Şimdi Ara

iOS 8 lanse edildi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
121
Cevap
0
Favori
2.652
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj





  • iOS 8 lanse edildi

     

    Apple'ın WWDC 2014 geliştirici konferansında OS X Yosemite'den sonra sıra mobil işletim sistemi iOS'a geldi. Konferansta iOS 8 resmi olarak lanse edildi. 




    Uzun süredir hakkında sık sık iddialar gündeme gelen iOS 8, beklendiği gibi iOS 7 üzerine tasarım anlamında çok fazla birşey eklemiyor ancak özellikle OS X ile etkileşim ve geliştiricilere yönelik kolaylıklar açısından önem arzediyor.




    İlk olarak iOS 8 işletim sisteminin iPhone 4/iPad/iPod touch 4 ve aşağısı cihazlar ile uyumlu olmadığını hatırlatalım. Yani bu cihazlar artık güncelleme dışında kalıyor. iOS 8 ile gelen yenilikleri ise şöyle sıralayabiliriz:




    iOS 8 lanse edildi 




    İnteraktif Bildirimler:







    iOS 8 bildirim penceresi mesajların haricinde Facebook gönderileri veya ajanda etkinlikleri gibi bildirimlere de cevap yazma imkanı getiriyor. Böylece kullanıcıların bulundukları uygulamadan çıkma ihtiyacı ortadan kalkıyor.




    Gelişmiş Mail:




    Apple'ın stok mail uygulaması Mailbox tarzında özellikler kazanıyor. Gelen kutusunda hızlı sürüklemeler ile gelen mailler kolayca etiketlenebiliyor ve es geçilebiliyor. 

     

    iOS 8 lanse edildi 




    Çoklu Görev:




    iOS 7 ile yeni bir boyut kazanan çoklu görev yönetiminde uygulamaların yanında artık en sık görüştüğünüz kişiler de en üst kısımda yer almaya başlıyor. Buradan kişileri aramak veya mesaj göndermek mümkün hale geliyor. 




    Spotlight:




    OS X Yosemite sürümünde büyük mesafe kateden Spotlight araması artık sistem içi ve internet yanında henüz indirmediğiniz uygulamaları, iTunes içeriklerini, sinema veya konum bilgilerini veya daha fazlasını arayabiliyor. Ayrıca içeriklerdeki konumlara da güzergahlar çizebiliyor.

     

    iOS 8 lanse edildi 




    Klavye:




    iOS 8 klavyesi artık daha gelişmiş ve daha iyi bir tahmin sistemi sunuyor. Siz kelimeleri yazarken en yakın tahminler karşınıza geliyor. Ayrıca Android ekosisteminde uzun süredir var olan üçüncü taraf klavye uygulamalarına da iOS 8 ile birlikte izin çıkıyor. İleride SwiftKey, Swipe gibi örnekleri iOS işletim sisteminde de görebileceğiz.

     




    iMessage:




    iOS'un popüler mesajlaşma uygulaması iMessage, rakip uygulamalar ile rekabet için yeni özellikler kazanıyor. Artık grup mesajjı başlatabilmek, gruba kişi ekleyip çıkarabilmek mümkün olacak. Uygulama içerisinde ses veya görüntü kaydı yaparak göndermek diğer bir yenilik. Ayrıca mesaj içerisinde konumunuzu da paylaşabiliyorsunuz.




    iMessage uygulamasına gelen diğer bir yenilik ise gizli mesajlar. Bu sayede belirli bir süre sonunda kendisini imha eden mesajlar gönderebileceksiniz. 




    Sağlık Uygulamaları:







    Apple'ın trendi yükselen fitness takip sistemlerine yanıt olarak geliştirdiği Health uygulaması ile belirli uygulamalardan toplanan sağlık verileri kullanıcıya ulaştırılıyor ve tüm işlemler tek çatı altında yürümüş oluyor. İş ortaklarına yönelik olarak ise HealthKit programı kullanıcıların pek çok yaşam verisini doktor gibi önem arzeden kişilerin kullanımına açabiliyor. 

     

    iOS 8 lanse edildi 




    Aile Paylaşımı:




    Aile Paylaşımı ile 6'ya kadar üyesi olan küçük gruplara çekilen fotoğraflar, ajanda etkinlikleri, satın alınan uygulamalar ve içerikler paylaştırılabiliyor. Ayrıca satın alma yapmak isteyen çocuklar artık ailelerinin iznini almak zorunda kalacak. 




    iCloud Fotoğraf Kütüphanesi:




    Artık farklı iOS cihazlarından çektiğiniz fotoğraflar ortak bir bulut kütüphanesinde toplanıyor ve istediğiniz cihazdan fotoğraflara erişebiliyorsunuz. Bir cihazdan yaptığınız düzenlemeler de diğer cihazlardan görülebiliyor. 




