Şimdi Ara

ZoomADSL modem neden atıp duruyo?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
434
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş

Arkadaşlar, Apartman da bir yerel ağ kurduk.Zoom ADSL 5551 X5 4 ethernek port ve 1 USB port modemimiz var.(routerlı) modem admin bu arada tabii..

Sorun şu, Günde 2-3 kere modem kendini atıyor..netten kopuyo ve tekrar bağlanıyo falan...Ayrıca icq surekli açık kalmasına rağmen gunde 7-8 kere MSN den de atıyor...Bunun gibi sorunlarım var..

Sizce bunu nasıl aşabilirm...

Saygılarımla ,

alcatel her zaman en ii secimq
  • BRABUS BU KONUDA TEKTİR BEN ŞAHİDİM. PARAYA ACIMAYIP 100 MADEM ALIP HEPSİNİ TEST ETTİ...ÜSTAD O :
  • valla 1 yildan fazladir zoom kullaniyorum böyle bir sorunla karsilasmadim karsilasanida görmedim sanssizlik olmus bence o modemde bir hata olabilir yada telefon hattin cok kalitesizdir o telefon hattini yeni kabloyla cek zamaninda böyle topicler cok acilirdi kutudan direk kendi evine yeni hat cek temiz kabloyla

Orjinalden alıntı: ducky

valla 1 yildan fazladir zoom kullaniyorum böyle bir sorunla karsilasmadim karsilasanida görmedim sanssizlik olmus bence o modemde bir hata olabilir yada telefon hattin cok kalitesizdir o telefon hattini yeni kabloyla cek zamaninda böyle topicler cok acilirdi kutudan direk kendi evine yeni hat cek temiz kabloyla

hımmm...haklı olabilirsin arkadasım...Çünkü yeni bir binaya tasındık..dolayısıyla sokakda ağ şebeksi bile yok..telekoma baskı yapıp 200 metre kadar kablo çektirdik böylece apartman telefona kavustu..bizde modem e dolayısıyle...

Birde adam elimizde kalmadı falan diyo du,özelleştiriliyor diye ihaleye cıklımıyo diyo dusunuyodum...yani bize bi yeren kablo buldu baska bi bölgeden...Acaba adi kablo mu döşediler :(

Ama 512 k adsl de 40-50 arası downlaod yapıyorum sizce az mı

• quote:

Orjinalden alıntı: Brabus

birkac kere duydum zoom lar hakkinda bunun senin yaapcagin bi ayar yok maalesef belki firmware update ama ya sorun zoom da ya da telekom da. bence uyumsuzlukdan oluyor.

alcatel her zaman en ii secimq

hocam , update i yapılı zaten son baktım ona...Bide turk telekom onaylı diyo zaten...ya Bu telekom mu bastan savma test ediyo :) offf zoom lar tr deki en cok kullanıcısı olanlar bide.. birde belki degisirim ama Siemens girecek adsl pazarına diyolardı bilmiyorum girdimi..

Bize su an kullandıgım özelliklerde hangi alcatel modeli tavsiye edersin fiyatı bide
    Daha Fazla Göster
  • Bu olayın zoomla bir alakası yok. Bende de zoom var hattan neredeyse hiç düşmüyor. Ttelekom bazen sorunlarla uğraşmamak için topu modeme atıyor ve sonra bu şehir efsanesi oluyor. Sorun muhtemelen telefon kablolarında. Ev içi bağlantı felan yaptıysan bu bağlantıları açıkta kalmayacak şekilde ve çok temiz yapmalısın. Bir de hala kaldı mı bilmiyorum ama eski tip tlf. kabloları yerine yeni ve kaliteli bakır kablolar kullanmalısın. Ayrıca hatta paralel çekmeden doğrudan modeme bağlamalısın.

Bunlar işe yaramıyorsa Tt portunda veya bina dışı tesisatında sorun olabilir. Her ikisini de kontrol ettir ve hattında parazit ölçümü yaptır (kolay bir iş gibi anlattım bunları ama malesef değil)

512 kbs teorik hız limiti 512 / 8 = 64 KB/s. Karşı sitenin hızına bağlı olarak değişkenlik gösterebilir ancak flashget ile hızlı bir sitede 55 KB/s gibi hızlar görmelisin. Benim hızım sabit 27-28 KB/s kalabiliyor (256 kbs).

Son öneri olarak msn yerine Gaim kullanabilirsin. ;)

Saygılar ve keyifli internetler

Eklenti:

Telefon prizlerini unuttum. Priz kullanıyorsan onu söküp direk modeme hattı yollamayı deneyebilirsin. En iyisi apt.ın içindeki telefon kutusundan doğrudan modeme giden bir hat çek bağlantılarla uğraşma.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _png_ -- 26 Temmuz 2004, 20:05:31 >

• ya aslında onu bende dusundum de hemde spliter cihazını bastan takip kurluacaktam diğer odalara tek tek takana kadar...Ancak ben DAP ile 40-50 arası inidiyorum...peki onerini dikkate alacağğım tahks...
    yani ben download yapabiliyordum ama telefonlar kesikti evde
    bu arada kablolar da öyle ahım şahım değil, bir iki yerden de ekli
    1 gün sonra adsl de gitti tamamen
    telekomu aradım, belki personeli teknik anlamda çok uzman değiller ama (sonuçta onlar da yeni öğreniyor) bir devlet dairesinde pek alışık olmadığım kadar yardımcı oldular, ilgilendiler, hattı 3-4 kere kesip tekrar bağladılar
    3-4 gündür 27-28kb ile download ediyorum (microsoft.com'dan güncellemeler tam 32 ile geliyor), telefonda hiç bir problem yok, hatta ahizeyi sürekli açıp kapattım denemek için en ufak bir kesinti yok
    uzun lafın kısası zoom şahane, kablolar falan filan biraz hikaye
    telekom ayarı tutturduğu zaman en ufak bir problem yaşamazsın

• peki hojam sunu mu diyosun, ben adam cağiriyip eve mi getireyim .umarım bana da yardımcı olurlar....bu arada galiba 256k adsl kullanıyosun ...kerdeş ne yapayip bi annatıver ...
    yarın mesai içinde telefon et, durumu izah et
    büyük ihtimalle düzelteceklerdir
    ellerinde üç dört ayrı konfigürasyon var sanırım
    çünkü adam şimdi başka bir şey deniyecem diyor hattım gidiyor 1-2 dakika sonra geliyor kontrol ediyorum telefonu adsli biraz
    sonunda optimum ayarları tutturduk
    ama benim burdan yaptığım herhangi bir şey yok
    modemi standart olarak kurup ayarlamaktan başka
  • oke yani kablo mablo hikaye demi kardes ? saolsın teşekkür ederim
    artı modeme gelmeden önce içerdeki paralel telefona gidiyor
    buna rağmen hiç bir performans kaybı yaşamıyorum
  • oke saol kardes...bizde de war o sekilde ama benim evde modem...su atma isini halledecem de teknik destegi arayıp ne dicem..ya da tam olrak nereyi arıycam
    valla hayret
  • kursad abi sen nereyi aradın? 444 0 375 mı ben oraya aradım adam cıktı soyLedi soyLedi bişiLer sora 121 e kayıt yaptırın adamLar geLsin kontroL etsin dediLer benm bagLantıda 10 dk da bir kopup duruyor yani sinyaL geLmiyor (hani spLittersiz teLefonLa konusunca data aLısverisi oLmuyor ya aynen oLe) yani aradıgım yerde snn dedikLerinden dahi bişi soyLemediLer ayar tutturmak feLan?
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.