Şimdi Ara

iOS 8'in fazla bilinmeyen önemli özellikleri

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
51
Cevap
1
Favori
1.305
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj

  • iOS 8'in fazla bilinmeyen önemli özellikleri





     

    Bu yılki WWDC etkinliğinde Apple, mobil işletim sistemi iOS'in 8 sürümünü tanıtan geniş kapsamlı sunumunda bizlere QuickType klavyesi, sağlık uygulamaları, yeni bildirim özellikleri ve widgetlar gibi pek çok yeniliğini detaylıca sergilemişti.

     

    Ancak daha önceki senelerde yapılan sunumlarda olduğu gibi bu seneki sunumda da kullanıcıya daha az önem arz eden yenilikleri tek bir slayt üzerinden kısa süreli olarak bizlere göstermişti. Bu haberimizde sizler için o özelliklerden bazılarını detaylandıracağız;

     

    İlk detay olarak ülkemizi de ilgilendiren bir yenilikle başlıyoruz.  iOS 8 sürümü ile beraber Apple mobil cihazları 24 yeni dili dikte edebilme özelliğine kovuşuyor. Aralarında Türkçe'nin de yer aldığı dikte edebilme yeteneğiyle konuşarak mesaj yazabilme, internet üzerinden arama yapabilme ve not alabileceksiniz. Şu an için Siri'ye daha Türkçe desteği getirmeyen Apple'ın bu adımı atarak gelecekte Türkçe Siri desteği ilgili olumlubir adım attığını söyleyebiliriz.

     

    İkinci ele alacağımız özelliği aslında Android kullanıcıları cihazlarında uzun bir zamandır kullanabiliyor. iOS 8 ile beraber bundan böyle iCihazlarınızda arka planda pilinizi tüketen sorumlu uygulamaları daha rahat tespit edip ona göre pilinizi daha verimli kullanabileceksiniz. iOS 8 ile birlikte Android cihazlarda olduğu gibi uygulama bazlı pil tüketim değerini gösterme yeteneğini cihazlarına ekleyen Apple böylece kullanıcıların ihtiyaç duyduğu bir diğer eksiği de kapatmış olacak.

     

    iOS 8'in bir diğer yeniliği de Safari'deki arama fonksiyonuna yönelik; arama yapan kullanıcıların arama bilgilerini takip etmemesiyle bilinen DuckDuckGo arama servisini Safari bünyesine dahil eden Apple, böylece kişisel bilgilerinin reklam servisleri tarzı yerlere verilmesini istemeyen kullanıcılar için de bir seçenek sunmaya başlayacak. 

     

    Apple, aynı zamanda iOS 8 ile beraber cihazlarına yeni kamera özelliklerini de kazandırmayı ihmal etmemiş. Ayrı ayrı fokus ve pozlama ayarı yapılabilme yeteneği kazanan kamera bununla beraber zamanlayıcı ve hızlandırılmış video kaydı gibi yeni yeteneklere de kavuşturulmuş. iOS 7'de tanıtılan ancak iPad'lerde yer almayan panorama modu da iOS 8 ile beraber iPad kullanıcılarının kullanımına sunulacak bir diğer yenilik olarak bulunuyor.

     

    iOS 8 ile beraber gelen yenilikler arasında FaceTime çağrı bekletme özelliği de yer alıyor. FaceTime'ı günlük hayatta sıklıkla kullananlar için gerekebilecek bir özellik olan çağrı bekletme ile FaceTime'ın işlevselliği daha da arttırılmış.

     

    Bütün bu özelliklerin yanında Android cihazlardaki gibi tahmini yolculuk süresi bildirimi, Siri kullanarak iTunes'dan içerik satın alma,  Notlar uygulaması için zenginleştirilen düzenleme seçenekleri, dahili iBooks desteği, görme engelliler için özel klavye ve Çinli kullanıcılara yönelik Ay takvimi gibi daha pek çok yeniliği barındıran iOS 8 ile Apple'ın kullanıcılarını oldukça memnun edeceği düşünülüyor.







  • Stabil olsun yeter Samsung gibi saçma sapan özelliklerle doldurmasınlar.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hele durun bi dun bir bugun iki



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi xSwindLer -- 4 Haziran 2014; 17:13:16 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kamera uygulamasına time-lapse video çekimi eklenmiş

  • JAİLBREAK R.I.P

  • Ios için `Anadroid cihazlardaki gibi..." ile başlayan bir cümle. :)

  • Şu dikte olayını eğer mükemmel biçimde yaptıysalar sırf bunun için 4s alırım.Ama dedigim gibi hatasız olmalı.Özellikle derslerde bu sesli not işi mükemmel olur.Androidde bazen bu sesle arama sapıtıyor ve açıkçası çok kullanışlı değil.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: MerTurkizM

    Şu dikte olayını eğer mükemmel biçimde yaptıysalar sırf bunun için 4s alırım.Ama dedigim gibi hatasız olmalı.Özellikle derslerde bu sesli not işi mükemmel olur.Androidde bazen bu sesle arama sapıtıyor ve açıkçası çok kullanışlı değil.



    2.10'dan itibaren izleyebilirsiniz.




  • Klavye ekleyebilmemiz ve bildirimlere hızlı cevap özellikleri dışındakiler fos.
  • Gelecek yıl Turkce siri cıkar o zaman.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ipad mini alacak dimi ios 8 güncellemesi. Sanki 7 ile benim mini yavaşladı gibi hissediyorum. cidden bazen kasıyor vs.
  • Beybaba62 B kullanıcısına yanıt
    Eyv hocam Cok stabil gözüküyor o sondaki küfürleri de iyi bilmiş



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi senneanlarsindumbelek -- 4 Haziran 2014; 18:20:07 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hangi uygulamanin pili ne kadar harcadigini gostermesi cok iyi olmus.
    Ama şu hucresel veriyi kisayola eklemeleri gerek.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • iphone telefona para vermem şarj 1 gün bu ne yaaaa

  • Dragon diction ile yapıyordum lazım olunca

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 4s e gelirmi

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 3G'yi kısa yola koymak çokmu zor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Eskiden Android IOS' u takip ederdi. Artık IOS Android' i takip ediyor. Bence Android, daha yenilik takipçisi ve kullanıcı dostu bir işletim sistemi oldu.

  • Kullanıcı dostu ? Hı hı ok.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • full tanıtımını izledim anladığım kadarıyla geliştiricilere büyük kolaylıklar gelmiş,swift denen programlama diliyle kolaylaşmış ayrıca metal adı verilen sistemle grafikler baya bi gelişmiş,aslında apple gösteriştten çok işin altyapısıyla ilgileniyor geliştiricilere sağladığı her kolaylık aslında başka sistemde olamayan ayrıcalıklı oyunlar ve programlar demek.bu yüzden kullanıcı arayüzüne bakıpta değerlendirmek yanlış olur bence.

  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.