Şimdi Ara

/ / Türkiye'de Telefon YASAĞI / / [Facebook & Twitter // Change İMZA KAMPANYASI BAŞLATILDI..]

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
296
Cevap
6
Favori
7.499
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
24 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  •  / / Türkiye'de Telefon YASAĞI / / [Facebook & Twitter // Change İMZA KAMPANYASI BAŞLATILDI..]


    Bimere mesaj atarak sesimizi duyurmaya çalışıyoruz ama bir gelişme kaydedemiyoruz.Herkese aynı mesajı yollayıp başlarından savuyorlar.
    Tüm dünya 3 kuruşluk ürüne 3 kuruş verirken biz 50 kuruş veriyoruz. 200 / 300 dolarlık ürünler burada Bin TL üzerinde.

    Telefon işi tekelleşmiş durumda. Samsung, Htc, Sony, Lg gibi markaların katı fiyat politikaları yüzünden mobil sektör araba sektörüne dönmüş durumda. Bu yüzden herkes 3 kuruş daha uygun olsun diye yurtdışından telefon getirtmeye çalışıyor. Bizde diğer ülke vatandaşları gibi, posta veya kargo yoluyla telefon satın almak istiyoruz.

    Bu sadece benim veya buradaki 3,5 kişinin sorunu değil. Hepimizin ortak sorunudur. Birlik olup bu kampanyaya destek vermeliyiz.
    Destek veren herkese ayrı ayrı teşekkür ederim, sonuç alana kadar desteğimizi sürdüreceğiz.
    Umarım başarılı oluruz..

     / / Türkiye'de Telefon YASAĞI / / [Facebook & Twitter // Change İMZA KAMPANYASI BAŞLATILDI..]


    Forum sakinlerinden ricam, forum yöneticisine mesaj atıp konunun sabit ve üst kısımda olmasını rica etmeleridir.
    Herkes konuya duyarlı olursa, en azından elimizden geleni yapalım. Destek çok olursa ummadığımız neticeler elde edebiliriz..

    Şimdiden herkese teşekkürler..


    ------------------------------------------------------------------------

    change.org Kimdir ?

    Change.org, nerede olursa olsun herkese görmek istediği değişimi gerçekleştirebilmesi için olanak sağlayan, dünyanın en büyük imza kampanyası platformudur.

    196 ülkede 70 milyondan fazla Change.org kullanıcısı bulunuyor ve her gün insanlar bizim araçlarımızı kullanarak--yerel, ulusal ve küresel bağlamda-- kendi toplumlarını dönüştürüyorlar. Bu ister, kızının okulundaki kabadayılıkla mücadele eden bir anne olsun; ister bankaların adil olmayan aidatları iptal etmesini isteyen müşteriler; ya da yolsuzluğa bulaşmış görevlilerden hesap sorulmasını isteyen vatandaşlar olsun; senin gibi bireylerin başlattığı binlerce kampanya, Change.org'da başarıya ulaştı ve binlercesi daha her hafta başarıya ulaşıyor.
    ...

    Change'yi tanımayanlar için küçük bir ön bilgi vermek istedim. Arkadaşlar büyük bir kitleye seslenebiliriz. Sesimizi iyi duyurup elimizden geldiğinden fazlasıyla çaba gösterirsek eminim birşeyler olacaktır. İnanmak başarmanın yarısıdır :)

    Aslında ençok da forum donanım yöneticilerinden umutluyum, konuyu herkesin görebileceği şekilde heryere eklenirse milyon küsür kullanıcıya hitap ediyor.
    Bu kadar kullanıcıdan eminim ki çok yüksek rakamlarda dönüşler olacaktır. Biz işi ciddiye alır ve hassasiyetle çalışırsak bu yasağı kaldırtabiliriz.
    Kampanya başlattıktan sonra; Eşinize, çocuklarınıza, arkadaşlarınıza, komşunuza, akraba, çoluk çocuk uzak yakın demeden herkesi bu kampanyaya imzaya davet edersek, büyük rakamlara ulaşabiliriz.

