Şimdi Ara

HiMedia Q12-II / Basit XBMC + Harici Player Kurulumu + Ağa Bağlanma Ayarları

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
32
Cevap
2
Favori
3.258
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Kurulum yaptığım cihaz HiMedia Q12-II ancak aynı özellikteki playerlerde de kullanılabileğini düşünüyorum.

Konuda XBMC ye harici player özelliğini aktif etme ve basit afişleme açısından tecrubelerimi paylaşacağım. XBMC konusuna bende yeni başladım ve kesinlikle yüzeysel bilginin dışında bilgim yok.

İhtiyacımız olan dosyalar.

1- XBMC Gotham:(mevcut xbmc yi kaldırıp bunu kurdum)
    http://mirrors.xbmc.org/releases/android/arm/xbmc-13.0-armeabi-v7a.apk

2- ES Dosya Yöneticisi(gizli dosyaları görünür hale getirmek için)
    https://play.google.com/store/apps/details?id=com.estrongs.android.pop&hl=tr

3- Modifiye edilmiş xml dosyası
    http://www.mediafire.com/view/ad5ka7bf8vg7778/playercorefactory.xml

A- HARİCİ PLAYER İÇİN YAPILACAK İŞLEMLER:

1- Mevcut xbmc yi kaldırıp, sitesinden en son sürüm olan xbmc yi indiriyoruz

2- ES dosya yöneticisini çalıştırıyoruz,

2.1 - Ayarlar bölümünden gizli dosyaları göster kutucuğunu işaretliyoruz.
    2.2 - ES dosya yöneticisi ile 3. maddede belirtilen playercorefactory.xml dosyasının indirildiği klasöre giderek dosyayı kopyalıyoruz ve \sdcard\Android\data\org.xbmc.xbmc\files\.xbmc\userdata klasörüne giderek xml dosyasını yapıştırıyoruz.

İşlem bu kadar :)

Artık xbmc ile hem himedia nin kendi playerini hemde mx playeri kullanabilirsiniz.
    himedianın playeri default durumdadır. XBMC ile afişlediğiniz filmin üzerindeyken menü tuşuna basarsanız mx player ile de çalıştırabilrisiniz.

B-XBMC BASİT AFİŞLEME(USB Harddisk için anlatıldı):

1- XBMC yi açıyoruz.

2- System bölümüne gidip alt kısımda görünen ‘‘settings’’ kısmına giriyoruz buradan ‘‘Apperance’’ bunun içinden ‘‘International’’ı seçiyoruz.
    Language bölümünden Türkçeyi bulup seçiyoruz.

KAYNAK EKLEME(USB DİSK) VE AFİŞLEME:

3- Anasayfaya döndükten sonra, Videolar/Dosyalar /Video Ekle yolunu takip ediyoruz.
    Çıkan menüden Gözat/Kök Dosya Sistemi/mnt/sda/sda1 yolunu takip ediyoruz, sda1 i seçerek tamam diyip kapatıyoruz.

Bu aşamada karşımıza bir ‘‘içeriği ayarla’’ şeklinde bir menü daha çıkıyor (çıkmaz ise, Videolar/Dosyalar kısmındayken menü tuşuna basıp ‘‘içeriği ayarla’’ yı bulabilirsiniz) burdan seçtiğimiz diskteki dosyaların niteliği ne ise Örn: Filmler , seçilerek tamama basılıyor. İçeriği değiştir gibi bir uyarı gelirse tamama basıp devam edin, afişleme işlemi başlayacaktır.

4- Afişleme bittikten sonra XBMC den çıkın, tekrar giriş yapın ve videolar sekmesine tıklayın, afişli biçimde videolarınızı göreceksiniz.

C- AĞDAKİ DOSYALARA ERİŞİM(NAS4FREE ağ bilgisayarı üzerinden denendi):

1- Paylaşımda bulunan(ağdan erişilmek istenen) dosya ismini bir yere kaydediyoruz.
    (Örn: NAS sunucumuzda 2 adet paylaşım klasörümüz var, bunlardan birisi VIDEO diğeri MUZIK gibi… yada Win7 makinamızdaki DOCUMENTS paylaşımı gibi… )

2- MediaCenter Uygulamasını çalıştırarak, LAN sekmesine giriyoruz.

