Şimdi Ara

Salcano City Fun Kullananlar kulübü ( city fun 60 iyi ve kötü yanları) )

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
167
Cevap
9
Favori
17.643
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Uzun araştırmalar sonucu bütçeme göre alabileceğim en iyi bisikleti aldığımı düşünüyorum. Liste fiyatı 589 tl olan (tavsiye edilen fiyat) artık tanışık olduğum bisikletçiden 470tl ye aldım. Normalde bunu 500 tl ye veriyor suluk ve kilit te hediye
    Cf70 ile CF60 arasında gidip geliyordum aradaki 30 tl lik far birisinde amortisör olması idi (cf60) Bildiğiniz üzere bisikletlerde numara arttıkça kalite düşüyor yani cf70 daha düşük cf40 60 tan iyi gibi. Ayhan ustam (resimlerdeki kişi) diğer maşa demir tavsiye etmem sonuçta 2 yıl garantili bisiklet ilerde alırsın kilitli maşa diyerek ikna etti beni ve gayet mantıklı geldi.
    Daha önceki bisikletim
    Salcano Efes 26V idi çift amortisörlü dağ bisikleti idi fakat yokuşlarda ve uzun yollarda canımı çıkarıyordu sonradan anladığım üzere 26 jant (1,75 boyum var) küçük kalıyordu. Çok sağlam bisikletti fakat uyguladığım kuvvetin %25 inin amortisörlerde eriyip gitmesi ve o amortisörlerin sürekli yağ istemesi beni değiştirmeye yöneltti.


    CF60-cf70 arasında 2 fark var biri maşalarının birisinin sabit diğerinin amortisörlü olması diğer fark ise 30 tl
    işte iki bisikletin karşılaştırması
    Salcano City Fun  Kullananlar kulübü ( city fun 60 iyi ve kötü yanları) )


    İlk izlenimlerim
    Kesinlikle çok rahat, nerdeyse kendi gidiyor, efes ten Cf 60 a geçen birisi olarak diyebilirimki acı çekiyormuşum o derece. Almadan önce hidrolik fren, disk ve v firen araştırmaları yapmıştım ve ben öyle bakımla uğraşamam arada gidip yağını hidroliğini bu işten anlayan ustalara giderek ve tekrar para vererek yaptıramam dedim ve ucuz olan v fren seçeneği olan bisikletlere yöneldim. metal demek pas demek yağmur çamur uğraşamam disklerle hidrolikle (kendi fikrim) zaten yarışa da katılmayacağım. İşe git gel 15-25 km ve bir o kadarda dönüş. Frenleri deneme imkanım oldu, tabiki yeni olmasınında etkisi var ama janttanda kaynaklı çok etkili. jantlar çift jant olduğundan eğilmeye çok dayanıklı zaten bu özelliğini 2 sene bindiğim salcano efesten çok iyi biliyorum çünki hırpalamama rağmen hiç akort ayarı yaptırmamıştım çünki miller ve jant bozulmadılar bu sürede o nedenle jant ve tekere güveniyorum. Vitesler ve geçişleri fiyatına göre çok çok iyi muadil diğer marka bisikletler aynı malzemeleri kullanmalarına (marka olarak) rağmen 100-150 tl daha pahalı.
    Selesi jel ve kesinlikle fark yaratıyor, diğer seleler popo ağrısına yol açıyor ve alışmak oldukça zaman alıyor.


    Salcano City Fun  Kullananlar kulübü ( city fun 60 iyi ve kötü yanları) )Salcano City Fun  Kullananlar kulübü ( city fun 60 iyi ve kötü yanları) )Salcano City Fun  Kullananlar kulübü ( city fun 60 iyi ve kötü yanları) )Salcano City Fun  Kullananlar kulübü ( city fun 60 iyi ve kötü yanları) )Salcano City Fun  Kullananlar kulübü ( city fun 60 iyi ve kötü yanları) )

    Resimler s4 ile çekildi.

    İşte video. Ali dağına çıkarken çektim, gps e göre 481metre yükselme ancak bence daha fazla çünki 15-19 dakika sürüyor tırmanış ve gerçekten çok zorlu. Çift amartisörlü Salcano efes ile çıkarken canım da çıkıyordu ancak city fun 60 ile %50 daha az yoruldum ve su kaybım kesinlikle daha az oldu. Eziyet olan durum zevkli bir hal aldı. Ertesi günde bisikletle gittim fakat dönüşte bir yağmura tutulduk anlatamam. Kafamız her yerimiz çamur ve su içindeydi (iki arkadaş çıktık) fren ler suyu yer yemez ötmeye başladı ancak frenlemede hiç sorun olmadı. Eve gider gitmez silerek kuruttum ve yağladım.


