Megaworks ve Gigaworks G 500 Bilgi ve paylaşım ortamı... sorular/sorunlar (Tüm Sürüm)

Tüm forumlar >> [Donanım / Hardware] >> Ses Sistemleri >> PC Ses Sistemleri ve Ses Kartları

jethoca -> Megaworks ve Gigaworks G 500 Bilgi ve paylaşım ortamı... sorular/sorunlar (12 Eylül 2006; 2:00:50)

Kıymetli arkadaşlar kullanıcıları ve multimedya hoparlör meraklıları tarafından son derece beğenilen Creative Megaworks THX 550 bilgsayar firmalarında genel olarak 450-550 ytlye satılırken Vatan Bilgisayar'ın yaptı kampanya ile fiyatı 183 dolar + kdv yani 320 ytl ve taksitle , üstelik kargo ücretsiz

pek çok arakdaşım bana Megaworks seti en ucuz nerede bulabileceğimizi soruyordu ben kampanyayı görünce bilgiyi daha iyi duyurabilmek için ayrı bir başlık açmaya karar verdim

Bu başlık altında Megaworks ve Giga 500 ile ilgili problemleri ve kullanıcı sorularını da cevaplandıralım.

HERKESE SAYGILAR

Wolverine -> Cevap: M egaworks'çular müjde Vatan'da sadece 183 $+kdv ve taksitle (12 Eylül 2006; 3:09:39)

Sadece megaworks değil diğer biçok aranan setler de uygun fiyatla satılıyor orda, megaworks, gigaworks, z5400, z5450, z5500 v.s. mevcut.
Bence de ilgilenenler için son fırsat olabilir.

sedatss -> Cevap: M egaworks'çular müjde Vatan'da sadece 183 $+kdv ve taksitle (12 Eylül 2006; 3:17:20)

İşin içinde bir çakallık yoksa ki sanmıyorum.Fİyat süper,Gidin alın daha ne bekliyorsunuz!!

jethoca -> Cevap: M egaworks'çular müjde Vatan'da sadece 183 $+kdv ve taksitle (12 Eylül 2006; 10:20:04)

kıymetli yarbayım ve büyük üstad Wolverine , katkın için teşekkürler .

başta da yazdığım gibi megaworks için onlarca site ve bilgisayar firmasına baktım. fiyatları 450-550 arasında değişiyor. Ama vatanda sadece 320 ytleye taksitle.

Logitech Z 5500 e gelince onun indirimli fiyatı da 440$+ kdv yani 768ytl

logiteh inde piyasadaki fiyatı (**** hızlı sistem hepsi burda idefix vb,vb) 817-950 ytl arasında

özellikle goldun fiyatı çok iyi yani logi de indirim farkı mega kadar yok ama yinede ciddi farklar var

herkese saygılar

@armagedon@ -> Cevap: M egaworks'çular müjde Vatan'da sadece 183 $+kdv ve taksitle (12 Eylül 2006; 11:14:42)

evt bende dün gittim vatana arkadaşlar mega 199+kdv giga progamer 299+kdv yanında x fi ses kartıda var[:'(]

EmmO -> Cevap: M egaworks'çular müjde Vatan'da sadece 183 $+kdv ve taksitle (12 Eylül 2006; 11:23:54)

Peki megaworks ile SB AUDIGY VALUE SES KARTI kullansak randıman alırmıyız.

jethoca -> Cevap: M egaworks'çular müjde Vatan'da sadece 183 $+kdv ve taksitle (12 Eylül 2006; 12:08:58)

quote:

Orjinalden alıntı: EmmO

Peki megaworks ile SB AUDIGY VALUE SES KARTI kullansak randıman alırmıyız.

tabi biraz randıman alırsın . ama audigy ile kıyaslarsan fark çok var

herkese saygılar

Wolverine -> Cevap: M egaworks'çular müjde Vatan'da sadece 183 $+kdv ve taksitle (12 Eylül 2006; 12:46:27)

Dostum yarbay, üstad felan [:)][sm=s18.gif]
Bu arada evet haklısın, hiçbirindeki indirim mega kadar değil. Mega arayıp da bulamayanlara bence 2006 yılının en büyük fırsatı gibi..
quote:

Orjinalden alıntı: jethoca

kıymetli yarbayım ve büyük üstad Wolverine , katkın için teşekkürler .

başta da yazdığım gibi megaworks için onlarca site ve bilgisayar firmasına baktım. fiyatları 450-550 arasında değişiyor. Ama vatanda sadece 320 ytleye taksitle.

Logitech Z 5500 e gelince onun indirimli fiyatı da 440$+ kdv yani 768ytl

logiteh inde piyasadaki fiyatı (**** hızlı sistem hepsi burda idefix vb,vb) 817-950 ytl arasında

özellikle goldun fiyatı çok iyi yani logi de indirim farkı mega kadar yok ama yinede ciddi farklar var

herkese saygılar

jethoca -> Cevap: M egaworks'çular müjde Vatan'da sadece 183 $+kdv ve taksitle (12 Eylül 2006; 15:28:48)

son incelemede megaworks kadar hatta ondan daha da fazla Giga G500 ün fiyatı cazip geldi. çünkü yanında X-FI 7.1 24 BIT SES KARTI INTERNAL XTREME MUSIC fiyata dahilmiş ve tek başına ses kartının fiyatını ben nette 200 ytl den ucuza bulamadım. Toplam 480 ytl ve sadece hoparlörlerin fiyatı 300 ytlnin altında oluyor bu durumda.