    Lütfen umutsuz olmayalım ve rica ediyorum umutsuz sözlerde bulunup konuyada yorumlar yazmayın.
    Olmayacak işler olabilir yeter ki herkes umut etsin !

    -------------------------------------------------------------------------------

    Arkadaşlar beklemenin anlamı yok diyerek, kampanyayı başlattım. Hadi bakalım herkes imza başına :)

    https://www.change.org/tr/kampanyalar/ba%C5%9Fbakanl%C4%B1k-ileti%C5%9Fim-merkezi-g%C3%BCmr%C3%BCk-ve-ticaret-bakanl%C4%B1%C4%9F%C4%B1-yurtd%C4%B1%C5%9F%C4%B1ndan-posta-ile-telefon-getirtmek-serbest-olsun-vergisiyle

    quote:

    aylık 3800 TL maaş alıyorum ama kullandığım telefon 1000TL kesinlikle bu kampanyaya karşıyım. (Böyle yorum yapan insanlarımzı var, ne denebilir ki yorumsuz.... )


     / / Türkiye'de Telefon YASAĞI / / [Facebook & Twitter // Change İMZA KAMPANYASI BAŞLATILDI..]


     / / Türkiye'de Telefon YASAĞI / / [Facebook & Twitter // Change İMZA KAMPANYASI BAŞLATILDI..]


    KULLANICI YORUMLARI

    quote:

    Orijinalden alıntı: BerkBoz

    Tüm DH kullanıcılarına duyurmak istiyorum.Şuan Gün Bey ile konuşuyoruz.Mobil Teknolojiler bölümünde yeni editörünüz olabilirim.

    Ve savunduğunuz konununda arkasındayım.Eğer editör olursam yöneticelere özel olarak ileticem,elimden geleni yapıcam.

    Haklı mücadelenizde arkanızdayım,hep destek tam destek.

    Devletin yaptığı hırsızlıktan başka birşey değil.

    Bu mesajımı ilk mesajda alıntılayabilirsiniz.



    quote:

    Orijinalden alıntı: Duratorq_

    hani seçtiğimiz 500 tane dana varya yatıştan sorumlu, işte bu görev aslında onların. senin derdin, sıkıntın olduğunda onlara ulaşacaksın, onlarda devlete. ama bizi temsil etsin diye seçtiğimiz bu kişiler ancak gecenin köründe maaşlarını 2 katına çıkarmak icin toplanıyor. geri kalan 364 gün afedersiniz malak gibi yatmakla mesgul.
    bizde böyle çırpınıyoruz şu ülkede birkaç şey halkın yararına olsun diye. ama yukarıdakiler tarafindan sevilmeye* muhtaç olduğumuzdan bu olayda imkansız görünüyor.

    (resim temsilidir)
     / / Türkiye'de Telefon YASAĞI / / [Facebook & Twitter // Change İMZA KAMPANYASI BAŞLATILDI..]



    quote:

    Orijinalden alıntı: Alparslan Yavuz

    Maxiicep olarak umarim forum yönetimi tarafindan bir sorunla karsilasmazsak destege geliyoruz hocam :)

    http://www.****.com/forum/konu/turkiyede-telefon-yasagina-destek-ol-dur-de-twitter-change-imza-kampanyasi-baslatildi.900088/

    Konuyu yeni farkettim ki Alainn hocamız bu forumda da yerini almış bir anlamda gerek kalmadı diyebilirim.


    quote:

    Orijinalden alıntı: Rimesia

    Gerçekleşmeyeceğine adım gibi eminim ama imzaladım yine de.Zaten bir imzadan ne kaybı olabilir ki bir insanın...

