Şimdi Ara

Paralımı Parasızmı Eğitim.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
49
Cevap
0
Favori
8.999
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Okullar açılıyor kayıt parası diğer [parasal yardımlar.?) altında alınan paralar;bunlarıda geçelim orta halli bir geçinen vatandaşın çocuklarıda üniversite hayatı ;yine paralar ev giderleri cep harçlığı ev kirası. artı dershane paraları biz ve gelecek kuşaklar bunları hep çekecek. Normal Devlet okullarında alınmayan eğitim paraya dönüşünce vede bu sistem olduğunda gerçekten başarılı ama imkanları olmayan gençler ne yapacaklar illa paramı gerekiyor sizce adil bir gerekçelermi ,şunu anlarım refah düzeyimiz yüksek olur seçme imkanımızda oluşur ozaman seçim sizde olur ama bu çok uzak bir varsayım.Bu zamanda Eğitimin adil olarak verilebildiğini düşünebiliyormusunuz.İçinizde çok başarılı gençlerin olduğuna inanıyorum ama biz ebeveyinler olarak çok kaygılıyız ileride sizlerde Aile ortamına katıldığınızda şu soru sizi hep zorlayacak.PARA PARA PARA



    Eğitim

     Paralımı Parasızmı Eğitim.







  • evet, derdimiz para ,
    dersneye gidenlerin %kaç ı kazanıyor u veliler anlarsa,
    bu paralar da ödenmez diye düşünüyorum,

    filmin sonunda, şener şen, ilyas salman ın sırtında iken şöyle diyor:
    senin gibi eşekler oldukça sırtımız yere gelmez !
  • Devlet eğitime çok büyük önem göstermek zorunda.Mükemmel mühendisler,hukukçular,siyaset adamları yetiştirmek eğitimdeki tek hedefi olmalı.Bunun yanında parası olan kişiler için de paralı eğitimin yapılmasında pek bi sakınca yok diye düşünüyorum.İnsanlar değişik şartlarda okumak istyebilirler.
  • Doğru parasız okumak herkesin hakkı.Ama devlet parasız.Yine de devlet bence çabalıyor.Kitapların parasız verilmesi güzel.Birde şöyle okullar var.İnsanlardan yok yere para alanlar.Benim ilk okulum öyleydi.Bilgisayar parası derdi alırdı (işin ilginci bilgisayar dersi olmazdı!), okul aile birliği parası derdi alırdı.Etüt derdi yine para alırdı.Türkiyede böyle okullar da var.Devletin en başta bu tip okulları denetlemesi lazım.Ondan sonra yavaş yavaş.Ben böyle düşünüyorum.
    Hatam varsa söyleyin
  • ya parasız eğitim çok zor.anca lisede ve üniversitede olur.oda çocuk çok çalışkan olur ve burs filan alır.ama eğitimin gerçektende daha ucuza getirilmesi gerekir.okul kıyafetleri zaten 100 ytl yi geçio.defterler kırtasiye sene içinde masraflar ohoooooooo ama tabii devletin bunu değiştiriceği gözükmüo
  • Diyorum ya devlet parasız.Kısır döngüdeyiz.Bence en başta insanların vergilerini vermesi gerek.İşin başı burda.Vergi ver.Sana çeşitli şekilde geri dönsün.Bazı insanlar hem vergi kaçırıyor.Hem de "ne biçim devlet hiçbir iş yapmıyor" diyor.Bence işin başı devlete olan sorumluluk.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: Dark Flyer

    Diyorum ya devlet parasız.Kısır döngüdeyiz.Bence en başta insanların vergilerini vermesi gerek.İşin başı burda.Vergi ver.Sana çeşitli şekilde geri dönsün.Bazı insanlar hem vergi kaçırıyor.Hem de "ne biçim devlet hiçbir iş yapmıyor" diyor.Bence işin başı devlete olan sorumluluk.


    verilen vergiler keşke gerçekten eğitim vb. için kullanılsa da birilerinin cebine girmese..
  • önemli olan eğitimin kalitesidir sanırım.paralı yada parasız ne farkeder...
  • Parasız eğitim diye bir şey yok, eğitimin bir maliyeti var.