şimdi meraklıları ve arayanlar için sorun şu mega mı? G 500 mü işte buna bi karar verlebilse megaworks un eski fiyatına ses kartıyla beraber alınabilecek fırsat var

herkese saygılar

okan -> Cevap: M egaworks'çular müjde Vatan'da sadece 183 $+kdv ve taksitle (12 Eylül 2006; 17:40:31)

g500 ün fırsatı harikaymış yaw... tam bir ses upgrade kiti denebilir... almak lasım[sm=alala.gif]

taktik -> Cevap: M egaworks'çular müjde Vatan'da sadece 183 $+kdv ve taksitle (12 Eylül 2006; 18:59:17)

meganın fiyat çok iyi ama her halükarda iyi bir ses kartı almanız gerekicek bütçesi elveren megadan ziyade g500+xfi li kampanyayı değerlendirsin derim.Çok düşünmeyin birdaha bu fiyatları bulamayabilirsiniz

trsmach -> Cevap: M egaworks'çular müjde Vatan'da sadece 183 $+kdv ve taksitle (12 Eylül 2006; 19:17:01)

x-530 işimi görüyo şimdilik ama aklımı çeldiniz.hayır parada yok şu anda elimde.kartın limitide doldu[X(].neyse başka bahara artık.

KızılKorsan -> Cevap: M egaworks'çular müjde Vatan'da sadece 183 $+kdv ve taksitle (12 Eylül 2006; 19:49:52)

yaw iide kampanya yapmışlar inasanın alası geliyor ama ben kafaya koydum hi fi set alcam alamazsam bakarız artık ama ben bu indirimin fazla sürmez bence kaçmazz yanii

jethoca -> Cevap: M egaworks'çular müjde Vatan'da sadece 183 $+kdv ve taksitle (13 Eylül 2006; 13:55:57)

arkadaşlar tekrar soruyorum hem sinema kalitesinde ve hem de müzik te ( bu arada oyun da önemli mega mı? giga progamer mı?

ev sinema kombinasyonu olabilcek bilgsayar hoparlörlerinde ( multimedya sistemlerde ) CREATIVE JWIN MIKADO OZAKI SNOPY
GENIUS LOGITECH MINTON PHILIPS VOICA
INCA MICROLAB
suny, minton, philips, Gassonic, microlab, jazz, genius , logitech vb markalar içinde ses netliği berraklık ve tizler konusunda megaworks tan iyisi yok diye biliyorum ( yanlışım varsa düzltin )

logitech z 5500 ün güçlü sesi ve bas üstünlüğünü saymazsak sanırım en iyi ses megaworks ta ve son aylarda çok arayan çevremdeki arkadaşlar ile bana pm gönderen forum dostları vardı. bu fırsatı değerlendirmek gerekiyor çünkü benim sony sistemlerde ve canon dijital makinelerde çok yaşadığım bir olay yine olacak gibi geliyor ; oda şu : sevilen bir model artık piyasadan çekildikten sonra yerine gelenler eskiyi mumla aratıyor ve başlıyoruz ordan burdan eski modeli aramaya tabi çoğu kez nafile .

arkadaşlar hem mega hem de logi z 5500 ve giga g 500 için bence iyi fiyatlar ve fırsat var

( KIYMETLİ VOLWERİNE ARKADAŞIM YARBAYIM DEDİM; FORUMDAKİ RÜTBENİZ İÇİN, ÜSTAD DEDİM, BİLGİSAYAR HOPARLÖRLERİ VE SES KARTLARI FORUMUNDA HERHALDE EN BİLGİLİLERDEN SAYABİLİRİZ SİZİ, ABARTI AMACI YADA YAĞCILIK NİYETİM YOK )
herkese saygılar

safranboy -> Cevap: M egaworks'çular müjde Vatan'da sadece 183 $+kdv ve taksitle (13 Eylül 2006; 16:28:13)

bende sound blaster audigy 24bit eax dolby 5.1 ses kartı var alalı baya olmustu acaba randuman alabilir miyim megayla?

Wolverine -> Cevap: M egaworks'çular müjde Vatan'da sadece 183 $+kdv ve taksitle (14 Eylül 2006; 1:46:29)

@jethoca arkadaşım, dediklerinden yanlış bişey çıkarmadım, sen de beni yanlış anlama lütfen..
Bu arada hakkımdaki olumlu sözlerin için tşk. ederim, estağfirullah diyim, elimizden geldiğince bildiklerimizi paylaşmaya çalışıyoruz..
Keşke g500ü deneme veya dinleme olanağım olsaydı, o zaman sana somut verilerle mutlaka bir yanıt verirdim.
Kolay gelsin..

