Şimdi Ara

MC DONALDS'da Çalışmak | Tüm Detayları ve Bilinmeyenleriyle | DESTEK KONUSU | (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
300
Cevap
90
Favori
136.000
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
161 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • 1 aylık işe girmeyi düşünüyorum zaman değerlendirmek için.Sadece mc için değil diğer yerler için sorun olur mu bu?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: SystemRQ

    Merhaba arkadaşlar , konuyu açmamın başlıca sebebi , MC Donalds'da işe girmeyi düşünen ancak bilgi sahibi olmayanlar.Veyahut işe yeni girdiği için , nerde ne yapması gerektiğini bilmeyenler içindir.

    Bunun dışında Sadece misafir olarak gidiyorsanız , aklınızda kalan ve merak ettiğiniz sorularıda sorabilirsiniz.

    Konudaki her kelime bana ait , Güncelliğini Koruyabilmesi için yorumunuzu esirgemeyin Lütfen.

    BU YAZACAKLARIMI HİÇ BİR MC DONALDS ELEMANI SİZE SÖYLEMEZ / BİLMEZ.DİKKATLİCE OKUYUN ARKADAŞLAR

    Ben Ne olarak çalıştım ? : Bulunduğum restoranda Ekip Lideri olarak görev alıyordum.İşe girdiğim ilk gün Kasa için alındığımı söylediler ve bir dahada asla kasa'dan ayrılmadım.Bunu sizin diksiyon ve ikna kabiliyetiniz belirliyor.Diksiyonu iyi olan bir Ekip Üyesini kolay kolay üretim bölgesinde tutmazlar , direk servis bölgesinde kullanırlar.

    Şuan Çalışıyormuyum ? : Hayır, istifa ettim.İstifa sebebim , içerisinde ayrı bir hikayeyi ve olayları barındırıyor...En önemli kısmı atlarsam , çıkışımın sebebi , Ezilen bir ekip üyesini korumak için Vardiya müdürünü karşıma almam..Bu olay sonunda Ne ekip liderliği kaldı nede Kasacılık.Benim gibi birini her gün Deepfreeze temizliğine soktular.MC Donalds'da yapabileceğiniz en pis işleri İtinayla kitlediler.Ben ki Mcd Operasyon müdürünün gurur duyduğu bir elemandım.Kendimi feda ettiğim eleman şuan hala çalışıyor bu arada.Biz değil restoran en iyi 3 elemanını kaybetti (Ekip lideri, ve 2 ekip lideri adayı).

    BAŞVURMAK İÇİN YAPILMASI GEREKENLER :

    Öncelikle , internet üzerinden form vs doldurmayın.Restoran telefonunu arayıp başvuru yapmaya kalkmayın.Size yakın olan Restorana gidin ve Kasacı arkadaşa veyahut Serviste duran herhangi bir yetkiliye Çalışmak için başvurmak istediğinizi belirtin.Erkek iseniz , Sakallarınız'dan azade olacaksınız bilginiz olsun.

    Restorandaki Vardiya müdürü yada Bölüm müdürü , elinde Formla yanınıza gelip doldurmanızı isteyecektir.Daha önce iş tecrübeniz'in olup olmaması önemli değil.Yaş Sınırı 16'dır.

    Eğer Müdür'ün gözünde , işe alınabilinecek bir insan iseniz , size bazı sorular soracaktır.Bunların başında ; MC Donalds'dan beklentin nedir ? Ne kadar süre çalışmayı düşünüyorsun vs gelir.Bu sorulara vereceğiniz cevabı önceden düşünüp karar verin.Ve asla 2 ay çalışıp çıkacağım gibisinden konuşmayın.Ben buradaki iş olanağının ve geleceğin farkındayım gibisinden konuşabilirsiniz.

    Müdür karşısında ezilip büzülmeyin , MC Donalds'ın size ihtiyacı var.Sizin ona değil.Bunun farkında olun mümkünse.

