Donanım Haber Forum
Ana Sayfa | Kayıt ol | Profilim | Gelen Kutusu | DH Hız Aşırtma VT | Adres Defteri | Email'le üyeliklerim | Benim forumlarım | Fotoğraf Albümleri
Favorileriniz | Üyeler | Arama | SSS | Şikayet listesi | Uyarı listesi | Nick işlemleri
Cevap: M egaworks'çular müjde Vatan'da sadece 183 $+kdv ve taksitle

İlgili konuları bak: (bu forumda | tüm forumlarda)

Bu isimle girdiniz: Guest
Bu konudaki kullanıcılar: hiç
  Basılabilir versiyon
Tüm forumlar >> [Donanım / Hardware] >> Ses Sistemleri >> PC Ses Sistemleri ve Ses Kartları >> Cevap: M egaworks'çular müjde Vatan'da sadece 183 $+kdv ve taksitle Sayfa: <<   < önceki  3 4 [5] 6 7 8 9 10 11 12   sonraki >   >>
Giriş
Mesaj << Daha eski konu   Daha yeni konu >>
blackbullet

5 Ekim 2006; 13:47:03 
Bu mesajla ilgili şikayetinizi bu icon a tıklayarak yapabilirsiniz.

herkese mrb 3-5 gündür forumu araştırıyorum ama kafam iyice karışmış durumda şu anda

1-önce g500-thx550 arasında kaldım bir arkadaş g500 de ses davul gibi demiş yani netlik ve ayrıntı yok demeye getrimiş diğer bir arkadaş thx550 ile arasında fark yok hatta g500 de basslar daha iyi tizlerde fazla fark yok demiş yani ses davul gibiyse gücün pek anlamı yok başka bir arkadaş basslar g500 de daha iyi demiş neyse işin içinden çıkamayınca riske girmeyelim megaworks alalım dedim

2-megaworks genelde tiz ve orta seslerde başarılı bulunuyor ancak bass konusunda çok çelişki var bazı arkadaşlar bass sesleri yeterli bulmamış derin olmadığını sert olduğundan bahsetmiş başka bir incelemede megaworks un bass sesleri için ''çok derin olduğu ve seslerin dağılmadığını abartısız olduğu'' yazılmış aslında bu biraz müzikal bass seslere daha yatkın aslında şimdi bunlardan hangisine inanayım

başlangıçta 2300 düşünüyordum şunuda söyleyim 2300 de dinledim bir mağazada ve benim mms 430 gözümde büyüdü yani yanlış anlaşılmasın 2300 kesinlikle kötü olamaz ama mağazadaki set ya bozuktu ya kuramamışlardı yada şarkı bozuktu neyse aslında ben 2300 deki uzun atımlı bass seslerin müzik için dez avantaj olacağını düşünüyorum çünkü 30dk sonra mutlaka kulağı yorar aslında ben bas-mid-tiz dengesi arıyorum mid-tiz ler ayrıntıyı kaçırmaması lazım basslarda derin olmalı ama derli toplu olmalı çok uzayıp uğultu yapmamalı

şimdi ben ne alayım öncelik müzik sonra dvd thx550 siparişi versem neyle karşılaşırım bikaç güne kadar sipariş vermeyi düşünüyorum müzik konusunda hip hop hiç sevmem ama jazz klasik de sevmem daha çok yabancı rock club pop trance yani bass önemli diğer taraftan seslerde önemli ama klasik müzik hayranı asla değilim yani bi oturupta bir piyano konçertosu dinlemişliğim yoktur

bir de üçüncü bir seçenek olarak hindistana yerleşip budistlere katılmayı düşünüyorum :) şimdi hangi seçenek benim için uygun arkadaşlar ? yardım lütfen

ridvan1903

Sisteme Gözat

5 Ekim 2006; 13:50:38 

Arkadaşlarım son olarak bir şey soracam birazdan vatan ne gidecem megayı almaya sesini deniyecem menün kalmazsam alımmı almıyımmı şunun için sordum alan büyük ya baslar yanılta bilir o yüzden nakıt 320 verecem taksitle uğraşmayacam haa şunu da söyletim dinleyeceğim oda 15m2

Samsung 32R81B & Xbox 360 Arcade (Falcon) Gametag =ridvan1903

Logitech Z 5500 ---- HD TR Dolby Digital Film ---- Audigy 2 ZS --- Playstation 2 --- Leadtek 7950 gt --- Microsoft sidewinder wheel
jethoca

5 Ekim 2006; 18:12:05 

Ben de bildiklerimi ve kendi yorumlarımı yazayım.

1- Microlab sistemleri üç yıl önce bekar arkadaşlar sayesinde bir hayli dinledim.
Bir Microlab asla bir Megaworks olamaz, Bası dağıdır, tizi yok, ses boğuk yada dağınık.

Bieln bilir Megaworks taki ses netliği varya mp3 te onu kullanan bilir.