KontG -> Cevap: M egaworks'çular müjde Vatan'da sadece 183 $+kdv ve taksitle (14 Eylül 2006; 2:44:02)

vatan bilgisayara güvenilmesi konusunda şüphelerim var [sm=s15.gif]

jethoca -> Cevap: M egaworks'çular müjde Vatan'da sadece 183 $+kdv ve taksitle (14 Eylül 2006; 12:37:20)

quote:

Orjinalden alıntı: KontG

vatan bilgisayara güvenilmesi konusunda şüphelerim var [sm=s15.gif]

yorumunu biraz açarsan bence iyi olur aksi taktirde milleti boşu boşuna işgillendirmiş olacağız.

hazır mega için böyle bulunmaz bir fırsat ele geçmişken insanların aklına gereksiz soru işareti koymamalıyız

herkese saygılar

myazgan -> Cevap: M egaworks'çular müjde Vatan'da sadece 183 $+kdv ve taksitle (14 Eylül 2006; 21:38:22)

bence iki fırsatta da cok iyi.[:'(]
özellikle g500+x-fi 480 ytl

juniorx -> Cevap: M egaworks'çular müjde Vatan'da sadece 183 $+kdv ve taksitle (14 Eylül 2006; 22:02:36)

jethocam acaba 200 TL'ye ext. music nerede var bi mesaj atsan en azından, pek durumum da yok şu an megayı da aldım ya ama insanın içinden bi ses oldu mu en iyisi olsun diyor bi de ses kartı için kasılsam mı iyice diye aklımdan geçmiyor değil. Bu arada ayrı bi konu daha açmayı da düşünüyorum ama burada da bi sorayım benim kart audigy value 7.1 , acaba illa almak gerekir mi dersiniz x-fi extreme music ,yeter mi acaba value'nun ses kalitesi, doyurur mu, şimdi benim daha vatandan megayı alıp açmaya fırsat bulamadığımı bilenler ulan daha kutusunu açmamışsın konuşuyorsun diyecekler[;)] ama value'ya takıp da pöfür pöfür ses alırsam yıkılırım ondan korkum.

KontG -> Cevap: M egaworks'çular müjde Vatan'da sadece 183 $+kdv ve taksitle (14 Eylül 2006; 23:31:22)

bazı alınan ürünlerin bozuk çıktığı yorumlarını okumuştum dh'de... ama tabii ki istisna olabilir...

safranboy -> Cevap: M egaworks'çular müjde Vatan'da sadece 183 $+kdv ve taksitle (15 Eylül 2006; 21:25:42)

ben aldım cok memnunum gercekten fiyatına göre cok iyi bir ürün...

jethoca -> Cevap: M egaworks'çular müjde Vatan'da sadece 183 $+kdv ve taksitle (16 Eylül 2006; 0:56:10)

quote:

Orjinalden alıntı: juniorx

jethocam acaba 200 TL'ye ext. music nerede var bi mesaj atsan en azından, pek durumum da yok şu an megayı da aldım ya ama insanın içinden bi ses oldu mu en iyisi olsun diyor bi de ses kartı için kasılsam mı iyice diye aklımdan geçmiyor değil. Bu arada ayrı bi konu daha açmayı da düşünüyorum ama burada da bi sorayım benim kart audigy value 7.1 , acaba illa almak gerekir mi dersiniz x-fi extreme music ,yeter mi acaba value'nun ses kalitesi, doyurur mu, şimdi benim daha vatandan megayı alıp açmaya fırsat bulamadığımı bilenler ulan daha kutusunu açmamışsın konuşuyorsun diyecekler[;)] ama value'ya takıp da pöfür pöfür ses alırsam yıkılırım ondan korkum.

ben 200 ytl ye bulamadım daha pahalıya buldum.

ama yorumda abartı ve yalan olmasın diye 200 ün altına bulamdadım dedim.

şimdi ses kartının fiyatını büyük firmalardaki rakamlar kadar sayarsak Giga 500 ün fiyatı hepten 240 ytl civarına denk geliyor ki çook çok ucuz ama giga 500 nasıl megaworks un o hı- fı lere yaklaşan orta ses ve tizlerini aratır mı ( bası yetersiz ama neyse) işte bi onu bilebilsem mega 500 + ses kartı hepten çok ucuz ve avantajlı bir seçenek.
acaba Affan, venom 800, yada diğer ilgili abiler hiç giga 500 ü dinlemediler mi?
Bu arada ben forumu bir karıştırdım geçen seneden bu yana megaworks u 400 ytl ve üstü faşyata alan ve bunu forumda belirten çok arkadaş var
yani meganın fiyatı da kaçmaz

herlese saygılar
herkese saygılar

Affan -> Cevap: M egaworks'çular müjde Vatan'da sadece 183 $+kdv ve taksitle (16 Eylül 2006; 1:45:23)

Sevgili @jethoca dostum:

Dinlemiş olsam tez vakit yazardım yorumlarımı ancak inan hiçbir fikrim yok,aksi halde elimden geleni yapardım,özellikle senin gibi birine[&:][:'(]
Ancak ses rengi aynen Mega gibiyse ve bası da Megadan iyiyse gayet iyi bir üründür diye düşünüyorum[&:][:'(]

Hoşçakalın,saygılar...

jethoca -> Cevap: M egaworks'çular müjde Vatan'da sadece 183 $+kdv ve taksitle (17 Eylül 2006; 1:11:19)