    Eğer başvurunuz olumluysa , en geç 1 haftaya dönüş sağlarlar.Baktınız aramıyorlar , gidip kendiniz sorun.Eleman aldık yada bize uygun değilsiniz vs derler.Açık kapı bırakmazlar.

    Başvurunuz Onaylandı , Artık Ekip Üyesisiniz ?

    Mc donalds'da çalışacaksanız, Kişiliğiniz bir yerde , insanlığınız bir yerde olacak.O Restorana girdiğiniz anda , tüm benliğinizi kapının önünde bırakacaksınız.

    Ancak bu , oranın Hapishane yada Hastahane olduğu anlamına gelmiyor, herkes size sıcak kanlı davranacak , orada kendinizi yabancı hissetmemeniz için ellerinden geleni yapacaklardır.

    Unutmayın : Mc Donalds'da öncelik misafir'e Önerilen Ürünü kitlemektedir.Tam olarak budur , Bir kasacının görevi Sipariş alıp hazırlamak değil , Misafire MC Bites , nugget veyahut o Dönemde hangi özel ürün varsa onun satışını sağlamanız gerekiyor (Büyük Boy içecek ve patates istermisiniz olayıda dahil)

    Girdiğiniz ilk gün Temizlik ve Sanitasyon , Restoran güvenliği vs eğitimi alacaksınız.Size eğitim sırasında Mantığınızla cevap verebileceğiniz sorularda soracaklar , her ilk eğitimde KESİN BE KESİN "MKS" kelimesi geçecek.Bu Mikrop Kırıcı Sabun'dur ve Alacağınız temizlik eğitiminin ana maddesidir.Üretim bölgesi her 30 dakikada , Servis bölgesi ise her saat başı Ellerini MKS ile yıkamak zorundadır (Tabiki buna uyan restoran neredeyse yok.)

    Yeni bir Ekip Üyesi , 15 Gün kadar Patates istasyonunda çalışmak zorundadır.Oradaki eğitimini tamamlamadan , diğer bölgelere geçemezsiniz.

    Mc Donalds'da belli başlı bölümler şuanlar : Servis Bölgesi , Üretim Bölgesi , Chicken vs.

    Patates Eğitiminde Alacağınız bilgiler ve Prosedür :

    1-) Patates Vatının Sıcaklığı : 168 Derece
    2-) Patates'in Pişme süresi : 3 Dakika
    3-) Patates vatında Duty süresi : Patatesi vata atıp , süreyi başlattığınızda 30 Saniye sonra Vat Duty alarmı verir ve öter.Bu patatesi sallamanız için uyarıdır.Böylece patates yapışmadan daha güzel pişer.

    Kaliteli Patates'in Özellikleri : Yeterince tuzlanmış , Çıtır , Çeperlerinden ayrılmış , Altın Sarısı rengindedir.

    Patates İstasyonunun ana Eğitim Sorusu ; YAĞIN ALTI DÜŞMANI

    Bunlar : Karbon , Tuz , hava , su , sıcaklık ve deterjandır.Bunu ezberlemeniz gerekecek.Eğitim alacağınız gün , size verdiğim bilgiler sayesinde Hiç yabancılık çekmeyecek ve daha çabuk öğreneceksiniz.

    Akushaker : Patates'e tuz atılan küçük parçanın adıdır.Patates 20 CM Yukardan , 4 gram tuz ile tuzlanır.

    Patates istasyonunun üzerindeki Isıtıcılar : Toplamda 4 Lamba patatese ışık ve sıcaklık verir.Başlıca amacı Patates'in sıcak kalmasını sağlamak.

    Toplamda 4 Özel lamba var.her biri 375 Watt ve toplamda 1500 Watt güç veriyorlar.

    Bu bilgileri öğrenecek ve sınav olacaksınız (SÖZLÜ OLARAK).Ardından eğitiminiz onaylanacak ve diğer istasyonlara geçeceksiniz.

    Servis bölgesinde 2 Görev var.Birisi KASACILIK , diğer KOŞUCULUK.

