Şimdi Ara

Sony DSC-T50; inceliği ve hafifliğiyle tanından T serisine dokunmatik ekran dopingi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
29
Cevap
0
Favori
6.764
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Sony'nin inceliği ve hafifliğiyle dikkat çekici olan T serisi dijital fotoğraf makinalarına ekim ayında T50 isimli yeni bir üye daha ekleniyor. Her zaman taşınabilirliğin ön planda tutulduğu T serisinin geleneklerini bozmayan T50, 95.0 x 56.5 x 23.4mm (en ince yeri 19mm) ölçülerinde ve pilliyle birlikte 170 gram ağırlığa sahip. Küçük boyutlarına ve hafifliğine rağmen üst düzey teknik özelliklere sahip olan fotoğraf makinası; 7 megapiksel (3072 x 2304 piksel) çözünürlükte fotoğraf çekebiliyor ve 640x480 piksel çözünürlükte 30 kare/sn yakalama oranıyla MPEG film kaydı yapabiliyor.

    Görünüş ve teknik özellikler bakımından diğer T serisi üyelerinden pek farkı bulunmayan T50'nin en önemli teknik özelliği 3" boyutlarındaki dokunmatik erkanı. Parmakla dokunmaya elverişli 3" boyularında 280000 piksel dokunmatik LCD ekranı bulunan T50; fonksiyonlarının çoğunun dokunmatik ekranı üzerinden yönetilebiliyor olması sayesinde oldukça az tuş bulunan bir tasarıma sahip. Diğer T serisi dijital fotoğraf makinalarında da olduğu gibi dışarı herhangi bir şekilde açılım yapmayan 3x optik yakınlaştırmalı Carl Zeiss Vario Tessar lense sahip ürünün, fotoğrafların titreşimlerden dolayı bulanık çıkmasının önüne geçen Super SteadyShot (image stabilizing) özelliği de bulunuyor.

    Iso değerleri olarak otomatik / 80 / 100 / 200 / 400 / 800 ve 1000 değerlerini seçebilmeye izin veren fotoğraf makinası; diğer T serisi dijital fotoğraf makinmalarından farklı olarak sahip olduğu 1000 iso değeriyle ışığın yetersiz olduğu ve flaşı açamadığınız ortamlarda, pozlama süresini (shutter speed) düşük tutarak anı hızlı şekilde yakalayabilmenize yardımcı oluyor. Tek şarjla ard arda 400 fotoğraf çekilebilen T50; sahip olduğu 56MB dahili belleğin yanı sıra memory stick duo ve memory stick PRO duo destekli hafıza kartı genişleme yuvasına da sahip.

    Sony DSC-T50'nin sahip olduğu dokunmatik ekran sadece fonksiyonları yönetmek için kullanılmıyor. Fotoğraf makinası çekilen resimlerin üzerinde boyama ve yazı yazma gibi basit düzenlemelerin yapılabilmesine olanak veren bir resim editörüne de sahip. Resim editöründeki tüm fanksiyonlar dokunmatik ekran sayesinde kağıt üstünde çiziyormuşçasına rahat kontrol edilebiliyor. Ayrıca resimleri yakınlaştırdıktan sonra resim üzerinde gezinme veya videoyu ileri geri sarma gibi işlemler de dokunmatik ekran sayesinde oldukça basit ve zevkli bir şekilde kontrol edilebiliyorlar. Sony DSC-T50, çekilen fotoğrafların müzik eşliğinde ve efeklerle süslenmiş olarak sıralı gösterilmesine de olanak veriyor. 1100 resmi sıralı ve geçiş efekleriyle süslenmiş bir şekilde ard arda gösterebilen fotoğraf makinası, görüntülerin TV'ye aktarılabilmesini de destekliyor.

    Sony'nin ilk olarak DSC-N1 dijital fotoğraf makinasında kullandığı dokunmatik ekranla güçlendirilmiş DSC-T50; dokunmatik erkanının yanı sıra sahip olduğu yüksek iso değeriyle de dikakt çekici bir ürün. Yüksek iso değerlerinde her ne kadar fotoğraf üzerinden istenmeyen görüntü bozuklukları oluşuyor olsa da ışığın yetersiz olduğu ve flaş kulanımı için elverişsiz ortamlarda böyle bir seçeneğe sahip olmak güzel. Siyah, kırmızı ve gümüş renklerde piyasaya sürülecek olan ürünün 500 dolar fiyat etiketi taşıması bekleniyor.

