Şimdi Ara

::Hadi Bakalım Passat Severler Toplanalım:: (78 Üye) (274. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
6.879
Cevap
14
Favori
646.628
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 272273274275276
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Set tuşu lastik basınçlarını kaydetmek için kullanılıyor.

Benzincide lastik basınçlarını 2.3 Bar veya 34 PSI ayarlarsın, sonra set'e basıp sisteme kaydedersin. Anormal bir azalma var ise MFD üzerinden seni uyarır.
  • Sevgili Vires

Set tuşu lastik basınç monitörünü sıfırlamak için. Aracının lastik basınçlarını kontrol ettirdikten sonra bu tuşa 1 defa basman yeterli. ABS Sensörleri lastik dönüş hızında diğer lastiklere göre bir farklılık tespit ederse bunu sana ikaz ışığı (sarı) ile belli ediyor.

İyi akşamlar,

Taner Göde
  • quote:

Hafif yukarı kaldır sonra aşağı bastır inmeyecek inmesi için en yukarı kaldırıp aşağı indireceksin.Hafif yukarı kaldır dedim ama biraz daha kaldırabiliyosun

quote:

kaldırıyorsun indiriyorsun falan arabayı alırken gösterdilerde pek dikkat etmedim pek gerekli bişey değil

Tamam ya ben de bir şey sandım onu biliyodum zaten. Ben komple kasa olarak asagı yukarı hareket ediyo sanmıstım
  • cevaplarınız için teşekkürler .. benim arabamda aşırı sıcakta , klimanın soğutma fonksiyonu özellikle arka koltukta oturanlar için yetersiz oluyor. Passatın arka koltuklara havalandırma kanalları olması işe yarıyordur herhalde.
  • arkadaslar passatı aldım alalı otoyollardaki hız sınır limitlerinden rahatsızlık duymaya başladım;istediğimiz gibi binemiyoruz arabamıza.hoş ne kendimin ne başkalarının hayatını tehlikeye atmak istemem ama passatı durdurmak zor.bu arada taner plakan çok güzelherkese selamlar
  • quote:

Orjinalden alıntı: tanergode

Sevgili arkadaşlarım,

İyi akşamlar. Dün Cumartesi saat 11:00'de Adana Batı TEM Girişinden Nurdağına doğru yola çıktık. Hava ve yol koşulları mükemmeldi. Nişan saat 13:00'te olduğundan 150 km yolu katetmek ve oraya vardığımızda da hazır olmak gerekiyordu. Cruise Control'u 120'de 6. vitese taktım, sonra Ceyhan gişelerine kadar (bedava olan kısım) 130-140'la gittim. KGS'yi geçtim ve meşhur Tünellere kadar 150-170'la yol aldım (eşim de hızı kontrol ettiği içi 200'a çıkamadım). 1 saat 10 dakikada Adana'dan Nurdağı'na gittim. Benim için rekor! Ortalama tüketimim yüksek çıktı ama. 150 km/saat hızla gitmek, motor benzin, dizel veya LPG olsun, her zaman yakıtı fazlası ile arttırır. Depo göstergesinde 3 çizgi gitti. Ortalamam da 10,2 l/100 km olarak kaldı. Yüksek ama yetişmek için mecburen katlandığım bir rakam. 15 litre benzin yaktım 150 km yolda ve yüksek hızda.

Bugün saat 17'de de geri dönüş yoluna girdik. Nurdağı rampası ve rampada yol tamirati yapıldığından hem tek şerit, hem yavaş hem de yokuş olduğundan istediğim viteste ve CC'de çıkamadım, o da yakıtı biraz daha zorladı ama sanırım en fazla yarım litre etkilemiştir. İnişin başladığı noktadan Ceyhan gişelerine kadar bu defa 6. viteste, 2.250 devirde, klima kapalı (hava 22 derecedeydi) ve CC açık iken gittim. Yakıt 4.8 ile 5,4 arasında gidip geldi. Benzin götergesinde bu defa sadece 2 tam çizgi eksildi. Adana'ya girdikten sonra da eve gitmek için 10 km daha yol yaptım ve eve gediğimizde ortalamam 8.6 l/100 km olarak göstergede yazıyordu. İlk rampada 10 km'yi düşük viteste gittmiştim ve o kısmı dahil edilmezse MFD daha düşük bir rakam çıkaracaktı. Neyse ki benzin deposu ibresi Passat'ta çok doğru çalışıyor. Geri dönüşte bu defa 150 km ve 10 km de şehiriçi toplam 160 km için 10 litre yaktım. Gidişte 51 YTL ve dönüşte 34 YTL benzin (1 litre = 3,42 YTL).