Affan arkadaşım öncelikle ilgilendiğin için teşekkürler.

bu arada bu konuda açılmış bir başlığı baştan sona inceledim ama orda da mega mı yoksa giga 500 mü yazmıyor elle tutulur bir şey
http://forum.donanimhaber.com/m_9215019/tm.htm

Arkadaşlar başta yakın arkadaşlarım olmak üzere alan arkadaşlar bayağı var. daha giga 500 ve ses kartını beraber alan arkadaş yok maalesef herkalde tanındığı için millet ( özellikle de benim evde dinleyenler ) mega yı seçiyor

herkese saygılar

Lord -> Cevap: M egaworks'çular müjde Vatan'da sadece 183 $+kdv ve taksitle (17 Eylül 2006; 1:22:27)

hay allah bizde z5500 leri alalı 2 hafta oldu satıp bunlardanmı alsak [8D]
şu ses kartlı sistem olayı iyiymiş mesela kaç watt onun wooferı ?

venom800 -> Cevap: M egaworks'çular müjde Vatan'da sadece 183 $+kdv ve taksitle (17 Eylül 2006; 12:10:28)

Saygılar @jethoca kardeşim[:'(] Benim arkadaşlarımdan biri bu sistemi almaya niyet etmişti yaklaşık 2 hafta önce ama ne yaptı onu bilemiyorum. Ama bugün arayıp sorarım eğerki g500 almışsa gidip bütün gün sistemi dinler sonra da buraya hakkındaki düşüncelerimi yazarım[&:][:'(] Saygılar..

Darkchild -> Cevap: M egaworks'çular müjde Vatan'da sadece 183 $+kdv ve taksitle (17 Eylül 2006; 12:14:36)

Megaworks e sahibim ve o aleti gidin alın derim hemen [sm=s15.gif]

polyo -> Cevap: M egaworks'çular müjde Vatan'da sadece 183 $+kdv ve taksitle (17 Eylül 2006; 14:43:15)

alacam anasını sataim....kaç kez gelcez bu dünyaya

halil.ozcan -> Cevap: M egaworks'çular müjde Vatan'da sadece 183 $+kdv ve taksitle (17 Eylül 2006; 15:13:07)

bu VATAN dediğiniz yerin web adresi yokmu onudan koysanız..

safranboy -> Cevap: M egaworks'çular müjde Vatan'da sadece 183 $+kdv ve taksitle (17 Eylül 2006; 15:17:41)

http://www.vatanbilgisayar.com/product_details.aspx?I_ID=11291

tenahiz -> Cevap: M egaworks'çular müjde Vatan'da sadece 183 $+kdv ve taksitle (17 Eylül 2006; 15:35:15)

bir ses sistemi için çok para ama almam lazım diye düşünüyorum [8D]

jethoca -> Cevap: M egaworks'çular müjde Vatan'da sadece 183 $+kdv ve taksitle (17 Eylül 2006; 21:32:55)

ev sineması, oyun, müzik için 99 db sinyal gürültü oranına sahip böyle net temiz kaliteli ses eren megaworks bence 300 ytl ( dolar biraz düştü) civarında pahalı değil bedava bence ben birtane megaworks alıpta pişman olan görmedim

keşke forumun sevgilisi olan logi z5500 de aynı oranda düşseydi yani 500 600 flan olsaydı herkes nasıl kapış kapış olırdı onuda

arkadaşlar açtığım foruma ilginiz için teşekkürler

tekrar ediyorum amaç bu kampanyayı herkese duyurmak

nihayet akıma bende kapıldım abim 114 ytl ye Evkur dan philips 3040 dvd almış ama ses sistemi olmadan birkaç filim denedik 55 ekran tv de hiç bir anlamı yok

neyse önce creative inpire 2500 vb derken meganın siparişini verdik bile en güzeli de bandırmadan alıyoruz ve kargoyu onlar ödüyor

herkese saygılar

supremum -> Cevap: M egaworks'çular müjde Vatan'da sadece 183 $+kdv ve taksitle (17 Eylül 2006; 21:42:19)

Kampanya süper!
Bir Megaworks sahibi olarak yeni alacakları kıskanıyorum. Fiyat zaten uygun birde kargoyuda karşılıyorlar. Daha düne kadar açın bakın 2.elde 350 ytl civarına satılıyordu Megaworksler.
Bu alsam mı acaba pahalımı diye düşünenlere bi fikir verir herhalde. Çünkü Vatan bilgisayar hariç heryerde fiyatlar yine 500 ytl üzerinde. Kampanya biterse ve hala almamışsanız. 2.elden 350 ytl'ye alırsınız haberiniz olsun.[:'(]

Darkchild -> Cevap: M egaworks'çular müjde Vatan'da sadece 183 $+kdv ve taksitle (18 Eylül 2006; 0:24:04)

megaworks u ilk aldığımda sesi beni cezbetmedi ..baslar beklediğimden sert çıktı ama zamanla kulak alışıyo artıı ses oturuyo ve ayarları yapınca da.. megaworksune tapıyo insan..

ilk alacak olanlar varsa ve ses tatmin etmezse onlara sadece şunu diyorum :