2- Megaworks un bası dağıtmıyor ve kafa ağrıtmıyor. Peki hocam Megaworks un bası iyi mi çok memnun musunuz? dersen Hayır! bası yetersiz veözellikle mzikte öyle herkese megayı kullanna ve inceleyen önceki yazılarda ne güzel demiş. Şöyle demişler;
--- Tizler iyi yeterli ve net
----Orta sesler çok başarılı Wolverine abinin hep söylediği gibi uydular çift süsücülü olmadığı halde hem tiz ve hem de midleri çok başarılı çıkarıyor.
----Anfisi yeterli
---Böyle bir set için 6.5'' büyüklüğündeki bir sub yetersiz 8.5'' olmalıydı

3- Küçük 5+1 sistemlerde creativeninkiler dahil ses hem sinemada ve hem de mp3 te tüm uydulardan aynı anda ses çıkar. Yani filmde küçük sistemler sağdan soldan önden arkadan ve merkezden gelen ses efektlerini umursamayıp hepsinden ses verdiği gibi mp3 ün yada audio sesin iki kanaldan geldiğin ide uursamaz ve prolojik II ye ihtiyaç duymadan tm kolonlardan ses gelir.

Herkese saygılar

hiçbir şeyden soğumadım sony ve pioneer den soğuduğum kadar. nerede o çocukluğumuzda dinlediğimiz sonylerin ses kalitesi dolgun bası . şimdilerde bit pazarında, II. elcilerde tekrar tekrar dinliyoruz. teknolji ilerliyor bunlar geriliyor. eskiden küçüktüm param yoktu alamıyordum. şimdi alabilirim ama sesleri hoşuma gitmiyor. Şairin dediği gibi bizmi yanlış gidiyoruz acep liman mı eğri
venom800

Sisteme Gözat

5 Ekim 2006; 18:31:59 

quote:

Orjinalden alıntı: ridvan1903

Arkadaşlarım son olarak bir şey soracam birazdan vatan ne gidecem megayı almaya sesini deniyecem menün kalmazsam alımmı almıyımmı şunun için sordum alan büyük ya baslar yanılta bilir o yüzden nakıt 320 verecem taksitle uğraşmayacam haa şunu da söyletim dinleyeceğim oda 15m2

Sevgili @ridvan1903 kardeşim söylediğinde haklısın yani orada ses odandakinden çok daha farklı çıkacak hatta sesini beğenmeyebilirsin bile ama senin istediğin oyun, film ve müzik uygulamarında ortalamanın üstünde bir performanssa megaworks zaten bunları başarıyla yerine getiren bir sistemdir Ayrıca kampanya bitmeden de bu seti kaçırmamanızı öneririm Megaworks ilk çıktığı zamanlarda 350dolar+kdv gibi uçuk bir fiyata satılıyordu ve bence sistemin hakettiği fiyat o değildi.. Bence şu anda hakkettiği fiyattan satılıyor ve sadece stoklarla sınırlı bir kampanya olduğu için bir an evvel alın derim İhtiyaçlarınız yukarıda yazdığım gibiyse yani ortalamanın üstünde bir performans istiyorsanız çok iyi bir seçenek

YOLDAN ÇEKİLİN MUTLAK GÜÇ GELİYOR!!!
blackbullet

5 Ekim 2006; 20:42:16 

quote:

.........
.........

jet hoca selamlar öncelikle mega nın sub ölçüleri 8'' uzunluğunda olması lazım yani en azından tr.creative de öyle yazıyor (8" uzunlugunda çikisi ile ahsap subwoofer) ancak çıkış gücü olarak bakarsak 70-80 watt öyle 150 watt filan değil kesinlikle ve bence çıkış gücü herşey değildir

ben z2300 dinlediğimde pek etkilenmemiştim hatta iyi bi fiyat vermişlerdi (360ytl) ama bookshelf tipi kef hoparlör vardı bi yerde baya bi etkileşmişti beni, ses fazla değildi ama bass derin ve güçlüydü ses açılsa 300-400m2 alanı çok rahat doldurur gibi gelmişti ama tabi biri hi-fi ye giriyor ancak ne kadar doğru bilemiyorum ama mega nın da orta ve tiz sesleride bu konuda çok iddialı ancak creative gerçek değerleri vermeyerek şüphe uyandırıyor acaba diyorum 99db de mi yalan

birde arkadaşlar en yukarda ki soruma üşenmeyip cevap yazarsanız çok memnun olurum mega ve giga hakkında çok şey yazılmış ama birisinin söylediği diğerini tutmuyor maalesef
opeth me!

