SOLAKLAR İÇİN SLR MAKİNE VAR MI? (Tüm Sürüm)

Tüm forumlar >> [Donanım / Hardware] >> Dijital Fotoğraf Makineleri ve Video Kameralar >> Dijital Fotoğraf/Baskı

distomat -> SOLAKLAR İÇİN SLR MAKİNE VAR MI? (14 Eylül 2006; 1:44:47)

Merhaba arkadaşlar.Firmalar, solakları düşünerek fotoğraf makinesinin başta deklanşörü ve de tutmak için gerekli kısmının, cihazın sol tarafında olduğu SLR makineler üretiyor mu?

distomat -> Cevap: SOLAKLAR İÇİN MAKİNE VAR MI? (14 Eylül 2006; 13:14:34)

Yok mu bu konuda hiç bilgisi olan yaa..

teknikkonular -> Cevap: SOLAKLAR İÇİN MAKİNE VAR MI? (14 Eylül 2006; 13:50:25)

çok ilginç sag elinle denklaşöre basamıyor musun?

:::ABSOLUT®::: -> Cevap: SOLAKLAR İÇİN MAKİNE VAR MI? (14 Eylül 2006; 14:14:27)

çok zor bişey olmasa gerek..

distomat -> Cevap: SOLAKLAR İÇİN MAKİNE VAR MI? (14 Eylül 2006; 14:15:28)

Burda mesele deklanşöre hangi elle bastığın değil.deklanşöre sağ elin herhangi bir parmağıyla basmak için doğal olarak cihazı da sağ elinle tutmak zorundasın ki bu da yükün sağ ele binmesi anlamına geliyor.Benim anlatmak istediğim, cihazın ağırlığının sol ele verilmesi...
quote:

Orjinalden alıntı: teknikkonular

çok ilginç sag elinle denklaşöre basamıyor musun?

distomat -> Cevap: SOLAKLAR İÇİN MAKİNE VAR MI? (14 Eylül 2006; 14:17:56)

''Çok zor bişey'' değil fakat tamamen solak bir insan için bir hayli yadırgatıcı bir durum...
quote:

Orjinalden alıntı: aakın

çok zor bişey olmasa gerek..

BAy Ciddi -> Cevap: SOLAKLAR İÇİN MAKİNE VAR MI? (14 Eylül 2006; 15:29:56)

Bende solağım ama yok valla genel eğilim o yönde ama ben iki türlü de kullabilirim am yok fark etmiyor zaten[;)]

Ama olması lazom ya genel eğilim de SAĞLAK lar üstün ama valla yapılması lazım ya enteresan bir konu

distomat -> Cevap: SOLAKLAR İÇİN MAKİNE VAR MI? (14 Eylül 2006; 17:47:08)

Bir makalede yeryüzündeki toplumun yüzde 12 sinin solak olduğu yazıyordu.Yani başka bir ifadeyle yüzde 88 i sağlak .Dediğin gibi bu yüzden de genel eğilim olan sağlak olanlara göre hareket ediliyor..
quote:

Orjinalden alıntı: oguziu

Bende solağım ama yok valla genel eğilim o yönde ama ben iki türlü de kullabilirim am yok fark etmiyor zaten[;)]

Ama olması lazom ya genel eğilim de SAĞLAK lar üstün ama valla yapılması lazım ya enteresan bir konu

demirkanat -> Cevap: SOLAKLAR İÇİN MAKİNE VAR MI? (14 Eylül 2006; 18:18:43)

sağımı kullandığımdanmıdır bilmem bu hiç aklıma gelmemişti. ama böyle bir sorun bu zamana kadar dile gelmediyse firmalarda böyle bir makinaya yatırım yapmamıştır diye tahmin ediyorum. ama bence bu çok büyük bir problem değil... çift elle çekim yapılabilir...

bigSty -> Cevap: SOLAKLAR İÇİN MAKİNE VAR MI? (14 Eylül 2006; 18:23:14)

bence dusunulmustur nadir olarak vardir piyasada ben sahsen oyle dusunuyorum.Solaklarda sag elle kullanabilir aslinda ama tam olarak hersey sola gore soruyorsaniz nadir de olsa belki vardir.

