Şimdi Ara

Valve, sanal gerçeklik gözlüğününün yenilenmiş versiyonunu görücüye çıkarttı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
499
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj





  • Valve, sanal gerçeklik gözlüğününün yenilenmiş versiyonunu görücüye çıkarttı



     

    Counter-Strike, Left 4 Dead, Half-Life ve Team Fortress gibi efsane oyunların geliştiricisi Valve, sanal gerçeklik gözlüğünün yenilenmiş versiyonunu görücüye çıkarttı.

     

    Daha önce belli başlı geliştiriciler tarafından kapalı kapılar ardında denenen sanal gerçeklik gözlüğü, Valve tarafından Boston merkezli sanal gerçeklik etkinliği kapsamında herkesin kullanımına açıldı. Etkinlik kapsamında çekilen fotoğraflar ile teknoloji dünyasına yayılan yeni prototip, görüldüğü kadarıyla ilk prototip versiyona göre ciddi değişikler içeriyor ve özellikle çok daha kompakt bir yapıda karşımıza çıkıyor. Oculus Rift ile tasarımsal olarak oldukça benzeyen Valve'in kendi sanal gerçeklik gözlüğü, kafa hareketlerini de Oculus Rift'in Crystal Cove teknolojisine benzer şekilde harici bir kamerayla takip ediyor ve bu takip işlemi için gözlüğün üzerinde yer alan beyaz işaretçiler kullanılıyor. Boston VR kapsamında da Dota 2 temeli gösterimi yapılan gözlük, deneyimleyen kişilerin yorumlarına göre bütün oyun alanını kişilerin önüne getiriyor ve özel incelemek istenen alanlara eğilerek yakınlaşılabiliyor.

     

    Valve'ın ticari olarak satışa sunup sunmayacağı belli olmayan sanal gerçeklik gözlüğü, donanımsal ve yazılımsal olarak gelişmeye devam ediyor. Oculus VR ile yakın çalışmalar yürüten firmanın konsept ürünü şimdiden büyük merak uyandırıyor.

     



     Valve, sanal gerçeklik gözlüğününün yenilenmiş versiyonunu görücüye çıkarttı

     









  • Valve de EA gibi kaliteli FPS ve yarış oyunları yapması lazım. Sadece CS:GO ile bitmez iş

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Valve oyun işinden çıkması iyi oldu
  • @Elsa

    Hocam,adamların yaptığı oyun senelerce konuşuluyor ve hala yenisi bekleniliyorsa emin ol o firmanın yarışa girmesine ihtiyaç yoktur.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: The Witcher

    @Elsa

    Hocam,adamların yaptığı oyun senelerce konuşuluyor ve hala yenisi bekleniliyorsa emin ol o firmanın yarışa girmesine ihtiyaç yoktur.

    Gelsin oynayalım o zaman

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bebelere bak yorumlara bak Valve dünyanın en iyi fps oyununu yani Half Life ı yapan firma sen kim oluyosun Valve ile EA gibi abzurtik açgözlü 4 ayaklı bir firmayı karşılaştırıyorsun akıl kıtı arkadaşım hadi ben yanlış soyledim EA altın Dışkı ödülünü alanbir firma şimdi da get yoluna sinirlendirdiniz gene beni ban yiyecem sayenizde ya yeter be yeter saçma sapan yorumlar atmayın zaten - nin dibine vuruyorsunuz farkındaysanız istenmiyorsunuz.

  • Sanal gerçeklik gözlüğüyle dota 2 oynamak nasıl olur acaba merak ettim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • çıksın artık şu l4d 3
  • Oyun sektörünün şuan ki hale gelmesi ve E Sport sektörünün oluşması insanların bu alanlara yönelmesi herşey VALVE sayesinde olmuştur. 1999 yılında üretilen bir oyunun 2014 yılında halen oynanıyor olması büyük bir başarıdır.Sen şimdi 1999 bırak 2005 de çıkan bir oyunu aç 1 saat sonra bıkarsın bu ne dersin. Ama Valve üretimi eski oyunları aç saatlerce oynarsın. Bunu düşünmek gerek.

    Ek olarak önemli bir nokta da şudur. COD,BF serileri gibi MP oynanışlarına bakın birde CS:GO bakın. Ne kadar profesyonelce oldugunu gorursunuz. Hem eşit şartlarda oyun için satın aldığınız ürünler size katkı sağlamıyor. Sadece görsellik. BF ve COD bu şekilde değil.

    Valve için söylenecek çok şey var. STEAM gibi bir platformu kuran şirketten bahsediyoruz. Windows Direct x 'in karşısına geçerek Linux Open GL kullanmayı göze alan bir şirket VALVE.

  • John Carnmack'in sahibi olduğu id software'dan sonra 3B oyun dünyasına en fazla katkı yapmış firma olan Valve'ye laf eden veletlere bak hele. Bide oyun yapmaktan vazgeçmesi için tavsiyelerde bulunmuşlar.Vay arkadaş yaşlanmışız cidden ya la. Yaşlanmak koymuyorda adama böyle bir nesilin yetişmesi üzüyor insanı



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DraGonS -- 3 Haziran 2014; 21:09:17 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: CrossfireLambda

    Bebelere bak yorumlara bak Valve dünyanın en iyi fps oyununu yani Half Life ı yapan firma sen kim oluyosun Valve ile EA gibi abzurtik açgözlü 4 ayaklı bir firmayı karşılaştırıyorsun akıl kıtı arkadaşım hadi ben yanlış soyledim EA altın Dışkı ödülünü alanbir firma şimdi da get yoluna sinirlendirdiniz gene beni ban yiyecem sayenizde ya yeter be yeter saçma sapan yorumlar atmayın zaten - nin dibine vuruyorsunuz farkındaysanız istenmiyorsunuz.

    Yahu l4d2 falan kaç yıllık oyunlar yenisi çıksa kotu mu olur oyle bir yazmışsın ki valve'den nefret ediyoruz sanki

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Elsa

    Valve de EA gibi kaliteli FPS ve yarış oyunları yapması lazım. Sadece CS:GO ile bitmez iş

    allah aşkına EA gelsin half life gibi bir oyun yapsın grafikleri mario gibi olsun ama EA nın beyin takımında o beyin olduğunu zannetmiyorum
  • hey gidi ya Valve e laf edenler var yazıklar olsun beyler.

  • valve çok kötü bir firma ya

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.