5 Ekim 2006; 21:04:01 

blackbullet kardeş,

ses kartınıda yaz istersen tecrübeli arkadaşlar daha iyi yardımcı olur...

i am dying fast inside your tears....
jethoca

5 Ekim 2006; 22:55:06 

quote:

Orjinalden alıntı: blackbullet

quote:

.........
.........

jet hoca selamlar öncelikle mega nın sub ölçüleri 8'' uzunluğunda olması lazım yani en azından tr.creative de öyle yazıyor (8" uzunlugunda çikisi ile ahsap subwoofer) ancak çıkış gücü olarak bakarsak 70-80 watt öyle 150 watt filan değil kesinlikle ve bence çıkış gücü herşey değildir

ben z2300 dinlediğimde pek etkilenmemiştim hatta iyi bi fiyat vermişlerdi (360ytl) ama bookshelf tipi kef hoparlör vardı bi yerde baya bi etkileşmişti beni, ses fazla değildi ama bass derin ve güçlüydü ses açılsa 300-400m2 alanı çok rahat doldurur gibi gelmişti ama tabi biri hi-fi ye giriyor ancak ne kadar doğru bilemiyorum ama mega nın da orta ve tiz sesleride bu konuda çok iddialı ancak creative gerçek değerleri vermeyerek şüphe uyandırıyor acaba diyorum 99db de mi yalan

birde arkadaşlar en yukarda ki soruma üşenmeyip cevap yazarsanız çok memnun olurum mega ve giga hakkında çok şey yazılmış ama birisinin söylediği diğerini tutmuyor maalesef

Creativenin vat gücü ile ilgili bir yalanı yok bence adamlar TOplam 500 vat patlama gücü şeklinde demektir ki maalesef bilgisayarcı firmalar buna rms diyorlar. Hani kandirmaca yapan Creative markası değil satıcı firmalar.

8'' olayını ben de anlamadım. bir şey diyemeyeceğim.

şimdilik bu kadar

herkese saygılar

hiçbir şeyden soğumadım sony ve pioneer den soğuduğum kadar. nerede o çocukluğumuzda dinlediğimiz sonylerin ses kalitesi dolgun bası . şimdilerde bit pazarında, II. elcilerde tekrar tekrar dinliyoruz. teknolji ilerliyor bunlar geriliyor. eskiden küçüktüm param yoktu alamıyordum. şimdi alabilirim ama sesleri hoşuma gitmiyor. Şairin dediği gibi bizmi yanlış gidiyoruz acep liman mı eğri
ridvan1903

Sisteme Gözat

6 Ekim 2006; 16:55:40 

Megayı dün aldım sorunum arka sağ ile ön sağ ters çalıyorlar o/b ses kartı kullanıyorum 5.1 destekliyor realtek ac 97 sorun sizce ne olabilir

Logitech Z 5500 ---- HD TR Dolby Digital Film ---- Audigy 2 ZS --- Playstation 2 --- Leadtek 7950 gt --- Microsoft sidewinder wheel
Wolverine

Sisteme Gözat

6 Ekim 2006; 17:37:17 

ridvan, sub'a bağladığın kablolara bak, sağ ön ile arkanın yerini değiştir, olay bu..

ridvan1903

Sisteme Gözat

6 Ekim 2006; 17:44:31 

Dostun anlatamadım sağ uzak çıkışında sağ ön çalıyor anlamadım gitti arkadan değiştirdikten sonra ne anladınki

Wolverine

Sisteme Gözat

6 Ekim 2006; 17:50:10 

Valla arkadaşım, ya ben anlamıyorum ya da sen net anlatamıyorsun.. Tam olarak sorun ne? Sağ uzak çıkışta sağ ön çalması tam olarak nedir?
quote:

Dostun anlatamadım sağ uzak çıkışında sağ ön çalıyor anlamadım gitti arkadan değiştirdikten sonra ne anladınki

ridvan1903

Sisteme Gözat

6 Ekim 2006; 18:06:05 

quote:

Orjinalden alıntı: Wolverine

Valla arkadaşım, ya ben anlamıyorum ya da sen net anlatamıyorsun.. Tam olarak sorun ne? Sağ uzak çıkışta sağ ön çalması tam olarak nedir?
quote:

Sağ önün çalışması gerekirken arka sağ çalışıyor

Wolverine

Sisteme Gözat

6 Ekim 2006; 20:14:18 

Yani sağ önden gelmesi gereken sesler sağ arka uydudan mı geliyor? Yani bunun yanlış kablo bağlantısından başka bir açıklaması olmaz. Ya da ses kartı calibrate yapmışsın ve yanlış belirtmişsin uyduları..
Peki arka sağdan ses gelirken ön sağdan ne ses geliyor?
quote:

Sağ önün çalışması gerekirken arka sağ çalışıyor

jethoca

6 Ekim 2006; 23:10:37 

Arkadaşlar görülüyor ki pek çok G 500- Xfi ikilisi alan arkadaş var .
Performans nasıl arkadaşlar kalite iyi mi?

Herkese saygılar

ridvan1903

Sisteme Gözat

7 Ekim 2006; 12:14:41