    11.06.2014 te 21km yaptığım turun görüntüleri.




    Edit: Kitapçığı okudum 30 gün sonra servise gitmek gerekiyormuş yoksa garanti dışı ve ayrıca 4. ayda ve kitapçıkta takip eden aylarda servise gidip ÜCRETLİ bakımları yaptırmak gerekiyormuş bilmiyorum ne kadar doğru (sanki diğer markalardada böyle birşey hatırlıyorum.) 30. günde yapılan bakım ücretsiz.

    BİSİKLETİN ARTILARI VE EKSİLERİ
    ARTILARI

    -Kadro sağlam ve modern bir hava veriyor.
    -Frenler gayet güzel ve tepkileri iyi yağmurlu havalarda bile tutuş iyi
    -Vites geçişleri gayet akıcı, dik bir dağda denedim çıkışta yorgunluk diğer alt modellere göre belirgin daha az(481 metre)
    -Kullanılan malzeme gayet sağlam.
    -Sele ye zor alışsakta alıştıktan sonra sıkıntı yok.
    -Bu fiyata emsalleri 100-200 tl daha pahalı
    -tekelerin yol tutuşu yeterli seviyede efes mtb de olan teker kayması olayını hiç yaşamadım.
    -ön zoom maşaya kötü demişlerdi ancak sertleşme olmadığı gibi gayet dayanıklı çıktı.
    -Şehir içinde ve uzun mesafe yolculuklarda çok konforlu bir sürüş hissi veriyor.
    -Pedal hareketi ile bisiklet akıyor.
    -Park ayaklığı çok hoşuma gitti, devrilecekmiş gibi durmuyor.
    -Bisiklet sürerken süren kişi gerçekten kendini farklı hissediyor, görsel olarak hoş bir görüntüsü var.
    -Direksiyon güven veriyor, ilk bindiğimde sanki bıraksam kendi gidecek gibi bir hisse kapıldım.

    EKSİLERİ
    -Servis çok kötü, SERVİS VE SATIŞ SONRASI DESTEK KOCA BİR SIFIR (0)
    -vites değiştiricileri shimano olmasına rağmen dandik (ilk günden gösterge bozuldu ama vites kolları sağlam sadece göstergeler çalışmıyor)
    -lastikler çok çabuk patlayabiliyor (jel sıktım tekerlere kafam rahatladı)
    -Ani dönüşler için çok hareketli bir bisiklet değil, konforlu olmasının bir sebebi gibi geldi bana. Sağa sola ani dönüşlerde zorlayabiliyor.
    -şehir içinde zoom maşa kilitli olmadığından ani frenlerde zor duruma sokabiliyor (kaldırıma çıkmak gerektiğinde ise faydalı ve bozuk yollarda)
    -Manevra kabiliyeti 26jant ve mtb lere göre oldukça az.
    -Fren papuçları suyu (yağmuru) hiç sevmiyor hemen ötmeye başlıyor.

    Aklıma gelenler bunlar, kullandıkça değişiklikleri yazarım.


    Ebaydan alınabilecek ürünler.
    http://www.ebay.com/itm/221293095826?var=520178345542&ssPageName=STRK:MEWNX:IT&_trksid=p3984.m1439.l2649
    Salcano City Fun  Kullananlar kulübü ( city fun 60 iyi ve kötü yanları) )

    çanta elime ulaştı, cüzdan ve her boyutta akıllı (s4 denedim) telefonu içine alabiliyor, ben 1 adet yedek atlet, çorap, cüzdan, telefon, pompa takma aparatı ve 1 adet ince tişörtü sığdırabildim. Üstteki telefon gözüne ise s4 mini çok rahat sığıyor s4 ve s3 sığmıyor, s4 mini için yapmışlar sanırım i phone ler de sığar diye düşünüyorum. Kullanışlı geldi bana çokta şık duruyor. 7-10 tl lik ürüne göre çok çok iyi çıktı. Gözünüzde canlanması açısından küçük el çantalarının 2 tanesini yan yana düşünün.

