Şimdi Ara

HOP! 1 SORU DAHA AKLIMA GELDİ İÇERİ-->> Sketchtoy

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
24
Cevap
0
Favori
859
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Cevabı 5/2 bulan???

• its true
  • kök 25 bölü 4 ten 5 bölü 2 çıkıyodu ewt
  • ozank_95 kullanıcısına yanıt
    evet dostum
  • quote:

Orijinalden alıntı: itrysohard

http://sketchtoy.com/61561190

Güzel çözüm
  • ozank_95 kullanıcısına yanıt
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • z=a+ib
    (a+ib)*|a| = -4 + 3i
    |a| * a = -4 ise a = -2 dir
    a*b = 3 ise b= -3/2 dir

|z|^2 = (-3/2)^2 + (-2)^2 = 9/4 + 4 = 25/4
    z=5/2
  • Vay be mutlak mıymış lan o. a=2i buldum öyle çözdüm la ben soruyu :D Ama doğru sıkıntı yok
  • quote:

Orijinalden alıntı: karaoglan33

Vay be mutlak mıymış lan o. a=2i buldum öyle çözdüm la ben soruyu :D Ama doğru sıkıntı yok

Aynen ben de öyle yaptım ama mantıken yanlış çünkü a'ya biz reel kısım dedik ama 2i yani sanal sayı çıkıyordu
  • 5/2

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • kloroflorokarbon K kullanıcısına yanıt
    aynen bende x 2i aldım ordan geliyormuydu hatırlamıyorum sıklarda 1/2 gibi bişi yoktu demi :D kafamda deli sorular var su an
  • quote:

Orijinalden alıntı: Arma icin hayatlar

aynen bende x 2i aldım ordan geliyormuydu hatırlamıyorum sıklarda 1/2 gibi bişi yoktu demi :D kafamda deli sorular var su an

Şıkları hatırlamıyorum ama bu yoldan 5/2 çıkıyordu
  • CEVAPLARI HATIRLAYAN VAR MI ARKADAŞLAR 1/2 VAR MIYDI ŞIKLARDA
  • quote:

Orijinalden alıntı: NoN3

z=a+ib
    (a+ib)*|a| = -4 + 3i
    |a| * a = -4 ise a = -2 dir
    a*b = 3 ise b= -3/2 dir

|z|^2 = (-3/2)^2 + (-2)^2 = 9/4 + 4 = 25/4
    z=5/2

a. |a| = 4
    b. |a| = 3

şeklinde yazıp oranlasak a ve b'yi öyle de olur mu? Böyle yaptım 5 buldum, 5/2 diye attım. Biliyorum biraz düz mantık olmuş ama sınav anı işte.
  • beyler ben bu soruda a yı sanki -4 bulmuştum, sonra nasıl olduysa 3 4 5 yaptıydım da biraz rastgele olmuştu
  • Spycho kullanıcısına yanıt
    Oran olarak bi hata yok hocam

a=-2
    b=-3/2 buldum bende
    a/b = 4/3 oluyor senin bulduğun gibi. Burdan karelerini alıp 5/2 falan bulman şans olmuş biraz. O oranı bulduktan sonra içler dışlar çarpımı yapılıp ifadelerden birinde yerine koyularak a ve b değerleri bulunabilirdi. Sonuç olarak doğru yapmışsın, tebrik ederim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: NoN3

Oran olarak bi hata yok hocam

a=-2
    b=-3/2 buldum bende
    a/b = 4/3 oluyor senin bulduğun gibi. Burdan karelerini alıp 5/2 falan bulman şans olmuş biraz. O oranı bulduktan sonra içler dışlar çarpımı yapılıp ifadelerden birinde yerine koyularak a ve b değerleri bulunabilirdi. Sonuç olarak doğru yapmışsın, tebrik ederim.

Yok yok hocam zaten oranladıktan sonra direk karesini almadım ama içler dışlar yapınca da a= -4, b=3 çıktığı için buradan da |z| = 5 buldum o yüzden 5/2 diye salladım.

EDIT: Ha tamam ya buldum ben tamam tamam, çok büyük mallık yapmışım. 3a= -4b bulunca direk a= -4, b=3 demişim, tamamdır çözdüm ben hatamı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Spycho -- 15 Haziran 2014; 17:56:52 >
  • http://sketchtoy.com/61565001 ben böyle buldum ama doğrumu bilmiyorum 17/4 bence
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.