    Sony.co.jp








  • vay anasını be!
    eğer 500 dolarsa iyi çünkü t9 u teknosadan 1 milyara aldım 1-2 ay önce!
    keşke bu o zaman olsaydı insan pişman oluyo böyle üstüne yeni modellerin çıktığını görünce



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alumsum_89 -- 12 Eylül 2006; 23:53:11 >
  • süper bişeye benziyor. çıkış fiyatı 500 dolar (kdv dahil) olursa(olmaz ya) alabilirim
  • 500$ japonya fiyatı gibi gözüküyor

    TRde en az 800$ + KDV olur...
  • Süper ama makina süper.
    Çektiği resimlerin T30'dan iyi olmayacağı kesin. Üstelik T30'da çok iyi değil.
    Bunlarda 1/2.5 sensör var.

    Esas bomba bir de N2 açıklanması ki bunda 1/1.8 sensör olduğu belirtilmiş. Eğer kamera başarılı bir resim işleme uygularsa işte bu makina iyi bir haber olur.
  • Su altındada çalışır mı acaba bu meret ?
  • Uygun case üretirse sony çalışır, fiyata gelince T30 un ortalama 1000-1200ytl aralığında satıldığını düşünürsek T50 için iyimser konuşmanın anlamı yok ve şahsi fikrimdir almanında bir anlamı yok dslr makina almak mümkün yurtdışında o fiyata.
  • zaten bu vakitten sonra sony serilerinin çoğu dokunmatik ekran olur...bakınız md kameralara...bide şu ekran temizliği sorunu olmasa süper olacakta işte..
  • çok kral cihaz ya bende almak istiyorum
  • bende T-50 alıcamda sahip olanlar resim koyabilirlermi
  • T-50 ile çektiğiniz fotolardan koyarmısınız
  • YARDIMCI OLAN YOKMU FOTOLARDA

    T-50 KULLANAN YOK HERELDE
  • T30 dan pek farkı yok gibi, sanıyorum dokunmatik ekran farkı var
  • Güzelmiş fakat Sony'nin bu ince modelleri hep pahalı olmuştur. Benzer resim kalitesi ve uygun fiyatlı modeller için W modellerini tavsiye ederim. Mesela W40. Şık ve kullanışlı.
  • Bende Sony T-50 ile N2 arasında kaldım görünüme ve dizayna da önem verdiğimden T-50 de karar kaldım..

    Alet şu an yolda Saudi'den getirtiyorum bizim Haci'lere...

    Yarın inşallah T-50 ile çekilen fotoları eklerim buraya eklerim...

    Merak eden var ise Makina+ 1gb Kart =650 YTL ye geldi..
  • quote:

    Orjinalden alıntı: byyarar

    Bende Sony T-50 ile N2 arasında kaldım görünüme ve dizayna da önem verdiğimden T-50 de karar kaldım..

    Alet şu an yolda Saudi'den getirtiyorum bizim Haci'lere...

    Yarın inşallah T-50 ile çekilen fotoları eklerim buraya eklerim...

    Merak eden var ise Makina+ 1gb Kart =650 YTL ye geldi..


    Hayırlı olsun kardeş... Estetiğe önem veren biri için ''T'' serisi kesinlikle doğru seçim... iyi günlerde kullanmanı dilerim...




  • Saol dostum..

    Makina geldi ama tüm kitapçıklar arapça ingilizce yok...

    Bu aletin(SONY T -50) pilinin ilk şarjı kaç saat olmalı???
  • 15 saat olması lazım.
  • Bi de ustatlar adaptörlü kart geldi

    Makinaya takarken adaptörü takmaya gerek var mı? Kart 1 gb memory stick pro
  • makine hayırlı olsun .. ilk sarj 16 saat olacak.. makineye takarken adaptore gerek yok
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.