SABREDİN .. BEKLEYİN VE GÖRÜN !! [sm=s15.gif]

Not: ses kartım audigy 2 zs

jethoca -> Cevap: M egaworks'çular müjde Vatan'da sadece 183 $+kdv ve taksitle (18 Eylül 2006; 7:26:16)

quote:

Orjinalden alıntı: Darkchild

megaworks u ilk aldığımda sesi beni cezbetmedi ..baslar beklediğimden sert çıktı ama zamanla kulak alışıyo artıı ses oturuyo ve ayarları yapınca da.. megaworksune tapıyo insan..

ilk alacak olanlar varsa ve ses tatmin etmezse onlara sadece şunu diyorum :

SABREDİN .. BEKLEYİN VE GÖRÜN !! [sm=s15.gif]

Not: ses kartım audigy 2 zs

aynen katılıyorum

venom arkadaşım ilgin için teşekkürler görüşlerini en yakın zamanda bekliyorum.

Aksi halde ses kalitesinden emin olunmadığı için millet sadece megaworks u alıyor giibi.

bizde abime mega sipariş ettik ama abimin bilgisayarı yok ve adam 300 ytl yi zor çıkardı 480 ytl lik bir masrafa hiç giremezdi

herkese saygılar
herkese saygılar

jethoca -> Cevap: M egaworks'çular müjde Vatan'da sadece 183 $+kdv ve taksitle (18 Eylül 2006; 8:06:49)

quote:

Orjinalden alıntı: Lord

wofer tam olarak 130 vat rms değerinde
uyduların her biri de 36 vat rms ve toplam 310 vat , yani sistemin toplam ses gücü sanırım megaworks tan biraz daha yüksek

herkese saygılar

safranboy -> Cevap: M egaworks'çular müjde Vatan'da sadece 183 $+kdv ve taksitle (18 Eylül 2006; 14:16:37)

megaworks 500w rms değil mi 150+70*5
quote:

Orjinalden alıntı: jethoca

quote:

Orjinalden alıntı: Lord

wofer tam olarak 130 vat rms değerinde
uyduların her biri de 36 vat rms ve toplam 310 vat , yani sistemin toplam ses gücü sanırım megaworks tan biraz daha yüksek

herkese saygılar

jethoca -> Cevap: M egaworks'çular müjde Vatan'da sadece 183 $+kdv ve taksitle (18 Eylül 2006; 18:20:00)

abi çok bilinen bir durum mesaj kalabalıklığına neden olacak ama madem sordun hemen yanıtlayayım.

Creative Megaworks THX 550 'nin rms değeri 500 değil Burs power değeri 500 vat . Resmi sitede 500 vat için toplam patlama gücü denilmekte. Rms değerinin tam olarak kaç olduğunu bilmiyorum ama forumdaki uzman abiler Burs değerinin yarısı olduğunu söylüyorlar ve mantıklısı da öyle gözüküyor

ayrıntılı bilgi için link veriyorum.

http://tr.creative.com/products/product.asp?category=4&subcategory=25&product=240&nav=1

herkese saygılar

mc_ersin -> Cevap: M egaworks'çular müjde Vatan'da sadece 183 $+kdv ve taksitle (18 Eylül 2006; 18:33:28)

burst power dan yararlanarak (eğer firmanın verdiği burst yani patlama değeri (peak de diyebiliriz) gerçek ise) kök 2 ye bölerek rms poweri elde edebiliriz.ama cambridge gibi bir firmanın elinden çıkmış bir thx550 için fazla kafa patlatmaya gerek yok.[:(][:(][:(]

venom800 -> Cevap: M egaworks'çular müjde Vatan'da sadece 183 $+kdv ve taksitle (18 Eylül 2006; 21:43:46)

Yukarıda bahsettiğim arkadaşım creative gigaworks g500 ü değil de megaworks thx550 yi almış. Bence iyide etmiş eğer ki creative in resmi sayfasında verdiği bilgiler doğruysa g500ün sinyal gürültü oranı 85db megaworks ün sinyal gürültü oranı 99db ise burada ses kalitesi mi yoksa ses gücü mü sorusuna bir cevap vermeliyiz öncelikle. Artık sizin için hangisi daha önemliyse ona karar verirsiniz[:'(] Arkadaşım g500ü dinlemiş ve megaworks ile kıyasladığında ikisinin arasındaki ses kalitesi farkediliyormuş! Ama ben birşey diyemiyeceğim tabi bu konuda çünkü g500 ü dinlemedim ama megaworks ün ses kalitesine garanti verebilirim[:'(] Hakikaten kaliteli ve temiz bir sesi var[:'(] Arkadaşım a henüz gitmedim telefonla konuştum ama en kısa sürede gidip megaworks ünü dinliyeceğim[:'(] Mega yı dinlemeyeli uzun zaman olmuştu[8D]

jethoca -> Cevap: M egaworks'çular müjde Vatan'da sadece 183 $+kdv ve taksitle (19 Eylül 2006; 0:57:11)

arkadaşım seni yorduk. zahmet edip ilgilendin teşekkür ediyorum.

quote:

Orjinalden alıntı: venom800

Yukarıda bahsettiğim arkadaşım creative gigaworks g500 ü değil de megaworks thx550 yi almış. Bence iyide etmiş eğer ki creative in resmi sayfasında verdiği bilgiler doğruysa g500ün sinyal gürültü oranı 85db megaworks ün sinyal gürültü oranı 99db ise burada ses kalitesi mi yoksa ses gücü mü sorusuna bir cevap vermeliyiz öncelikle. Artık sizin için hangisi daha önemliyse ona karar verirsiniz[:'(] Arkadaşım g500ü dinlemiş ve megaworks ile kıyasladığında ikisinin arasındaki ses kalitesi farkediliyormuş! Ama ben birşey diyemiyeceğim tabi bu konuda çünkü g500 ü dinlemedim ama megaworks ün ses kalitesine garanti verebilirim[:'(] Hakikaten kaliteli ve temiz bir sesi var[:'(] Arkadaşım a henüz gitmedim telefonla konuştum ama en kısa sürede gidip megaworks ünü dinliyeceğim[:'(] Mega yı dinlemeyeli uzun zaman olmuştu[8D]

ben burda başka bir soru sormak istiyorum.
megaworks un 500 ytl civarında olduğu zamanlarda da durum böyleydi. yani alan ve ilgilenen çoktu.

neden philips'in iki dvd li 700 vat rms li ev sinema sistemleri ( sadece philips değil panasonic vb markalarda da böyle fiyata kombinasyonlar var) 500 ytl nin altında iken ( ****ilgisyayar Eylül kampanyası ) mega daha çok ilgi görüyor ses kalitesi daha iyi olduğu için mi

yani mega , giga 500 ve hatta logi z5500 ün ses kaliteleri philips, panasonic, samsun, sony ev sinema sistemleri ile karşılaştırıldığında nasıl

arkadaşlar yanlış anlaşılmasın ortalığı bulandırma amacım asla yok ama hep merak etmişimdir bu durumu.
Hatta müzik sistemi sinema sistemi almak için bana danışan arkadaşlara tavsiye ederken neden metroda yer alan philips htr 500 anfili hoparlör seti ni ki 705 vat ve 469 ytl ye seçmiyorum acaba onların sesi nasıl diye düşünüyorum.

katagoriler ayrı olabilir ama benim kullanımımda aynı durumdalar yani mega bilgisayara değilde dvd ye bağlı
bu durum pek çok kişi için de geçerli

HERKESE SAYGILAR

venom800 -> Cevap: M egaworks'çular müjde Vatan'da sadece 183 $+kdv ve taksitle (19 Eylül 2006; 11:24:54)

Ne demek @jethoca kardeşim sorun değil[&:][:'(] Sorduğun sorunuyu kendi adıma cevaplıyayım.
Bence philips, panasonic ve sony vs.. gibi markaların ev sinema sistemleri üst seviye multimadia sistemlerden iyi değil benim düşünceme göre[:'(] Bir kere çoğunun sesini dinlemiş biriyim ve özellikle 1000watt rms diye tabir edilen panasonic de dahil olmak üzere hiçbirinin seni z-5500 kadar iyi değildi. Gigaworks veya megaworks ile ilgili net bir kıyaslama yapamıyorum çünkü bu sistemleri dinleyeli çok oldu ama z-5500 ü hergün dinlediğimden net bir kıyaslama yapabilirim. Hele hele sony nin ev sinema sistemleri beni tamamen hayal kırıklığına uğratıyor[8|] Müzik setinde harikalar yaratan sony neden son çıkan ev sinema sistemlerinde bu kadar kötü anlayamıyorum doğrusu. Philips deseniz sinyal gürültü oranı 65db in üstüne çıkmıyor. Aıwa nın da bir ev sinema sistemini dinlemiştim sony den ve philips ten iyiydi. Samsung un iyi sayılabilecek sistemleri var ama genelde üst model sistemleri olduğu için bu iyi modeller fiyatları pahalı. Sony deseniz o da öyle.. Örneğin http://www.hepsiburada.com/productdetails.aspx?categoryid=17221&productid=evsonydavdz810#tablnk bu sistemi bir incelemenizi rica ediyorum yani orada yazan değerlerin haddinden fazla abartıldığını göreceksiniz arkadaşlar. 285watt rms gücndeki bir subwoofer 6.7kg olur mu ya[:)] Yani benim düşünceme göre üst seviye multimadia sistemler philips, panasonic, sony... gibi markaların çoğu modelinden iyi bence[:'(]

trsmach -> Cevap: M egaworks'çular müjde Vatan'da sadece 183 $+kdv ve taksitle (19 Eylül 2006; 13:04:37)

bende kendi görüşümü söyliyeyim ev sinema sistemleri müzik dinlerken multimedya setler kadar iyi ses vermiyor bence.sanki sadece film için yapılmış gibiler(gerçi adı üstünde ev sinema sistemi[8D] ev müzik sistemi değil).

bu arada kampanya devam ediyo mu?bi an önce bitsin ya içim gidiyo valla[:D]

jethoca -> Cevap: M egaworks'çular müjde Vatan'da sadece 183 $+kdv ve taksitle (19 Eylül 2006; 13:13:07)

Arkadaşlar inşallah soruma kimse kızmamıştır.

