Şimdi Ara

OS X Yosemite resmen lanse edildi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
52
Cevap
1
Favori
1.307
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj





  • OS X Yosemite resmen lanse edildi




     

    Apple'ın masaüstü cihazları için geliştirdiği OS X işletim sistemi bugün itibariyle yeni sürümü olan OS X Yosemite'e resmi olarak kavuştu.




    Apple'ın mobil ve masaüstü işletim sistemlerini birlikte daha akıcı olarak çalışması fikrinin ürünü olan OS X Yosemite sürümünde iOS 7 ile gelen sade tasarım anlayışını net bir şekilde görebiliyoruz. 




    Apple'ın yazılım mühendisliğinden sorumlu başkan yardımcısı Craig Federighi tarafından tanıtılan OS X Yosemite sürümü açıklık, devamlılık ve temiz font tiplerine odaklanıyor. Artık karşımızda yepyeni bir OS X arayüzü duruyor.

     

    OS X Yosemite resmen lanse edildi 




    OS X Yosemite sürümünde göze çarpan ilk yenilik menü dockunda sadeleşmiş ikonlar ve gri tonla bezenmiş dock arka planı oluyor. Finder menüleri yarı saydam bir hale gelirken kullandığınız arka planla uyumlu olacak bir şekilde renk değişimleri olacak. Bu saydamlık sistemin pek çok kesiminde karşımıza çıkıyor.

     

    OS X Yosemite resmen lanse edildi 




    OS X'in bildirim merkezi Yosemite ile bir adım daha ileri gidiyor. iOS 7'den hatırlayacağımız üzere günlük veya toplu bir şekilde bildirim merkezindeki etkinlikleri ve mesajları görebiliyoruz. Ayrıca hava durumu, borsa bilgileri gibi veriler ve widget'ler de merkezde yerini alıyor.




    OS X Yosemite sürümü Spotlight ile sistem içi aramaya da önemli eklemeler yapıyor. Arama çubuğu yazım esnasında tahmin yapmaya başlarken, doğrudan yüklü uygulamaların dökümanları açılabiliyor, internetten elde edilen veriler ekleniyor ve görseller ile arama ekranı zengin bir hale getiriliyor.

     

    OS X Yosemite resmen lanse edildi 




    OS X Yosemite iCloud'u artık Dropbox gibi platformların rakibi haline getiriyor ve iCloud Drive adını veriyor. iCloud Drive ile kullanıcılar kişisel depolama alanına sahip olacak. 

     

    OS X Yosemite resmen lanse edildi 




    OS X Yosemite ile gelen diğer bir özellik Mail Drop. Mail Drop ile eklentilerinizi aktardığınız mail sunucunuzda herhangi bir problem yaşanırsa iCloud üzerinden bu eklentiler aktarılabiliyor. Mail Drop kullanıcılara 5GB'a kadar alan sunuyor.

     

    OS X Yosemite resmen lanse edildi 




    Safari de yeniliklerden payını alan yazılımlar arasında. Daha sade ve paylaşımı ön plana çıkaran bir yapıya kavuşan Safari, çoklu sekme kullanımında bile rakiplerine oranla 5 kata kadar daha az enerji tüketimi ve performans artışı sunuyor. Başlangıç ekranında pencereli tasarımı geliştiren Safari, adres çubuğunun hemen sağında bir paylaşım butonu ekliyor. Ayrıca sekmeler arasında daha hızlı geçiş yapılabiliyor. 

     

    OS X Yosemite resmen lanse edildi 




    Sürümün mail yazılımı çizim ve işaretleme özelliği kazanıyor. Kullanıcılar fotoğrafları göndermeden önce büyüteç yardımıyla herhangi bir noktayı büyütüyor ve hem yazı yazabiliyor hem de çizim yapabiliyor. 

     

    OS X Yosemite resmen lanse edildi 




    Sürümün diğer bir yeniliği ise Handoff. Handoff ile OS X Yosemite üzerinde başladığınız örneğin döküman düzenleme işlemine iOS cihazınızdan devam edebileceksiniz. Bunun tam tersi aktarım da mümkün. 

     

    OS X Yosemite resmen lanse edildi 




    OS X Yosemite sürümünü iPhone ile bağladığınız zaman gelen çağrıları ve mesajları doğrudan masaüstünden cevaplayabileceksiniz. Bu hem sesli hem de video görüşmeleri için geçerli. Ayrıca web sayfalarındaki numaralara tıklayarak doğrudan arama da başlatabileceksiniz. Bununla birlikte AirDrop kablosuz paylaşım özelliği de iOS cihazlarına açılacak. 




    OS X Yosemite sürümü bugünden itibaren geliştiricilere açılmış durumda. Geliştirici harici beta programı ise yaz aylarının ilerleyen günlerinde başlayacak. Sonbahar döneminde nihai sürüm ücretsiz yayınlandığında ise sürümün neler sunacağını hep birlikte göreceğiz. 







