Şimdi Ara

Filinta - Bin Yılın Şafağında & 2. Sezon (40. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
906
Cevap
10
Favori
24.788
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3839404142
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • At izi it izine karışmış. Evliya Mustafa nın neden Leyla ya gönül veremediğini anladık. Baş tabip Leyla ya boşuna gitmemiş.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 44 süperdi,45.Bölüm'ü bekleyenler için

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Cenaze törenleri es geçildi nedense. 3 gün sonra deyip kapattılar konuyu.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

  • Boris,suheyla,abdullah hepsi de olmeden diziden ayrildi, acaba ucretlerini karsilayamadiklari icin mi boyle yapti dizi anlamadim,
    ama yine de dizi iyi gidiyor hatta AB de dun sanirim en yuksek reyting seviyesine ulastilar



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TuRKKuRT -- 30 Ocak 2016; 11:20:08 >
  • Sezon finalinde bırakmıştım yavaş ilerliyor diye.

    Başlayayım mı ne dersiniz ?
  • 44. bölüm itibariyle senaristler yine değişmiş. Neden değişmiş çok merak ediyorum. Önceki senaristler iyidi.

    Yeni gelen senarist Leyla'yı Yüce Meclis elemanı yaptı. Yani 43 bölümde öyle bir durum yoktu ortada. Çok saçma olmuş. Bu Leyla değil miydi, Ferah'ı o kadar Kardeşlik teşkilatından vazgeçirmek için dil döken, şimdi Leyla'da o teşkilatın elemanı çıkıyor. saçmalığa bak. Bu saçmalığın tek sorumlusu yeni senaristin önceki bölümleri izlememiş olması. Ayrıca bu bölümde bir çok mantık hatasıda vardı. Tabii ki olur. Dünyanın hiç bir yerinde böyle zırt pırt senarist değişmez.
    5 bölüm sonra yine senarist değişir, o da Padişahı Yüce Meclis elemanı yapar anası satayim.


    Diziyi çok severek izlesem de Filinta'dan bir cacık olmaz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Syodej -- 30 Ocak 2016; 22:21:47 >
  • Dunku bolum harikaydi...ruslara cok bulasiyorlar bi sey olmaz insallah dedik bugun sinir ihlali yaptilar

    Kar efekti disinda muhtesem bir diziydi

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Şu senarist degişikligi bir de dirilişe gelse keşke...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Boris kesin olarak diziden çıkmış

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 44. Bölüm sonunda şok oldum. Ters köşeye yattım. Girdiğim şokun etkisinden 10 dakika çıkamadım. Bu neydi şimdi ya..

    Aslında bunun işaretlerini bir kaç bölüm önce ufaktan gizliden vermeye başlamışlardı da böyle dankkadanak ortaya çıkınca şok etkisi yarattı.



    Senaryo yazarının değişmesinin bunda payı var mıdır bilemiyorum ama Leyla'nın durumu biraz fazla zorlama oldu gibi. Tamam belki başından beri planlanan buydu ama peki bu güne kadar gelen sahnelerde ve Leyla'nın Farah ile olan sahnelerinde, kaçırılma sahnelerinde olanlar niye öyle anlatıldı o zaman. Benim Leyla'dan ilk şüphelenmem Kardeşlik teşkilatının yaralı elemanlarının Leylanın hastanesinde tedavi edilmesiydi. Sonradan hocam rica etti falan diye kıvırdılar ama orada ben şüphelendim. Ama sonrasında Leyla hakkında hep olumlu sahneler gösterildi. Burada artık seyirci ters köşeye yatırılmadı, kandırıldı. Ters köşeye yatırmak farklı bir şeydir. Bazı şeyleri gizlersin. Seyirciye belli etmezsin. Ama gerçek konunun gidişine aykırı bir durum yoktur ortada. Bunda ise resmen seyirci kandırıldı. Sorun Leyla'nın örgütün üyesi olmasında değil. Bunu verirken bazı noktaları üstü kapalı ve şüpheli bırakacaklardı ki sonrasına zemin hazır olsun. Bu güne kadar Leyla'yı cici Tabibe hanım olarak tanıttılar evlendikten sonra kaprisli , kıskanç Leyla'ya dönüştü şimdi de kardeşlik teşkilatının en önemli elemanlarındanmış meğerse hopbaaa!!! Burası sürpriz olayını geçti artık biraz. Senaryo bütünlüğünden şüphe duymaya başladım. Hatta padişah , şehzadeye Mustafa hakkında bile soruşturma yapalım. onu da takip edelim deyince yok artık dedim. Senaryo bu zihniyette devam ederse bunu da yaparlar hiç şaşmam.