altimoddd -> Cevap: SOLAKLAR İÇİN MAKİNE VAR MI? (19 Eylül 2006; 16:22:26)

müthiş bi konu açmışsın bende solağım ve zorlanıyorum...

distomat -> Cevap: SOLAKLAR İÇİN MAKİNE VAR MI? (20 Eylül 2006; 1:13:50)

Arkadaşım solak olmayanlar bizim durumumuzu anlayamazlar.O nedenle kimse konuya rağbet etmedi.Yukarıda da dediğim gibi Yeryüzündeki insanların sadece yüzde onikisi solakmış ve ilginç bir bilgi daha:yazının ortaya çıkmasından bu yana bu oran hiç değişmemiş..Neyse asıl meseleye gelirsek; ben ciddi ciddi SLR makine alacağım zaman dediğim türden makine var mı yok mu daha detaylı araştıracağım...Yaşasın solaklar!!!
quote:

Orjinalden alıntı: altimoddd

müthiş bi konu açmışsın bende solağım ve zorlanıyorum...

okko -> Cevap: SOLAKLAR İÇİN MAKİNE VAR MI? (20 Eylül 2006; 1:32:10)

ben solakım ama bugune kadar hiç zorluk çekmedim resim çekerken

distomat -> Cevap: SOLAKLAR İÇİN MAKİNE VAR MI? (20 Eylül 2006; 14:08:39)

Ben zorluk çekmesem de insan yadırgıyor hocam...
quote:

Orjinalden alıntı: okko

ben solakım ama bugune kadar hiç zorluk çekmedim resim çekerken

ivica -> Cevap: SOLAKLAR İÇİN MAKİNE VAR MI? (20 Eylül 2006; 16:24:06)

solak arkadaşlar sizlerde herşeyi sol ele alıştırmayın.Örnek yemek solak bile olsan yemek sağ elle yenir.Öle değilmi ? Ama sürekli bütün işleri sol ele alıştırırsanız size sağ ile iş yapmak zor gelecektir.Örnek cep telefonu elinizi cep telefonu ile alıştırabilirsiniz.

Yadırgamak konusunda sonuçta yine elinizle tutuyosunuz.O elde sizin.Başkasının eli değil.Ve ya araba kullanırken vitesi solda olanımı alıcaksınız.Yada trafik yabancılar gibi soldan aksın.Burdada size herşey ters gelir.O yüzden elinizi alıştırınız.Sağlaklarda solu alıştırsın ödeşelim [;)]

Emrah_Tr -> Cevap: SOLAKLAR İÇİN MAKİNE VAR MI? (20 Eylül 2006; 19:53:51)

quote:

Orjinalden alıntı: ivica

solak arkadaşlar sizlerde herşeyi sol ele alıştırmayın.Örnek yemek solak bile olsan yemek sağ elle yenir.Öle değilmi ? Ama sürekli bütün işleri sol ele alıştırırsanız size sağ ile iş yapmak zor gelecektir.Örnek cep telefonu elinizi cep telefonu ile alıştırabilirsiniz.

Yadırgamak konusunda sonuçta yine elinizle tutuyosunuz.O elde sizin.Başkasının eli değil.Ve ya araba kullanırken vitesi solda olanımı alıcaksınız.Yada trafik yabancılar gibi soldan aksın.Burdada size herşey ters gelir.O yüzden elinizi alıştırınız.Sağlaklarda solu alıştırsın ödeşelim [;)]

2 sene önce ingiltereye gitmiştim, kız arkadasımımın vauxhall (ismini yanlıs yazmıs olabilirim,opelin ingilterede uretilen modeli) arabası vardı ve de çok acayip gelmişti.. herşey soldan akıyor.. arabanın içinde kendini acayip hissediyorsun [8D]

Doory -> Cevap: SOLAKLAR İÇİN MAKİNE VAR MI? (20 Eylül 2006; 20:40:27)

ya alttarafı bi düğmeye bascanız ya,, ohoo hhoh,, ben ayak parmağımla bile foto çekiyom..[sm=s15.gif]