    Sorulması gereken bu maliyeti kim karşılayacak. Parasız eğitimi savunan arkadaşlar herhalde eğitim masraflarını devlet karşılasın demek istiyorlar.

    Peki devlet parayı nasıl topluyor?
    halktan vergi alarak. yani neticede yine parayı halk ödeyecek.
    Ama adaletsiz vergi sistemi yüzünden birileri çok birileri az ödeyecek,
    Hatta toplanan paranın yarısı da yolsuzluklara ya da gereksiz harcamalara gidecek.

    Neyse bunları bir kenara koyalım diyelimki sistemde hiç sorun yok,
    Yine de "parasız eğitim" yanlıştır.
    insanları tembelliğe sürüklemektedir.
    Amerika'da neredeyse tüm üniversite öğrencileri part time çalışırlar, eğitim kredisi kullanırlar vs.

    Parasız eğitimi savunanlar eğitim masraflarını "enayi gibi" çalışıp vergi ödeyenlere yıkmak istiyor herhalde.
    Mesela benim hiç çocuğum yok, ya da ben çocuklarımı kalitesiz devlet okuluna yollamak istemiyorum.
    Ben 10 çocuk yapan komşumun eğitim masraflarını çekmek zorunda mıyım?

    çözüm bellidir: herkes eğitim masraflarını kendi ödeyecek,
    gücü yetmeyenleri de devlet uzun vadeli kredilendirecek.

    Tabi tamamen özel eğitim sistemine türkiye'de geçmek güç.

    Şu anda üniversitelerin özelleştirilmesi iyi bir başlangıç olabilir.
    Devlet yükseköğretime harcadığı para ile başarılı öğrencileri kredilendirebilir vs.

    bkz:http://forum.donanimhaber.com/m_9088276/tm.htm


    -------------------------------------------------------------

    aşağıdaki mesaja cevaben server sorunlarından dolayı burada


    @Huhukomsu

    - babalarının full time iş bulamamalarının sebebi çocuklara part-time iş aratmayan bu sitemdir desem. Örnek olarak da "sosyal devlet" almanya ve fransa da işssizlik oranının %10 a yakınken "vahşi kapitalist" abd de %4 civarında olmasını versem.

    - milletimiz devletten aldığı kredileri geri ödemeye pek alışkın değil, ama zamanla alışacak. Hem zaten eğitim masrafları karşılığı borçlandırılan meblağın yarısı bile geri ödense şu andan (tamamının devletçe karşılanması) iyidir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi vese -- 14 Eylül 2006; 3:39:19 >




  • quote:

    Yine de "parasız eğitim" yanlıştır.
    insanları tembelliğe sürüklemektedir.
    Amerika'da neredeyse tüm üniversite öğrencileri part time çalışırlar, eğitim kredisi kullanırlar vs.


    Türkiye'de o çocukların babaları full time iş bulamazken , çocuklar nereden part time iş bulacak?
    Part time iş olanakları ülkemizde çok kısıtlı. Yeni yeni özel üniversiteler kanalıyla okul içinde çalışma olanakları doğdu.

    Eğitim kredisi demişsin; Yurtkur'un vermiş olduğu , senin sözüne ettiğin kredinin yanında çok cüzi kalacak olan, öğrenim kredisini ödeyemeyen 216 bin kişiden 100 binine haciz işlemleri başlatmışlardı.
    Mezun olup, askerden geldikten sonra iş bulamıyorsanız ve ailenizin ödeme imkanı yoksa nasıl ödeyeceksiniz o parayı?
    Diyebilirsiniz ki çalışasıya kadar ödeme yapmasın. Ne yazık ki bu kadar büyük bir çark böyle belirsiz bir parametreyi tolere edemez. Hele hele bizim gibi kırılgan bir ekonomiye sahip bir ülkede.

