Şimdi Ara

Diriliş (Ertuğrul Gazi) (115. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
2.775
Cevap
45
Favori
88.829
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
9 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 113114115116117
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: mahmudhudavendi

    Dizinin butcesi ne kadar? Yuksek demissin de.. Ne kadar butcesi?

    Trt'nin harcadığı en yüksek bütçe bu dizide hocam. Filinta, Şubat gibi yapımlardan çok daha fazla... Rakamı bilmiyoruz çünkü yapım şirketi açıklamada bulunmadı.

    Bu bütçeden daha azına sahip olan Filinta' ya bakıyorum birde buna bakıyorum arada çekim kalitesi olarak çok fazla kalite farkı var.

    Bu dizide en azından Konya'nın tasarlanması ve sarayın gösterilmesi falan gerekiyordu ama yok. Dediğim gibi yapımcı çok kolaya kaçıyor. Herkesin eleştirdiği Muhteşem Yüzyıl'da bile çok daha fazla harcanmış bir emek var.


    Şu konuda haklısınız bazıları kalkmış bu diziyi birbuçuk senede 40-50 DAKİKADAN SADECE 10-13 BÖLÜM çekilmiş yabancı dizilerle kıyaslıyor. Bu haksızlık.

    Onların birbuçuk senede çektiğini bizim yapımcılar 3 haftada çekiyor ve durmuyor. Elbette kalite olarak bariz farklar oluşabilir.

    Vikings, Marco Polo gibi dizileri bende seviyorum ve takip ediyorum ama bazı kişiler var ki afedersin ergen dizilerini(ki popüler yabancı dizilerin en az yüzde altmışıdır) izleyip Türk dizlerine laf sallıyor.

    Onlar gibi dizilerimizi abartılı yerden yere vurmak için eleştirmiyorum ama gerçekten Diriliş çok daha iyi bir yapım olabilecekken heder edilmiş bir yapım.

    Ergenlerin övdüğü birçok yabancı dizilerden çok daha iyi olmasına rağmen benim için vasat bir dizi. Ama yine de sırf tarihi her yapımı seyretme manyaklığından takip ediyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • sonunda bi sevindirik oldum yine kesin bişey cıkar söylemez diyordum
  • ya buarada bu yapımcıyı lütfen savunmayın. izliyorum sırf tarih dizisi diye başka nedeni yok. güzelim konusu olan bir yapımı ancak bu kadar kötü yapabilirdi. takdir etme klazım o eleman kimse.
  • Saf gundogdu gidicimi ne bi seye yaramiyordu zaten yerine turali gecsin daha is bitirici valla

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Son sahneyi 5 kere izledim yav cok bekledik ama

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hayatımda böyle spoiler yememiştim, eyvallah. Koca 5 bölümde çok aman aman bişey de olmamış, çok yavaş gidiyo dizi yine anlaşılan. Olmazsa komple indirip gereksiz yerleri atlaya atlaya izlemek yine en iyisi. Yoksa izlenmez her bölüm 2 küsür saat.
  • Son bölüm güzeldi, yanlız bu senaristler beni öldürecek. Senaryodaki saçmalamalarını geçtim ona yapacak bişey yok, belliki düzelmeyecek izliyoruz mecburen. Ama arkadaş dizinin yarısı çalıların arkasında geçer mi yahu

  • Ahmet_Şahin kullanıcısına yanıt
    kusura bakma spoiler yapmayi unuttum icin.

    Eskiden bende bolum kacirmamaya dikkat ederdim heyacanla beklerdim yeni bolumu ama artik o heves kalmadi ne yazikki ertesi gun hatta 2 3 gun sonra izledigim bile oluyor
  • Her ne kadar uzunda sürse de izlettiriyor dizi kendini ve her hafta en azından insana bir ders veriyor daha iyileri mutlaka zaman içerisinde olacaktır......
  • Genel anlam da tek takip ettiğim dizi diyebilirim.İntro ile birlikte içimde kıpırdama olmuyor değil hani Dizi'nin süresi,çekimler,maaliyet vs bir çok konuda eleştiriler yazılmış ama benim bir konu gözüme çok batıyor.Ya arkadaşlar Gündoğdu dizinin en başından beri hep aynı.Tarihi bilgisi olan arkadaşlar da aydınlatırsa daha iyi olur ama yani bir insan bu kadar da saf rolünde oynatılmaz ki.Her zaman yanlış bilen,ikinci plana atılan,kandırılan Gündoğdu.Bilmiyorum bu durum sizi de rahatsız ediyor mu?
  • Kaan TAŞENER Diriliş Ertuğrul dizisinden ayrılacak mı?

    Kaan TAŞENER’in Diriliş Ertuğrul dizisinden kesinlikle ayrılmayacak.

    Bilindiği üzere Diriliş Ertuğrul dizisinde Gündoğdu karakterine hayat veren Kaan Taşener mart ayının başında devam eden Diriliş Ertuğrul dizisi çekimlerinde attan düşerek kolunu kırmıştı bu nedenle Kaan Taşaner 1 ay ata binemeyecek ve kolu askıda kalacak. Dolayısıyla artık 4 bölüm boyunca Gündoğdu karakterini yataklarda göreceğiz. Bu nedenle de Diriliş Ertuğrul dizisinde belli bir süre senaryo gereği hasta olacak. Aslında Diriliş Ertuğrul senaryosunda böyle saheneler yoktu; ancak yaşanan talihsiz kazanın ardından bu sahneler senaryoya eklendi

    Diriliş Ertuğrul dizisinin 30 mart akşamı yayınlanacak 52. bölümünde Dodurgalar’ın beyi Tuğtekin ve Kayıların aslanı Ertuğrul; Selçuklu uç beyi Gümüş TEKİN’e karşı verdiği savaşta Alp Başı Gündoğdu’nun desteğini göremeyecek

    Diriliş Ertuğrul Gündoğdu Öldü mü 30 mart

    İki obanın bir birine girdiği meydan savaşında Gündoğdu zehirlenecek kalbi duran Gündoğdu’yu obanın şifacısı son anda kurtaracak.


