Şimdi Ara

go-kart yapalım (574. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
14.131
Cevap
134
Favori
3.330.506
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 572573574575576
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: jedemir


    quote:

    Orijinalden alıntı: m.ismet

    quote:

    Orijinalden alıntı: garipkatip

    arkadaşlar bu arada araçlarınızın videolarını koyabilirmisiniz youtube ve ya izleseneye çok merak ediyorum. Mesela dağa tırmanan arkadaşlar var çok hoşuma gitti.



     go-kart yapalım go-kart yapalım

    ilk test

    http://www.youtube.com/watch?v=dSOyusz0WU4

    son test.

    http://www.youtube.com/watch?v=jmOYwTsn0CY
     go-kart yapalım go-kart yapalım

    Mustafa abi uzun suredir gorunmuyordun.tekrar hosgeldin.sanabir kac sorum olacak.on salincaklarda ne tur boru profil kullandin acaba.bende senin gibi pos 12 kullaniyorum ama bunlara uygun profil bulamadigimdan cap 18 imalat celigine cap 12 klavuz cekerek pos12 leri sabitlemeyi dusunuyorum. Bu konudaki dusunce ve tavsiyelerin benim icin onemli.

    salıncaklar 20 mm dikişsiz ST44 boru. ama 18 mm de gayet güzel olur içlerine M12 klavuz çekip uçlarına POS12 yi yerleştirirsen tadından yenmez.

    Yalnız ben şunu farkettimki ön ve arka salıncakları altlı üstlü yapmama gerek yokmuş. tek alta birer salıncak yapaymışım da olurmuş.

    Kolay gelsin
  • Tesekkur ederim abi cevabin icin.abi seni hazir yakalamisken aklima takilan baska sey daha var.aracinin yaklasik olarak agirligini merak ediyorum.ayni zamanda salincaklar icin kullandigin lama kulaklar galiba 10mm ve gordugum kadariyla pos12 yi tek tarafli tutuyor. bu cift tarafliya nazaran daha cok kesmeye calismaz mi. Ve uygulama sonrasi her hangi bir sorun yasadin mi.neden iki tarafli yapmadin .cok mu soru sordum :)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: jedemir

    Tesekkur ederim abi cevabin icin.abi seni hazir yakalamisken aklima takilan baska sey daha var.aracinin yaklasik olarak agirligini merak ediyorum.ayni zamanda salincaklar icin kullandigin lama kulaklar galiba 10mm ve gordugum kadariyla pos12 yi tek tarafli tutuyor. bu cift tarafliya nazaran daha cok kesmeye calismaz mi. Ve uygulama sonrasi her hangi bir sorun yasadin mi.neden iki tarafli yapmadin .cok mu soru sordum :)

    salıncak kulaklarında 10 mm lik lama yerine köşebent kullansaydım daha iyi olurdu, birsürüde emek harcadım o lamalar için , yok 10 mm malzemeye delik del yok hepsinin ölçüsü aynı olsun yok kaynak ağzı aç birsürü uğraştım ; halbuki etli köşebent kullanıp 2 delik delseydim işim de kolay olurdu daha da sağlam olurdu. köşebent kullanmanı öneririm. 40x40x3 yada 4 mm et kalınlığında köşebend isabetli olur. M12 civata da çok rahat taşır, çift taraflı olmasada olur.

    ağırlığa gelince tartmadım ama olması gerekenden ağır oldu aslında. şanzıman eklemeseydim 150 cc lik scooter motoru ile videodaki rampayı çıkması imkansızdı.

    Çok ta sormadın ;) mm yi kılavuzu POS u lamayı bilene anlatmak kolay ;)
  • Arkadaslar buggye 1000 lik honda cbr motoru taksam nasil olur 1.500 civari fiyati

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: yvz34

    Arkadaslar buggye 1000 lik honda cbr motoru taksam nasil olur 1.500 civari fiyati

    Bence 4 kişilik yapmayı dene ?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 2 kisilik yapicam kardes 4 cok fazla

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • garipkatip kullanıcısına yanıt
    abi istersen eski fren tertibatımı satabilirim 3 nokta disk ön 2 adet arka 1 atet sadece önlerin içindeki balatar koptu milleri yedi 2 tanesini 4o tl ye alabilirsin arka sağlam[
     go-kart yapalım go-kart yapalım go-kart yapalım go-kart yapalım go-kart yapalım go-kart yapalım go-kart yapalım go-kart yapalım
  • abdulkerim61 A kullanıcısına yanıt
    Kardeş şu anda iş yerindeyim Adalet bakanlığı bilgisayarlarınan fotoları göremedim. Akşam sana yazarım. Zaten daha projeye başlayamadım. Ama benimki basit olacak. Yani çapa motorunun çapa kısmına tekerlek zaten takılıyor. onun önüne direksiyon sistemi yapcağım. Akşam sana yazarım. görüşrüüz
  • abdulkerim61 A kullanıcısına yanıt
    Abi sorun nette değil resimlerdeymiş. Resimler görünmüyor. Not file diyor. Yeniden yükleyebilir misin. Şimdi evden bakıyorum da yine görünmüyor.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: erenclk