    Bakın yine ilginç bir rakam 476 bin kişiden yalnız 97 bini borcunu hiç aksatmadan ödeyebilmiş. Yani mevcut sisteminde ne kadar da sağlıksız işlediğini gösteriyor. Tekrardan hatırlatayım bu ödenmesi istenen rakamlar atla deve değil.

    Eğer ki sistem işliyor olsaydı, çocukların babaları ,anneleri iyi getirisi olan bir işte çalışıyor olurlardı. Çocuklarını çok zorlamadan devlet üniversitelerinden çok daha iyi imkanlara sahip özel üniversitelere gönderirlerdi.

    Yani öyle ya da böyle (eşitsizliklere, yetersiz araç-gereç kitaplara, hocalara rağmen) eğitim sistemi, lise sona kadar çarklar sistemindeki pinyon görevini aksatmadan, durdurmadan sürdürüyor. Önemli olan devletin gerekli koşulları, imkanları hazırlayıp özel sektörü yatırıma teşvik etmesidir. Yatırımlarla beraber istihdamın önüde açılacaktır.

    Siz eğer ki pinyondan sonra gelen çarkların oluşumuna uygun koşullar sağlayamıyorsanız sistem o noktada kitlenecektir. Aynen bugün yaşadıklarımız gibi.

    Biliyorsunuz bu sene özel üniversitelerde bir çok kontenjan boş kaldı. Demek şu anda bile sistem bir doyum noktasına ulaşmış durumda.

    Dershanelere ayrılan yıllık para 3.2 milyar $$$$! Muazzam bir para!
    Bazıları lise sonda dershanelere verilen bu paralara aldanıp tüm üniversite eğitimini paralı hale getirmek istiyor.
    Bilmiyorlar ki dershane ücreti için bazı ailelerin arsa, ev , araba sattıklarını, aile büyüklerinin destek olduklarını...
    Bir sene için verilebilen bir parayı 4-5 sene daha vermesini istemek biraz eşkiyalık...

    Bu sistemin çarkı bir yerden işlemeye başlayacaksa özel sektörün yatırımlarıyla artacak olan istahdam ile olmalıdır.
    Vergilerin doğru düzgün toplanmasıyla olmalıdır. (Bu kalemde çok ama çok önemli bir gelir kaynağı ama kümesteki kazları kolayca yolmak varken, hiçbir hükümet dışardaki kazlarla ilgilenmiyor, uğraşmıyor. Zaten bugüne kadar yedikleriylede kümese girecek ufak boyutlarıda kalmamıştır bu vergi yüzsüzlerinin Obez kaz olmuşlardır. )

    Doğru düzgün para kazanan ebeveynlerde çocuklarını özel üniversitelerde parasını vererek rahatça okutabilirler.

    quote:

    Ben 10 çocuk yapan komşumun eğitim masraflarını çekmek zorunda mıyım?

    İşte eşit ve parasız bir sağlık ve eğitim sistemiyle o ebeveynlere aile sağlığı , planlaması öğretilmeli, korunma yöntemlerinden ücretsiz bir şekilde yararlanabilmelidir.

    Zaten eğitimle beraber (sorumsuzca) çocuk sahibi olma oranı düşecek, ekonomik ve sosyal gelişim için sağlıklı aile yapıları kurulacaktır.

    Bugün bu hizmetleri paralı yapsak, eğitimsiz bireyler 11. çocuğu da yapacaklardır.
    İşin kötü tarafı o çocuklar sosyal hayata adapte olamamakla ilk başta yapmadığımız harcalamarın çok ötesinde hem maddi hem de manevi anlamda yüklere sebebiyet vermektedirler.

    Bir adım atılacaksa en başta atılmalıdır.




