Şimdi Ara

Samsung'un ilk yüksek çözünürlüklü Super AMOLED tabletleri resmiyet kazandı

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
32
Cevap
0
Favori
551
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj







  • Samsung'un ilk yüksek çözünürlüklü Super AMOLED tabletleri resmiyet kazandı







     

    Uzun süredir teknoloji gündeminin ana maddelerinden birisi olan Samsung'un yeni Super AMOLED ekranlı tabletleri sabaha karşı resmiyet kazandı.




    Geçmiş yıllarda 7.7 inçlik Super AMOLED HD ekranlı Galaxy Tab 7.7'yi piyasaya süren Samsung, üretim maliyetleri ve hızı nedeniyle uzun süredir tabletlerinde AMOLED ekran kullanmamaktaydı. Ancak bu yıl itibariyle istediği seviyeyi yakalayan Samsung, ilk ürünleri piyasaya sürmekte gecikmedi. Yeni ürünlerini Galaxy Tab S serisi altında lanse eden firma ilk etapta 8.4 ve 10.5 inçlik iki model hazırlamış durumda. 




    Boyutlarına göre isimlendirilen tabletlerin Pro serisinin biraz daha güncellenmiş hali diyebiliriz. Zira tabletlerde 2560x1600 piksel çözünürlük, 3GB RAM, 8MP çözünürlükte arka kamera, 2MP çözünürlükte ön kamera, Android 4.4.2 işletim sistemi, 16GB/32GB artırılabilir hafıza, 1.9GHz hızında çalışan 4 adet Cortex-A15 ve 1.3GHz hızında çalışan 4 adet Cortex-A7 çekirdeğinden oluşan Exynos 5420 yongaseti modellerde ortak olarak yer alıyor. 




    Modeller 6.6mm kalınlık ile Samsung'un en ince ve en hafif tabletleri olma özelliği taşıyor ve özellikle Galaxy Tab S 8.4 modeli iPad Air'den daha ince ve daha hafif. Ayrıca Galaxy S5 modelindeki parmak izi okuyucu, desenli arka kaplama ve kamera-flaş dizilimi bu modellerde de aynen mevcut. Ancak nabız ölçer sensörü yer almıyor. 




    Farklı kısımlar ise Galaxy Tab S 8.4 için 294gr ağırlık, 4900mAh gücünde batarya iken Galaxy Tab S 10.5 modelinde 465gr ağırlık ve 7900mAH gücünde batarya şeklinde sıralanıyor. 




    Tabletleri farklılaştıran ise elbette ekran olarka öne çıkıyor. AMOLED paneller ışığı filtrelemediği için Samsung gerçeğe en yakın renklerin kendi ekranları ile elde edileceğini belirtiyor. Adobe RG renk yelpazesine yüzde 90 oranında yaklaşan ekranlar, geleneksel LCD'den yüzde 40 daha az yansıtma yapıyor. Galaxy S5 ekranında 600 nit gibi çok yüksek parlaklık değerini kullanan Samsung'un yeni tabletlerinde nasıl bir seviye belirleyeceği merak konusu.




    Samsung yazılım tarafında da yeni seriyi oldukça zenginleştirmiş. Magazine kullanıcı arayüzü yanında çocular için tabletin bir kısmını özelleştirebileceğiniz Kid's Corner, 8 kişiye kadar misafir oturumu açabilme, uzaktan PC kontrolü ve telefon üzerinden arama cevaplayabilme gibi imkanlar sunan SideSync, Condé Nast, National Geographic gibi içerik üreticiler ile ortakllık bunlar arasında sayılabilir.




    Pek çok ülkede ön siparişe başlayan modellerden Galaxy Tab S 8.4 WiFi modeli 400$ iken, Galaxy Tab S 10.5 WiFi modeli 500$ olarak Temmuz ayında satışa sunulacak. Hücresel ağ destekli modeller ise daha sonra piyasaya çıkacak. Bu modellerde Snapdragon 801 yongaseti olabileceği tahmin ediliyor. 

     

     



    Samsung'un ilk yüksek çözünürlüklü Super AMOLED tabletleri resmiyet kazandı





     









  • Renkleri en abuk sabuk veren amoled ekranken gerçeğe en yakın veren bizimki demek saçmalığın daniskası olmuş. Onun dışında iyi diyeceğim de Note 10.1 2014'ün bile takıldığını gördükten sonra bunlar da umutsuz...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Samsung'u ne kadar sevmesemttasarım güzel olmuş arkadaşlar.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bizim evde samsung tablet var ama uygulamaya tıkladıktan sonra halı sahaya gidip geliyorum, Akşam yemeği yiyorum falan. Bir keresinde şarjı mı daha çabuk biter uygulama mı daha çabuk açılır diye iddaya girdim arkadaşımla tahmin edin hangisini söyleyen kazandı.

