Giriş | |
|
|
|
1 Mart 2007; 1:05:44
|
|
|
Arkadaşlar merhaba bugun kdf 50E2010 aldım TV yi cok begendim Fakat sormak istediğim bir konu var TV KAPALI İKEN ""TV kapalı"" iken ekranın tam üst ortasından bir karış aşağı hizasında sanki içerdie bir ışık var ve parlıyor yumruk buyuklugunde ya da sanki ıceride bir ayna var. İlk sanki odanın lambası yansıyo sanmıstım ama ondan degil bu projeksiyon tv lerde ola birseymi? Lütfen... cevabınızı bekliyorum simdi bayiye bu ne demiyim eger normalse ?
|
|
1 Mart 2007; 11:44:15
|
|
|
Aynısını ben de farkettim, içerideki aynadan kaynaklanıyormus. Bende de 50E2000 var, sadece kasa rengi farkli. Merak edilecek bir durum yok yani, en azindan okudugum kadarıyla :)
|
|
1 Mart 2007; 14:13:36
|
|
|
niceer hocam resimler için teşekkür ederiz. Sormak istediğim bir soru var, bilgisayarı dvi kablo ile mi bağladın ve 1280x720 çözünürlüğe ulaşabildin mi? Ben bağlantıyı vga kablo ile yapmıştım ve 1024x768in üzerine çıkamamıştım.
|
|
1 Mart 2007; 15:22:32
|
|
|
görüntüler vga bağlantıyla 1024x768 çözünürlükte dvi-hdmi kablosunda bi sorun var galiba her türlü denedim başarılı olamadım kabloyu yenileyince görüntüleri paylaşırım
|
|
2 Mart 2007; 12:07:29
|
|
|
Merhaba arkadaşlar , Bende yarın 50E2000 alıyorum son 1 hafta iyi kötü yanlarını öğrenmeye çalıştım , sizlerin yazdıklarınız sayesinde tabi. Ama bazı soru işaretleri kaldı hala aklımda, tecrübesi olan arkadaşlar paylaşırsa çok sevinirim; 1) Sony DVP-NS76H dvd player la HDMI bağlayınca tam ekran görüntü alabiliyormuyuz? (dvd , divx , 720p divx farkedermi? tam ekran açısından) 2) Bilgisayarı DVI dan HDMI girişe bağlayabilen varmı? 1024*768 in üstüne çıkabilen varmı? (ekran kartı 6600GT) Yoksa tek çözüm VGA-VGA yani monitöre bağlıyor gibi bağlamakmı. Bundada max. 1024*768 mi? yenilem hızı 60Hz mi? Max. kaç Hz oluyor? 3) Digiturk ü en iyi görüntü için nasıl bağlamak gerekiyor? scart-komponent kablosumu almak gerekiyor. scartla RGB bağlantı için hangi portları kullanmak lazım? ayara gerek varmı? Birde hangi digiturk kutusu sizce? siyah ve gri receiver lar vardı sanırım, ikisindede stereo ses çıkışı varmıydı? Paylaşımlarınız için teşekkürler
|
|
|
2 Mart 2007; 16:52:05
|
|
|
dvi-hdmi bağlantısını ben yapamadım ( büyük ihtimalle kabloda bi problem war ) dvi-hdmi bağlantısını yapan arkadaşlar var aynı ekran kartı aynı tv yi kullanan arkadaş dvi-hdmi bağlayabilmiş görüntüden oldukça memnunlar okuduğum kadarıyla vga bağlantıda 1024*768 60 hz siyah receiver al bence, okuduğum kadarıyla griler vestel in ikinci sınıf uydu receiveri ( digiturk bayisi tavsiye etmedi bana ) aslında bu da çok önemli diil dün akşam dıgıturk genel müdürü habertürk te hd yayından bahsetti pvr istediğin zaman film-dizi seyretme özelliği ve hd uyumlu bi cihazdan bahsetti.isteyen müşterilerimiz edinebilecek dedi. (eğer istersen!) receiverlar değişecek. dıgıturk - tv de normal skart kullanıyorum . ama bi ara altın uçlu skarta geçmeyi düşünüyorum. şimdiden hayırlı olsunn
|
|
3 Mart 2007; 19:56:21
|
|
|