  • Merhabalar belirtimiş olduğum bedava eğitim görelim hiç para vermiyelim mantığı değil ama ülkemizin Eğitim konusunda sektör haline gelmiş bu işlerde çok paralar dönüyor bunlarıda sizler ve biz Anne Babalar çekiyor anlıyamadığımız bu dönen çarkta devletin rolü ne Okula gidiyorsunuz iyi bir kaliteli eğitim yok arayışa girdiğiniz zaman aç kurtlar gibi çevrenizde eğitim veren okul veya özel okullar çıkıyor aynı öğretmen devlet okulunda kaliteli eğitim veremiyor.? özel okula geçtiği zaman doğru ise mükemmel eğitim verebiliyor.Burda kastettiğimiz kalite ve makul fiyatlar devlet ben bu işi yapamıyorum diyemez bu asli görevidir çözüm bulmak zorundadır.diyer yanı kontrol mekanizması; gördünüz medyadan en basiti ilköğretim çocuklarına tavsiye edilen bilmece kitabı kim suçlu ortada kimse yok yani bu iş yoldanda çıkmak üzere.Üniversiteyi kazandınız ev probleminiz yol probleminiz giderleriniz yani bizler için büyük rakamlar kız çocuğunuz için ayrı erkek çocuğunuz için ayrı planlar kuruyorsunuz bunların hepsi para şöyle bir gözden geçirirseniz harcadığınız paraları okumak bir zulum okutmak sefilliği çağrıştırıyor.paranız yok ise yandınız okuyamıyacaksınız anne ve babalarda bu durumdan sonra kahrolacak, niye bunları çekelim bir sistem olmalı mutlaka.

    Herşeye para bulunabiliniyor Eğitime...

    Eğitim bir para sektörü değildir.
    Devletin asli görevidir.
    Vede herkez aynı şartlar aynı kalite altında okumalı.
    Paranız yok ise okuyamamak bir ceza olmamalı.




  • Devletin üstüne para vermesi lazım. Silaha verdikleri paranın yarısını eğitime verselerdi şimdi Türkiye bu durumda olmazdı.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: fuzbing

    Devletin üstüne para vermesi lazım. Silaha verdikleri paranın yarısını eğitime verselerdi şimdi Türkiye bu durumda olmazdı.


    geçen sene sanırım Milli eğitim bakanlığının bütçesi ilk kez TSK dan fazlaydı. ama kafalar aynı olduğıu sürece hiç farketmez. alt geçit kendi mağzasının önüne geliyor diye devlete 1 trilyon harcatıp( miktar aklımda değil) başak yere taşıtap millet vekillerimiz olduğu sürece ne farkeder. işlerine göre anlaşma imzalayan sonra cefasını yıllarca millete çektiren hükümetler olduğu sürece bu millet devleti için çalışmaya üşenir, vergisini vermez . devlet borçlanır sonra milletine bakamaz çağdaş eğitimi veremez.bu kısır döngü böyle devam eder. bu şekilde avrupada eğitime en çok para harcayan ülke oluruz ( evet öyleyiz! )ama bu para okullar yerine dershanelere harcanır elbette. millet önce yönetenlere güvenicek , yönetenlerde bize ihanet etmiycek



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sniper_78 -- 14 Eylül 2006; 22:17:01 >




  • paralı mı parasız mı bilmem, denetim mekanizması yalakalığın boyutuna göre tanımlanmış sistemin olmasını istemem. memur olmuş kişilerin okulun sahibi olmasına, söylemlerde ve eylemlerde şiddetin oluşmasına karşıyım.. bu söylediklerimin geneli lise bitene kadar. sonrası için genelde özel olması, devletin denetiminde olanın bağımsız denetlenmesi taraftarıyım..
    dedim ya eğitimin derecesi, denetimciye yalakalığın ve hizmetin ölçüsünde belirleniyor..
  • eğitim için insanlardan alınan paralar mevcut gereksinimlere göre,insanlarında her kesimden ayırt etmeden bütçelerini düşünüp her yerde standart bir şekilde uygulansa belli bir düzen oluşur.bırakın bu oluşumu,standart ve adil sistem içerisinde bile bu parayı veremeyecek,o kadar insan var ki...çocuğunu dünyaya neden getirdiğinin anlamını bile bilmeyen...
  • türkiye de part time iş bulamıyolar dio arkadaş öle bişey y ok.gerçekten ararsan türkiyede istemediğin kadar iş var yeterki sen çalışmak iste.benim okulumda bi arkadaş var.ookuldan sonra part time çalışıyor.ve öle bildiğim daha bir sürü kişi var vede bunlar daha lisede,onun için iş yok demeyin
  • quote:

    Orjinalden alıntı: sniper_78

    quote:

    Orjinalden alıntı: fuzbing

    Devletin üstüne para vermesi lazım. Silaha verdikleri paranın yarısını eğitime verselerdi şimdi Türkiye bu durumda olmazdı.


    geçen sene sanırım Milli eğitim bakanlığının bütçesi ilk kez TSK dan fazlaydı. ama kafalar aynı olduğıu sürece hiç farketmez. alt geçit kendi mağzasının önüne geliyor diye devlete 1 trilyon harcatıp( miktar aklımda değil) başak yere taşıtap millet vekillerimiz olduğu sürece ne farkeder. işlerine göre anlaşma imzalayan sonra cefasını yıllarca millete çektiren hükümetler olduğu sürece bu millet devleti için çalışmaya üşenir, vergisini vermez . devlet borçlanır sonra milletine bakamaz çağdaş eğitimi veremez.bu kısır döngü böyle devam eder. bu şekilde avrupada eğitime en çok para harcayan ülke oluruz ( evet öyleyiz! )ama bu para okullar yerine dershanelere harcanır elbette. millet önce yönetenlere güvenicek , yönetenlerde bize ihanet etmiycek



    sana katılıyorum...

    çocuğunu özel okulda okutacaklar için,
    10.000-15.000 ytl si olanlara yardım için 1.000 ytl sini devlet, vergilerimizden veriyor,

    yüzsüzler utanmıyor, istiyor, bizim de kitapları beleş verin !

    bedava kitap diye birilerini zengin ediyor,
    hatta geçen sene bir çok kitap yanlış basılmıştı meb de,

    okullara bilgisayar alıyoruz diyorlar;
    bir tek türkçe eğitim kaynağı yok,
    geliştirme çabası bile yok,
    messenger, counter-stire ile idare ediyorlar,

    tabii ki en büyük bütçe olur !

    hem saçmalık : parası yok kitabını ben vereceğim diyenler,
    para yok, maliyet var diye kayıt paralarını çatır çatır almakta !

    eğitimin maliyeti var diyenler var :
    yediği ekmekten bile vergi veren insanlar,
    çocuğunun eğitilmesini de hak ediyor olmalılar...

    ayrıca maliyet konusu irdelendiğinde, korkutucu olabilir:
    türkiyedeki kaçak elektiriğin hemen hemen hepsinin sorumlusu,
    çocuklarını özel okullarda okutan sanayiciler! bilginize sunulur... (resmi açıklama)

    maliyet palavrası yüzünden,
    okullar otopark olmuş, iti kopuğu girebilmekte ...


    part time çok iş var diyen pau_gasoll,
    senin paranı, evini baban sağlamış olmalı,
    para zenginlik için değil, insan gibi yaşamak için gerekli, bunu bil !

    öğrenci, hem lisede okuyacak,
    ders çalışma, araştırma, spor yapma, eğlenme zamanlarında,
    para kazanmaya çalışacak!
    mekdanılt, pizzahat, zartçikın vb. yerlerde abd lilere, bakkalını, üreticini batıran karfur a ucuza hizmet edecek !

    lütfen babanızın köyünüze dönermisiniz,
    eskisi gibi, alıştığınız gibi fikir üretmeden yaşayınız,
    belki de insanlarla alay edemezsiniz böylece!




