cska maçı 4 gollede bitirseydi biz çıkıyoduk penaltılara kalması için uzatmalarda bizim gol atmamamız lazımdı.. 5 gol atsalardı eliyolardı..yani 3 gole daha ihtiyaçları vardı
Yok hocam bence yanlışın var.
Benim bildiğim uzatmalarda her şey normale döner. Yani 1 gol 1 gol sayılır.
O yüzden CSKA' ya 3 gol yeterdi.
-Hıncal abi bu konuda ne düşünüyorsun.
-Şimmmdi mandııık olarak. Bu duruma göre. GS'ın....
-Ya Hıncal abi BJK maçı diyorum GS demiyorum.. Neyse Erman Hocam'a soralım bari onu görüşleri nedir.
-Bak Hocam şimdi Nobre'nin ve Bobo'nun gollerini izleyelim.. Oynat Uğur'cum. Hocam bu golleri 1.5 tan 2 bile sayamazsın.. Gol dediğin gol gibi olmalı. Bunlar ancak 1 gol sayılır.. O yüzden bir hesap yapalım Uğur 'cum hesap makinesini uzatır mısın ? 2 üssü 5 yapıp onunda karesini alıp 3 e çarpıp 7 ye bölersek durum 2-8 olacağı için CSKA'nın toplamda 9 gol atması lazımdır.
- ?????
Hoş biz niye bunu tartışıyorsak. CSKA taraftarları tartışsın dursun . 3 mü atsaydık 5 mü atsaydık diye.
Şöyle bakarsan olaya ikinci maçını evsahibi oynayan takımın ne suçu var.
Sen atıyorum deplasmanda 5 tane yiyecen. Sonra gelecen evinde 5 tane atacan. Maçı uzatacan
Uzatmalarda 2 gol daha yiyecen 5 tane daha atmaya çalışacan.
Çok mantıksız bi şey bu. Yani 2. maçı kendi evinde oynanayan takımın ilk maçta uzatmalar olmayacağı için 120 dakikalık bir avantyajı olmuyor Yani atacağı bir golün iki gol sayılabilmesi için 90 dakikalık şansı var.
Ama diğer takımın ikinci maçta bir golünün iki gol sayılabilmesi için, maç uzatmaya da giderse 120 dakikalık şansı var..
Bana göre bu durum böyle..
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cdemir -- 29 Eylül 2006; 14:51:50 >
dediklerin gayet mantıklı şeyler demir ama unutmaki uzatmalar tarafsız bir sahada oynanmıyor...evsahibi takımın sahasında oynanıyor.. dolayısıylada senin dediğin gibi bir kural yok şuan için güven bana
quote:
Orjinalden alıntı: cdemir
Benim bildiğimde böyle.
Sen atıyorum deplasmanda 5 tane yiyecen. Sonra gelecen evinde 5 tane atacan. Maçı uzatacan
Benim bildiğimde böyle. Şöyle bakarsan olaya ikinci maçını evsahibi oynayan takımın ne suçu var. Sen atıyorum deplasmanda 5 tane yiyecen. Sonra gelecen evinde 5 tane atacan. Maçı uzatacan Uzatmalarda 2 gol daha yiyecen 5 tane daha atmaya çalışacan. Çok mantıksız bi şey bu. Yani 2. maçı kendi evinde oynanayan takımın ilk maçta uzatmalar olmayacağı için 120 dakikalık bir avantyajı olmuyor Yani atacağı bir golün iki gol sayılabilmesi için 90 dakikalık şansı var. Ama diğer takımın ikinci maçta bir golünün iki gol sayılabilmesi için, maç uzatmaya da giderse 120 dakikalık şansı var.. Bana göre bu durum böyle..
"Knockout format For two-legged knockout ties, the side scoring the greater aggregate of goals qualifies for the next round. In the event of both clubs scoring the same number of goals, the team with more away goals prevails. If this proves inconclusive, extra time and then, if necessary, penalties are used to decide the winner. Extra time and penalties also determine the victor if the final is drawn at the end of 90 minutes."
"Knockout format For two-legged knockout ties, the side scoring the greater aggregate of goals qualifies for the next round. In the event of both clubs scoring the same number of goals, the team with more away goals prevails. If this proves inconclusive, extra time and then, if necessary, penalties are used to decide the winner. Extra time and penalties also determine the victor if the final is drawn at the end of 90 minutes."
Evet bu durumda da evsahibi takımın 120 dakika kendi sahasında oynama avantajı olacak. Yaw karışık işler bunlar.
Bir maçta böyle bir şey olmuştu gibi hatırlıyorum. Heralde benim aklımda yanlış kalmış..
quote:
Orjinalden alıntı: Technics
dediklerin gayet mantıklı şeyler demir ama unutmaki uzatmalar tarafsız bir sahada oynanmıyor...evsahibi takımın sahasında oynanıyor.. dolayısıylada senin dediğin gibi bir kural yok şuan için güven bana
quote:
Orjinalden alıntı: cdemir
Benim bildiğimde böyle.
2 ayaklı eleme üsulü eşleşmelerde, diğer tarafa gol üstünlüğü sağlayan takım sonraki raunda geçer. Eğer iki klüp de aynı sayıda gol atmış ise, deplasmanda daha fazla gol atan takım bir üst tura geçer. Eğer eşitlik bozulmaz ise extra zaman, eğer gereirse penaltılar kazananı tayin eder. Eğer her iki 90 dakika da berabere biterse gene extra zamana ihtiyac duyulur.
Üstte verdiğim PDF linki çok ayrıntı şekilde kuralları anlatmış. 16. Sayfada Deplasmanda atılan golleri ayrıntısı ile anlatmış.
2 ayaklı eleme üsulü eşleşmelerde, diğer tarafa gol üstünlüğü sağlayan takım sonraki raunda geçer. Eğer iki klüp de aynı sayıda gol atmış ise, deplasmanda daha fazla gol atan takım bir üst tura geçer. Eğer eşitlik bozulmaz ise extra zaman, eğer gereirse penaltılar kazananı tayin eder. Eğer her iki 90 dakika da berabere biterse gene extra zamana ihtiyac duyulur.
Üstte verdiğim PDF linki çok ayrıntı şekilde kuralları anlatmış. 16. Sayfada Deplasmanda atılan golleri ayrıntısı ile anlatmış.