden scart ki Sen YUV dan denedim mi ? Çok farkediyor renkler... SAYGILAR
_____________________________
Bilgi paylaştıkça büyür..
|
|
|
|
|
30 Eylül 2007; 15:32:14
|
|
|
Aslında komponent (rgb) bağlantı yapmak istiyorum ama uydu cihazımda compenent çıkışı yok o yüzden şu sıralar araştırma yapıyorum fiyat-performans açısından iyi bir HD uydu buldugumda alıcam tv'ye HDMI kabloyla bağlamayı düşünüyorum Şimdilik scartla idare ediyorum geçici olarak acelem yok
_____________________________
**ŞeHiTlEr öLmEz VaTaN bÖlÜnMeZ** Sony KDF-50E2000 Next YE-2000 CI Plus Sony DAV DZ231 Home Theater
|
|
|
|
|
3 Ekim 2007; 14:41:27
|
|
|
teşekkür ederim arkadaşlar. irisi kapattığım halde yapmaya devam etti. dediğiniz gibi birde bağlantı noktasını değiştirmeyi deneyeyim. değiştirdim av2 kullanıyorum fakat yine yapıyor. offff bu ne biçim bir iş anlamadım gitti.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi torhan -- 4 Ekim 2007; 10:24:22 >
_____________________________
IMZANIZ KURAL DIŞIDIR | | Uymanız gereken imza kurallarını okumak icin tıklayınız.
|
|
|
|
|
5 Ekim 2007; 21:49:39
|
|
|
Televizyonumu alali 3 hafta kadar oldu arkadaslar. Forumdaki birbirinden yardimsever arkadaslarin da destegiyle sonucta istedigim performansta calisiyor. Bu TV'yi yeni alanlara veya almayi dusunenlere destek olmasi amacli tum bildiklerimi detayli sekilde yaziyorum. 1. Receiver'im Beko. DSmart kullaniyorum. Monster altin uclu scart kablo ile Tv'nin AV1 girisinden yani 1 numarali scart girisinden baglanti yaptim. Eger DVD Playerinizi scarttan baglamak isterseniz onu Smartlink'ten baglayin. Yani o da 2.scart girisi oluyor(ustte yer aliyor). 2. Ben DVD'mi component baglantiyla baglamayi tercih ettim. Oncelikle componet(yuv yani yesil, kirmizi ve mavi) kablo yerine cahilligimden composit(rca yani sari,kirmizi ve beyaz) altin uclu philips kablo almistim. 20 ytl'ye aldigim icin iade etmek istemedim. Forumda arkadaslar akil verdiler, iade etme sesi ondan alirsin dediler. Ben de monster kablomu almaya gittigimde Teknosa'dan Hama component kablo aldim. Creative DVD playerimi component cikisindan TV'me bagladim, sesleri de composit kablonun kirmizi ve beyaz kablolarindan audio girisine bagladim. Yani DVD baglamak icin toplam 5 adet kablo kullanmis oluyorsunuz 3 adet kirmizi, yesil ve mavi component; 2 adet kirmizi ve beyaz composit(compositin goruntuyu ileten sari kablosu disarida kaliyor). DVD Playerim Svideo ayarinda oldugundan once pembe goruntu aldim, sonra setup menusunden video cikisini PbPrY(yani component) olarak degistirdim. Goruntusunden de sesinden de inanilmaz memnun kaldim. Megaworks THX 5.1 ses sistemimle birlikte simdi TV'nin keyfini suruyorum. 3. TV'nin resim ayarlarinda keskinligi max.da birakmamaniz oneriliyor. Mumkun oldugunca dusurmeye calisin. Keskinlik lambanin omrunu azaltiyormus. Darisi olmayanlarin basina. Bir de sunu soylemeden gecemeyecegim. TV'yi satanlar ya da kuranlar bu forumdaki dostlar kadar bilgili olsalardi hersey cok cok daha kolay olurdu.
_____________________________
Sony KDF E502000-Harman Kardon AVR 132-JBL CS 680 Philips DVP 5980 DVD Player
|
|
|
|
|
6 Ekim 2007; 1:18:45
|
|
|
faydalı bilgiler için teşekkürler dostum. quote:
Orjinalden alıntı: soaringeagle Televizyonumu alali 3 hafta kadar oldu arkadaslar. Forumdaki birbirinden yardimsever arkadaslarin da destegiyle sonucta istedigim performansta calisiyor. Bu TV'yi yeni alanlara veya almayi dusunenlere destek olmasi amacli tum bildiklerimi detayli sekilde yaziyorum. 1. Receiver'im Beko. DSmart kullaniyorum. Monster altin uclu scart kablo ile Tv'nin AV1 girisinden yani 1 numarali scart girisinden baglanti yaptim. Eger DVD Playerinizi scarttan baglamak isterseniz onu Smartlink'ten baglayin. Yani o da 2.scart girisi oluyor(ustte yer aliyor). 2. Ben DVD'mi component baglantiyla baglamayi tercih ettim. Oncelikle componet(yuv yani yesil, kirmizi ve mavi) kablo yerine cahilligimden composit(rca yani sari,kirmizi ve beyaz) altin uclu philips kablo almistim. 20 ytl'ye aldigim icin iade etmek istemedim. Forumda arkadaslar akil verdiler, iade etme sesi ondan alirsin dediler. Ben de monster kablomu almaya gittigimde Teknosa'dan Hama component kablo aldim. Creative DVD playerimi component cikisindan TV'me bagladim, sesleri de composit kablonun kirmizi ve beyaz kablolarindan audio girisine bagladim. Yani DVD baglamak icin toplam 5 adet kablo kullanmis oluyorsunuz 3 adet kirmizi, yesil ve mavi component; 2 adet kirmizi ve beyaz composit(compositin goruntuyu ileten sari kablosu disarida kaliyor). DVD Playerim Svideo ayarinda oldugundan once pembe goruntu aldim, sonra setup menusunden video cikisini PbPrY(yani component) olarak degistirdim. Goruntusunden de sesinden de inanilmaz memnun kaldim. Megaworks THX 5.1 ses sistemimle birlikte simdi TV'nin keyfini suruyorum. 3. TV'nin resim ayarlarinda keskinligi max.da birakmamaniz oneriliyor. Mumkun oldugunca dusurmeye calisin. Keskinlik lambanin omrunu azaltiyormus. Darisi olmayanlarin basina. Bir de sunu soylemeden gecemeyecegim. TV'yi satanlar ya da kuranlar bu forumdaki dostlar kadar bilgili olsalardi hersey cok cok daha kolay olurdu.