    İlk mesajda okuduğuma göre sanırım bazı arkadaşlar ülke ekonomisinden bahsetmiş , bunun ülke ekonomisiyle ne gibi bir bağlantısı var anlayamadım.Samsung , Apple Türk üreticiler mi ki ? Devletin buradan kazancı sadece vergi.Vergiyi öyle de alacak devlet böyle de.Ha diyorsanız ucuz yollu olarak alınacak , satışlar daha çok artacak diye hiç zannetmiyorum.Bizim insanımız gidip operatörlere 2.500 TL'den kazıklanmaya alışkındır , bundan mutludur o yüzden bu olay sadece teknoloji forumlarında takılan , üç beş bilgisi olan insanları etkiler.Satış amacıyla almak isteyenleri caydırmak için de , her kişi 3 yılda sadece 1 kere sipariş edebilir tarzında bir kural konulur halledilir.

    Şu anda 2.200 liralık telefonun maliyeti 200 dolar , vergisi cartı curtu desen taş çatlasa 1.200 TL.Geri kalan bin lirayı reklam maliyetleri , dağıtım maliyetleri , garanti maliyetleri vs vs dolduruyor.Şarj soketini bile yapmayan , hayali kuralları olan garanti firmalarına yüzlerce lira ödüyoruz.Niye ödeyelim ki bunları ? İstemiyorum garanti , istemiyorum bangır bangır reklamı yapılan popüler telefon ama zorla bu kurallar yüzünden aldırtıyorlar...


    quote:

    Orijinalden alıntı: akal_da

    Yurt dışına çok para akacak diyor bir çok arkadaşımız da ben anlamıyorum, acaba bu kullandığımız modeller yerli sermaye ile mi üretiliyor da kazançları ülkeye kalıyor. Bize vergisinden başka birşey kalıyor mu? Yanlış birşey biliyorsak öğrenelim.



    quote:

    Orijinalden alıntı: ASPlayground

    Türkiye kendi telefonunu üretse hadi tamam dicem oda yok.
    Zaten memleket pazar haline gelmiş. Resmen kapitilasyon uygulanıyor firmalara ve firmaların ülkelerine. Ben vergimi verip dışardan telefon sipariş veremeyip kredi kartı kullanım iyileştirmesi adı altında gsm operatörlerine peşkeş çekiliyorsa ben bu oyunu bozarım arkadaş.

    Ondan sonra bana kimse 250$ mal olan note 3, S4, s3 ü 2000 tl ye satmaya kalkmasın.

    Bende dışardan aynı özellikte hatta daha iyi telefon alır hem fiyat kırarım hemde bu sömürüye bir dur derim. Kaçak telefondan dünyanın vergisi kaçıyor.
    Kime faydası var bu yasağın devlete yok vatandaşa hiç yok...
    Yine top gsm operatörlerinde.

    Ortak bir hashtag altında twitleyelim bu imza kampanyasını.


    quote:

    Orijinalden alıntı: ramp

    Distribütör,ithalatçı ve operator şirketlerine devlet tarafından sağlanan özel imtiyazın son bulması gerekmektedir. Yurt dışından kişisel kullanım için sınırlama getiren saçma yasağa pes artık. Hem imeı kısıtlaması hem pasaport kısıtlaması hemde kargo kısıtlaması büyük şirketler için yapılmış bir yasadır.

    YETER ARTIK !!!!


    kampanya İmzalandı.


    quote:

    Orijinalden alıntı: ramp

    1000 TL , 2000TL - 3000TL ye telefon almaya razı olanlar kazıklanmanın ruhlarını ve gönüllerini hoş eden arkadaşlar lütfen konuya muadil olmayın, cevap yazmayın devletle uğraşıyoruz yetmiyor birde sizinle uğraşmayalım. Gidin istediğiniz telefonu istediğiniz yerden alın. Biz burada garantisiz telefon almak istiyoruz. Vergisini de vericeğiz arkadaş. Onbinlerce telefonu toptan alıp 50$ 100$ 300$ aldığı cihazı ben 500 1000 3000 lira ödemek istemiyorum varsın garantisiz olsun, istediğim fiyata yurtdışından getireyim. kime ne !!!