  • Böyle işlerle uğraşmadan önce geçen sene çıkardıkları 10.1 tablete güncelleme versinler. Gerçi güncellemenin de bir işe yarayacağı yok. Her türlü takılacak yine.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Gayet guzel olmuş, şekil olarak da özellik olarak da.

  • Telefonlarında da şöyle bi tasarım kullansa ya. Bir firmanın çamaşır makineleri telefonlarından daha estetik olur mu arkadaş!

  • Gün geçmiyorki samsung yeni bir ürün çıkartmasın.

  • Amoled ekran telefon ve tabletlerde kullanılacak olan en iyi referans teknolojidir ve her zaman gelişmeye açık bir teknolojidir. Özellikle gerçek siyah renk konusunda kusursuz bir ekrandır. Lcd ekranlara göre ışık sızması yoktur. Siyah bir ekran açtığınız zaman bunu daha iyi anlıyorsunuz. Lcd ekranlara göre daha az enerji tüketiyor. Samsung'un en akıllıca yaptığı yatırımlardan birisi de amoled ekrandır.

  • S5 teki amoled ekrani görmeyenler hala amoledi geride zannediyor ama artik amoled ekranlar daha ilerde. Samsung her seferinde gelistiriyor bu ekrani.

  • Incelemeleri bir inceleyin isterseniz.Ipad Air vs Samsung Note 10.1 2014 ondan sonra yorum yapın hangisi daha iyimiş.

  • Incelemeleri bir inceleyin isterseniz.Ipad Air vs Samsung Note 10.1 2014 ondan sonra yorum yapın hangisi daha iyimiş.

  • Sıkıntı işletim sistemi

  • Bu tableti yapan mühendisler kör oldu, elleri koptu, ayakları felç oldu. Mühendislerin tedavisi dahil toplam 500$.

  • 600nit amoled icin cok etkiliyici bir deger. amoledin ustun oldugu noktalar belli, zayifliklarinida hizli kapatiyor. uretim maliyetleride dustugunde onunde kimse duramaz. lcd nin ne durumlardan bu hale ulastigini dusununce, ne zayifliklarini problemlerini astigini. lcd cok gelisti artik olgunlasmis bir teknoloji ama asla amoledin ulasabilcegi kalitelere ulasamaz. teknoloji temelinden buna imkan vermiyor. lcd de beyaz isik filtreden gecerek renkleniyor, yada kesiliyor. filtre ne kadar iyi olursa olsun genede isik sizmasi yapiyor. bu yuzden mukemmel siyahi veremiyor. ote yandan oledde her piksel ayri bir lamba oldugundan, isik uzerinde cok daha yuksek bir kontrolu var. oled olgunluk donemine girdiginde rgb (kirmizi, yesil, mavi) piksel sisteminin gosteremedigi renkleride gosterecek pikseller eklenecektir. mesela sari ve amber gibi. iste o zaman gerceginden ayirt edilemiyen tablo gibi tv goruntuleri mumkun olur.

  • İpad air ile aynı fiyattan tablet satmak tam bir intihar. Ya da kör kullanıcıları tespit etmek :))) ihtimalde olsa böyle bir seçenek var

  • Bende beğendim.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: volkan_kolay

    Amoled ekran telefon ve tabletlerde kullanılacak olan en iyi referans teknolojidir ve her zaman gelişmeye açık bir teknolojidir. Özellikle gerçek siyah renk konusunda kusursuz bir ekrandır. Lcd ekranlara göre ışık sızması yoktur. Siyah bir ekran açtığınız zaman bunu daha iyi anlıyorsunuz. Lcd ekranlara göre daha az enerji tüketiyor. Samsung'un en akıllıca yaptığı yatırımlardan birisi de amoled ekrandır.

    Hep siyah hep siyah. TFT S4Active ile Samoled S4ü yan yana getir beyazlığın fazla olduğu bir resim aç gör sarıyı.
  • Samsung kullanıyorum ama tablet konusunda kimse Apple'ın eline su dökemez.
  • tablet alan gitsin apple alsın hiç uğraşmasın bunlarla

  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.