Giriş | |
|
|
|
2 Şubat 2007; 1:57:50
|
|
|
quote:
Turlu donanim inceleme kurumlari tarafindan odule bogulan amplifikator dizayni (B.A.S.H) bir muhendislik harikasidir. 500W RMS output u kucuk bir kutuya sigdirabilmislerdir. Hatta gercek olup olmadigi konusunda epey bir tartistim bu forumda ve kanitlayip susturdum supheci arkadaslari. Kisaca boyle ozetleyebilirim ne kadar mukemmel bir sistem oldugunu. ya bu herif gerçek 500 RMS old.nu mu kanıtlamış megaworks un ?? hemen bağlantıya geçip bişiler sorup öğrenmemiz lazım bize de kanıtlasın nasıl oluyo bu iş ?? sociolog bulbilirsen çok iyi olur bu herifin nikini yazsını vs.. ok ?? Aaa buldumm çocuğu ve yazsını PM attım bakalım ne dicek ne göstercekk http://forum.pclabs.gen.tr/index.php?showtopic=74731&hl=megaworks
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Darkchild -- 2 Şubat 2007; 2:04:08 >
|
|
|
2 Şubat 2007; 10:58:04
|
|
|
bana gerek kalmamış bulmuşun işte
|
|
2 Şubat 2007; 11:40:13
|
|
|
çin malımı enteresan ama bakmak lazım tabi bu 500 watt olayını creative yetkilileride söylüyor ama arkadaş nasıl ispatlamış bilemiyorum tabi. audigy2 zs konusunda gelince arkadaş kullanamıyormuş sanırım bu kartın baslarının x-fi den daha iyi olduğu forumdaki incelemede tartışılmıştı zaten. bende audigy2 zs ses kartımı aldım ve şimdiye kadar duymadığım ayrıntıları duyuyorum müziklerde, filmlerde ve oyunlarda. ayrıca bas ayarlarınıda düzgün yapınca çok tatlı derin bas elde edilebiliyor. yani karttan çok memnunum parasını fazlasıyla hak ediyor 70 dolar + kdv
|
|
|
|
|
2 Şubat 2007; 11:45:43
|
|
|
iki soru sormak istiyorum 1. si Creative DDTS-100 decoder bulursam almak mantıklı mı nasıl olur sizce değer mi? 2.si Mega nın wooferı yan döndürsem yani bass driver ı görecek şekilde nasıl olur?
|
|
|
3 Şubat 2007; 13:21:46
|
|
|
Benim Megaworks tede made in china yazıyor ama bahsedildiği gibi dip sesi veya bir çatırdı falan yok gayet ne ve temiz. o arkadaş çok para verdiği için kendini aklamaya çalışmış galiba. bi kere made in china yazması o malın çin malı oluğunu göstermez. creative de cambridge de amerikan malıdır sadece ucuz iş gücünü kullanmak için çinde fabrika kurup orda üretiyolar malzeme aynı sadece iş gücü 10 da 1 fiyatına falan geliyor. Amerikada çalışan adam 2000-3000 dolar vermek yerine çinde çalışan adama 200-300 dolar veriyolar.
|
|
|
|
|
3 Şubat 2007; 18:45:20
|
|
|
evet haklısın.. aslında bizim türk insanı çin de üretilen herşeyi dandik zannediyo.. nokia telefon alırken china malı olanlara kalitesiz gözüyle bakıyolar.. vs..vs.. alırken finland vs. yazınca kaliteli oluyyomuşş ?? :)) megalarda böle çatırtı vs.. sorunu yok.. o ses olsa olsa .. evlerdeki elektrik hattaının topraklı olmadığından meydana gelir.. faz maz deniyo işte ondan.. yada pc yi kapatırken poff vvs. bide şehir şebekesinden dolayı.. benim megada acaip bi hisss sesi var.. ama bu ev hattının tporaklı olmamasından yada şehir şebekesinden yüzde 99.. ses kartıyla alakası yok.. yada ayarla.. çünkü pc ile bağlantısı yokken bi o hisss sesi geliyo.. ki 2. party geldikten sonra alanlar içinde benimkinden çok az bi dip ses geliyo diyenler var.. bu da normal.. çünkü bu alet.. öle basit bi sistem değil.. bilmem kaç RMS lik alet demişti.. (birisi gerekçe olarak böle demişti)
|
|
|
3 Şubat 2007; 19:16:15
|
|
|
sorularıma cvp yok mu megacılar quote:
Orjinalden alıntı: safranboy iki soru sormak istiyorum 1. si Creative DDTS-100 decoder bulursam almak mantıklı mı nasıl olur sizce değer mi? 2.si Mega nın wooferı yan döndürsem yani bass driver ı görecek şekilde nasıl olur?
