Şimdi Ara

EPSON L550 Tavsiye Eder misiniz? (Epson WF 3520 alındı)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
27
Cevap
1
Favori
2.681
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Şuan Canon Pixma MG3550WH kullanıyorum ama hiç memnun kalmadım. İki aylık ama satışa çıkardım, yerine daha iyi bir yazıcı bakıyorum. Maliyetlerin düşük olması benim için önemli. Çünkü Canon'da bir XL kartuş 85TL ve öyle ahım şahım sayıda bir yazdırma da yapmıyor. Hatta yeni aldığım 541 XL kartuştan sonra A4 fotoğraf kağıdına basarken kağıdın bir tarafı ince bir çizgi halinde silik çıkıyor.

    Yazıcıyı genelde fotoğraf çıkartmak için kullanıyorum. Aynı zamanda okul dönemlerinde, öğretmenim, sık sık fotokopi çekip çıktı alıyorum. Tarayıcıyı da arada kullanıyorum. Eski aile fotoğraflarını tekrar basmak gibi.

    Sizce bu yazıcı benim için uygun mu? Sorun yaşar mıyım? Birkaç hafta yazıcıyı kullanmayıp sonra yoğun olarak kullandığım oluyor. Bu durum yazıcıda kuruma gibi bir sorun teşkil eder mi?


    N11'den babalar günü indirimi ve Avantajix ile 665 - 675 TL'ye kargo dahil almayı düşünüyorum.


    Yazıcıya 600 lira vermek koymuyor ama baskı sayısı berbat bir kartuşa 85 lira vermek inanılmaz koyuyor. O yüzden bir kez para vermek istiyorum. Bu yazıcıyı tavsiye eder misiniz?


    Başka tavsiyeniz varsa ona da açığım.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ozcanpht -- 15 Haziran 2014; 0:06:24 >







  • quote:

    Orijinalden alıntı: 1453rpm

    Şuan Canon Pixma MG3550WH kullanıyorum ama hiç memnun kalmadım. İki aylık ama satışa çıkardım, yerine daha iyi bir yazıcı bakıyorum. Maliyetlerin düşük olması benim için önemli. Çünkü Canon'da bir XL kartuş 85TL ve öyle ahım şahım sayıda bir yazdırma da yapmıyor. Hatta yeni aldığım 541 XL kartuştan sonra A4 fotoğraf kağıdına basarken kağıdın bir tarafı ince bir çizgi halinde silik çıkıyor.

    Yazıcıyı genelde fotoğraf çıkartmak için kullanıyorum. Aynı zamanda okul dönemlerinde, öğretmenim, sık sık fotokopi çekip çıktı alıyorum. Tarayıcıyı da arada kullanıyorum. Eski aile fotoğraflarını tekrar basmak gibi.

    Sizce bu yazıcı benim için uygun mu? Sorun yaşar mıyım? Birkaç hafta yazıcıyı kullanmayıp sonra yoğun olarak kullandığım oluyor. Bu durum yazıcıda kuruma gibi bir sorun teşkil eder mi?


    N11'den babalar günü indirimi ve Avantajix ile 665 - 675 TL'ye kargo dahil almayı düşünüyorum.


    Yazıcıya 600 lira vermek koymuyor ama baskı sayısı berbat bir kartuşa 85 lira vermek inanılmaz koyuyor. O yüzden bir kez para vermek istiyorum. Bu yazıcıyı tavsiye eder misiniz?


    Başka tavsiyeniz varsa ona da açığım.

    ilk önce hali hazırda elinizdeki 3550'ye bitmeyen kartuş taktırmayı düşünün eğer bundan verim alamayacağınızı düşünürseniz (ki ihtimal dahilinde) l serisi orjinal tanklı bir epson iyi bir tercih daha az maliyetli epson L210 özellikleri sizin için yeterli olacaksa maliyet açısından daha doğru bir tercih olabilir incelemekte fayda var. inkjet yazıcı uzun süre kullanılmamaya gelmez epsonda olsa canonda olsa tanklıda olsa kartuşluda olsa orjinalde olsa muadilde olsa 10-15 günden uzun süre baskı almamazlık yapmayın bir sayfa renkli bir şeyde olsa yazdırın.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: erdem baskı malzeme



    Öncelikle cevabınız için teşekkür ederim. Canon'u gözden çıkardım artık. Zaten kağıdın bir tarafına ince bir silik çizgi atıyor. Renkleri o çizgi üzerinde karıştırıyor gibi değişik bir şey.