Venom arkadaşım çok güzel açıklamışsın dediğin gibi ses netliği konusunda elektronik markalarının setleri ile multimedya setler arasında ayrışma başlıyor .

ben bir hi-fi özentisi içinde olan birisi olarak mega nın ses netliğine bayılıyorum.

bu durumda tekra ]KAMPANYA BİTMEDEN MEGAYA HÜCÜM !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

herkese saygılar

venom800 -> Cevap: M egaworks'çular müjde Vatan'da sadece 183 $+kdv ve taksitle (19 Eylül 2006; 14:15:21)

Arkadaşlar kampanya hala devam ediyor[:'(] Bahsettiğim arkadaşım da bu kampanyadan faydalanarak megaworks sahibi oldu[:'(] Fiyat hakikaten çok iyi[&:] Yani ben bile acaba alsammı diye düşünmedim değil hani[8D] Ama yok ya midi sistem için para biriktiriyoruz şimdi çarçurun anlamı yok[:D]

Darkchild -> Cevap: M egaworks'çular müjde Vatan'da sadece 183 $+kdv ve taksitle (19 Eylül 2006; 18:31:14)

ya bende megaworks var... acaba 2. yi mi alsam ?? .. hiç gözüm doymuyo canım benim de [;)][:D]

[8D][8D]

Wolverine -> Cevap: M egaworks'çular müjde Vatan'da sadece 183 $+kdv ve taksitle (19 Eylül 2006; 20:20:12)

2 tane megaworks sub'ını stereo çoklayıcı ile ses kartına bağlayın ve evi yıkın... [8D] ben denemiştim, ayaklarımın altı sallanıyodu resmen.. ama müstakil ev şart..

aykutx -> Cevap: M egaworks'çular müjde Vatan'da sadece 183 $+kdv ve taksitle (19 Eylül 2006; 20:22:48)

çok iyi fiyat çok iyi set.Ama içimde bir kuşku var. Neden bu kadar ucuzki şimdi bunlar?[sm=s15.gif]

Wolverine -> Cevap: M egaworks'çular müjde Vatan'da sadece 183 $+kdv ve taksitle (19 Eylül 2006; 20:26:33)

setin kalitesini biliyorsanız alıp bakarsınız, eğer arızalıysa bir hafta-8gün içinde iade edip paranızı alırsınız. İlerde sorun çıkarsa garantiye verip tamir ettirir veya değiştirirsiniz, aynı arıza 2kez çıkarsa sıfır set alma hakkınız doğar. Haklarımızı biliyorsak endişe etmeye gerek yok..

tibi -> Cevap: M egaworks'çular müjde Vatan'da sadece 183 $+kdv ve taksitle (19 Eylül 2006; 20:27:01)

quote:

ya bende megaworks var... acaba 2. yi mi alsam ?? .. hiç gözüm doymuyo canım benim de [;)][:D]

[8D][8D]

eveet bende 400 ytl biriktirdim acaba ne yapsam diye düşünüyordum

Wolverine -> Cevap: M egaworks'çular müjde Vatan'da sadece 183 $+kdv ve taksitle (19 Eylül 2006; 20:42:21)

Meganın sesi artık az geliyorsa (bass sesi) ve sesi açtığında komşu derdin olmuyorsa, bass sesin 2 katına çıksın istiyorsan çak bir mega daha ama sadece sub'ı ikile. [;)]Uydulara hiç gerek kalmıyo..[&:]
quote:

Orjinalden alıntı: tibi

quote:

[8D][8D]

eveet bende 400 ytl biriktirdim acaba ne yapsam diye düşünüyordum

tibi -> Cevap: M egaworks'çular müjde Vatan'da sadece 183 $+kdv ve taksitle (19 Eylül 2006; 20:48:50)

komşu derdim yok da komşunun benim gibi bir derdi var :) ben alıcam da artık yazlığa filan koyarım. okulum bitincede başlarım evde ses sistemi fantezilerime [8D][8D]. bu arada 10-15 dk dır 10 uyduyu nereye koyucam diye düşünüyordum. şimdi dediğin aklıma yattı. sadece sub ı ikilersem sorun olmaz. ama aldıktan 2-3 gün sonra uydularıylada birleştirip buraya resim eklerim ya arşivlik olur valla

Wolverine -> Cevap: M egaworks'çular müjde Vatan'da sadece 183 $+kdv ve taksitle (19 Eylül 2006; 21:06:58)

Arşivlik olacağı kesin [:@] ama kullanamayacaksın bence, çünkü ses anormal derecede fazla oluyor.. Sadece sub'ı koyunca yetiyor. Ayaklarımın altının sallandığını bile hatırlarım..[8D]
quote:

komşu derdim yok da komşunun benim gibi bir derdi var :) ben alıcam da artık yazlığa filan koyarım. okulum bitincede başlarım evde ses sistemi fantezilerime [8D][8D]. bu arada 10-15 dk dır 10 uyduyu nereye koyucam diye düşünüyordum. şimdi dediğin aklıma yattı. sadece sub ı ikilersem sorun olmaz. ama aldıktan 2-3 gün sonra uydularıylada birleştirip buraya resim eklerim ya arşivlik olur valla