    Siri:




    Shazam ile ortaklığa giden Apple, örneğin arabada giderken Hey Siri diyerek Siri'yi uyandırmanızı ve anlık olarak arabada çalan müziği dinletip kime ait olduğunu internetten bulmanızı sağlıyor. Bu parçaları daha sonra Siri'nin arama sayfasından satın alabiliyorsunuz.




    iOS 8 lanse edildi 




    Kurumsal:




    Kurumsal alanda daha etkin olmak isteyen Apple, iOS 8 ile buna bir adım daha yaklaşıyor. Çekirdek iOS uygulamaları ve uyumlu üçüncü taraf uygulamaları daha güvenli bir hale geliyor ve bu sürümlere sadece şifre yoluyla ulaşmak mümkün olacak. 




    Akıllı Ev:




    Apple daha önce de gündeme geldiği gibi Homekit adında akıllı ev otomasyon programı başlatıyor. Programa üye olan üreticilerin elektronik ev eşyaları artık iOS cihazları üzerinden kontrol edilebilecek. 




    Bunun yanında uygulamaların birbiri ile kullanıcı verilerini paylaşması, TouchID ile diğer uygulamaların güvenlik aşamalarını geçebilme, bildirim merkezinde widget desteği, App Store'da video önizleme ve uygulama paketleri satışı şeklinde yenilikler olacak.

     

    Apple yeni iOS 8 sürümünü sonbahar aylarında indirmeye sunacak. Sürümün getirdiği yeniliklerin diğer detayları ve konferansta bahsedilmeyen noktalar da nihai sürümde kesinlik kazanacak.

     




     








  • Android 5 icin google ı kışkırtsın..Başka isteğim yok ..

  • your move, google

  • Eskiden ios'un özelliklerini çalardı Google, şimdi Apple Android'in iyi yönlerini entegre etmeye çalışıyor.
    Yine de yeterli değil.
    IOS 8'in pek bir şey getirdiği yok.

  • iPhone - iPad - Mac Etkileşimleri harika olmuş. Apple in en büyük silahı düzenli ekosistemi

  • Bence isimlendirme yanlış olmuş İOS 8 için yeterince yenilik yok

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Güncellemede ios 8 performansı görmüyorum.Belki androidi yerden yere vuruyoruz ama androidin 4.3'ten 4.4.2'ye geçişinde bile muazzam farklılıklar var.Android 5'i düşünemiyorum bile.Android geriden geldi ama hızlı geldi,İOS artık tıkandı adeta cihazları önceki versiyonun 2-3 yamalısı.Şurdan 1-2 çekirdek işlemci atalım bir de parmak izi oh bu iş oldu bu cihaz satar mantığına döndü Apple.Böyle giderse kan kaybeder

  • Pil tüketiminden bahsedilmemiş

  • İos şöyle iyi böyle güncelleme veriyor diyenler,söyleyin ne yenilik getirdi bu güncelleme?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • geliştirmeler güzel fakat ios 8 demek doğru mu acaba? 7.2 denilse kimsenin itiraz edeceğini sanmıyorum.
  • iPhone 4, iOS 8 güncellemesi alabilecek mi?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • widgetler olmalıydı.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Klavye konusunda geri adim atmalari guzel oldu. Apple'in esnemeye baslamasi da guzel bir gelisme. Fakaaat konu iOS'a gelince, ha 7.2 ha 8 amma takiliyorsunuz ya. android 3 ten 4'e performans artti uuu diyorsunuz da, iOS'un performansi hep ayniydi ki. Siz rehberi 20 saniye de acilan sistemi 15 saniyeye dusurunce, performans artti, tebrikler gugil demeyi bilirsiniz anca :D Bir de kalkmis android 5 nasil olacak diyorsunuz. Hadi aslanim hadi. Cikislar sagdan.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lordrdley -- 3 Haziran 2014; 0:16:59 >
  • Apple öyle durup dururken tasarım değiştirmez . Bir bakın iphonelardaki whatsappe birde androiddeki iğrenç whatsappe . Eğer android gibi sürekli tasarım değiştirseler bu kalite yakalanamazdı . Zaten çok hızlı bir işletim sistemi niye daha çok geliştirme ihtiyacı duysunlarki arayüzü . İos 8 geliştiricilere çok yarıyacak efsanevi uygulamalar çıkacak . Apple'ın son geliştirdiği yazılım dili harika bir şeye benziyor öğrenmek lazım .

  • Uygulamalar veri paylaşabilecek dediler yani artık bi pdfyi video yu office belgesini kopyalamaya gerek kalmadan şu uygulama ile aç diyip rahatlıkla açabilecek miyiz?

  • Iphone 4 bile ios8 alacak vay anasini

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 4s'e gelecek ama özellikleri kısarlar hep. airdropta olduğu gibi :-(

  • Iphone 5s i olanlar iOS 8 yapacak mısınız sürüm ilerledikçe yavaşlatıyorlar ya ben bu yüzden iOS 8 yapmayacağım

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Klavye tahmini=buyuk ekran.



    İphone 6'nin buyuk ekran olacagi kesindi, simdi resmilesmis oldu.

  • çevremde hala ios ve os x'e çöp diyen arkadaşlarım var

  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.