    quote:

    Orijinalden alıntı: Alparslan Yavuz

    Hocam Change'de bir nevi faydasını görürüz diye düşünüyorum.Şayet katılımın öneminide unutmayalım.Bir çok kişi bu duruma kıyasen imzalarını bırakacaktır.Birşey var ki Türkiye'de kıvılcım yaratmak istiyorsak bunu taraftar üzerinden bağlamamız gerek.Sitede yoğun bir talep oluşturmak adına Taraftar meselesini düşünün.Ve hiç durmayın biran önce konuya dahil edin.Hep beraber yüklenelim.


    quote:

    Orijinalden alıntı: bulutsuzluk16

    Cok guzel dusunmussun kardesim. Sansimiz dusuk olsada denemekte fayda var bence. Change.org sitesinde bircok kampanyaya katildim ve muthis seyler basarildigina sahit oldum. Cevre ile ilgili olsun direk insan konulu olsun yada hukuki olsun bir cok konuda durdurma,duzenleme yada duzeltmeler yapildi yetkili merciler tarafindan. Change.org a girip basarilar bolumunden gorulebilir.Bizim konuda ise sansimizin dusuk oldugunu dusunuyorum cunku bu iste buyuk oyunlar rantlar oldugunu dusunuyorum ve devlete bu konularda hic guvenmiyorum buna ragmen biran evvel changen.org ta bir imzq kampanyasi baslatalim kalabaligi toplayip arti kendi cevremiz ve sosyal cevremizide bilgilendirerek. Elbette edebiyati kuvvetli bir arkadasin konuyu uygun bir dille vurucu bir bicimde kaleme almasi gerek. Yolumuz acik olsun..


    quote:

    Orijinalden alıntı: akal_da

    Tereddütsüz tam destek. Normal statüye alınmalı bence. Gerekiyorsa %18-20 vergi verilmeli şu anda telefon ve 3G'li tablet hariç tüm ürünlerde olduğu gibi. 200$'lık telefonu 800-900TL'ye almak var, vergisiyle birlikte 240$ verip almak var. Hayır ben 800-900TL veririm diyene lafımız yok zaten bizi bıraksınlar istediğimizi alalım. Paşa paşa vergisinide verelim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alainn -- 11 Haziran 2014; 10:49:24 >







  • Hocam Change'de bir nevi faydasını görürüz diye düşünüyorum.Şayet katılımın öneminide unutmayalım.Bir çok kişi bu duruma kıyasen imzalarını bırakacaktır.Birşey var ki Türkiye'de kıvılcım yaratmak istiyorsak bunu taraftar üzerinden bağlamamız gerek.Sitede yoğun bir talep oluşturmak adına Taraftar meselesini düşünün.Ve hiç durmayın biran önce konuya dahil edin.Hep beraber yüklenelim.
  • alainn kullanıcısına yanıt
    Bu sitenin varlığından bile haberim yoktu tam olarak ne işe yarıyor anlamadım imza kampanyası gibi bişeymi? her ne olursa olsun benden tam destek bu arada. ne yapmam gerektiğini söyleyin kafi.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Alparslan Yavuz

    Hocam Change'de bir nevi faydasını görürüz diye düşünüyorum.Şayet katılımın öneminide unutmayalım.Bir çok kişi bu duruma kıyasen imzalarını bırakacaktır.Birşey var ki Türkiye'de kıvılcım yaratmak istiyorsak bunu taraftar üzerinden bağlamamız gerek.Sitede yoğun bir talep oluşturmak adına Taraftar meselesini düşünün.Ve hiç durmayın biran önce konuya dahil edin.Hep beraber yüklenelim.

    Cevabınız için teşekkürler, tamamen size katılıyorum. Yanlız şu varki konuya önderlik etmeme gerek yok bu konuda herkes çaba sarfetmeli.
    İşim gereği bazen @net başına geçemıyorum. O yüzden herkesin bu konuda yardımları ve emekleri gerekiyor..