    L210'un wifi bağlantısı yokmuş. Wifi önemli benim için. O yüzden onu eledim. Ancak L210'a bakarken fark ettim L550'de de Wifi yokmuş. Ethernet kablosu ile bağlanıyor. Bu da bana + acces point masrafı çıkaracak.

    Bir de L355 var. O da iyi gibi duruyor wifi de var. L550 ile ne gibi farkları var acaba bunun?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ozcanpht -- 8 Haziran 2014; 18:33:33 >
  • L355'te wifi var. L550'de wifi yok ama artı olarak fax ve adf (çoklu tarama) var. baktım baskı hızları ve çözünürlükleri aynı. eğer fax ve adf sizin için çok çok gerekli değil ise sizin için önemli olduğunu söylediğiniz wifi özelliği olan L355 daha uygun gibi duruyor. ha ben sizin yerinizde olsam bu paraları verdiken sonra gider bu cihazların çok çok üstünde olan WF3520'yi alırım dolan kartuşlarıyla kullanırım hem makine maliyetini hemde baskı maliyetini daha aşağılara çekerim üstelik elimde hem wifisi hem faxı hem kocaman ekranı hem adf'si hem kart/usb girişleri olan hemda baskı hızı olarak bu cihazları 4'e katlayan çok daha nitelikli bir cihazım olur.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: erdem baskı malzeme

    L355'te wifi var. L550'de wifi yok ama artı olarak fax ve adf (çoklu tarama) var. baktım baskı hızları ve çözünürlükleri aynı. eğer fax ve adf sizin için çok çok gerekli değil ise sizin için önemli olduğunu söylediğiniz wifi özelliği olan L355 daha uygun gibi duruyor. ha ben sizin yerinizde olsam bu paraları verdiken sonra gider bu cihazların çok çok üstünde olan WF3520'yi alırım dolan kartuşlarıyla kullanırım hem makine maliyetini hemde baskı maliyetini daha aşağılara çekerim üstelik elimde hem wifisi hem faxı hem kocaman ekranı hem adf'si hem kart/usb girişleri olan hemda baskı hızı olarak bu cihazları 4'e katlayan çok daha nitelikli bir cihazım olur.

    Hocam L550 N11'de 680 lira, L355 510 lira. WF3520 ise Vatan'da şuan 360 lira. Yarı yarıya fark var L550 ile. Aralarında baskı kalitesi olarak fark olur mu? Diğer özellikleri harika.

    Bir de bu dolan kartuş işi nasıl oluyor acaba bir bilgim yok da




  • WF3520 'nin fotoğraf kağıdına baskısı nasıl acaba ?
  • WF3520'nin damlacık boyutu yani mürekkebi püskürten nozüllerin çapı 2 pl l355 ve l550 de bu 3 pl yani 3520'nin baskı kalitesi bunlardan daha yüksek. L serisi yazıcıların tek numarası yanlarında montajlı tank olması onun dışında 3520 falan tanklı L serisi yazıclara (L800 hariç) 8 kere tur bindirir. mesela sizinde ilgilendiğiniz L355 eskiden tanksız kartuşlu olarak satıldığında adı sx235 idi ve 60 liradan satıldığını bilirim hesabı siz yapın. dolan kartuşlar şeffaf, tıpalı, oto reset çipli kartuşlardır. devamlı olarak doldurularak kullanıma uygun olarak üretilmiştir bir kere temin ettikten sonra sadece bittikçe mürekkep almaktan başka masraf bırakmaz. aşağıda 3520 ile uyumlu dolan kartuş seti ilanımızda resimlerle birlikte detaylıca anlatılıyor incelerseniz dolan kartuş olayının mantığını daha net anlayabilirsiniz.

    http://www.sahibinden.com/ilan/alisveris-bilgisayar-cevre-birimleri-epson-t1291-t1294-dolankartus-set-sx425-sx525-bx320-sx620-wf7015-167542490/detay/

    fotoğraf baskı kalitesi çok yüksek beklentisi olmayan ev kullanıcısını tatmin edecek düzeydedir. ancak ofis tipi bir yazıcı olduğu için asıl işi fotoğraf baskısı değildir L355 yada L550'ninde asıl işi fotoğraf değildir . mükemmel fotoğraf baskısı için epson L800 yada ondan bir tık aşağıda canon mg7150-6350 gibi bir cihaz lazım.