    KAYNAK:http://dizibilgi.tv/dirilis-ertugrul-gundogdu-olecek-mi-30-mart-52-bolum/




  • quote:

    Orijinalden alıntı: tedoa

    kusura bakma spoiler yapmayi unuttum icin.

    Eskiden bende bolum kacirmamaya dikkat ederdim heyacanla beklerdim yeni bolumu ama artik o heves kalmadi ne yazikki ertesi gun hatta 2 3 gun sonra izledigim bile oluyor

    aynı durum bazen bende de oluyor hocam . Sırf bölüm yaptık desinler diye bölüm yaptıkları zaman gidip başka şeylerle ilgileniyorum . Bazı şeyleri gerçekten çok abartır oldular .
  • arkadaslar osman bey gocten once mi doguyor sonra mi?

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Gündoğdu için güzel çözüm bulmuşlar

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: mahmudhudavendi

    Birsey bildigin yok hala bos bos konusuyorsun..

    Baybars in kurdugu devlet dedim cunku oncesi ne turk ismiyle aniliyordu nede turk savas taktikleriyle yonetiliyordu.

    Zaten Baybars anadoluya geldiginde, buradaki turk beyliklerinin onun himayesine girmrsinin nedenide budur. Adam , saltanati devraldigi devleti turklestirmis.

    Madmax i cok izledim. Batililarin, vikings dizisindeki karakterler madmax filminden kacip gelmisler diye alay etmesi , karakterlerin benzer gorunum ve ruh halinde olmasindandir.
    Son madmax filmini izlediysen , oradaki elemanda iskandinav mitolojisine inaniyordu.

    Edit: Simdi aklima geldi: Valhalla!










    Barbar lafini encok batililar kullanir ve dusmanlarini kotu, cahil, bozguncu, yagmaci olarak gostermek icin vurgularlar. Avrupalilar, barbarlarida fiziksel olarak ; pis, kirli uzun sakalli, magara adamlari gibi tasvir ederler..

    Halbuki vikingler, daha once de soyledigim gibi temiz, giyimine ozen gosteren, doga canlisi ve ticareti gelismis, kitalar arasi seyahatler yapan insanlardi.

    Dizi bunu kullanmak yerine, magara adamlari avrupaya karsi gibi bir anlatim secmis.. Eee buda onlarin yorumu. Begenmeyen izlemesin..

    Ertugrul dizisi kisin ortasinda ormanda cekiliyor. Hollywood yapimlari gibi studyoda, yesil perde onunde degil. Haliyle bu tur engellerde diziyi etkiliyor.

    Simdi sana 30 saniyelik ciklet reklami cektirseler , eline yuzune bulastirirsin. O yuzden girme bu konulara. Hadi dizini izle sen..

    Kimin bir şey bildiği yok ? Tek kaynağın yok sırf atıp tutuyosun. Mad Max dediğin kıyamet senaryosu konulu gelecekte geçen bir yapım. Orada da barbarlaşan insanlar kurgulanırken geçmişten örnek alınmış.

    Ek olarak anlayamadım ben senin derdini. Vikings ile Ertuğrul'u kıyasayan yok. Vikings'İn kıyafetlerini öven de yok. Diyorum ki senaryo sürükleyiciliği Vikings'e benzese keşke. Ama sen uzattın da uzattın konuyu. Bak canım kardeşim kaç yaşındasın bilmiyorum ama maksimum 22 yaşında falansın bence. Daha gençsin, Allah sağlıklı ve uzun ömürler versin. Daha fazla yapım izle sonra kendin karar ver dediğimde haklımıyım değil miyim.

    Sana daha önce de söyledim Ragnar dönemi Vikingler henüz pagan ve vahşiler. O dediğin temiz, kıyafeti düzgün durumlar 1 asır sonrası yani hrstiyanlaştıktan sonrası. Ama ya kafan almıyor ya da okuduğunu anamıyorsun.

    Burada basit bir eleştiri yaptık ki çoğunluk benim görüşümde, dizinin yapımcısıymışsın gibi sazan misali atladın. Vikings örneğini senaryo için verdik, gittin kıyafetlerden saç şekilerine atladın. Bir dizi kötülemekle Diriliş'in boktan senaryosunu iyileştiremezsin. Takım tutar gibi davranmayı bırakın artık. Bir siz bir de muhteşem yüzyılın fanları çekilmiyor. Kışın ortasında tek karlı görüntü yok dizide. Sürekli aynı mekanlarda geçiyor ve senaryosu tırtoğlu tırt.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi san lorenzo -- 30 Mart 2016; 23:18:43 >




  • İkidir aynı haltı yiyorlar şu çibanı göstermeseniz de olur du

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bölüm muhteşemdi yahu

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tom Waits kullanıcısına yanıt
    Entrikaları bitirip devam etseler iyidir

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Entrikalar çok baymadığı sürece olacaktır ve bence olmalıda. Başka ne anlatacak bu dizi allah aşkına hocam.
    Aşk olur baydı, entrika olur baydı
    2 saatlik bir dizi için gayet iyi bile yani.
  • 3-4 bölümde Gümüstekin infaz ediliyor infaz edilecek köpek gelicek noyan baskın yapacak şu olacak bu olacak öyle geçer 1 ay sonra anca infaz ederler gümüştekini

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 113114115116117
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.