    http://www.ebay.com/itm/350594301045?ssPageName=STRK:MEWNX:IT&_trksid=p3984.m1439.l2649
    Salcano City Fun  Kullananlar kulübü ( city fun 60 iyi ve kötü yanları) )


    EDİT: Salcano muşteri hizmetleri şikayetimi dikkate almışlar şeklinde yazmıştım fakat o zamandan beri tek bir mesaj, arama dahi almadım. Yani kulaklarının üstüne yatıyorlar. Muşteri memnuniyeti diye bir şey yok anlayacağınız. Sattık gitti ne haliniz varsa görün gibi bir muamele sizi bekliyor eğer garantiye giren bir arıza başınıza gelirse. Bu işin Salcano ile Türkiye'de daha profosyonel yapıldığını düşünüyordum fakat yanılmışım.

    SERVİS VE SATIŞ SONRASI DESTEK KOCA BİR SIFIR (0)

    Alan ve kullananlar isimlerini isterlerse bana söyleyerek yazdırabilirler.



    Kullanıcılar
    1 ptahba
    2 Miyamoto Musashi
    3 haluk_1907
    4 velbet
    5 bowfinger
    6 SusquN-MasTeR
    7 wolkancan
    8 20alper20
    9 vcozu21
    10 ultrAslanOzZzY
    11 erayweb



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Miyamoto Musashi -- 21 Ocak 2020; 16:16:17 >







  • Video video video [bscfp=]

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Keyifli sürüşler.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: mismis

    Video video video [bscfp=]

    Anlamadim??

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Miyamoto Musashi kullanıcısına yanıt
    BİR AN ÖNCE YÜKLE SABIRSIZLIKLA BEKLİOZ MANASINDA:D
  • hocam merakla bekliyorum yorumlarını. bende şuan araştırma yapıyorum almak için . aynı senin gibi haftada 50-60 km bineceğim istanbulda sen memnun kalırsan bende düşüneceğim bu modeli :) bisiklet candır :D
  • Merhaba,

    Bisikletiniz hayırlı olsun. Bende bugün unkapanından 550 TL'ye aldım. Biraz daha pazarlık yapabilirdim aslında ama nedense çok zorlamadım fazla.

    Aslında kırmızısını almıştım ama yolda boyasında ve jantında çizikler olduğunu gördüm götürüp mavisi ile değiştirdim. Şu anda kutusunda bekliyor kurulum için.

    Eğer sizin aldığınız yer yakınsa kurulumu oraya yaptırabilirim.
  • Dostum benden önce sen almışsın hayırlı olsun bende yarın ya carroro sportive 221 alıcam yada city fun 60 ı.. sence boy 1.88 kilo 91 olan biri için cf 60 ideal mi ? ilk kullanıcı yorumunu bana yap :D
  • Hocam hayırlı olsun ben de bisiklet alacağım da şöyle incelemelere bakıyordum

    Arada 20 kilometrelik yol yapmak için ideal mi bu bisiklet (bir o kadar da dönüşü var tabi )

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • @mehmedaltair Bak değerini bil ilk sana cevap veriyorum.
    Kesinlikle al, sakın orta amortisörü olan bir model alma. Salcano efes ten sonra (çift amortisör) kendimi sanki bu bisiklette pedal çevirmeden kendi gidiyormuş gibi hissettim ve ciddiyim.

    @TheApproachingCurve benim senin boyundan anladığım senin 26 jant almaman gerektiği.Bütçe durumunu bilmiyorum o nedenle rahat bir adamsan marka fanatizm yapmadan sportive 221 al derim çünki kilitli maşa ancak benim gibi isen çok para yav 700küsür lira bir bisiklet için. Aradakı 300tl fark kilitli maşa ve aynı marka farklı model parçalar için değmez. Dediğim gibi kese durumuna göre fiyat olarak ikisinin arasında uçurum var...
    Bu işin sonu yok 20.000 tlye bisiklet var. Ben F/P olarak kıyasladım ondan karar verdim. Bütçen darsa zorlama al git pişman olmazsın.

    @haluk_1907
    İstanbul'a uzak bir ilden aldım ben 50 tl fazla vermişsiniz ama olsun ya buradada bisikletçilerin %80 i o fiyattan satıyor. Kurulumda yanlarında olun, özellikle orta göbek teki vitesler değişirken ses olmasın. 30 gün sonra servise gidin yoksa garanti dışı kalıyormuş bakımlar falan var kitapçığında yazar.