  • Baskı kalitesi de iyiyse L550 almak çok mantıksız. Yarı fiyatına daha fazla özelliği olan daha iyi basan bir cihaz var.

    Peki hocam bu dolan kartuslari ve tavsiye ettiğiniz wf 3520 yi alsam. Epson orjinal mürekkep koysam ileride bir sorun olur mu? Yoksa doldurup doldurup kullanabilir miyim?

    Modelini hatırlamıyorum ama bizim okulda bir Samsung yazıcı vardı ne zaman dolum yapılacak olsa koca yazıcıyı kucaklayip götürür reset gibi bir islemler yapılırdı.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • dediğim gibi L serisi yazıcıların tek numarası tanklı olmaları. piyasadaki modifiye edilipte satılan bitmeyen kartuşlu canonların muhtemel handikaplarından arındırılmış. ama işte ilk alımda neredeyse peşin peşin kartuş parasını alıyor epson.

    planladığınız şekilde kullanırsanız bir sorun yaşamazsınız. orjinal epson mürekkapler dye bazlı mürekkeplerdir ancak wf3520 orjinal kartuşlarında epsonun pigment bazlı mürekkebi olan durabrite mürekkebi kullanır orjinal mürekkep kullanırsanız sorun olmaz ama küçük renk sapmaları yaşatabilir. durabrite mürekkep kullanmak daha ideal olabilir. L100 - L200 mürekkebi orjinal de olsa sanıldığı kadar yüksek kalite değil.

    bahsettiğim dolan kartuşlar oto reset çiplidir yani yazıcınız kartuş bitti uyarısı verdiğinde kartuşu yazıcıdan çıkarıp takmanız çipin resetlenmesi için yeterlidir. yazıcı her seferinde yeni bir kartuş takılmış olarak algılar ve mürekkep seviyeleri fullenir siz devamlı olarak bu kartuşları doldurarak kullanabilirsiniz. şeffaf ve tıpalı oluşlarıda dolum işlemini çok çok kolaylaştırıyor tıpayı çıkarıp içine mürekkep enjekte ediyorsunuz şeffaf olduğu için ne kadar doldurduğunuzu görebiliyorsunuz. işlem bundan ibaret tanklı modelelre göre daha sık doldurmak icap edecektir tabi. ama bir dolum gene 400-500 renkli a4 verir.




  • erdem baskı malzeme kullanıcısına yanıt
    Hocam çok teşekkürler yardımlarınız için. Vatan Bilgisayar'da 3520 şuan 362 Lira ve az sonra sipariş vereceğim. İçindeki kartuşlar bitince de verdiğiniz linkteki dolan kartuşlardan alıp devam edeceğim.

    Tekrar teşekkürler çok sağolun.
  • hayırlı olsun o halde umarım memnun kalırsınız ki kalacağınızı zannediyorum.
  • arızalanan canon mp 610 yerine wf-3520 almayı düşündüm konuyu görünce.

    mp610 9600x2400 çözünürlükte ve 1 pl damlacık ile baskı yaptığı yazıyor özelliklerinde.

    ev kullanıcısı için wf-3520 'nin fotoğraf baskısı , mp610'a göre çok fark eder mi sizce ?
  • çözünürlük meselesi biraz karışık kağıt üzerinde yazan bilgiler biraz zorlama ama 1 PL damlacık boyutu doğrudur. mp610 fotoğraf baskısı konusunda wf3520'nin önündedir. 3520 çok iyi bir ofis yazıcısıdır. fotoğraf konusunda mp610'dan sonra tatmin edici olmayabilir zira kullandığı mürekkep bile fotoğraftan ziyade dökümanda yetkin olan pigment mürekkeptir . fotoğraf konusunda tatminkar olsun ofis işlerininde hakkından gelsin derseniz. canon mx925'e bir bakın. ayrıca sırasıyla canon mg7150, mg6350, mg5450, mg5550, mg6450 ve tek fonksiyonlu ip7250 modellerini inceleyin. tabi bu sınıfta foto baskısında en yetkin cihaz epson L800'dür, ama sadece baskı yapan bir cihaza 1000 küsür lira vermek bir ev kullanıcısı için ne kadar doğru olur düşünmeye değer bir soru.
  • teşekkür ediyorum bilgiler için,

    mp610 'un sorunu yoktu aslında ,dolan kartuş kullandıktan sonra yazıcı kafası tıkandı,sonrada arızalandı.