     






     

     

     


























































  • Çok net hatırlıyorum iOS 7'nin duyrulmasından hemen sonra aynı makyajlamayı OS X'e yapmaya çalışan konseptciler vardı. Tıpa tıp aynısı olmuş. iTunes logosunu bilen, tahmin eden çıktı 1-2 sene önce. Tasarım dışında yeni özellikler hoş olmuş. Tasarım açısından OS X Aqua + iOS 7 olmuş işletim sistemi.

  • Tasarım olarak çok güzel olmuş

  • Osx şahane ios 8 aynısının laciverti olmuş aslında böyle bir şey beklemiyordum

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Güzelim OS X'i ne yapmışlar, bari dock'a dokunmasalarmış...
    OS X Yosemite resmen lanse edildi

    Ekleme: Neden eksilediniz? 3 boyutlu, interaktif arayüz ve simgeler varken şu tasarıma bakın. Sadelik demek sanki Paint ile yapılmış tasarım demek değildir.
    iOS'u bozdular yetmedi sıra OS X'e geldi. Bildirim merkezi de, iOS entegrasyonları da onların olsun, ben güncellemeyeceğim.

    Bir şuna bakın
    OS X Yosemite resmen lanse edildi

    Bir de buna
    OS X Yosemite resmen lanse edildi



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kotaless -- 3 Haziran 2014; 13:35:12 >




  • ios ile uyum çalışmalarının sonucu çok başarılı olmuş. kullanıcı dostu olmayı her seferinde çok iyi beceriyorlar.

  • Harika görünüyor. Son hali ile kullanıcılara sunulmasını merakla bekliyoruz
  • Gelsinde kullanalım :)

    şu macler ucuzlasada millet biraz huzura kavuşa ^^

  • keşke şu dock arkaplanı işine girmeselermiş.eskisi daha iyiydi

  • Ios 8 tanıtıldı mı anlamadım ki

  • quote:

    Orijinalden alıntı: matmuhendisi

    Ios 8 tanıtıldı mı anlamadım ki

    Tanıtıldı.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bedava olması ayrı bir güzellik. .

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Dock 10 küsur sene evvele dönmüş onun dışında güzel + bedava



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Vipracing -- 2 Haziran 2014; 23:59:14 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: srcncc

    keşke şu dock arkaplanı işine girmeselermiş.eskisi daha iyiydi

    Büyük ihtimalle dockun şeffaflığını ayarlıyabilecez.

    Yanlız benim dikkatimi çeken en büyük eksik(veya ben göremedim) uygulamaları full screen yapan butonun bulunmamasıydı.
  • RBM ' Yi alalı daha 6,7 ay olmadı işletim sistemime 2inci güncelleme geliyor hemde bedava !
    Windowslu bi bilgisayar aldığımda bilgisayarın çökmemesi için güncellemeyi kapatıyordum.
  • Öncelikle bir Windows kullanıcısı olduğumu belirteyim.Apple'ın sunumu muhteşemdi.Yazılımları gerçekten dolu doluydu.Yosemite'i izlerken iOS-OSX uyumu üst safhaya çıkacak izlenimi bıraktı bende.Özellikleri hem pratik hem doyurucuydu.Apple yine birkaç sene önden geldiğini gösterdi.

  • bir kişi de siriye eklenecek olan 22 dil hakkında bilgi versin!

  • ios cihazlar ile olan entegrasyon cok iyi.
  • Yosemite'i çok beğendim.İos cihazları ile platformları birleştirmesi gerçekten çok güzel.Yeni şeffaf arayüz hoşuma gitti.Safari daha estetik bir görüntüye bürünmüş.Dashboard'ın kalkması çok mantıklı olmuş.Yeni pencere kapanış efekleri hoş olmuş.Airdrop nihayet telefonlarıda görebilir hala gelmiş.
    Beğenmediğim yönleri ise,sunumdan çok anlaşılmasa bile dock'taki cin efekti hala devam etmeyecek gibi.İos 7 ile çok benzer olması.Deniz,dağ,bayır isimleri ile yoluna devam etmesi.Arayüz araçlarının çok değişmemesi.Birde mavericks gibi başlarda çok sorun çıkartmaz umarım.
  • Mükemmeldi dahada mükemmel olmuş.Windows paso defender güncellemesi göndermeye devam etsin eleştirenler w8.1 metro ya binmeye devam etsin yada hantal 7 ve öncesi sürümlere.İos 7 yede bu böyle demişlerdi yüklenme oranı %95 i buldu.Adam 600 liraya işletim sistemi satmıyor en azından.Mavericks te bedavaydı buda bedava harikasın apple.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi foreveriphone -- 3 Haziran 2014; 1:47:46 >
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.