Yolculukta herkes uyudu (ben hariç tabi) çünkü Passat içeriye ses almadı, yoldaki düzensizlikleri de hissettirmedi. Ön koltuğu yatırdım ve oğlum yatakta uyuyarak geldi. Ağır ve büyük bir otomobille seyahat etmenin zevkine bir defa daha vardım.

Hızdan ceza da yemedim.

Herkese iyi akşamlar dostlarım. Aranızda olmak güzel. Sizi özlemişim.

Taner Göde

FOREVER VOLKSWAGEN PASSAT
    1.4 TSI 122 HP 210 NM 6-SPEED

Kazasız belasız ve güzel bir yolculuk geçirmene sevindim. Hoşgeldin Taner abi. Hazır plaka konusu açılmışken plakanın güzelliğini ve passata ne kadar yakıstığını dile getirmeden edemeyecem. Kazasız Belasız sürüşlere inşallah. Saygılar...

• Klima konusunda epey uğraşmış biri olarak, şunu söyleyebilirim ki, eğer araba sıcağın altında direkt kaldıysa, toparlaması oldukça uzun sürüyor hele bir de "internal" hava devir daimi yaparsanız daha da bir sürüyor. Camlara aynalı film çektirdim ve biraz farketti diyebilirim, biraz olsun güneş ışınlarını yansıtıyor ve klimanın görevini bir nebze de olsun kolaylaştırıyor.
  • quote:

Orjinalden alıntı: lloyd

Polenezköye girdikten sonra aşağıya yol devam ediyor ya, 3/4m ileride yol üzerinde sağdan 2. yer(adını unuttum). İçkisiz olan tek yer orası sanırım.

quote:

Orjinalden alıntı: ogüst

IIoyd,neydi tesisin adı ?biz genelde cumhuriyet köyünde bir tesise takılırız bolca yazın.
    quote:

Geçen cumartesi gittik, kendin pişir kendin ye yaptık, ortam sakindi, fazla da kalabalık değildi, biraz nefes aldık resmen.

quote:

Orjinalden alıntı: ogüst

biz de pazara kısmetse polonezköydeyiz ...

Eğer içkisiz yer arıyorsan , Nisan ayında ilk defa gittiğim İzmit civarında Yuvacık Barajı çevresinde alabalık , et mangal tesisleri var . Hepsi birbirinden güzel doğa manzarası içersinde. Kendini sanki Karadeniz dağları arasında hissediyorsun. Gürül gürül akan dereler, göl ve dağ manzarası. Kısacası Cennet gibi bir yer. Hiç bir tesiste içki yok.

• Sağol Mert, evet içkisiz yer tercihim. Dediğin yeri sanırım yarın Derince'ye gittiğimde deneyebilirim.

quote:

Orjinalden alıntı: mertbasaran

Eğer içkisiz yer arıyorsan , Nisan ayında ilk defa gittiğim İzmit civarında Yuvacık Barajı çevresinde alabalık , et mangal tesisleri var . Hepsi birbirinden güzel doğa manzarası içersinde. Kendini sanki Karadeniz dağları arasında hissediyorsun. Gürül gürül akan dereler, göl ve dağ manzarası. Kısacası Cennet gibi bir yer. Hiç bir tesiste içki yok.

• taner abi ve liteon abi forumda yoksunuz bir kaç gündür forumun tadı yoktu yahu.ikinizde hoşgeldiniz
  • Arkadaşlar benim 2007 model bir Kia Cerato (advance) aracım var. Bu aracı 2003-2004 model bir passat ile takas yapmayı düşünüyorum. Doğru yapar mıyım? Üzerine de para vermem gerekirse verme durumum da var? Ne dersiniz?
  • Teşekkür ederim herkese, evet bira yoğundum. Bugün de işlerim oldukça fazla. Ara sıra bakıyorum. Lütfen sizler de paylaşımlara devam edin arkadaşlarım. Selamlar ve sevgiler.