  • arkadaşlar konuyla çok alakalı olmadığını biliyorum fakat bence ülkemizin köklü bir değişim geçirememesinin önündeki en büyük engellerden biri yüksek nufus artış hızımız. devlete yükleniyoruz okullar kalitesiz diye vergileri çarçur etmeyin diye haksız değiliz ama bir de şu an var nufus artıyor devlet nufusa paralel olarak yeni okullar yapmak zorunda dolayısıyla varolan okulların kalitesinin arttırılması için kaynak sıkıntısı oluyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kaiser I -- 19 Eylül 2006; 12:12:55 >
  • ogh nasıl da bilmeden konuşmussun gene. oturduğum evi babam kazandı ama bende yazların çalıştım ve benimde kendime göre yaptığım şeyler var.ben ayrıca herkes çalışsı ndemiyorum,eğer gerçekten öğrenciler zor durumdaysa çalışabilirler vede çoğu şeyede zamanı yeter
    ayrıca insanlarla alay eden yok.
    zaten iyi bir eğitim alınamsı için okullarda illaki bilgisayar olması gerekli değil.herkes tutturmuş bi bilgisayar diye. benim sıram,defterim,kitabım olsun yeter.hem bence okullarda son senelerde baya bi gelişme var,tabii görene

    wede çok meraklıysan köyüne sen dönebilirsin.




  • quote:

    Orjinalden alıntı: pau_gasoll

    ogh nasıl da bilmeden konuşmussun gene. oturduğum evi babam kazandı ama bende yazların çalıştım ve benimde kendime göre yaptığım şeyler var.ben ayrıca herkes çalışsı ndemiyorum,eğer gerçekten öğrenciler zor durumdaysa çalışabilirler vede çoğu şeyede zamanı yeter
    ayrıca insanlarla alay eden yok.
    zaten iyi bir eğitim alınamsı için okullarda illaki bilgisayar olması gerekli değil.herkes tutturmuş bi bilgisayar diye. benim sıram,defterim,kitabım olsun yeter.hem bence okullarda son senelerde baya bi gelişme var,tabii görene

    wede çok meraklıysan köyüne sen dönebilirsin.


    davulun sesi uzaktan hoş gelirmiş,
    sorun senin hayatın değil,
    senin gibilerin sömürücü zihniyeti,

    eğitilen bir çocuğun para kazanmak için iş araması hangi eğitim kuramında yada eğitimle ilgili, okulla ilgili bir kaynakta var ?

    vergilerin alınma sebebi, bu günahsızlara bakmaktır öncelikle.

    iş arasın diyenler, ancak bu insanları sömürmeyi amaç edinmişler olabilir !

    okullarda olması gerekenleri saymaya çalışmışsın ama saçmalamışsın :
    "benim sıram,defterim,kitabım olsun yeter" demişsin,
    arkadaş öğretmen lazım öğretmen...

    kapitalist gelişmiş ülkelerde bu iş nasıl onu da yazayım, isterseniz araştırın:
    çocuğun ailesinin parası yok ise devlet okutur, okutmakla da zorunludur,
    üniversiteleri bile devlet okutur eğer öğrenci okuyacaksa ve parasızsa,

    oralarda hiç bir allahın kulu şöyle konuşmaz :
    "bizim vergilerimizle garibanları okutmayın, çalışsınlar, kazansızlar, bize ne onların babaları parasızsa !"

    not: o ülkelerde, aileleri, çocuğuna yeterli ekmek bulamazsa, devlet alır çocuğu, karnını, vergilerle kendi doyurur.

    kaiser I arkadaş,
    esas sorun nüfus artışından ziyade göçler olabilir,
    eğitim konusundaki en büyük sorun büyük şehirlerde,
    sadece istanbul da ki öğretmen açığı en az 17.000,
    bu rakam da bizim hesabımız,
    yani herhangi bir avrupa ülkesi gibi hesap yaparsak bu rakam en az 3 katına ulaşır...




  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.