|
|
|
4 Şubat 2007; 18:41:15
|
|
|
quote:
Orjinalden alıntı: safranboy sorularıma cvp yok mu megacılar quote:
Orjinalden alıntı: safranboy iki soru sormak istiyorum 1. si Creative DDTS-100 decoder bulursam almak mantıklı mı nasıl olur sizce değer mi? 2.si Mega nın wooferı yan döndürsem yani bass driver ı görecek şekilde nasıl olur? 1) ddts-100 alıp megaya bağlarsan hayal kırıklığına uğrarsın ve meganın p harika sesi nereye gitti diye kendine sormaya başlarsın.. Yanlış anlama, sesi bozmuyor, ama bass gücünden eser bırakmıyor. Sana önerim, en az Audigy2 zs ses kartı ve üzeri ile birlikte kullanmaya decam etmen. 2) bass sürücüsü dediğin hava deliği mi, eğer hava deliğini yan değil de öne doğru çevirirsen hiçbir zararı olmaz ama ses akustiğini etkilemiş olursun az da olsa.. Adamların bir bildiği var ki yana koymuşlar hava deliğini.. Ama sub'ı sol köşeye koymak zorunda kalıyorsan mutlaka sana doğru çevirmeni öneririm. Öteki türlü hafif çevir bence.. Benim de bir bildiğim var ki öyle diyorum..
|
|
4 Şubat 2007; 18:43:32
|
|
|
Kullanığım 10a yakın ses sisteminin birçoğu Çin malıydı ve çok azında sorun yaşadım, biçoğu da taş gibi sağlam çıktı. Megaworkslerim de çin malıydı ve hiç sorun yaşamamıştım.
|
|
4 Şubat 2007; 19:02:46
|
|
|
Bir de arkadaşlar, her ses sisteminin Db SNR değerlerine bakıp sabitlenmeyin, yanlış yaparsınız. Gücü gerçekten düşük olup da 99db snr değeri veren birçok ses sistemi var. Gücü 99db snr olmayıp da daha az olan ve gerçekten güçlü ses sistemleri var. Eğer sadece db snr değerlerine kendinize baz alıp seçim yaparsanız ilerde pişman olabilirsiniz. Mesela logitech z2300 için 100db snr değeri veriliyor, tekrar bir düşünün. Aşağıda z5500 için verilen rakamlar ve bilgiler var, kıyas yaparken yardımcı olması açısından tekrar alıntı yapıyorum.. Specifications Product Specifications * Total RMS power: 505 watts RMS o Satellites: 317 watts RMS (2 x 62 W front, 2 x 62 rear, 69 W center) o Subwoofer: 188 watts RMS * Total Peak power: 1010 watts * Maximum SPL: >115 dB * Frequency response: 33 Hz — 20 kHz * Amplifier: Ultra-linear, high-capacity analog * Signal to noise ratio: >93.5 dB, typical 100 * Input impedance: 8,000 ohms * Drivers: o Satellites: 3” polished aluminum phase plug drivers o Subwoofer: 10” high-excursion ported driver with 6th order bass reflex enclosure * Surround sound effects o Hardware decoding for Dolby® Digital, DTS®, and DTS®, 96/24 soundtracks o Dolby Pro Logic II (Movie and Music modes) o 6 Channel Direct o Stereo x2 o Stereo * Supported digital formats: o Dolby Digital o DTS and DTS 96/24 o PCM (uncompressed stereo): 44.1 kHz / 16 bit through 96 kHz / 24 bit
|
|
4 Şubat 2007; 21:27:05
|
|
|
Wolvorine hocam teşekkürler.