Umit -> Cevap: SOLAKLAR İÇİN MAKİNE VAR MI? (20 Eylül 2006; 21:01:00)

Konu aslında bir iki düğmeye basmaktan daha komplike , çok iyi bir konu açmışsın , çoğumuz sağ elimizi ağırlıklı kullandığımız için ne kadar zor olduğunun farkında değil. Digital kameralarda deklanşör dışındaki menü kullanımlarının çoğu da sağ ele göre ayarlanmıştır solakların oldukça yadırgadığına eminim ; olayı sırf solaklıkla kısıtlamamak lazım, sağ elini kaybetmiş , veya felç geçirmiş kişilerin şu andaki makinaların çoğunu verimli kullanabilmesi pek mümkün değil. Bir iki kamera üreticisinin bazı modelleri var, sanyonun yashica bir iki modeli var birzamanlar kodak'ın sol ele uygun bir modeli vardı yanlış hatırlamıyorsam ama bunların performansları çok da parlak sayılmaz malesef.

distomat -> Cevap: SOLAKLAR İÇİN MAKİNE VAR MI? (21 Eylül 2006; 14:42:44)

İşte vurgulamak istediğimi çözmüş bir arkadaş[:'(]
quote:

Orjinalden alıntı: Umit

Konu aslında bir iki düğmeye basmaktan daha komplike , çok iyi bir konu açmışsın , çoğumuz sağ elimizi ağırlıklı kullandığımız için ne kadar zor olduğunun farkında değil. Digital kameralarda deklanşör dışındaki menü kullanımlarının çoğu da sağ ele göre ayarlanmıştır solakların oldukça yadırgadığına eminim ; olayı sırf solaklıkla kısıtlamamak lazım, sağ elini kaybetmiş , veya felç geçirmiş kişilerin şu andaki makinaların çoğunu verimli kullanabilmesi pek mümkün değil. Bir iki kamera üreticisinin bazı modelleri var, sanyonun yashica bir iki modeli var birzamanlar kodak'ın sol ele uygun bir modeli vardı yanlış hatırlamıyorsam ama bunların performansları çok da parlak sayılmaz malesef.

distomat -> Cevap: SOLAKLAR İÇİN MAKİNE VAR MI? (21 Eylül 2006; 14:50:43)

Burda mesele alt tafafı bir düğmeye basmaktan ibaret değil..Aslında konuyu ilk açtığım zaman sanırım başlığa yetersiz bilgiyle açtım.Bunu şimdi anlıyorum.Burda solaklar için makine var mı derken kompakt makineleri kastetmedim; SLR makineleri kastettim.Sonuçta kompakt bir makineyle çekim sırasında hiçbir elinle ayar yapmadığın için cihazı hangi elinle tuttuğunun da bir önemi yok.Ama iş SLR veya SLR-like türü makineleri kullanmaya gelince farklı oluyor.Daha önce de yazmıştım; burada mesele deklanşöre hangi elinin parmağınla bastığın değildir, hangi elinle tuttuğundur.Deklanşöre sağ elin herhangi bir parmağıyla basmak için doğal olarak cihazı da sağ elinle tutmak zorundasın ki bu da cihazın ağırlığının sağ ele binmesi anlamına gelir.Solak olan bir insan için de bu alışıldık bir durum olmadığından değişik bir his yaratır ve çekeceği kompozisyona tam anlamıyla motive olamaz.
quote:

Orjinalden alıntı: muratti35

ya alttarafı bi düğmeye bascanız ya,, ohoo hhoh,, ben ayak parmağımla bile foto çekiyom..[sm=s15.gif]

demirkanat -> Cevap: SOLAKLAR İÇİN MAKİNE VAR MI? (22 Eylül 2006; 19:39:57)

quote:

Orjinalden alıntı: muratti35

[sm=s17.gif]

demirkanat -> Cevap: SOLAKLAR İÇİN MAKİNE VAR MI? (22 Eylül 2006; 19:47:29)

distomatın en son yazdığı yazıyı okuyunca sorunun zannettiğimizden daha büyük olduğunu farkettim.
ayrıca ümit arkadaşın dediği gibi sadece solaklara özgü değil olay sağ eli veya sağ kolu olmayan kişileride ilgilendiriyor.
bu açıdan bu soruna hitap eden makinaların piyasaya çıkması gerektiği konusunda bende solak arkadaşlara destek veriyorum.[:o][:(]

distomat -> Cevap: SOLAKLAR İÇİN MAKİNE VAR MI? (22 Eylül 2006; 23:58:41)

Teşekkürler...[:'(]
quote:

Orjinalden alıntı: demirkanat

distomatın en son yazdığı yazıyı okuyunca sorunun zannettiğimizden daha büyük olduğunu farkettim.
ayrıca ümit arkadaşın dediği gibi sadece solaklara özgü değil olay sağ eli veya sağ kolu olmayan kişileride ilgilendiriyor.
bu açıdan bu soruna hitap eden makinaların piyasaya çıkması gerektiği konusunda bende solak arkadaşlara destek veriyorum.[:o][:(]

distomat -> Cevap: SOLAKLAR İÇİN MAKİNE VAR MI? (23 Eylül 2006; 0:13:41)

Google'dan bir tarama yapıp solaklar için ürünlerin satıldığı birkaç mağazaya ulaşabiliyorsunuz ama hepsinde de makas,saat,kupa bardak...gibi tabir-i caizse ufak tefek ürünler satılıyor.Fakat Hürriyet Gazetesi'nde Ayşe Arman'ın köşesinde bir yazısını okumuştum.Fujifilm ve Panasonic'in solaklar için makine ürettiğini yazıyordu.Fakat ben Türkiye'de henüz rastlamadım..

Lightmyfire -> Cevap: SOLAKLAR İÇİN MAKİNE VAR MI? (21 Eylül 2008; 0:51:19)

Arkadasimin bu konuda ciddi anlamda ihtiyaci var.Konuyu hortlarttik seneler sonra ama idare edin.2 yil gecmis aradan cikmismidir.

Arama da cikan tek sonuc buydu [:@]

S.T.A.L.K.E.R -> Cevap: SOLAKLAR İÃ�İN MAKİNE VAR MI? (21 Eylül 2008; 0:56:05)

yuh artık 2yıllık hort :D dh tarihine geçicez be yaw [sm=evillol.gif]

TuVNeRa -> Cevap: SOLAKLAR İÃ�İN MAKİNE VAR MI? (21 Eylül 2008; 1:20:57)

Ben solağım ve solaklığın nasıl engel olabileceğini zoom fotolar çekerken farkediyorum.[X(]

[image]http://img75.imageshack.us/img75/9843/eikkuleva1.jpg[/image]

[image]http://img207.imageshack.us/img207/1912/eikcamidj1.jpg[/image]

Umit -> Cevap: SOLAKLAR İÃ�İN MAKİNE VAR MI? (21 Eylül 2008; 2:11:56)

Pek bir gelişme yok gibi eski makinaları tavsiye etmek zorundayım.

Sony Cyber-shot M2

[image]http://a.img-dpreview.com/news/0601/sony_DSC-M2_handLCD.jpg[/image]

Sanyo Xacti VPC-HD1A

[image]http://www.ereyon.com.tr/ProductImages/39563/BVPC-HD1A.jpg[/image]

Sanyo Xacti VPC-C6

[image]http://www.steves-digicams.com/2005_reviews/c5/c5_inhand.jpg[/image]

Umit -> Cevap: SOLAKLAR İÃ�İN MAKİNE VAR MI? (21 Eylül 2008; 2:26:55)

Makinalar içinde en yeni ve moderni bu herhalde:

canon powershot tx1

[image]http://www.3ayak.org/imaj/schizophrenia13/tx1.jpg[/image]

Nikon da solaklar için bir F100 türevi üretmiş , nasıl bulunur bilmem.