Taner Göde

FOREVER...
  • quote:

Arkadaşlar benim 2007 model bir Kia Cerato (advance) aracım var. Bu aracı 2003-2004 model bir passat ile takas yapmayı düşünüyorum. Doğru yapar mıyım? Üzerine de para vermem gerekirse verme durumum da var? Ne dersiniz?

bu takası yaptıktan sonra konfor neymiş anlayacaksınız o yuzden kesinlikle öneririrm hele ki takasa gireceginiz araç 1.8T ise tadından yenmez...bi de LPG takarsanız muhteşem olur 10 sene daha kullanırısnız sorunsuz, benzinsiz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kaya5789 -- 26 Mayıs 2008; 12:30:53 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: kaya5789

quote:

Arkadaşlar benim 2007 model bir Kia Cerato (advance) aracım var. Bu aracı 2003-2004 model bir passat ile takas yapmayı düşünüyorum. Doğru yapar mıyım? Üzerine de para vermem gerekirse verme durumum da var? Ne dersiniz?

bu takası yaptıktan sonra konfor neymiş anlayacaksınız o yuzden kesinlikle öneririrm hele ki takasa gireceginiz araç 1.8T ise tadından yenmez...bi de LPG takarsanız muhteşem olur 10 sene daha kullanırısnız sorunsuz, benzinsiz

Zaten bundan önceki aracım skoda octavia 1.8t modeli idi, sırf benzin çok gidiyor diye satmıştım, keşke satmasaymışım..

Üstad bir şey daha sorayım, bu highline 2 denilen modellerin arkasında ne yazar. Bir çok passatın arkasına dikkat ediyorum, sadece 1.8 yada 1,8t falan yazıyor. Bunların hangisi highline yada highline 2 olduğunu nasıl bileceğim. Bir de exclusive modeli ile highline modeli aynı mı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi altinok -- 26 Mayıs 2008; 13:02:27 >

• Arkadaşlar herkese selamlar. Geçen günlerde bahsettiğim maket arabaları (2 Adet) bugün sevgili Taner Abime yolladım. İnşallah beğenir. Eğer sizinde volkwagen aksesuarları ile ilgili bir isteğiniz olursa yardımcı olabilirim. Orjinal temizlik ürünleri, özel vw bezleri, iç ve dış aksesuarlar, anahtarlıklar, maket arabalar, şapka, t-shirt, uzaktan kumandalı arabalar vs..
  • slm arkadaşlar bende 2.0tdi comfortline 2008 passat var malumunuz yaz ayları geldi klima acmak gerekiyo yanlız benim klimamın kendisine faydası yok yani istedigim performansı vermiyo acaba sıfır arabada klima gazında eksiklik olablirmi?bilenlerden cvb beklıyorum dırek banada cvb verebilir
  • nesferatu slm.orjınal temızlık urunu derken neyı kastettınız?
    quote:

Orjinalden alıntı: nesferatu

Arkadaşlar herkese selamlar. Geçen günlerde bahsettiğim maket arabaları (2 Adet) bugün sevgili Taner Abime yolladım. İnşallah beğenir. Eğer sizinde volkwagen aksesuarları ile ilgili bir isteğiniz olursa yardımcı olabilirim. Orjinal temizlik ürünleri, özel vw bezleri, iç ve dış aksesuarlar, anahtarlıklar, maket arabalar, şapka, t-shirt, uzaktan kumandalı arabalar vs..
  • quote:

Orjinalden alıntı: tanergode

Sevgili arkadaşlarım,

İyi akşamlar. Dün Cumartesi saat 11:00'de Adana Batı TEM Girişinden Nurdağına doğru yola çıktık. Hava ve yol koşulları mükemmeldi. Nişan saat 13:00'te olduğundan 150 km yolu katetmek ve oraya vardığımızda da hazır olmak gerekiyordu. Cruise Control'u 120'de 6. vitese taktım, sonra Ceyhan gişelerine kadar (bedava olan kısım) 130-140'la gittim. KGS'yi geçtim ve meşhur Tünellere kadar 150-170'la yol aldım (eşim de hızı kontrol ettiği içi 200'a çıkamadım). 1 saat 10 dakikada Adana'dan Nurdağı'na gittim. Benim için rekor! Ortalama tüketimim yüksek çıktı ama. 150 km/saat hızla gitmek, motor benzin, dizel veya LPG olsun, her zaman yakıtı fazlası ile arttırır. Depo göstergesinde 3 çizgi gitti. Ortalamam da 10,2 l/100 km olarak kaldı. Yüksek ama yetişmek için mecburen katlandığım bir rakam. 15 litre benzin yaktım 150 km yolda ve yüksek hızda.