    @fizyoterapist565
    Ben memnun kaldım bile yarın bi yağmur kesilirse yola çıkayım, videoda çekerim sürede ölçerim.

    @mismis
    Yağmur yağmayaydı iyiydi yüklerdim hemen. Yarına kaldı artık. Sabah yola çıkmak şart oldu bakalım 1,15 dakikalık süre kaça düşecek.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Miyamoto Musashi -- 1 Haziran 2014; 22:25:04 >




  • Eyvallah hocam sağolasın şu finaller bitsin de bir bakayım

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Miyamoto Musashi kullanıcısına yanıt
    ilkin mehmete cevap verdiğin için bozuldum.

    İkincisi burada 500 tl den aşağı inen yok, haluk dostum sen nereden buldun 430 tl civarlarını...
    Dostum bende aynı durumdayım 200 tl fark çok geliyor ikiside alüminyum çünkü bakalım hayırlısı
  • quote:

    Orijinalden alıntı: TheApproachingCurve

    ilkin mehmete cevap verdiğin için bozuldum.

    İkincisi burada 500 tl den aşağı inen yok, haluk dostum sen nereden buldun 430 tl civarlarını...
    Dostum bende aynı durumdayım 200 tl fark çok geliyor ikiside alüminyum çünkü bakalım hayırlısı


    Mehmet ile bi htc mazimiz var konu disindada muhabbet var ondan laf carptirayorum kendisine



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Miyamoto Musashi -- 1 Haziran 2014; 23:31:45 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Miyamoto Musashi

    quote:

    Orijinalden alıntı: TheApproachingCurve

    ilkin mehmete cevap verdiğin için bozuldum.

    İkincisi burada 500 tl den aşağı inen yok, haluk dostum sen nereden buldun 430 tl civarlarını...
    Dostum bende aynı durumdayım 200 tl fark çok geliyor ikiside alüminyum çünkü bakalım hayırlısı


    Mehmet ile bi htc mazimiz var konu disindada muhabbet var ondan laf carptirayorum kendisine

    yarın çok anlık kararlar verebilirim... Bizimde bir mazimiz olabilirdi...




  • Dostum bu ebay den aldıkların 2. elmi, çok ucuz geldi de. Ve kargo ücreti ödeniyor mu?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: pridedawson

    Dostum bu ebay den aldıkların 2. elmi, çok ucuz geldi de. Ve kargo ücreti ödeniyor mu?

    Sifir urunler, Turkiye pahali. Kargo ucretsiz tek sorun gelirken nadirde olsa kaybolabiliyor e bide gumruk var ama yeri bura degil konunun.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: TheApproachingCurve

    quote:

    Orijinalden alıntı: Miyamoto Musashi

    quote:

    Orijinalden alıntı: TheApproachingCurve

    ilkin mehmete cevap verdiğin için bozuldum.

    İkincisi burada 500 tl den aşağı inen yok, haluk dostum sen nereden buldun 430 tl civarlarını...
    Dostum bende aynı durumdayım 200 tl fark çok geliyor ikiside alüminyum çünkü bakalım hayırlısı


    Mehmet ile bi htc mazimiz var konu disindada muhabbet var ondan laf carptirayorum kendisine

    yarın çok anlık kararlar verebilirim... Bizimde bir mazimiz olabilirdi...

    Yok seninlede mazimiz oldu artik.

    Malesef yola cikamiyorum bu gun cunki fwna yagmur var. cok heveslenmistim, en azindan suremi gorecektim. Nese yarin artik ancak is donusu kisa bi test yapip videolarim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • tabloda agirliklarini ters yazmissin

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: TheApproachingCurve

    ilkin mehmete cevap verdiğin için bozuldum.

    İkincisi burada 500 tl den aşağı inen yok, haluk dostum sen nereden buldun 430 tl civarlarını...
    Dostum bende aynı durumdayım 200 tl fark çok geliyor ikiside alüminyum çünkü bakalım hayırlısı


    430 mu 550 olmasın o 430'a bulsam 2 tane alırdım
  • Bende bu bisikleti almak istiyordum. Yeni konu acmak istemedim.bu arada mecidiyekoyde oturuyorum. Isim yuzunden vakit bulamiyordum. En uygun bisiklet fiyatlsri icin sirkeci unkapani onerilmis sitede. N11 gibi sitelerden daha ucuza alinabiliyormus. Dedigim gibi vaktim!olmadigu icin en ucuz nerden alabilirim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.