[image]http://www.kenrockwell.com/Images/index/KR-WAP-2k.jpg[/image]

YasiKa -> Cevap: SOLAKLAR İÃ�İN MAKİNE VAR MI? (21 Eylül 2008; 7:10:49)

1-2 sene önce solaklar için oyun faresi araştırması yapıyordum ve Logitech G3 te karar kılmıştım (fare simetrik tasarıma sahip yani solaklara özgü değil aslında, mesela G5 in sol el versiyonu olsa...) Klavyeler de öyle ben çok zorlanıyorum G15 ile G tuşlarını kullanamıyorum. Aslında tam olrak solaklığımızı yaşayamıyoruz[X(] Hep sağlak lara uymamız isteniyor veya zorlanıyor[8D]

B, arkadaş yemeği de mi sol ile yiyorsun demiş evet sağa alışana kadar sol ile yiyordum[:D]

babaluga -> Cevap: SOLAKLAR İÃ�İN MAKİNE VAR MI? (21 Eylül 2008; 10:57:02)

Aslında mesele şu tam bir solaksanız ve benim gibi bu işi yapıyorsanız asıl sorun vizörden sol gözle bakmanız... Sağlaklar bir bakmayı deneyin kareyi tam olarak vizörden görmek için boksör(kırık) burnuna sahip olmanız gerekecek iyice bastıracaksınız tam hakim olmak için kareye ve burnunuz LCD ekrana yapışacak ve orayı zaten ter ve yağ içinde bırakacaksınız..Ama sağlaklarda burun boşta sağ gözle baktığında... Yaaaa... [sm=s20.gif]

e_cool -> Cevap: SOLAKLAR İÃ�İN MAKİNE VAR MI? (21 Eylül 2008; 11:50:52)

babaluga kardeşim,benimde sol gözümde ileri seviyede astigmat var.. Yani sağ gözümü elimle kapattığımda neredeyse gördüklerim sadece silüetten ibaret..
Tabiki vizörden bakarken sağ gözümü kullanıyorum ama azönce sol gözümle denemek istedim,tam bir felaketti.
Yani göremiyor olmamı boşver makinaya burnumdan dolayı yanaşamadım bile[8D]
Acaba sağ gözü benim gibi olan arkadaşlar nasıl idare ediyorlar acaba..?

distomat arkadaşıma da teşekür ediyorum böyle bir konuya değindiği için..[:'(]

Lightmyfire -> Cevap: SOLAKLAR İ�İN MAKİNE VAR MI? (22 Eylül 2008; 0:22:04)

umit cok sgol tavsiyeelr icin inceleyelim bakalim.Birine talip oluruz herhalde

PlutosDaddy -> Cevap: SOLAKLAR Ã�°Ã��Ã�°N MAKÃ�°NE VAR MI? (22 Eylül 2008; 21:37:11)

Solaklar için araba da yok ama gayet sürülüyo?[sm=icon_smile.gif] SLR sisteme de alışır bünye, zor değil...

TuVNeRa -> Cevap: SOLAKLAR Ã�°Ã��Ã�°N MAKÃ�°NE VAR MI? (22 Eylül 2008; 21:41:02)

quote:

Orjinalden alıntı: PlutosDaddy

Solaklar için araba da yok ama gayet sürülüyo?[sm=icon_smile.gif] SLR sisteme de alışır bünye, zor değil...

İngilizler solak mı?

PlutosDaddy -> Cevap: SOLAKLAR Ã�°Ã��Ã�°N MAKÃ�°NE VAR MI? (22 Eylül 2008; 21:48:22)

Alaka?

Tunç:TheBrother -> Cevap: SOLAKLAR Ã�°Ã��Ã�°N MAKÃ�°NE VAR MI? (22 Eylül 2008; 21:52:50)

Umit; bu tavsiye ettiğin modellerin solaklıkla ne alakası var,tam olarak anlamadım[sm=alala.gif]

Zaba -> Cevap: SOLAKLAR Ã�°Ã��Ã�°N MAKÃ�°NE VAR MI? (22 Eylül 2008; 23:29:30)

Satarken de çok komik olur.