3- Add Share kısmına tıkladığımızda 4 satırlık bir ekranla karşılaşıyoruz. (Autosearch i kullanmıyoruz)

3.1- İlk satıra bağlanılmak istenen makinenin(nas, pc, vs.) ip numarasını yazıyoruz.
    3.2- İkinci satıra 1 numaralı maddedeki paylaşım ismini yazıyoruz. (Örn: VIDEO)
    3.3- Üçüncü ve dördüncü satıra da bağlanılmak istenen makineye ait yetkilendirilmiş(nas, pc, vs.) kullanıcı adı ve şifresini girerek tamama basıyoruz.

4- Kısayol oluşturuldu. Şimdi LAN sekmesi altındaki Shortcuts kısmından paylaşım klasörümüze erişebiliriz.

Devam edecek….

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Iconium_C.T.D -- 6 Haziran 2014; 8:15:31 >

• Merhaba,

Anlatım için teşekkürler. Elinize sağlık. Ancak XBMC nin asıl gücü kendi medya oynatıcısıdır. Harici player kullanınca sadece medya explorer özelliğini kullanmış oluyoruz.

Bunun yerine Beyond XBMC, libstagefright , MFC Decode kullanan XBMC paketlerine yönlenmeniz daha iyi olacaktır. Cihazın üzerinde gelen ve sorunsuz decode yapabilen XBMC Frodo 12.2 nin hangi paketi kullandığını tespit edip XBMC 13 Gotham için de aynı sürümü kullanmak bence daha yararlı olacaktır.
  • Konu hayırlı olsun benim gibi android özürlüler için çok faydası olacaktır.
  • Çok faydalı bir konu olmuş, teşekkürler ....
  • burakc B kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler...

Xbmc nin kendi playerinin yapacağı işler kısıtlı olabilir, herkesin hem xbmc yi hem de kendi istediği playeri kullanma özgürlüğü açısından olaya bakmak lazım.

Android gibi uçsuz bucaksız bir sistem elimizdeyken neden belli kalıplar içerisinde sıkışıp kalalım ki.
  • Bende çok acemiyim araştırarak deneme yanılma ile buluyorum bazı şeyleri umarım diğer arkadaşların katkılarıyla da cihazımızın kabiliyetlerini azami ölçüde kullanabiliriz.@Alkali Feldispat

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Iconium_C.T.D -- 5 Haziran 2014; 10:00:25 >
  • teşekkürler...

burakc nin dediği daha yapıcı gibi geliyor aslında bana...

benım duşuncem xbmc nın playeri çok başarılı...extrernal olarak bu kadar başarılı olan bir player olacağını açıkcası zannetmiyorum...
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Dediginiz gibi dosyayı değiştirdim ama bu seferde kendi player e açılmıyor .o dosyayı kaldırınca hiç açmamayı başladı.yani dosyaya muhtaç kaldım.uygulamayı kaldırdım yükledim yine aynı

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Teacher

Dediginiz gibi dosyayı değiştirdim ama bu seferde kendi player e açılmıyor .o dosyayı kaldırınca hiç açmamayı başladı.yani dosyaya muhtaç kaldım.uygulamayı kaldırdım yükledim yine aynı

Tam olarak anlayamadım, hangi dosyayı değiştirdiniz. Değiştirmeniz gereken herhangi bir dosya yoktu çünkü.
    Ayrıntılı olarak anlatabilirmisiniz.
  • Pardon yanlış yazdım değiştirmedim o dosyayı ekledim.o dosyayla kendi playerena geçiş yok xbmc bin.o dosyayı kaldırınca uygulama dışarı atıyor

• quote:

Orijinalden alıntı: Teacher

Pardon yanlış yazdım değiştirmedim o dosyayı ekledim.o dosyayla kendi playerena geçiş yok xbmc bin.o dosyayı kaldırınca uygulama dışarı atıyor

Dosyayı attığınızda, xbmc nin kendi playeri değil, himedianın playeri(tercihe göre mx player) devreye girer, benim için tercih sebebi budur.