|
|
5 Şubat 2007; 2:48:06
|
|
|
Değerli hocam Wolverine...- *Evet, en iyi müzik keyfi 2.1'den duyulur. Düşünün ki aynı 2.1 kalitesi 4.1 olarak geliyor. Daha güzel olmaz mı? Bu sette öyle işte. Decoderi gerçekten iyi. Bu seçenek jazz 9940b'de ve ddts-100'de bile yok. jazz 9940b'nin decoderi theater, hall, stadium gibi farklı 5+1 stereo ses seçenekleri sunuyor. Ama aynı sesin 5+1 kanala dağılması şeklinde bu, yani 5.1 değil 5+1 olarak. (Fakat ben asla j9940b'nin theater modundaki ses kalitesine hiçbirşeyi değişmem.) * -Bu sizin logitech Z550 ile ilgili yorumunuz... Öncelikle bu foruma katkılarınızdan dolayı çok teşekkür ediyorum.Jazz 9940b ile ilgili testini inceledim her ne kadar olay çok eski olsada gerçekten objektif ve faydalı bir çalışma olmuş .Ben de yaklaşık 5 yıldır jazz9940b kullanıyorum.Fakat bu yaptığın testte teknik bir kaç eksik olduğunu hiç kimseye bir faydası olmasa da kamu vijdanı adına)))belirtmek istedim.birinci si sete 4 ayrı cıhaz bağlanıyor demişsin ben 5 tane bağladım dekoder prologik II modunda çalışıyor demişsin 9940b nin dekoderi pro I modunda çalışıyor logitech 5500 ile ilgili yazılarınızı da takip ettim ve asıl yanlışnız burada yatıyor logitech te pro 2 modunda 2+1 stereo sesi dekoder sayesinde 4+1 yaptığınızı bu özelliğin j9940b de olmadığını söylemişsisniz.Sizin gibi bir üstad bu yanlışı nasıl yaptı anlamadım bunu jazz 9940b de prolojık modda yani 5 ayrı kanaldan ayrı ses olmadığını söylemenizi yadırgadım doğrusu jazzı uydu alıcınıza bağladınız şimdi radyoyu veya kaynağı 2+1 stereo ses veren herhangi bir tv kanalını vs . açtınız diyelim jazzın kumandasından da prologik seçeneğini seçtiğiniz anda 2+1 olan stereo ses anında 4+1 e dönüşüyor jazzda (arka surraundlar tek kanal(ki bu pro 1 den kaynaklanıyor),center ,sağ ve sol uydu ve bas) üstelik yayının ne olduğu da önemli değil ben vcd filmlerini hep prologik modunda izliyorum ve dvd izlerken aldığım 5+1 sesin hemen hemen aynısını sanal olarak VCD den de alıyorum kaynak analog olmasına rağmen .Mesela bu seti normal radyoya takıyorum kumandadan prologik modunu seçiyorum centerden sanatçının sesi geliyor,ön sağ hop.den gitar saz vs. geliyor ,ön sol hop.den vurmalı çalgılar geliyor bass zaten bas üretiyor arkalarda vokalleri ve hafif vurmalı çalgıları veriyor şimdi bu senin logitechte var ama jazz da yok dediğin stereo sesi 4 e veya 5 e bölmek demek değil midir?Yukarıda alıntı yaptığım yazınızda jazzın ses seçeneklerini yazmışsın bunlara ilaveten prologik seçeneği yok mudur?mesela tv deki çoğu müzik kanalını 5+1 dinliyorum ben dekoder sayesinde aynı şekilde radyo da 5+1 ....yoksa prologik olmasının bi anlamı yok ki yani jazz daki pro modu sadece digital ortamda değil analog ortamda da son derece sağlıklı olarak 5 kanaldan ayrı ayrı ses veriyor!analog stereo sesi bu müzik te olabilir herhangi bir yayın da olabilir 5+1 şeklinde çalışıyor ben stereo yayın yapan tv kanallarındakı da ki reklamları bile haberleri bile 5+1 olarak alıyorum(mesela reklamlarda insan sesleri merkez hoparlörden eğer reklamlarda müzik varsa bu müzik te arka hoparlörden geliyor)Hatta trt 1 deki