Şimdi Ara

Computex 2014 : Android platformu 64-bit trendine MeMO Pad serisi ile giriş yapıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
1
Favori
623
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj




  • Computex 2014 : Android platformu 64-bit trendine MeMO Pad serisi ile giriş yapıyor





     

    Apple'ın geçen yıl iPhone 5S ile birlikte 64-bit evrenine adımını atması Android tarafında da hareketliliğe neden olmuştu. İlk somut adım Snapdragon serisi ile Qualcomm'dan gelse de henüz Android işletim sisteminin 64-bit desteği bulunmuyor.




    Ancak bir süredir Intel kendi Moorefield işlemcileri için 64-bitlik Android KitKat sürümü üzerinde çalışmalar yapıyordu. Bu çalışmaların ilk meyvesi Asus MeMO Pad serisi oldu.




    7 ve 8 inç olarak iki farklı modele sahip olan seride Android ekosisteminin ilk 64-bit KitKat sürümü ile karşı karşıyayız. Şunu belirtmek gerek ki 64-bitlik bu sürüm sadece Intel Moorefield yongasetlerine göre geliştirildi ve ekosistemdeki diğer yongasetlerine göre optimize edilmesi pek mümkün görünmüyor. Bunun için Google'ın lansmanını beklemek zorundayız. Zira geliştiriciler de henüz 64-bit desteğine yoğunlaşmış değil. 




    Intel'in Moorefield platformu 4 çekirdekli iki yongasetinden oluşuyor ve 2.3GHz saat hızlarına kadar çıkabiliyor. Grafik tarafında ise Imagination imzasını taşıyan 4 işlem kümeli Power VR G6430 birimi geliyor.




    7 inçlik MeMO Pad 7 modelinde 1.8GHz saat hızına kadar çıkabilen Atom Z3560 yongaseti ve 1280x720 piksel çözünürlük yer alıyor. Arka kısımda 5MP çözünürlükte, ön kısımda ise 2MP çözünürlükte kameranın yer aldığı model çift hoparlöre sahip. 




    8 inçlik MeMO Pad 8 modelinde ise 8 inçlik Full HD IPS ekran barındırıyor. 2.3GHz saat hızına kadar çıkan Atom Z3580 yongaseti, çift bant WiFi, LTE bağlantısı, 7.3mm kalınlık, 299gr ağırlık şeklinde diğer özellikleri mevcut. Model en ince LTE tablet olma özelliği taşıyor. Asus yeni modellerin fiyatlarını önümüzdeki aylarda açıklayacak. 

     

     



    Kaynak:http://press.asus.com/PressReleases/p/ASUS-Presents-the-Ultimate-Digital-Life-for-Consumers-at-Computex-2014#.U4w6hdVX-ub







  • Tebrikler Asus, kaliteni bir kere daha kanıtlamış oldun.

  • Grafik birimi gayet iyi işlemci yabana atılacak bir şey değildir diğer özellikler de gayet iyi...

    Ben evet diyorum

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Grafik işlemci ile ekran çözünürlüğü çok uyumlu olmuş, uçar bu

  • Google yeni nexusuyla açar yolu ..

  • fiyatlarıda önemli malum piyaada güzel oyun pek yok
    bu kadar güçlü tabletler oyun oynamayanlar için gereksiz

  • Piyasa'da 64-bit Intel'den başka çipset yok şu anda. Zaten 64-bit Android şu zamanlarda olursa Intel Atom olur diyorduk. En yakında çıkacak olanlar da orta seviyeye hitap eden ürünler. Atom Z3580 şu anda Snapdragon 810'un nerdeyse 1 sene önünde.

    Yakın zamanda çıkması beklenen hesaplı Zenfone serisi için de eski versiyon Atom'ları tercih eden Asus'un Android için Intel ile daha yakın bir işbirliği içerisinde olduğu görülüyor. Intel'in bu yılın ilk yarısında hazır dediği Merrifield ve ikinci yarısı için hazır olacağını söylediği Moorefield'i henüz kimse kullanmamıştı. Eğer Asus'un bu yeni Memopad'leri fiyat, enerji tüketimi ve performans konusunda iyi sonuç verirse Atom'lara yeni müşteriler çıkar.

    Memopad 7'deki çözünürlük maliyet yüzünden düşük tutulmuş gibi. Yoksa GPU'su Snapdragon 800 kadar kuvvetli. Fiyat uygun olmazsa o büyüklüğe o çözünürlük az. Bu bakımdan Memopad 8 daha iyi.

    Yalnız Asus'un aylar önce açıkladığı Zenfone'lar hala ortada yok. Bu Memopad'ler de aylar sonrasına kadar sarkar sanırım. Zaten Memopad 8'de kullanılacağı söylenen Atom Z3580 için Intel yılın ikinci yarısını göstermişti.




  • Android 64 bit trendine Çinliler sayesinde neredeyse bir aydır girmiş bulunuyor sanırım. Hatta önsiparişe bile açtılar gönderdiler mi bilmiyorum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hacı1992 -- 2 Haziran 2014; 19:40:33 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • gecen gun bır tablet aldım ama hıc memnun degılım sız neyı onerırsınız www.atlaskamp.com

  • Burdaki memopad 7 ile şuan piyasadaki 176c kodlu Intel işlemcili memopad 7 farklı mı?
  • 8inç asus tablet alınası bir tablet gibi durdu gözümde Fiyatları nedir allah bilir

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: hacı1992

    Android 64 bit trendine Çinliler sayesinde neredeyse bir aydır girmiş bulunuyor sanırım. Hatta önsiparişe bile açtılar gönderdiler mi bilmiyorum.

    64 bit yongaseti kullaniyor olabilir fakat android isletim sistemi 64 bit desteklemiyor. Bu tablette android ozellestirilerek 64 bit destegi kazandirilmis. Haberden anladigim bu

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Balawitz


    quote:

    Orijinalden alıntı: hacı1992

    Android 64 bit trendine Çinliler sayesinde neredeyse bir aydır girmiş bulunuyor sanırım. Hatta önsiparişe bile açtılar gönderdiler mi bilmiyorum.

    64 bit yongaseti kullaniyor olabilir fakat android isletim sistemi 64 bit desteklemiyor. Bu tablette android ozellestirilerek 64 bit destegi kazandirilmis. Haberden anladigim bu

    Doğrudur olabilir. Şimdi baktım da zaten o 64 bit işlemcileri kullanan Çin tabletleri 4.2.2 kullanıyor(Çinliler çok sevdi bu sürümü :-) ), haberde ise INTEL in 64 bit 4.4.2 geliştirdiği söyleniyor. Ha gerçi öyle olsa ne olur bu 64 bit in esas espirisi 4 gb ve üstü rami destekliyor oluşu değil mi? İlk 4gb ramli tableti çıkaran kazanır :-). Bir de forumda ya da bir yerde bir yorumda "64 bit sistemler daha fazla ram tüketir" diye okuduğumu hatırlıyorum doğru mu hatırlıyorum ya da doğru mu söylenmiş bilmiyorum. Ama eğer doğru ise 2 gb ram muhtemelen yetersiz kalacaktır.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • hacı1992 kullanıcısına yanıt
    Zannetmiyorum öyle olsaydı Apple 5s'i 2gb ram ile birlikte çıkarırdı diye düşünüyorum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Balawitz -- 11 Haziran 2014; 18:10:50 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.