    Kasacı siparişi alır , Koşucu siparişi hazırlar.Tabiki yoğun zamanlarda Kasacı bile sipariş için koşmaya başlar.

    Kasacılık'da Bilmeniz gereken şey Sipariş alırkenki 6 ADIMDIR.

    1-) Misafiri Karşılama
    2-) Siparişi Alma
    3-) Tahsilatı yapma
    4-) Siparişi Hazırlama
    5-) Siparişi Sunma
    6-) Uğurlama

    Ve Bir Kasacının EN CAN ALICI OLAYI CSO VE Gizli Müşteridir.Her ay 2 kere , Mc donalds merkez ofis Bilmediğimiz birini restorana yollar.Bizden Orta boy Big Mac, MC Chicken yada MC Royal alır.Siparişini peşin öder.Bunları yaparken restoranı dikizler ve belirli standartlar üzerinden puan verir.

    CSO : 100 Üzerinden 0 Olmak zorundadır.
    GM : 100 Üzerinden 100 Olmak zorundadır.

    CSO'nun 10 MADDESİ (Nerdeyse hiç bir ekip lideri bunu takılmadan sayamaz)

    İnsan :

    -Dostça Karşılama ve Uğurlama
    -Nazik Davranış
    -Etkili İletişim

    Ürün :

    -Taze ve Sıcak Sandviç
    -Taze sıcak ve yeterince tuzlanmış Çıtır Patates
    -Doğru yiyecek ve içecek

    Restoran :

    - Restoran Temizliği
    - Çalışanların Temizliği
    - Tuvaletlerin Temizliği

    Drive : (Araca Servis)

    - Doğru Garnitür (Pipet mendil vs )



    Mc Donalds'da TERFİ VE RÜTBE Olayları :


    - Mc donalds'da Terfi olayı güzel , eğer aklınızı kullanırsanız , hızlıca yükselmek çok zor değil.Bir ekip üyesi en fazla 5 Yıldız'a kadar yükselebilir

    YILDIZLARIN AMACI ? : Aldığınız eğitimler sonrasında Eğitim onayı yapılır.Eğer sorunsuz geçerseniz , Yıldız alırsınız.Her ay 1 tane almak inanın imkansız değil.

    3 Yıldız'a ulaştığınızda , artık EKİP LİDERİ Adayı olursunuz.Belirli sınavlardan geçerek Ekip Liderliğine yükselebilirsiniz (Bu biraz meşakatli)

    Rütbeler şu şekilde gidiyor : Ekip Üyesi > Ekip Lideri > Bölüm Müdürü > Vardiya Müdürü > 2. Müdür > 1. Müdür ve Restoran Müdürü.Bundan yukarısı Mc donalds'ın Merkez ofisine gider (Operasyon müdürü , bölüm müdürü yardımcısı vs vs).

    Çalışma şartları : Müdür olmak için Her türlü pis işi yapacağınız günler gelecek.Öyle eliniz yağda , diğer eliniz kasada müdürlüğe gidiş yok maalesef :) İnsanlara sözünüzü geçirmeyi öğreneceksiniz.Yemek için her gün 30 Dakika mola , ve 18 puanınız olacak.Her malzemenin puanı var.Mesela Orta boy içecek 3 puan.Patates'de 3 puan.Gerisini istediğiniz gibi tamamlayın.

    MC Donalds'da vardiya sistemi var.Cumartesi pazar tatil yapmak gibi bir dünya yok.Bu gün 12'de gittiyseniz , ortalama 8 - 9 gibi çıkarsınız restorandan.Eğer açılış ekip üyesi iseniz (Bunlar Aylar sonra olacak) , sabah 9 gibi gider , 4 gibi çıkarsınız.Eğer Kapanış Ekip üyesi iseniz, Restorana 4 de gidersiniz ve restoran kapanışı bitene kadar orada kalırsınız.AVM'ler 10 da kapanır ancak restoranlar gece 1-2 ye kadar kapanış yaparlar.Sonra evinizin önüne kadar servisle bırakırlar sizi..