    Böyle acayip dedektif hikayeleri vardır. Olayın kahramanı gizemli suçluyu arar bir türlü yakalayamaz. maceralar maceralar yaşanır derken sonunda meğerse aranan gizemli suçlu bizim olayın kahramanı dedektif çıkar. Yuh yani dedirtir. Okumuştum hikaye. İşte bunun gibi Filinta'nın da hikayesini, seyirciye sürpriz yaratmak adına çok fazla deforme etmezlerse iyi olacak. Sürpriz unsuru bu tip dizilerde çok önemli elbet. Sürükleyiciliği sağlar. Ama sürprizler zekice ve tutarlı olmalı. Senaryonun en önemli kuralı olayların sebep sonuç ile gelişmesidir. İzlemeye devam ediyorum.


    Hep olumsuz eleştirmeyeyim. son bölümlerde dizinin aksiyon dozu ve sürükleyiciliğinde gelişme var. Anlamsız ve tekrarlayan flashback sahneler bu bölümde yoktu. 5-10 dakika önceki sahneyi tekrar tekrar ışık parlamaları efektler eşliğinde nakarat yapmaları çok saçma ve sıkıcıydı. Umarım bunu tekrarlamazlar. Dizide romantizmin dozunu kıvamında götürüyorlar. Bir ara cıvımaya başlamıştı toparladılar. Özellikle ilk sezonda Lara -Filinta aşkı böyleydi. Meraklısına TV'de mebzul miktar aşk dizisi var zaten.

    Dizide gösterilen padişahın, Abdülaziz olduğundan falan bahsedilmiş eski mesajlarda ama ben 2. Abdülhamit olduğunu düşünüyorum. Marangozluk yapması, polisiye vakalara merakı, keskin zekası, genel görüntüsü vs.. Ama isim verilmiyor tabi.

    Malum dizi TRT de yayınlandığından senaryo konusu pek çoğumuzun dikkatini çekmiştir sanırım gündemdeki konulara göndermeler yapıyor aslında. Rusya ile aramızdaki gerilim bile dizide vurgulanıyor. Gerçi tarihi süreç de bu şekilde. Aslında tarih tekerrür ediyor bir bakıma. Oradaki kardeşlik teşkilatı ve suikastçileri de paralel yapı ve malum kişilere gönderme yapıldığını düşündürüyor. Ama bunu fazla abartmadan veriyorlar dizide. Çok fazla sırıtmıyor. Sonuçta ortada asırlık komplolar söz konusu. Dün de böyleydi bu gün de böyle. Bu milletin başından musibet tarih boyunca eksik olmadı zaten.

    Genel konu ve gidiş bakımından TV de yayınlanan müstesna dizilerden birisi. Takip ettiğim tek yerli dizi ve seviyorum. Eleştirmem de o yüzden.




  • bence zorlama bi senaryo oldu evet doğru bi kaç bölümdür altyapısı oluşturuldu fakat 2.sezonun geneline bakarsak zorlama oldu biraz. Padişah bence abdulaziz evet padişah ismi verilmiyor ama şehzadelerinin ismi verildi. V.mehmed ve V. murat abdulazizin abisinin çocukları. Bence dizinin finali 2. abdulhamitle olucak
  • Çok büyük kitleyi kendine çekmeyi başardığını düşündüğüm ilk sezona göre üstüne koyarak devam eden filinta dizisi abi gerçekten bu ilgiyi hatta daha fazlasını hak ediyor. Zaten konusu milli duygularımızı kabartıp ortaya çıkaran ve tarihimizi anlatıyor. Bu devlete o kadar çok gözünü dikenler varmış ki, bu hainler padişahın dibine kadar sızmayı başarmışlar. İçten içten bitirmenin planlarını yaparak hep tuzak, hep kumpas kurmuşlar. Ancak unuttukları bir şey var ki o da bizim devletimiz askerimiz ortaya yüreğini kalbini koyup son gücüyle savaşıp ülkesine sahip çıkar. Bütün bunları o kadar gerçeğine uygun senaryolaştırıp bir bir o kadar doğru ekiple ekrana yansıtmışlar ki izlerken bütün hissiyatı veriyorlar. Bu arada tarihin yanında sevginin aşkın sadakatin o dönemlerde ne kadar masum olduğunu da çok güzel işlemişler kısacası içinde aksiyon entrika aşk dostluk olan bir dizi izlenmeye değer. Tüm ekibin verdiği emeği avuçlarım patlarcasına alkışlıyorum.




  • dizi günden güne üzerine koyarak ilerliyor, tartışmasız 1 numara bence şuan
  • Ali nin baktıgi resimin kime ait oldugu hale ortaya çıkmadı

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • yeni fragman yayınlammışlardı dün ,internette bulamadım



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi inceuclusarj -- 5 Şubat 2016; 6:29:46 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ulan Gazanfer de mi be
    Leyla işi fazla zorlama olmuş.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tgezer -- 5 Şubat 2016; 21:58:45 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

  • tamam leyla köstebek olsun da niye tek başınayken bile iyi biriymiş gibi davranıyor cidden sağlam saçmalamışlar
  • Bence bu bölümde leylanın foyası ortaya çıkacak....

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Böyle hızlı bölümlere alışık değiliz. Amma olay oldu

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hakikaten bölüm çok hızlıydı..
  • 
Sayfa: önceki 3839404142
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.