RaDReS -> Cevap: M egaworks'çular müjde Vatan'da sadece 183 $+kdv ve taksitle (19 Eylül 2006; 21:11:12)

ben görür görmez gittim megaworks aldım ama g500+x-fi kampanyasını fark etmemiştim fark etseydim belki ikilemde kalırdım yalnız oradaki satıcıyla muhabbet ederken bana meganın sesini daha çok beğendiğini söyledi (her gittiğimde başka b ses sitemi açılıp teşhir ediliyor orada...) yakınlarınızda varsa gidin dinleyin bence[:'(]

Firmalar RMS değeri gerçekten çok düşük olduğundan satış taktiği olarak abartıyorlar... ama firmanın verdiği değerlere bakarak mega nın watt değeri daha yüksek diyebiliriz...

ses kartım bozulduğu için[sm=s20.gif] ses kartı arayışı içersindeyim o/b ta bile inanılmaz fark ettiriyor herkeze tavsiye ederim....

jethoca -> Cevap: M egaworks'çular müjde Vatan'da sadece 183 $+kdv ve taksitle (19 Eylül 2006; 21:53:13)

Ben Affan ve wolverine nin görüşlerine çok güvenirim bu forumda

onlar kaliteli diyorsa bence de mega çok kalitelidir

birde ben çıkarım yorum ekleyeceğim.

2000 yılında arkadaşıma aldığım bir SONY MHC 33 set var aldığımız zamanlar dehşet vahşet kaliteli ses veren bir müzik seti ( mp3 çalmayan) seti aylarca ben kullandım evimde ( bunları sony midi leri sırrı topiğindede yazmıştım) şimdi arkadaş kıyasla şu senin VX 33 ile benim megayı diyorum o kesinlikle mega daha kaliteli ses çıkarıyor diyor( MP3'te ) birde sinema keyfi ayrı bir durum.

setin tek eksiği baslar biraz zayıf ( hafif) geliyor arkadaşlar 320 iyi fiyat almayan kalmasın diyebiliriz

birazda alanlarla burda paylaşım yapalım

herkese saygılar

fight2stop -> Cevap: M egaworks'çular müjde Vatan'da sadece 183 $+kdv ve taksitle (20 Eylül 2006; 0:58:51)

arkadaşlar bende eski bir mega kullanıcısıyım ilk alanlardan biriyim şu anda 3günlük bir z-5500 var fakat bası sanki megadan sonra pek yeterli gelmedi bana 25cm olmasına ramen bence meganın down firing (basın aşağıya bakması) olayı süper bi düşünce cünkü ayaklarınızı titretiyor süper bir zevk o z-5500 de o olay yok malesef ( odada yer olsa ters çevirecem ama yer yok [;)])

tibi -> Cevap: M egaworks'çular müjde Vatan'da sadece 183 $+kdv ve taksitle (20 Eylül 2006; 1:01:00)

bende ikinci megaworks siparişimi verdim. allah sonumu hayır etsin

Wolverine -> Cevap: M egaworks'çular müjde Vatan'da sadece 183 $+kdv ve taksitle (20 Eylül 2006; 2:13:44)

Helal, yakışır arkadaş sana..[:'(][:(] Diğer uyduları hiç çıkarma paketinden, sadece sub'ı burn-in olayından sonra yavaş yavaş kökle, sonra bol bol beni hatırlarsın..[8D]
not: şimdiden söyliyim, 2. sub'ı bağladığında bişey dikkatini çekecek, bakalım farkedebilecek misin?[sm=s18.gif]
quote:

bende ikinci megaworks siparişimi verdim. allah sonumu hayır etsin

Wolverine -> Cevap: M egaworks'çular müjde Vatan'da sadece 183 $+kdv ve taksitle (20 Eylül 2006; 2:16:41)

Bass'ın down firing olması artık yeni setlere göre yani front firing diyelim artık, pek de bir artı özellik kazandırmıyor. Bence z5500 ayarlarını veya hoparlör-sub yerleşimini güzel yapamadınız. z5500ün sub sesinin megadan daha az gelmesi imkansız bir olay. Ben zamanında elimdeki 2 adet megaworks sub'ını birlikte bağlamıştım, en güçlüsü bu diyordum ama tek başına z5500 sub'ı aynı sesi ve hatta bazen daha fazlasını verdi diyebiliyorum. Bence herşeyi tekrar bir kontrol edin..
quote:

Orjinalden alıntı: goldenflame

arkadaşlar bende eski bir mega kullanıcısıyım ilk alanlardan biriyim şu anda 3günlük bir z-5500 var fakat bası sanki megadan sonra pek yeterli gelmedi bana 25cm olmasına ramen bence meganın down firing (basın aşağıya bakması) olayı süper bi düşünce cünkü ayaklarınızı titretiyor süper bir zevk o z-5500 de o olay yok malesef ( odada yer olsa ters çevirecem ama yer yok [;)])

Sayfa: [1] 2 3 4 5 6 7 8 9 10   sonraki >   >>

Valid CSS!

Forum Software powered by ASP Playground Advanced Edition 2.3
Copyright © 2000 - 2006 ASPPlayground.NET
1.96875