Merhaba, bugün levent metrocity sony bayisine gittim , bir iki deneme yaptıktan sonra NS76 + 50E2000 + sehpasını aldım,yarın teslim edecekler. (merak edenler için : NS76 290 ytl, 50E2000 3320ytl, sehpa 450 ytl 15 taksit) HDMI kablo vermiyorlar , o yüzden ilk olarak teknosadan 32 ytl ye HAMA HDMI kablo aldım ve çalıştığından emin oldum. Bu forumdan öğrendiğim kadarıyla hdmi kabloya çok para vermek anlamsız , çalışan en ucuz kablo yeterli (dijital bilgi aktarıldığı için). götürdüğüm divx(2 dvd de 5-6 flm), orjinal dvd ve kopya dvd yi denedim ilk izlenimler : hdmi bağlantıyla ses te hiç sorun yok. ama ben optik ile yamaha receiver a bağlıcam. arşivimdeki divxlerde, altyazı ve avi dosyalarının adları aynı olduğu için bütün altyazıları gördü.altyazıları otomatik olarak göstermedi , altyazı düğmesine basınca göstermeye başlıyor hemen. türkçe karakterlerin çoğunu göstermedi, menü ayarını yaptıktan sonra sadece "ş" leri göstermeyeceğini düşünüyorum. (yarın eve gelince deneyip onuda yazarım) NS76 nın diskleri ilk okuma(görme) hızı eski LG me göre çok hızlı. Menü görüntüleri de çok hoşuma gitti. HAMA hdmi kabloyla bağlantıda 50E2000 tv de otomatik olarak 1080i görünüyor. Ayrıca hiç takılma olmadan kopya dvd dahil hepsini hemen gösterdi. TV ile uyumuna gelince ekrana tam olarak oturuyor görüntü , divx görüntüleri benim için oldukça iyi (özellikle 2cd olanlar tabiki). Ekran 127cm olduğu için altyazı boyu yeterli geldi , ama küçük ekranlarda küçük çıkabilir. evdeki 84 ve 55 crt tv lerle deneyebilirsem bunuda yazarım. şimdilik aklıma gelenler bunlar. yarın denemeye başladıktan sonra daha ayrıntılı yazabilicem.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi siyaha -- 3 Mart 2007; 20:49:43 >
|
|
|
19 Mart 2007; 23:00:11
|
|
|
sevgili siyaha bende E502000 almayı düşünüyorum izlenimlerinizi paylaşmaya devam ederseniz memnun olurum. selamlar
|
|
20 Mart 2007; 12:16:16
|
|
|
yaklaşık 2 haftadır kulanıyorum sistemi birde bilgisayar bağladım. nerden başlasam.... :) öncelikle çok çok memnunum , tv + dvd player dan + bilgisayardan iyiki bu TV yi almışım. fiyatıda düştü teknosada 2850 gibiydi enson hemde peşine taksit yapıyolar. sony bayileri de fiyatı düşürdümü bilmiyorum. iyice araştırın. Tv yayını görüntüsü benim için yeterli , hem kablo tv hem digiturk bağlı, digiturk çok az daha iyi görünüyo. tv yayını için televizyonun akıllı ekran modunu tavsiye ederim. görüntüyü bozmadan 16:9 formatına uyduruyo ve tam ekran seyrediyosun. (Formula 1 yarışında digiturk daha güzeldi mesela) kablo TV yayını digiturkte olmayan kanalları seyretmek için kullanıyorum. Dvd sony nin ns76 modeli (hdmi çıkışlı) hdmi kabloyla bağladım , görüntü tam ekrana oturuyor ve enfes ( daha enfesi var tabi :) =HD ) ses+görüntü hdmi kablodan geliyor. (dvd player da -divx için- altyazı düğmesine 4 kere basınca türkçe karakterlerin hepsi görünüyor-altyazı ve film dosyalarının adları aynı olmalı) Bilgisayarı yeni upgrade ettim ve MSI7600GT Diamond Plus pci 16x (hdmi çıkışlı-200$ civarı) aldım. onuda direk hdmi kabloyla bağlıyorum. bu ekran kartından önce MSI 6600GT AGP vardı. onuda kablo aparatı ile svideo çıkışından, tv nin component girişine bağlamıştım. bu iki yöntemi uygulayınca 1280*720 çözünürlüğe (720p) çıkabiliyosunuz. normal monitör kablosu ile bağlarsanız 1024*768 in üstüne çıkarmıyor. Frekans 60Hz olacak , farklı bişey denemeyin. bilgisayardan divx , dvd, oyun , HD klip , HD belgesel ,HD dizi (lost gibi, 1 bölümü 1100 Mb) izliyorum. HD 720p de görüntü muhteşem!!! özellikle belgeselleri bulup seyredin. bilgisayar bağlantısında tek şikayetim 1280*720 ayarlayınca alt üst yan kenarlardan 1-2 cm dışarı taşıyor görüntü , bende tam otursun diye 1200*676 gibi bir çözünürlüğe ayarladım. (ekran kartının nvidia özelliği sayesinde) Tam ekran sorunumu böyle çözüyorum bilgisayar bağlantısında. oyunların hepsi 16:9 u veya 1280*720-1200*676 