Şimdi Ara

Filinta - Bin Yılın Şafağında & 2. Sezon (25. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
906
Cevap
10
Favori
24.788
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2324252627
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Kafam çoo güzel

    Spoiler ibaresini düşseydin.Çoğu kişi dizinin bu bölmünü izlememiştir.

    Büyük ihtimal bankayı süreyyaya kurdurcaklar.Bu sezon finaline doğru boris iyice güçten düşer onun yerine Süreyya gelir.Sonrada Mayer Süreyyayı destekler ve Süreyya aracılığıyla bankayı ele geçirmeye çalışcak gibi.Tabii ters köşe olabiliriz.Süreyya İngilizlerlede işbirliği içinde olabilir.Yada hiçbişey çıkmayabilir.
    Laraya dönersek büyük ihtimal sezon finalinde Mustafaya sıkacak.Demedi demeyin.


    Ayrıca National Bank Of Turkey ortadoğudaki petrolü ele geçirmek için kurulmuş bir bankadır.Dizide işlenen neft yataklarını ele geçirmek için bu banka çok önemli.

    Abdulhamid Hanın tahttan indirilmesi doğrudan bu bankayla ilgilidir.Meşrutiyet,baskıcılık falan sebebiyle tarihe geçen olaylar dizini aslında bu banka sebebiyle olmuştur.

    Ve Abdulhamid tahttan indirildiğinden hemen sonra yeni iktidar Turish Petroleum Company ve bu banka aracılığıyla bütün petrolümüzü dış güçlere vermiştir.

    http://journals.cambridge.org/action/displayAbstract?fromPage=online&aid=3336568

    Ayrıntılı açıklama yapmak hiç aklıma gelmemişti. Hatırlatma için sağol. Haftaya ilham perim gelirse janjanlı bir spoiler eklemeye çalışırım inşallah :)

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • İyi olur

    Ayrıca dizi ilerdeki bölümlerde petrol mevzusunada dönecek gibi duruyor.

    Turkish Petroleum Companyi merak edenler buraya bakabilirler:
    http://tr.m.wikipedia.org/wiki/Iraq_Petroleum_Company



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kafam çoo güzel -- 29 Nisan 2015; 16:31:34 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 13. bölümü yeni izledim. Hakikaten güzel dizi be


    Hasan'ın geçmişini çok iyi anlattılar , insan üzülüyor be.


    ekleme:

    Meraktan 14 ün başınada bakayım dedim:


    Ulan yapılacak iş mi , ne diye harcadınız Hasan'ı Adamın geçmişine indiniz bizi üzdünüz , hemen öldürülür mü Hasan , ağlayacam yahu



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sherlock Domates -- 1 Mayıs 2015; 18:06:15 >




  • 18 ve 19.bölümleri arka arkaya izledim, her bölümde üstüne nasıl koyduklarına anında şahit oldum 19.bölüm müthişti.


    Boris bu işten yine yakayı kurtaracak gibi görünüyo. Çünkü Boris'in hüküm giymesi demek dizinin bir nevi bitmesi demek ayrıca daha Bala Hatun meselesi de hiç gün yüzüne çıkmadı, Mustafa geçmişini daha öğrenmedi.


    Filinta'dan daha çok bölümler bekliyoruz, hatta hiç bitmese de olur aslında :) yine salıyı iple çekiyoruz adamlar dizi ne kadar ilerlerse ilerlesin kaliteden, heyecandan hiç ödün vermiyorlar, hayranım.
  • harika dizi insan izlerken zek alıyor
  • Ulan bekri

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Adaletin ne kadar önemli olduğunu üzerine basa basa o kadar güzel anlatıyorlar ki gercekten takdire şayan. Çok güzel bi bölümdü her Açıdan. Padişah ismi verilmiyor ama kesinlikle 2. ABDÜLHAMİT. halifelik vurgusu, tekrar Osmanlı'yı ayağa kaldırma çabaları hasta adamın iyilileşmeye Başlaması hepsi ABDÜLHAMİT tasviri

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Dizinin senaristine hayranım Abdulhamid dönemine her yönüyle hakim olması ve kurgusal zekasıyla yine izleyiciyi ters köşe yapıyor. Bu dizide bazı şeyleri önceden tahmin etmek zor. Bence Filintayı diğer dizilerden ayıran yönü bu. Bu bölüm biraz ağırdı fakat dizide artık dost,düşman herkes birbirini artık biliyor boris efendi ve muşir mustafayla alakalı sırlar yavaş yavaş gün yüzüne çıkıyor. Ayrıca Abdulhamidin kendisi şazeliyye cematine bağlıydı dizinin sonlarıda doğru buna isim verilmeden biraz vurgu yapılmış. Ilerleyen günlerde osmanlı bankası ve demiryolları için dış güçlerin baskı ve entrikaları biraz daha artacak gibi.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi effect68 -- 7 Mayıs 2015; 8:52:51 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • İzlemekten keyif alıyorum , müthiş bir dizi.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: effect68

    Dizinin senaristine hayranım Abdulhamid dönemine her yönüyle hakim olması ve kurgusal zekasıyla yine izleyiciyi ters köşe yapıyor. Bu dizide bazı şeyleri önceden tahmin etmek zor. Bence Filintayı diğer dizilerden ayıran yönü bu. Bu bölüm biraz ağırdı fakat dizide artık dost,düşman herkes birbirini artık biliyor boris efendi ve muşir mustafayla alakalı sırlar yavaş yavaş gün yüzüne çıkıyor. Ayrıca Abdulhamidin kendisi şazeliyye cematine bağlıydı dizinin sonlarıda doğru buna isim verilmeden biraz vurgu yapılmış. Ilerleyen günlerde osmanlı bankası ve demiryolları için dış güçlerin baskı ve entrikaları biraz daha artacak gibi.