|
|
|
|
|
9 Ekim 2007; 10:04:29
|
|
|
hiç memnun değilim :S
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cenkozi -- 9 Ekim 2007; 11:08:13 >
_____________________________
|
|
|
|
|
11 Ekim 2007; 9:35:19
|
|
|
arkadaşlar ayrıca benim bir problemim daha var. ben uydu alıcımdaki ses tuşlarından televizyonun sesini açıp kapayamıyorum acaba bunun bir açıklaması varmıdır ? uydu alıcı ile tv arasında hama marka scart kullanıyorum.
_____________________________
IMZANIZ KURAL DIŞIDIR | | Uymanız gereken imza kurallarını okumak icin tıklayınız.
|
|
|
|
|
11 Ekim 2007; 17:56:56
|
|
|
arkadaşlar bi sorum olacak benim kdf E502000 tv'de sabit görüntülerde cam gibi görüntü var onda sorun yok ama sahne hareketlenince görüntü çok sinir bozucu bi şekilde bulanıklaşıyor karıncalanıyor.Şimdi ben yeni taşındım ve oturdugum sitede ortak uydu sistemi kullanılıyor acaba bu etkilermi ve sinyal kalitesi çok yüksek gelmiyor onceki evde kendi çanak antenimle izliyodum bu kadar rahatsızlık verdiğini hatırlamıyorum next 2000 cı plus uyduyla normal beyaz uçlu scarttan bağlıyorum bundanda olabilirmi acaba? uydu cihazımda rgb çıkışı olsa component bağlantı yapıcam ama yok işte o yüzden şimdilik 5 ytl'lik scartla idare ediyorum hd uydu alıcısı alıncaya kadarAslında en çok canımı sıkan ve en çok korktugum şey ben teknosadan E50A11E almıştım ve onun görüntüleri aynı uydu ve kabloyla daha güzeldi sanki fakat ürün teşhir ürünü çıktıgından geri iade ettim ve açılmamış kapalı kutu e502000 geldi ama görüntüde çok canım sıkıldı yada ben çok irdeliyici ve pinpirikli biri oldugumdan dolayıda olabilir ne yapmamı onerirsiniz??
_____________________________
**ŞeHiTlEr öLmEz VaTaN bÖlÜnMeZ** Sony KDF-50E2000 Next YE-2000 CI Plus Sony DAV DZ231 Home Theater
|
|
|
|
|
14 Ekim 2007; 14:34:36
|
|
|
quote:
Orjinalden alıntı: torhan arkadaşlar ayrıca benim bir problemim daha var. ben uydu alıcımdaki ses tuşlarından televizyonun sesini açıp kapayamıyorum acaba bunun bir açıklaması varmıdır ? uydu alıcı ile tv arasında hama marka scart kullanıyorum.
_____________________________
IMZANIZ KURAL DIŞIDIR | | Uymanız gereken imza kurallarını okumak icin tıklayınız.
|
|
|
|
|
24 Ekim 2007; 20:58:03
|
|
|
Sevgili Torhan kardeşim bu problemin kaynağı şu ki...Uydu recevier'ındaki skart yerini alta değil üste tak---veya tam tersi...Sen muhtemelen yanlış yere taktın..Ses açma problemin son bulacak garanti veriyorum...
_____________________________
İnsan insana benzer....
|
|
|
|
|
26 Ekim 2007; 12:10:28
|
|
|
quote:
Orjinalden alıntı: dukombo Sevgili Torhan kardeşim bu problemin kaynağı şu ki...Uydu recevier'ındaki skart yerini alta değil üste tak---veya tam tersi...Sen muhtemelen yanlış yere taktın..Ses açma problemin son bulacak garanti veriyorum... iyi de dukombo kardeş ters olsa görüntüde gelmez. çıkış çünkü o. yani doğru yerde ama çok gariptirki se kısılmıyor. ve sürekli ekran yeniliyor acaba tv hatalı falanmı dersiniz ?
_____________________________
IMZANIZ KURAL DIŞIDIR | | Uymanız gereken imza kurallarını okumak icin tıklayınız.
|
|
|
|
|
26 Ekim 2007; 12:16:50
|
|
|
sn torhan yaşadığınız sorun şu olabilir: Eğer uydu alıcısında 2 scart varsa biri eski tip videolara kayıt için çıkış olabilir. (yanında VCR-VTR yazıyor olabilir) Video çıkış scartındaki ses, kayıt için kullanılacağı kısılmaz ki kayıttaki ses etkilenmesin, bu çıkışta görüntü de vardır ses de vardır, ama ses sabittir. Diğer scart tv içindir ve sesi kısılabilir slm.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mastor1 -- 26 Ekim 2007; 12:19:02 >
_____________________________
|
|
|
|
|
27 Ekim 2007; 3:38:59
|
| | | |