'' Satılık eos 5D (solaklar için) ''
[sm=s17.gif]

tilsimonline -> Cevap: SOLAKLAR Ã�°Ã��Ã�°N MAKÃ�°NE VAR MI? (23 Eylül 2008; 0:59:50)

konu hortlatmaktan açılmışken fotoğraf bölümünde en eski konuyu bulabilen varmı ,merak ettim nostalji olsun[sm=muha.gif]

hugareva -> Cevap: SOLAKLAR Ã�°Ã��Ã�°N MAKÃ�°NE VAR MI? (23 Eylül 2008; 13:39:15)

bende tamamen solağım ama hiç zorluk veya gariplik hissetmedim, zaten kamerayı tüm yönlendirme ve hareketlerinni genelini sol elimle yapıyomuşum, şimdi deneyince farkettim ve sağ elle sadece deklanşöre basmak kalıyor.o kadar zor olmasa gerek [sm=icon_smile_big.gif]

bir solak olarak çektiğim fotolar [sm=icon_smile_big.gif]

http://www.fotokritik.com/kullanici/hugara

Lightmyfire -> Cevap: SOLAKLAR Ã�°Ã��Ã�°N MAKÃ�°NE VAR MI? (25 Eylül 2008; 10:07:20)

[image]http://www.bim.com.tr/urunler/1135_king.jpg[/image]

bu hafta bim de 375 ytl profosyenel olmasada degermi sizce

bezginn -> Cevap: SOLAKLAR �°���°N MAK�°NE VAR MI? (30 Eylül 2008; 20:28:16)

sorun sadece deklanşöre basmak değil aslında. sağak olan kişier sağ gözleriyle bakıyorlar vizöre fakat solaklar için durum böyle değil. solaklar genelde sol gözleriyle vizöre bakıyorlar. bir kere sol gözünüzle vizöre bakmayı deneyin ve elinizle burnunuzun nasıl birleştiğini , rahat bir pozisyon olmadığını anlarsınız. dolayısıyla el ile burun birleştiğinde ufuk çizgisinde kaymalar oluyor. çünkü sol gözünüzle baktığınızda en rahat pozisyonu ufuk çizgisini birz yamultarak alıyorsunuz. o yüzden de arkadaş güzel bir konu açmış.

"kimi arkadaşlar ingilizler solak mı?" diye sormuş fakat araç kullanırken bu sağ veya sol farkı çok etkilemiyor insanı. ama makas kullanırken parmak ağrıyor. solaksanız hiç bir aman kupanızın resimli kısmı dışa dönük değildir, hep size bakar, yemek yerken yanınızdakini mutlaka rahatsız edersiniz. bu ve bunun gibi bir çok şey var. ama ben de bugüne kadar solak slr görmedim.

DrynhwyL -> Cevap: SOLAKLAR ���°������°N MAK���°NE VAR MI? (1 Ekim 2008; 19:38:04)

ben iki elimi de kullanabiliyorum ama vizöre sol gözümle bakıyorum, ve sol gözle bakmak gerçekten çok zor.. kendimi sağ gözle bakmaya alıştırmaya çalışıyorum ama olmuyor bir türlü.. burnumdan nefret ettim o derece [;)]

arg-ist -> Cevap: SOLAKLAR İÇİN SLR MAKİNE VAR MI? (3 Ekim 2008; 19:50:11)

quote:

Orjinalden alıntı: distomat

Merhaba arkadaşlar.Firmalar, solakları düşünerek fotoğraf makinesinin başta deklanşörü ve de tutmak için gerekli kısmının, cihazın sol tarafında olduğu SLR makineler üretiyor mu?

-------------------------------------------------
slm dostum;
slr makinenin atası -exacta varex -sanki özellikle solaklar için tasarlanmış bir makine idi(arasan belki bir tane antikacıda bulabilirsin).birde yanılmıyorsam -alpha - adlı makine de sol du. yenilerde ne var hiç bakmadım ama bir ara arasam sana pm atarım. ha bu arada su geçirmeyen makineleride sulu arkadaşlar için tasarladılar diye düşünmeye başladım.....

Sayfa: [1]

Valid CSS!

Forum Software powered by ASP Playground Advanced Edition 2.3
Copyright © 2000 - 2006 ASPPlayground.NET
0.890625