    Dizideki padişahı abdülaziz biliyordum ben abdülhamid miydi?




  • Kurgusal bir karakter.
    Hem Abdulazize,hem Abdulhamite gönderme yapıyor.
    Böylece bütün yıkılış dönemini açıklıyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Aynen hocam abdulhamid :)

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 8.Bölümden sonra Fantastik, saçma sapan sahnelerden sonra bırakmıştım diziyi. Tekrar başladım ve bırakarak hata yaptığımın farkına vardım. 14.Bölümün yarısına kadar çok beğenerek izledim. Diriliş Ertuğrul ilerledikçe amatörleşirken, saçma sapan senaryo yapısını sürdürürken bu dizi ilerledikçe profesyonelleşmiş, mükemmelleşmiş.. Favori dizim Diriliş Ertuğrul'du lakin bu dizinin sonraki bölümlerini izleyene kadar.. Umarım bu olgunluğu devam ettirir ve araya yine saçma salak fantastik vari sahneleri (Amatör sahneler) tekrar dizide görmeyiz.

    Kaç bölüm oldu bu dizi? 14.Bölümden sonra bozma yok değil mi?

    Diziye yeni başlayacaklara da tavsiyem ilk 8 bölüm için sabır gösterin dizi 9.bölümden sonra açılıyor.. Saçma salak sahnelerden arınıyoruz, en azından 14.bölüme kadar




  • 20.bölümde konuk oyuncu olarak İngiliz ajanı rolünde artist bir karakter çıktı ama bizimkilerin yanında fos kaldı.
    21.bölümde ise Abdullah'ın kardeşi Emrullah tekrar çıkacak. O da çok güzel karakterdi.

    Bu arada dizideki karakterlerden Çeyrek ile Zeyrek'in ayrı dizisi çıkacakmış.
    https://www.facebook.com/esfilmcomtr/photos/a.831663570233647.1073741831.650216791711660/831663426900328/?type=1&theater
  • Emrullah ı az görmeme rağmen sevmiştim. Yeniden görmek güzel olacak.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alpalp84 -- 10 Mayıs 2015; 18:45:46 >
  • ''Bu topraklarda hangi padişah yeni bir hamle yapmaya kalksa ya katledildi ya da tahttan indirildi.'' Boris çok doğru söylüyor. Adamda merhamet denilen şeyden zerre olmadığını da bölüm sonunda tam anlamıyla anlamış oldum.

    Edit: Dizideki padişah Sultan Abdülhamit Han bunun en büyük örneği.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Shikari -- 13 Mayıs 2015; 23:24:31 >
  • Kaç sezon düşünülüyor

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: .Meraxes.

    8.Bölümden sonra Fantastik, saçma sapan sahnelerden sonra bırakmıştım diziyi. Tekrar başladım ve bırakarak hata yaptığımın farkına vardım. 14.Bölümün yarısına kadar çok beğenerek izledim. Diriliş Ertuğrul ilerledikçe amatörleşirken, saçma sapan senaryo yapısını sürdürürken bu dizi ilerledikçe profesyonelleşmiş, mükemmelleşmiş.. Favori dizim Diriliş Ertuğrul'du lakin bu dizinin sonraki bölümlerini izleyene kadar.. Umarım bu olgunluğu devam ettirir ve araya yine saçma salak fantastik vari sahneleri (Amatör sahneler) tekrar dizide görmeyiz.

    Kaç bölüm oldu bu dizi? 14.Bölümden sonra bozma yok değil mi?

    Diziye yeni başlayacaklara da tavsiyem ilk 8 bölüm için sabır gösterin dizi 9.bölümden sonra açılıyor.. Saçma salak sahnelerden arınıyoruz, en azından 14.bölüme kadar

    Dirilis behlul konusundaki goruslerinizde cok haklisiniz,ozellikle senaristler diziyi kaldiramiyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Konu ilerleyişi gayet güzel gidiyor. Ne çok yavaş ne çok hızlı. Bazen kurgusal tekrarlar baygınlık verse de geneli iyi. Bir ara Lara-Filinta aşkı cıvımaya başlamıştı son bölümlerde biraz daha yoluna girdi gibi. Aşk meşk dizileri zaten mebzul miktarda mevcut, aman bunda dozunu kaçırmazlar umarım. Dizi başlarda biraz daha fantastik çizgi roman havasındaydı yavaş yavaş ayakları daha çok yere basmaya başladı. Şu kurgusal sahne nakaratlarını da birazcık daha azaltsalar on numara olacak. Gerçi bu tekrarlar da biraz hava katıyor ya neyse..
  • 
Sayfa: önceki 2324252627
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.