    İşe girdiğiniz ilk gün Sigorta başlangıçınız yapılacak.Özel primleriniz var, YILLIK İzin , yıllık prim , Müdürlere özel primler.CSO Veya Gizli müşteri dediğimiz olaylardan başarıyla sıyrıldığında alacağınız primler.Performans raporu geldiğinde çok güzel prim alacaksınız.

    //**// MC DONALDS'DA KARDEŞ GİBİ SEVECEĞİNİZ İNSANLAR OLACAK.BEN BU ADAMDAN ASLA İHANET YEMEM DİYECEKSİNİZ.Ve yiyeceksiniz arkadaşlar.Kimseye güvenmek yok. //**//

    İnsanın eline yetki verdiğinizde çok çabuk değişebileceğini görecek ve yaşayacaksınız maalesef.

    Maaş konusuna geldiğimizde ,saatlik ücretle çalışırsınız.Aylık asgari ücrete denk olur bu.Kart basma sistemiyle çalışıyorsunuz zaten.Mesai yaptığınızda saatlik ücretiniz eklenir maaşınıza

    Ekip Üyesi olarak Ortalama 850 TL , Restoranda rütbe atladıkça 900 ve üzerine azar azar çıkacaksınız.

    Mc Donalds , sizin Okumanızı , Üniversite bitirip Güzel yerlerde Çalışmanızı İ S T E M E Z.Her vardiya yada Restoran müdürü , ben Üniv okumadım / yada okudum.Ama burada çok güzel bir gelecek var zırvalığını size her Ekip toplantısında yedirir.Yav he he diyip geçin , Üniversite önemli.

    DEMİYORUM Kİ MÜDÜRLÜK KÖTÜ BİRŞEY.Restoran müdürleri aylık 3500+ TL Maaş alırlar.Primleri vs saymıyorum bile.ANCAK BİR GÜN GELİR , EN UFAK HATANIZDA Fişinizi tek bir belgeyle çekerler.Ne işiniz kalır ne emeğiniz.


    SORMAK İSTEDİKLERİNİZİ / YAŞADIĞINIZ SORUNLARI VS HEPSİNİ KONUDA BELİRTEBİLİRSİNİZ.HER KONUDA YARDIMCI OLACAĞIM SİZLERE.(Konuyu Aklıma geldikçede yeni bilgilerle Güncelleyeceğim)

    abi ben mc donalds'a gittim menü aldım patatesin yanına ketçap ve mayonez koymadılar oysa burgerking'de koyuyorlar sebebi ne ki acaba ?




  • quote:

    Orijinalden alıntı: anlylmz.

    Arkadaslar ben hafıf kekelıyorumda acaba benı alırlarmı ıse.

    Dostum yabancı dil biliyorsan onu konuşmayı dene benim teyzemin oğlu vardı oda kekeme vardı baya şimdi azaldı arada oluyor sana sıkıntı yaratıyorsa bunu uygula derim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadasla birlikte gecen gun basvuru yaptik 3 ay calismak icin. Hayirlisi bakalim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bakterili virüslü etler var mı? 2011 yılında bu fastfoodlara ait rezalet gerçekler ortaya çıkmıştı da
  • rizörved
  • @VIPERBOLD2
    Prosedür gereği dostum.Hiç bir MCD Ekip üyesi , menü alan birine Ketçap mayonez istermisiniz diye sormaz.Yada tepsiye bırakmaz.

    Sizin istemeniz gerekli , içinizden geldiği gibi isteyin Soslar tamamen ücretsiz.Vermek zorundalar

    quote:

    Orijinalden alıntı: Lawliet Ryuzaki

    Arkadasla birlikte gecen gun basvuru yaptik 3 ay calismak icin. Hayirlisi bakalim.


    Hayırlısı olsun hakkınızda..

    quote:

    Orijinalden alıntı: EaGamesRulez

    Bakterili virüslü etler var mı? 2011 yılında bu fastfoodlara ait rezalet gerçekler ortaya çıkmıştı da


    Etler Pınar et üzerinden geliyor.Tamamen Türkiyedeki üretim çiftliklerindeki hayvanları kullanıyorlar.Ve helal et sertifikası bulunur her restoranın..