desteklemiyor (yeni oyunlar hariç) PES6 4:3 gösteriyo mesela.. company of heroes 16:9 tam oturuyo , görüntü süper. gündüz ışıktan çok çok az etkileniyor , direk ekrana güneş vurmadıkça hiç sorun yok. tv nin fan sesini duymuyorum. kumanda kullanımı kolay sesi tv den dinliyorsam dinamik se modunda dinliyorum. kimse arkasının geniş olduğunu anlamıyo gösterene kadar :) duruşu , görüntüsü lcd panel gibi fiyat/performans özelliği için tercih ettim. param çok olsaydı full HD olan 55" SXRD yi alırdım. full HD olduğu için sadece (oyun ve 1080p görüntü için) 127 cm ve 3000 ytl altı olarak mükemmel , özelikle HD (720p) medya seyredince işte olduğum için aklıma gelenleri yazabildim hızlı hızlı sorularınız olusa cevaplarımı eklerim. gezgin16 almanı tavsiye ederim , ben çok ayrıntıcıyım ve şikayet edecek bişey bulamadım sadece ve sadece bilgisayar bağlantısında 1280*720 de 1-2cm taşma var ekran kartının 1200*676 gibi değerleri verebilmesi lazım. bide component yada hdmi çıkışı olacak , taşmış halinde windows başlat-start ın 3 te 2 si gözükmüyor , kafanızda canlansın. dvi-component yada dvi-hdmi deneme şansım olmadı maalesef.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi siyaha -- 20 Mart 2007; 14:27:18 >
|
|
|
20 Mart 2007; 12:55:44
|
|
|
ben hdmi çıkışlı philips marka dvd player ile tv'yi hdmi kablosu ile bağladım.ama scart'tan hiçbir fark göremedim.scartla'da bağlasam hdmi ile de bağlasam görüntü aynı.sizce neden olabilir?
|
|
20 Mart 2007; 15:19:13
|
|
|
niceer ve siyaha hayırlı olsun güle güle kullanın, -niceer`in resimlerinde flaş ,tv nin üzerinde patlamış gibi gözüküyor, -siyaha`da güneş gelmezse sorun yok demiş, akşam evde crt tv ile(100hz flat) film veya belgesel seyderken en uyuz olduğum arkadan yada avizeden gelen ışık ekranda yansıyor keyfin içine ediyor. Fakat benim merak ettiğim KDF serisinde bu durum varmıdır gerçi ben KDS serisinin 50"ini bekliyorum gelirse tabi olmazsa bu modeli de almayı planlıyorum. Cevaplar için tşk. Not : Teknosa`da satılan kampanya KDF`ler teşhir ürünü imiş bilginize
|
|
|
20 Mart 2007; 15:28:13
|
|
|
Geçenlerde laptopu bu tvye vga kablosu ile bagladigimda, laptopun cikis ayarlarinad 1280x760 diye bir secenek cikti. Deneyeyim bakalim nolcak dedim. Gercekten de biraz ekran ttireyip kendine gelince bu cozunurlugu verdi, ben de sasirdim. Hatta yanlar tam oturdu 1280 oldugu icin ama tv 720 cozukurluk 760 oldugu icin alttan ustun azcik kesti. Kitapcikta da en son 1024x768 diyor, acaba cozunurlugu dusurdu mu dedim ama dusurmedi, cunku 1280x800 olan desktopumu yanlardan tam, alttan ustten biraz keserek gosterdi
|
|
20 Mart 2007; 17:20:37
|
|
|
sevgili KDF-50E2010 kullanan arkadaşlar bu televizyonlara yandan bakıldığında görüntü görülmüyormuş doğrumudur eğer izleme açısı düşük değilse bu fiyatlara düşmüşken alalım mi son kullanıcı olarak bu günkü görüşleriniz nelerdir.
|
|
20 Mart 2007; 17:45:54
|
|
|
açı derecesini bilemiyorum benim görüş sorunum yok bence tam karşısına göre 45 derece ye kadar görüntüde rahatsız edici değişiklik olmuyor yani koltuk takımlarım karşısında U şeklinde dizil ve hepsinden izlenebiliyor şikayet eden misafirim olmadı Begonvill in uyarısını dikkate alın , teknosada ucuza satılanlar teşhir ürünü imiş tavsiye etmem. uzun süre devamlı açık kalıyor onlar vitrinde son kullanıcılardan biri olarak almanızı tavsiye ederim, almadan önceki beklentilerimin çok üstünde çıktı. daha ayrıntılı tecrübelerim | | | |