    abilerim hiç yeri deil ama aşağıda fotografını koyduğum,sürekli durmaksızın hareket eden aletin adını bilen varmı. izlemek isteyenler iron man2 filminde 4.part 6.dk da net olarak gözüküyor.
    http://www.hdizlefilmi.net/demir-adam-2-iron-man-2-izle-turkce-dublaj.html?postTabs=3
     go-kart yapalım

    Yeri burası değil yerine aç konuyu lütfen !

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • garipkatip kullanıcısına yanıt
    sistemde sorun var galiba resimleri yükleyene kadar canım çıktı
     go-kart yapalım go-kart yapalım go-kart yapalım go-kart yapalım go-kart yapalım go-kart yapalım go-kart yapalım go-kart yapalım
  • abdulkerim61 A kullanıcısına yanıt
    Kardeş teşekkür ederim. Resimler çok güzel çak ayrıntılı olmuş. Bu sistem araba frenine ait mi yoksa başka bir fren mi, Sendeki frenlere gelince aslında evet alabilirim. Ama önce projeyi bir başlayayım fren kısmına geleyim. ön sistemde sorun var diyorsun, bulunduğum ilçede parçalarını bulmam çok zor hatta zor da değil imkansız Konya'dan getirteceğim. Eniştem tamirci belki araba diski de uydurabilirsem onlarla da uğraşacağım, Benim sorunum arkaya fren koyamayacak olmam. Önlere de diski yerleştirmem zor olacaktı. Ama sen çok güzel şekilde yapmışsın. Bu resimleri kullanarak birşeyler yapmaya çalışacağım. Çok teşekkür ederim. İleri zamanlarda yine yazarım sana
  • m.ismet kullanıcısına yanıt
    resim ve videolar için teşekkür ederim aracın çok güzel olmuş. Fakat o kadar güzel ve gerçekçi ki bununla polis görse kesin ehlilet ruhsat ve aracın marka ve modelini sorar :)
  • merhaba abilerim ben forum yeni üye oldum belli oluyordur zaten ben birçok şeyi anladım ama birşeyi anlamadım 1.diferansiyel koymazsak ne olur ? 2.çıkma bir diferansiyel ne kadardır ? şimdiden çok teşşekkür ederim.Hayırlısıyla bizde bu yaz başlayacağız şimdiden teşekkür ederim
  • Helezon yay ve amartisor kullanıcaktım iptal ettik makasa devam
     go-kart yapalım go-kart yapalım go-kart yapalım go-kart yapalım go-kart yapalım
  • narutotalha N kullanıcısına yanıt
    difreransiyel ve şanzıman 400-500 tl civarı

    istersen arnakara aem bey var sana hertürlü yardımcı olur başkent freze
  • narutotalha N kullanıcısına yanıt
    yapacağın araç çok ağır değilse ve arka tekerlerin arası çok fazla değlise mesela 70 cm ve civarları ise ya şöyle söyleyeyim Atv tekeri kadar mesafesi varsa diferansiyel kullanmasanda idare eder. Yani şöyleki virajlarda içteki teker daha az dışdaki daha hızlı dönmesi gerekli. diferansiyel bunu ayarlar. Fakat düz tekerlerde ii tekerde aynı hızda döndüğü için aracı kasar, hızlı araçlarda kesinlikle kullanılması gerek.
  • Teşekkür ederim cevaplarınız ıçin 1sorum daha olcakti ben go kartı 2 kişilik yapacağım ben yaklaşık 90 kiloyum araba 13inç araba tekerlekleri kullanacağım sizce nasıl bir motor tercih etmeliyim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 50 60 yapsin istiyoruz birde yanima en fazla 70 kiloluk biri oturacak

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • narutotalha N kullanıcısına yanıt
    yani paran varsa tabi biraz büyük motor koysan 10 hp falan ve şanzuman sistemini de ona göre yaparsan dediğin sürate ulaşırsın. Ama iki kişi bineceksin ve o hızda kullanacaksan kesinlikle diferansiyel temin et ihmal etme. Benim yapmayı düşündüğüm şey 7,5 hp lik çapa motoru. aynı zamanda bunun 2 vitesli ve 1 geri vitesi olan şanzumanını kullanacağım. benim araç çok hızlı değil fakat güçlü yani rapma dağ taş ne varsa gider. Arkadaşlar benzerini yapmış odun taşıyordu üstünde de 4 kişi binmişti kafadan 700 kg :)
  • 
Sayfa: önceki 572573574575576
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.