    Bakteri olayı ise , Aldığınız burgerin etinin İç sıcaklığı 60 dereceye kadar düşerse , ozaman et Kendiliğinden bakteri üretir.Bu yüzden beklemiş burgerleri yemeniz sağlıklı olmaz.

    quote:

    Orijinalden alıntı: Trapped Under Ice

    1 aylık işe girmeyi düşünüyorum zaman değerlendirmek için.Sadece mc için değil diğer yerler için sorun olur mu bu?


    1 ay kısa bir süre hocam.Mc donalds için sıkıntı olur



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SystemRQ -- 7 Haziran 2014; 0:50:58 >




  • yere düşen patatesi ne yapıyorsunuz

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yere düşen köfteler?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Johnny Sins

    Yere düşen köfteler?

    Çaktırmadan kabine geri koyuyoruz












    Maalesef bunu yapan ekip üyeleri var
  • Çok pis bir yer mc donalds diyorsun

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ne kadar süre sonunda müdür olunur.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: SystemRQ

    quote:

    Orijinalden alıntı: Johnny Sins

    Yere düşen köfteler?

    Çaktırmadan kabine geri koyuyoruz












    Maalesef bunu yapan ekip üyeleri var

    Cidden var mi oyle. Varsa bi daha ayak basmam yahu mcdonalds falan. Zaten haftanın bir gunu fastfood yiyoruz

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • maaş ne kadar ilk giren için, yazıldıysa kusuruma bakmayın.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: InvisibLe

    Çok pis bir yer mc donalds diyorsun

    Aslında her restoran aynı değil , temizliğiyle örnek olan restoranlar var.Ve bu eti geri koyma olayıysa çok nadir olur.Mümkün olduğunca ıskartaya atarlar zaten
    quote:

    Orijinalden alıntı: Rindaman

    ne kadar süre sonunda müdür olunur.


    Net bir süre vermek zor , Ekip Liderliği için bile 6 ay beklemek gerekiyor..

    quote:

    Orijinalden alıntı: Johnny Sins


    quote:

    Orijinalden alıntı: SystemRQ

    quote:

    Orijinalden alıntı: Johnny Sins

    Yere düşen köfteler?

    Çaktırmadan kabine geri koyuyoruz


    Maalesef bunu yapan ekip üyeleri var

    Cidden var mi oyle. Varsa bi daha ayak basmam yahu mcdonalds falan. Zaten haftanın bir gunu fastfood yiyoruz


    Dediğim gibi var hocam ancak her gün olmuyor böyle şeyler merak etmeyin.Zaten kasa bölümünden arkayı dikizlerseniz , Siparişi hazırlayan arkadaşın nasıl çalıştığını az çok görebilirsiniz

    quote:

    Orijinalden alıntı: Wheatley

    maaş ne kadar ilk giren için, yazıldıysa kusuruma bakmayın.


    1 Ay Full time için ortalama 830 - 850




  • Ellerinize sağlık. Aydınlatıcı bir yazı olmuş. Hatta yazınızın bir kısmı iş hayatı hakkında genel bilgiler içeriyor.
  • arkadaş gece gece oturdum okudum bi sürü yazmışın ama eline sağlık bilgilendirici şeyler var
  • quote:

    Orijinalden alıntı: macsimust

    Ellerinize sağlık. Aydınlatıcı bir yazı olmuş. Hatta yazınızın bir kısmı iş hayatı hakkında genel bilgiler içeriyor.

    Sağolun hocam , hayat tecrübesi işte..Nerde ne zaman kazanılacağı belli olmuyor..

    quote:

    Orijinalden alıntı: Obama_TR

    arkadaş gece gece oturdum okudum bi sürü yazmışın ama eline sağlık bilgilendirici şeyler var



    Rica ederim hocam
  • teşekkürler yararlı konu
  • Yararlı bir konu, favorilerde tozlansın
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.