    Burada iyi bir kitle haline gelirsek, Changeye konu açar ve büyük bir kampanya başlatırız. Bu yüzden herkesin titizlikle konuya sahip çıkmasını ve tam destek vermesini canı gönülden istiyorum..

    Bu ülke hepimizin ve her birey kendi haklarını savunmak durumunda, ortada dönen yanlış uygulamaları yüksek sesimizle çözebiliriz.
    Umarım destek çok olur, bizi çözüme götürür...




  • murat3206 M kullanıcısına yanıt
    Burada büyük bir kitle haline gelirsek, orada bir imza kampanyası başlatıp Devlete biz bu uygulamadan rahatsısız halkın olarak karşıyız deme hakkını tüm dünyaya duyurmuş ve ciddiyete dönüştürmüş olacaz. Dediğin gibi bu site imza kampanyası başlatıp herkese duyurmayı amaçlıyor.

    Bence güzel işler başarabiliriz..
  • quote:

    Orijinalden alıntı: alainn

    Burada büyük bir kitle haline gelirsek, orada bir imza kampanyası başlatıp Devlete biz bu uygulamadan rahatsısız halkın olarak karşıyız deme hakkını tüm dünyaya duyurmuş ve ciddiyete dönüştürmüş olacaz. Dediğin gibi bu site imza kampanyası başlatıp herkese duyurmayı amaçlıyor.

    Bence güzel işler başarabiliriz..

    Yararlı başlık ama birşey olacağını sanmıyorum Türkiye şartlarında. Denemeden bilemeyiz tabi. Telefon gelmemesi için çıkarılan kanun devlete deli gibi vergi geliri ve bu kanun sayesinde ayakkabı kutusu olanlara deli gibi para akışı sağlıyordur. Hatta bu madde değişmez ve değiştirilmesi teklif edilemez diye ek bile yapar bunlar. Yolcu yanınıda yasaklayacaklar diye korkuyorum açıkçası

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • cavit kullanıcısına yanıt
    Türkiye şartlarını çok iyi biliyorum, haklısınızda ! Fakat bu gidişata dur diyecek kesimler artarsa belki birşeyler olabilir.
    Biz elimizden geleni yapalım, öncelikle bu forumda çoğunluk sağlayıp sonra changede kampanyayı başlatalım..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alainn -- 6 Haziran 2014; 22:27:56 >
  • Sen yurtdisindan telefon getir vergisini verme kullan

    boyle bir dunya yok !

    Sen Turkiye Cumhuriyetinde elin Amerikalisinin Korelisinin yaptigi telefonu kullaniyorsan vergisini pasa pasa vereceksin.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Böyle bir DÜNYA varda, sizin haberiniz yok sanırım..

    Vergide alırsa alsınlar, serbest oldukdan sonra insanlar onada razı olur..
  • quote:

    Orijinalden alıntı: alainn

    Böyle bir DÜNYA varda, sizin haberiniz yok sanırım..

    Vergide alırsa alsınlar, serbest oldukdan sonra insanlar onada razı olur..

    sizin demek istedigizi tam anlayamadim ?

    siz yurtdisindan telefon getirip vergi vermeyelim mi diyorsunuz ? yoksa yone yurt disindan getirelim vergi az mi alsinlar diyorsunuz ?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Call Me Maybe

    Sen yurtdisindan telefon getir vergisini verme kullan

    boyle bir dunya yok !

    Sen Turkiye Cumhuriyetinde elin Amerikalisinin Korelisinin yaptigi telefonu kullaniyorsan vergisini pasa pasa vereceksin.


    Kardeşim bunun vergiyle alakası yok bir televizyon ile telefona aynı miktar vergi ödemiyoruz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Call Me Maybe


    quote:

    Orijinalden alıntı: alainn

    Böyle bir DÜNYA varda, sizin haberiniz yok sanırım..