Bugün saat 17'de de geri dönüş yoluna girdik. Nurdağı rampası ve rampada yol tamirati yapıldığından hem tek şerit, hem yavaş hem de yokuş olduğundan istediğim viteste ve CC'de çıkamadım, o da yakıtı biraz daha zorladı ama sanırım en fazla yarım litre etkilemiştir. İnişin başladığı noktadan Ceyhan gişelerine kadar bu defa 6. viteste, 2.250 devirde, klima kapalı (hava 22 derecedeydi) ve CC açık iken gittim. Yakıt 4.8 ile 5,4 arasında gidip geldi. Benzin götergesinde bu defa sadece 2 tam çizgi eksildi. Adana'ya girdikten sonra da eve gitmek için 10 km daha yol yaptım ve eve gediğimizde ortalamam 8.6 l/100 km olarak göstergede yazıyordu. İlk rampada 10 km'yi düşük viteste gittmiştim ve o kısmı dahil edilmezse MFD daha düşük bir rakam çıkaracaktı. Neyse ki benzin deposu ibresi Passat'ta çok doğru çalışıyor. Geri dönüşte bu defa 150 km ve 10 km de şehiriçi toplam 160 km için 10 litre yaktım. Gidişte 51 YTL ve dönüşte 34 YTL benzin (1 litre = 3,42 YTL).

Yolculukta herkes uyudu (ben hariç tabi) çünkü Passat içeriye ses almadı, yoldaki düzensizlikleri de hissettirmedi. Ön koltuğu yatırdım ve oğlum yatakta uyuyarak geldi. Ağır ve büyük bir otomobille seyahat etmenin zevkine bir defa daha vardım.

Hızdan ceza da yemedim.

Herkese iyi akşamlar dostlarım. Aranızda olmak güzel. Sizi özlemişim.

Taner Göde

FOREVER VOLKSWAGEN PASSAT
    1.4 TSI 122 HP 210 NM 6-SPEED

Tanercim,

Hoşgeldin, Ortalama yakıt konusunda hiç canını sıkma. Eğer basarsan her motor yakıyor. Hafta sonu 650 km yol yaptım. Doğa ile başbaşa 4 gün geçirdim. ( Resimleri gördünüz )
    Giderken otobanda bastım. MFD 7.8 litre ortalama gösterdi. Aynı yolu dönerken daha sakin kullandım. 120-140 arası gittim.
    MFD 6.9 litre ortalama ile Istanbul'a ulaştı. Arabadaki insanların uyuma konusuna gelince , zannedersem bu iş Passat için normal sayılabilecek bir olay. Allah'ta sürücü için aynı durum söz konusun değil.
    Kullanması o denli zevkli ki bırakın uyumayı , insanın arabadan inesi gelmiyor.

• quote:

Sağol Mert, evet içkisiz yer tercihim. Dediğin yeri sanırım yarın Derince'ye gittiğimde deneyebilirim.

quote:

Orjinalden alıntı: mertbasaran

Gürül gürül akan bir dere .
    Duymaya doyamıyacağınız bir bir su sesi.
    Yeşil ile mavinin mükemmel uyumu.
    İşte Yuvacık Barajı ......

::Hadi Bakalım Passat Severler Toplanalım:: (78 Üye)

• Hoşbulduk Mert,

Evet, Passat'ta uzun yol hakikaten çok güzel. Ben 100'le giderken hesapladım, 1 litre benzinle 17,5 km yol yapmışım! Bu çok iyi bir rakam. 80'li yıllarda Avrupa'da yapılan TV reklamlarından FIAT PANDA'nın 1 litreyle 15 km yaptığı bir rekor olarak duyurulunca motor teknolojisinin nerelere vardığını ve bizlere kadar ulaştığını görmek çok ama çok etkileyici, mutluluk verici bir durum.

İlk defa indikten sonra sağım solum kütürdemedi, araçta rahat oturdum ve rahat geldim. Havalandırmayı bazen ayak kısmına ve kendi bölümümüme verdim, fanı da açtımi oooohhh buz gbi oldu.

Hâlâ 1 litreyle 17,5 km yol aldığıma inanamıyorum. 160 km yol, 35 YTL (2 yetişkin, 1 çocuk, 1 bebek, çok eşya).

Teşekkürler VW ve Passat. Otomobi binmenin güzel yanlarını unutmuştum, arabamla boğşurdum, şimdi zevk alıyorum. Yakıta verdiğim parayı da şöyle justify ediyorum; kötü alışkanlıklarım yok (kumar, sigara, alkol, gece hayatı) ve oraya kanalize edeceğim paranın bir kısmını benzine aktarsam bile fazlası ile yeter. Ama bu gidişle Passat'ım felaket iyi bir alışkanlık olacak.

THE POWER IN YOUR HANDS. PUT THE PEDAL TO THE METAL
    FOREVER VOLKSWAGEN PASSAT 1.4 TSI 122 HP 210 NM 6-SPEED

• 
Sayfa: önceki 272273274275276
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.