Gotham sürümü ile xbmc nin kendi playeri ile oynatım şu anda mümkün görünmüyor bende de durum aynı çünkü.

Harici player istemiyorsanız, himedianın frodo sürümü olan kendi xbmc sini kullanmaya devam edebilirsiniz.
  • Biride su hi control el atsa cok iyi olcak birturlu makinayi gormuyor.

• Bende şu film afişleri konusunda sıkıntı yaşıyorum, bazı dizi sezonlarını ne kadar uğraşırsam uğraşayım tanıtamadım xbmc ye, bu konuda ayrıntılı bir rehber olsa çok iyi olur
  • öncelikle dizi adlarını filebot ile değiştir...

xbmc nin isteği dosya formatı oluyor mesela

Lost-->S01-->Lost - 1X01 - Pilot.mkv

gibi

eğer dosya adlarını doğru yaptığınızda bulamadığı dizi film olmuyor...
  • quote:

Orijinalden alıntı: Alkali Feldispat

Bende şu film afişleri konusunda sıkıntı yaşıyorum, bazı dizi sezonlarını ne kadar uğraşırsam uğraşayım tanıtamadım xbmc ye, bu konuda ayrıntılı bir rehber olsa çok iyi olur

İlk başlarda bende de vardı öyle bir sorun.
    Tüm filmler ve diziler aynı klasörün içindeydi dizileri görmemişti.
    Söz konusu klasörün içine ''diziler'' adında bir klasör açıp, dizileri oraya attım sorun çözüldü.
    Afişlemeden önce, kaynak gösterirken bu diziler klasörünü seçip, gelen menüden tv shows kısmını seçerseniz afişliyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Tiésto

öncelikle dizi adlarını filebot ile değiştir...

xbmc nin isteği dosya formatı oluyor mesela

Lost-->S01-->Lost - 1X01 - Pilot.mkv

gibi

eğer dosya adlarını doğru yaptığınızda bulamadığı dizi film olmuyor...

Dediğin gibi Filebot ile değiştirdim, gayet de düzgün oldu isimleri ama hala xbmc görmüyor dizileri klasörün içi boş gözüküyor , acaba başka bir ayarı var da ben mi kaçırıyorum???
  • quote:

Orijinalden alıntı: Iconium_C.T.D

quote:

Orijinalden alıntı: Alkali Feldispat

Bende şu film afişleri konusunda sıkıntı yaşıyorum, bazı dizi sezonlarını ne kadar uğraşırsam uğraşayım tanıtamadım xbmc ye, bu konuda ayrıntılı bir rehber olsa çok iyi olur

İlk başlarda bende de vardı öyle bir sorun.
    Tüm filmler ve diziler aynı klasörün içindeydi dizileri görmemişti.
    Söz konusu klasörün içine ''diziler'' adında bir klasör açıp, dizileri oraya attım sorun çözüldü.
    Afişlemeden önce, kaynak gösterirken bu diziler klasörünü seçip, gelen menüden tv shows kısmını seçerseniz afişliyor.

Birden fazla sezonu olan diziler için özel bir klasör yapmaya gerek var mı? Mesela Orange is the New Black dizisi iki sezon ayrı ayrı klasörlere mi atmam lazım yoksa hepsini birada atsam da gözükür mü diziler?
    Bazı dizileri ne kadar uğraşsam da gösteremedim xbmc de

• peki klasorun dizi klasoru olduğunu ve tvdb den bilgi alacağını ayarlıyor musun ?

bende şöyle

series/continuum/s01/ continuum - 1x01 - pilot.mkv

gibi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tiésto -- 13 Haziran 2014; 12:00:19 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Tiésto

peki klasorun dizi klasoru olduğunu ve tvdb den bilgi alacağını ayarlıyor musun ?

Onları ayarladım bazı dizileri bulmasına rağmen bazı dizileri görmedi malesef , acaba kaynağı kaldırıp bir daha eklesem düzelir mi sorun?
  • hangi dizileri mesela görmuyor ?

ayrıca diziler farklı klasorde mi ?
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.