vede platınum ses kartı görüldüğü gibi optik kabloyu ön taraftan bağlayıp anfiye bağlıyom.Analogtanda gigaworks u çalıştırıyorum her ikisindende ses geliyor müzik dinlerken.Fakat dvd film taktığım zaman power dvd programından use spdıf seçince audio konsoldan sesi vereceğim aygıtı seçiyorum yani ya analog çıkıştan yada optik çıkıştan ses çıkmasını sağlıyorum.Sorusu olan arkadaşlar varsa elimden geleni yapmaya çalışırım.Yada başka bi fikri olan
arkadaşlar bugün topkapıda ki vatanbilgisayara arkadaşa bişey almak için gittiğimde mega ve giga daha satılmayacağı ama gelirsede aynı fiyattan satılacağı söyledi haberiniz olsun
Vallahi moral oldu bana çok teşekkür ederim tibi. Bir de birşeyler danışmak istiyorum.Bugün Creative ddts-100 decoder incelemesini okudum, çok beğendim.Sorum şu: Dvd payerden optical out ile decodere oradan da Megaworks'e bağlantıyı mı tavsiye edersin.Yoksa iyi bir dvd playerin kendi 5.1 desteği(çözümlemesi) yeterli gelir mi.(dvd playerlerin analog çıkışları ile bizim Megaworks'ün analog girişleri sayıca tutmuyor)Gerci decoderi bir de dijital uydu alıcısının audio out larından bağlamak aklıma geldi bu durumda dvd cd leri gibi olmasa da 6 hoparlör de çalışır mı normal tv yayınlarında??Bilgin var mı bu konuda.
kesinlikle dekoderi tavsiye ederim. ben zamanında megaworks u dvd plyer a bağladığımda ses gücü iyidi ama ses kalitesi olarak hayal kırıklığı yaşadım. şimdiki aklım olsa ikinci el bir dekoder alırdım. 140-150 ye bulursun ddts100 ü. bu arada megaworksu uygun dönüştürücülerle dvd player a analog olarak bağlayabilirsin. 2 kötü özelliği oluyor. 1.araya bir ilave bağlantı soktuğun için kalite düşecek. 2. etraf kablo yığını haline gelecek.
Mega nın tısslama sorunu hakkında son durumu yazayım arkadaşlar.Gündüz gün boyu açıkken boyle bir sorun olmuyor.Ancak....Akşam saat 22.00 dan sonra actığımda belli bir süre sonra tıss lama başlıyor bunu defalarca test ettim ve boyle bir sonuca ulaştım.Bunu nasıl acıklarsınız???
Mega nın tısslama sorunu hakkında son durumu yazayım arkadaşlar.Gündüz gün boyu açıkken boyle bir sorun olmuyor.Ancak....Akşam saat 22.00 dan sonra actığımda belli bir süre sonra tıss lama başlıyor bunu defalarca test ettim ve boyle bir sonuca ulaştım.Bunu nasıl acıklarsınız???
çok basit bir sebebi olduğunu düşünüyorum. gece dış ortamın gürültüsü çok azalır. ve sen ses sisteminin kusurlarını daha iyi farkedebilir duruma gelirsin.
ben hala idda ediyorumki sebebi gece dış ortamın gürültüsünün en aza inmesi. ama tabiki senin gözlemerin farklı yöndedir orasına birşey diyemem.. çünkü aklıma başka bir sebep gelmiyor malesef
Keşke benimde aklıma bir sebep gelse ama uzun ve dikkatli bir inceleme sonucu boyle bir sonuca ulaştım sıyırıcam kafayı..Sette en ufak bir sorun yok ama durum boyle..
tibi ninde dediği gibi tek neden gece dışarıdaki sesler azaldığı için gündüz duymamızın nerdeyse imkansız olduğu bir çok şeyi duyarız.bunu çok basit bir örnekle açıklayım.gündüz süpermeni megayla izledim.seste cidden açıktı.sonra akşam babam filmi izlemek istediğini söledi.ayarladım yine başladılar izlemeye.bende bir ara oturdum bakmaya başladım. ses nerdeyse 4 te biriyken gündüz duyamadığım bir çok yeni efekti duydum.ayrıca gündüz size normal gelen bir ses seviyesini gece aynı şekilde açın.sesin nasıl gündüze oranla kat kat fazla çıktığını anlarsınız:)aslında fazlalaşan ses değil susan sokaklardır(şiir gibi oldu yaw:)