    Vergide alırsa alsınlar, serbest oldukdan sonra insanlar onada razı olur..

    sizin demek istedigizi tam anlayamadim ?

    siz yurtdisindan telefon getirip vergi vermeyelim mi diyorsunuz ? yoksa yone yurt disindan getirelim vergi az mi alsinlar diyorsunuz ?

    Vergisini alsın ama, yasaklamasın

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Vergide gözümüzün korkusu yok. vergi ödemek istemeyen de yok. %20 - %18 artık neyse öderiz. Tamam distribütör telefon getirilmesin onada razıyım.Türkiye olmayan markaları almak istiyoruz vergisini vereceğiz. Sanki uyuşturucu madde getiriyoruz. Neymiş yasakmış. Ne yasağı arkadaş. Kendinize gelin ya. Gülünç şeylerle vatandaşı kandırıyorlar. Bu işe ayrıca tüketici mahkemesinin de el atması lazım.Telefon getirmek yasak ta diğer elektronik ürünler neden yasak değil.
  • fıkır guzel ama sansı 0 , hem otomotıvden,enerjıden ve agır sanayıden sonrakı en buyuk ıthalat kalemı olsun,hemde boyle tatlı vergıden vazgecılsın ımkansız bızım ulkemızde,vergıyı genıs kıtleye yaymak polıtıkası bu,bakınız sım karta aylık telsız vergısı verıyoruz neden cunku 50 mılyondan fazla var,telefonda oyle halıylen..keske olsa hatta tamam kalkmasın ama yzude 10-20 ındırım yapılsın ama bırak vergıyı satıslar azalsın dıye karttan taksıtı bıle kaldıran bır mekanızmadan bahsedıyoruz..
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Call Me Maybe

    Sen yurtdisindan telefon getir vergisini verme kullan

    boyle bir dunya yok !

    Sen Turkiye Cumhuriyetinde elin Amerikalisinin Korelisinin yaptigi telefonu kullaniyorsan vergisini pasa pasa vereceksin.


    Almanya vergisini gelince kargodan alıyor peşin bu tarz bir sistemden bahsediyorlar bence
  • Hocam daha böyle birşey söz konusu bile değil :) Telefon yasaklı ürün bizim vergiyle ilgili sorunumuz yokki :)
    Biz demiyoruz yasak kalksın 5 kuruş vergi alınmadan elimize ulaşsın, vergi alsın ona kime ne diyebilir.

    Söz konusu olan şey TÜM DÜNYA oturduğu yerden telefon sipariş edip kullanırken, bizde böyle bir istek YASAK..
  • stevejones kullanıcısına yanıt
    Denemekten zarar gelmez, ummadığımız desteği elde edersek olmayacak iş değil.
    Ben forum yöneticisinede mesaj attım, konuyu en azından üst sıralara alsalar bizim için yeterlidir. Ricada bulundum yardımcı olmazlarsa canları sağolsun..
  • destek
  • Tam destek

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Cok guzel dusunmussun kardesim. Sansimiz dusuk olsada denemekte fayda var bence. Change.org sitesinde bircok kampanyaya katildim ve muthis seyler basarildigina sahit oldum. Cevre ile ilgili olsun direk insan konulu olsun yada hukuki olsun bir cok konuda durdurma,duzenleme yada duzeltmeler yapildi yetkili merciler tarafindan. Change.org a girip basarilar bolumunden gorulebilir.Bizim konuda ise sansimizin dusuk oldugunu dusunuyorum cunku bu iste buyuk oyunlar rantlar oldugunu dusunuyorum ve devlete bu konularda hic guvenmiyorum buna ragmen biran evvel changen.org ta bir imzq kampanyasi baslatalim kalabaligi toplayip arti kendi cevremiz ve sosyal cevremizide bilgilendirerek. Elbette edebiyati kuvvetli bir arkadasin konuyu uygun bir dille vurucu bir bicimde kaleme almasi gerek. Yolumuz acik olsun..
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.