    canon almak istemediğimden brother J315W ,brother cp-j105,epsonlara baktım ama kararsız kaldım her seferinde.
  • ben epsonun hiçbirinin tavsiye etmiyorum. aldığım günden beri başbelası...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: cengo_19

    ben epsonun hiçbirinin tavsiye etmiyorum. aldığım günden beri başbelası...

    Hangisi iyi peki hocam?

    Canon desen aldım 2 ayda 150 sayfa çıkarmadan bozuldu az önce servise yolladım. HP aldım hiç memnun kalmamıştım. Özellikleri kağıt üzerinde iyiydi ama gerçekte tık yoktu. Canon'u 85, HP'yi ise 195 Dolara almıştım.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: 1453rpm

    quote:

    Orijinalden alıntı: cengo_19

    ben epsonun hiçbirinin tavsiye etmiyorum. aldığım günden beri başbelası...

    Hangisi iyi peki hocam?

    Canon desen aldım 2 ayda 150 sayfa çıkarmadan bozuldu az önce servise yolladım. HP aldım hiç memnun kalmamıştım. Özellikleri kağıt üzerinde iyiydi ama gerçekte tık yoktu. Canon'u 85, HP'yi ise 195 Dolara almıştım.



    Benim fikrimdi sadece hocam. Bu nalet olası cihazdan kurtulduğum gibi ya hp ya da panasonic alacam. Ben de hp den memnun değildim ama bu epson tam bela ta ki aldıgım günden beri. Adam gibi kartuş kullanamadım. Kafa temizlemekle kartuş mu biter evet bende bitiyordu. Su gibi akıtıyordu. En sonunda çareyi dolan kartuşlarda buldum en saglıklı onları kullandım. Yaklaşık 2 haftadır yazıcıyı kullanmıyordum dün foto çıkarayım dedim tek renk çıkartıyor ve dünden beri temizlemedğim yeri kalmadı gram mürekkep yazmıyor yazıyor gibi yapıyor. Hp de böyle sıkıntı yoktu bozuldumu tam bozuluyordu bunun gibi süründürmüyordu...




  • cengo_19 kullanıcısına yanıt
    Hocam birazda şans işi bu. Benim de Canon'da benzer sorun oldu. Üstelik yazıcının yarı parasına yeni büyük boy kartuş aldıktan sonra. İlk başta kağıda çizgi atıyordu. Sonradan her şeyi karıştırmaya başladı. Şu win. sınama sayfasını falan öyle bir çıkarıyordu ki evlere şenlik. Her şey birbirine girmiş. İlk başta aşırı sorun yoktu servis vs. uğraşmayayım diye ilan koymuştum sitelere sorununu belirterek ama durum iyice berbat olunca kaldırdım yayından servise yolladım. Bakalım ne olacak. Olan bizim 85 liralık kartuşa oldu.

    HP ise öyle yoğun bir mürekkep atıyordu ki kağıda sanki pilot kalemle yazılmış gibi dokununca yazı bulaşıyordu birbirine. Renkli çıktı alınca kağıt bariz ıslak çıkıyordu. Fotoğraf kağıdına basınca kağıda dokununca resim bozuluyordu. Şipşak fotoğraf makinalarında olduğu gibi bastıktan sonra sallıyordum fotoğrafı :)
  • L550 ye O Parayı vereceğinize
    http://www.n11.com/epson-wf-3520dwf-renkli-super-vanali-bitmeyen-kartuslu-yazici-P23376343
    ürününü alın güle güle kullanın. tüm özellikleri ile L550 her türlü solda sıfır bırakır.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: cengo_19

    ben epsonun hiçbirinin tavsiye etmiyorum. aldığım günden beri başbelası...

    EPSON yazıcılarının bir iki modeli hariç gerçekten güzel yazıcılardır. yaşadığınız problemlerinizi paylaşırsanız. çözüm için yardımcı olmaya çalışırım.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.