radyodaki maçı bile prologik olarak dinlemiştim spiker merkez hop.de konuşuyor seyircilerin sesi hoparlörden geliyordu)))Yani sizin logitech te var ama jazzda yok dedğiniz analog veya digital stereo sesi 5 e bölme işi jazz 9940 b de de aynı şekilde var pardon hatta kumanda da bulunan C DELAY tuşu ile bu 5+1 olayı bana göre logitechZ5500 den ten daha keyifli hale bile geliyor JAZZ9940 b de .Yani bu kadar test yapmışsınız bu kadar incelemede bulunmuşsunuz hepsine saygı duyuyorum ama böylesine hayati bir hatayı sizin gibi bir üstada yakıştıramadım doğrusu... Saygılarımı sunuyorum... (konuyu dağıtmış olmayalım arkadaşlar kusra bakmasın)
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi vaynett -- 5 Şubat 2007; 2:59:04 >
|
|
5 Şubat 2007; 5:43:52
|
|
|
Öncelikle ben her zaman olumlu-olumsuz eleştiriye açığım bilmenizi isterim, bu yorum için de ayrıca teşekkür ederim. Sadede gelelim hemen.. jazz 9940b her zaman kanıtlarım prologic II olarak çözer prologic I değil, bunu ben dahil diğer birçok jazz 9940b kullanıcısı bilir, bence sizde bir hata var. prologic I çözen decoderi olan setler jazz 9941b setidir ve ayrı olarak satılan jazz de 005 ve 006 decoderler prologic II değil I çözerler. Eğer bu setin decoderi prologic II çözmeseydi elimdeki svcd filmlerini dvd den farksız 5.1 kanal izleyemezdim. divx filmleri 5.1 kanal izleyemezdim. Burası kesin. Ayrıca da prologic II kodlanmış filmleri 5.1 kanal izleyebilmek de decoderin prologic II ömzdüğünü gösterir. Mesela creative'in inspire 5700 dijital setini de kullandım ben. O set dtt 3500den farklı olarak dts de çözebiliyordu ancak setin en büyük eksisi prologic I çözdüğünden prologic II kodlanmış filmlerde sesi sadece öndeki 2 kanalda kısıtlıyordu, arkalara veremiyordu, çünkü prologic I in yapısı budur. Aksini iddia etmek büyük hata olur. jazz 9940b elimde varken z5500 yoktu. Hatta z5500ü almadan önce satmıştım 9940b yi ve onu satmadan önce elimden megaworks ve gigaworks s750 gibi setler de geçti, onları da didik didik ederek inceledim. Bunu göz önüne alarak devam edeyim. jazz 9940b'nin theater seçeneğiyle müzik dinlerken 5+1 kanala aynı sesin yayılmasına hayran kalmışımdır. Özellikle de sesi +10 yaptığımda vuran sub'ın yıkıcı bass sesine. Şimdi seti sattığım arkadaşım aynı şeye hayran ve seti hala kullanmakta.. Yalnız dikkat edin 5+1 diyorum 5.1 değil. Çünkü ses stereo olarak 5+1 kanala gidiyor. Ama direkt analog bağlantıya geçerseniz ses değişiyor pek tabii.. z5500ün prologic II modunda ses 5.1 kanala yayılır. 4.1 olarak kalmaz. Böyle bişey demişsem hata etmişim. Ama sanmam yine de.. Bunu da geçelim.. diğer yazdıklarınız tamamen prologic II ile ilgili özellikler. Eğer bir setin decoderi prologic II çözüyorsa ses 5.1 kanala yayılır ama I çözüyorsa 2.1 kanalda sınırlı kalır. jazz 9940b'de 4.1 ses çıkarmanız mümkün değildir decoderle, ben bunu anlatmaya çalışmıştım ama siz 5.1 ses çıkmaz diye anlamışsınız. Hala da aynı şeyi derim. stereox2 özelliği ile z5500 stereo sesi 4.1 kanala yayan tek set(z5400 ve 5450 dahil) ama j9940b'de bu özellik yok.. Neyse, ben şu an bunları söylüyorsam ve sizin de anlattıklarınız aynı şeylerse sorun nerde, sanırım o yazımı yanlış değerlendirdiniz. Aslında anlattıklarımız aynı şeyler.. Saygılar... quote:
Orjinalden alıntı: vaynett Değerli hocam Wolverine...- *Evet, en iyi müzik keyfi 2.1'den duyulur. Düşünün ki aynı 2.1 kalitesi 4.1 olarak geliyor. Daha güzel olmaz mı? Bu sette öyle işte. Decoderi gerçekten iyi. Bu seçenek jazz 9940b'de ve ddts-100'de bile yok. jazz 9940b'nin decoderi theater, hall, stadium gibi farklı 5+1 stereo ses seçenekleri sunuyor. Ama aynı sesin 5+1 kanala dağılması şeklinde bu, yani 5.1 değil 5+1 olarak. (Fakat ben asla j9940b'nin theater modundaki ses kalitesine hiçbirşeyi değişmem.) * -Bu sizin logitech Z550 ile ilgili yorumunuz... Öncelikle bu foruma katkılarınızdan dolayı çok teşekkür ediyorum.Jazz 9940b ile ilgili testini inceledim her ne kadar olay çok eski olsada gerçekten objektif ve faydalı bir çalışma olmuş .Ben de yaklaşık 5 yıldır jazz9940b kullanıyorum.Fakat bu yaptığın testte teknik bir kaç eksik olduğunu hiç kimseye bir faydası olmasa da kamu vijdanı adına)))belirtmek istedim.birinci si sete 4 ayrı cıhaz bağlanıyor demişsin ben 5 tane bağladım dekoder prologik II modunda çalışıyor demişsin 9940b nin dekoderi pro I modunda çalışıyor logitech 5500 ile ilgili yazılarınızı da takip ettim ve asıl yanlışnız burada yatıyor logitech te pro 2 modunda 2+1 stereo sesi dekoder sayesinde 4+1 yaptığınızı bu özelliğin j9940b de olmadığını söylemişsisniz.Sizin gibi bir üstad bu yanlışı nasıl yaptı anlamadım bunu jazz 9940b de prolojık modda yani 5 ayrı kanaldan ayrı ses olmadığını söylemenizi yadırgadım doğrusu jazzı uydu alıcınıza bağladınız şimdi radyoyu veya kaynağı 2+1 stereo ses veren herhangi bir tv kanalını vs . açtınız diyelim jazzın kumandasından da prologik seçeneğini seçtiğiniz anda 2+1 olan stereo ses anında 4+1 e dönüşüyor jazzda (arka surraundlar tek kanal(ki bu pro 1 den kaynaklanıyor),center ,sağ ve sol uydu ve bas) üstelik yayının ne olduğu da önemli değil ben vcd filmlerini hep prologik modunda izliyorum ve dvd izlerken aldığım 5+1 sesin hemen hemen aynısını sanal olarak VCD den de alıyorum kaynak analog olmasına rağmen .Mesela bu seti normal radyoya takıyorum kumandadan prologik modunu seçiyorum centerden sanatçının sesi geliyor,ön sağ hop.den gitar saz vs. geliyor ,ön sol hop.den vurmalı çalgılar geliyor bass zaten bas üretiyor arkalarda vokalleri ve hafif vurmalı çalgıları veriyor şimdi bu senin logitechte var ama jazz da yok dediğin stereo sesi 4 e veya 5 e bölmek demek değil midir?Yukarıda alıntı yaptığım yazınızda jazzın ses seçeneklerini yazmışsın bunlara ilaveten prologik seçeneği yok mudur?mesela tv deki çoğu müzik kanalını 5+1 dinliyorum ben dekoder sayesinde aynı şekilde radyo da 5+1 ....yoksa prologik olmasının bi anlamı yok ki yani jazz daki pro modu sadece digital ortamda değil analog ortamda da son derece sağlıklı olarak 5 kanaldan ayrı ayrı ses veriyor!analog stereo sesi bu müzik te olabilir herhangi bir yayın da olabilir 5+1 şeklinde çalışıyor ben stereo yayın yapan tv kanallarındakı da ki reklamları bile haberleri bile 5+1 olar | | | |