@jethoca tesekkur ederim. megayı ikilicek arkadaşlara önerim müstakil evde yapsınlar çünkü ses güçlünün ötesinde abartı yani o kadar gerek yokmuş cidden tatmin oldum bu konuda. hele bütün o uydulardan çıkan çok çok yüksek ses koca salona bile fazla gelir.
bu ilk şok ve şaşırmadan sonra daha detaylı ve sağlıklı yorumları ilerki günlerde senden alırız.
bu arada zaten üstad Wolverine uyduları bağlamana geek yok sadece subu bağlarsan olur diye tavsiyede bulunmuştu zaten.
herkese saygılar
hiçbir şeyden soğumadım sony ve pioneer den soğuduğum kadar. nerede o çocukluğumuzda dinlediğimiz sonylerin ses kalitesi dolgun bası . şimdilerde bit pazarında, II. elcilerde tekrar tekrar dinliyoruz. teknolji ilerliyor bunlar geriliyor. eskiden küçüktüm param yoktu alamıyordum. şimdi alabilirim ama sesleri hoşuma gitmiyor. Şairin dediği gibi bizmi yanlış gidiyoruz acep liman mı eğri
@tibi "OH YEAH" İşte buna bayıldım. Görüntü süper olmuş. Çift kumanda masaüstünde, bol sayıda uydular çift Mega sub'ı... Bu arada uydular sanki orjinalden ikili gibi durmuş hoş olmuş. Jethoca'nın dediği gibi yorumları bekliyoruz ama şok geçtikten sonra. Aldığına değdi mi değmedi mi? Böyle mi kullanacaksın? Sadece yüksek ses katkısımı oldu yoksa genel bir ses cümbüşü ses konusu mu? Sakinleşince bunların cevabını bekliyorum senden.
Wolverine hocam bu işin sınırı yok işte. Gücü ikiye katlamanın ne olduğunu bilen biri olarak çift Z5500 ü merak ediyorsun tabi. Ya bu arada iki Mega Sub'ından ortaya çıkan bir ilginçlik vardı. Neydi o? Lades gibi aklımda.
Core2Duo 2160@3060(9*340)mhz //Big Water 735//Asus P5B DELUXE WI-FI //Sapphire X1800XL //2*1Gb OCZ Platinum DDR2 800@1060Mhz//2*320 Gb Seagate 16mb cache sata2 RAID0//Philips 170X6FB LCD//Ev Yapımı Feel! Tıkla //LG Dvd-rw//Philips cd-rw//Lc POWER 550Watt//HP 1315 All in one//Creative Megaworks THX550 5+1//Creative Audigy2ZS //Logitech Momo Racing Force//
@wolverine valla çift sub çok hoşuma gitti. ufacık odada korkunç güçlü oldu .dediğin kadar varmış. dvd izlerken bi tane sub ı kucağımda tutmayı düşünüyorum
@supremum aldığıma tabiki deydi sonucta yatırım yapmış oldum. 290 a aldım 8 taksit. kullaırım 1-2 sene sonra yakın bir arkadaşıma biraz daha düşük fiyata satarım. en fazla 15-20 ytl kaybım olur ama 2 sene çift megayla film izlerim yani aldığıma her halikarda değdi.
bu arada yeni megaworksun subwooferı nedense bana daha güçlü geldi ilk dinlediğimde. aynı seviyelerde tuttuğum eski olanını kapayıp diğerini açtığım anda bariz bass artıyor. nedenini bilmiyorum ama eskisinin bozuk olcağını sanmıyorum çünkü en son sese bile dayanabiliyor. neyse şimdilik dengeledim. eskisi 3. seviyede yenisi 2. seviyede aynı bass gücüyle çalışıyorlar. yarın 10 uyduyuda bağlayıp bir ses denemesi yapıcam bakalım nolcak.
@supremum, bravo valla, aklında kalmış.. Aslında ben @tibi'den beklerdim bunu sormayı, demek ki unutmuş.. Cevabı da farkında olmadan verdi @tibi aslında. Olay şöyle, ses kartına aynı anda iki sub'ı birden bağlayınca 2. sub'ın sesi, ana ses kısıkken daha az çıkıyor olmasına rağmen sesi açtıktan sonra diğerine göre baskın geliyor izlenimi veriyor. Hakkaten öyle sanki.. Bir de @tibi sana speaker settings'deki bass management ayarındaki bass redirection ayarıyla biraz uğraşmanı öneririm. Özellikle bir müzik aç, o müzik açıkken bu ayarlarla biraz uğraş, ben normalde bass redirection'ı hiç açmam, ama 2 sub bağlıyken bir dene bak ne oluyo??
saol @wolverine denicem bass redirection. o aklımdaydı sabah ilk iş onu denicem zaten :) bose acoustimass ı15 in uydularının tipine sokucam. üst üste binmiş birbiriyle 20-30 derecelik açı yapmış iki hoparlörden oluşan uydu. neyse fantaziler bitmez ... :) iyi forumlar
@tibi tebrikler. gerçekten albenisi var setin güzel durmuş. z-5500 ü de 2 yemi katlasak naapsak. komşulara acıyorum walla bana kalsa 5 dakka durmam. bu arada ben z-5500 ü ikiye katlamak istesem ses kartına 2. seti nasıl bağlıyıcam ? girişlerimi çoğaltmam gerekiyor ? nasıl bir yol izledin sen ?
O fikir önce benden çıktı, lütfen çalmayın kardeşim?? stereo çoklayıcı ile bunu yapıyoruz ama @tibi başka bişey yapmışsa yazar zaten..
quote:
Orjinalden alıntı: a_akarsu
@tibi tebrikler. gerçekten albenisi var setin güzel durmuş. z-5500 ü de 2 yemi katlasak naapsak. komşulara acıyorum walla bana kalsa 5 dakka durmam. bu arada ben z-5500 ü ikiye katlamak istesem ses kartına 2. seti nasıl bağlıyıcam ? girişlerimi çoğaltmam gerekiyor ? nasıl bir yol izledin sen ?
valla wolverine kardeş , megaworks ü ikilerizde z-5500 ü biraz zor yaw. fiyatları bayaa uçuk fiyatta ama çok merak ediyorum ya. o dewasa sub 2 katına çıkıcak off z-5500 biraz ucuzlasın kesin yapıcam böyle bişey.z-11000 millet bi z-5550 ü bulamıyo , biz ikilemeye kalkıyoz. fantazi işte. ama birgün mutlaka yapıcam.çok merak ediyorum.. stereo çoklayıcı ile girişleri çoğaltınca azda olsa ses kaybı olmazmı ?
quote:
Orjinalden alıntı: Wolverine
O fikir önce benden çıktı, lütfen çalmayın kardeşim??