Donanım Haber Forum
Ana Sayfa | Kayıt ol | Profilim | Gelen Kutusu | DH Hız Aşırtma VT | Adres Defteri | Email'le üyeliklerim | Benim forumlarım | Fotoğraf Albümleri
Favorileriniz | Üyeler | Arama | SSS | Şikayet listesi | Uyarı listesi | Nick işlemleri
Halı yıkama makinesi

İlgili konuları bak: (bu forumda | tüm forumlarda)

Bu isimle girdiniz: Guest
Bu konudaki kullanıcılar: hiç
  Basılabilir versiyon
Tüm forumlar >> [Donanım / Hardware] >> Ev Elektroniği >> Diğer ev elektroniği >> Halı yıkama makinesi Sayfa: [1]
Giriş
Mesaj << Daha eski konu   Daha yeni konu >>
MicroCube

11 Eylül 2006; 23:24:02 
Bu mesajla ilgili şikayetinizi bu icon a tıklayarak yapabilirsiniz.

Ne tavsiye edersiniz? Sanırım vakumlu olanları varmış 10 battaniyeyi 1 battaniye kalınlığına getiriyormuş. Fakir düşünüyoruz ama ihlas da iyiymiş...

tone is in the fingers, effects just do the coloring *Joe Satriani

Ibanez RG Prestige
Çeşminaz

21 Eylül 2006; 16:05:50 

makine alıp başına iş açma bence halıları arada yıkamaya gönder hem daha pratik hem daha hesaplı olur bence.

Kendini bilen Rabbini bilir ,
Rabbini bilen Haddini bilir.
-----------------------------
Söylesem Tesiri Yoktu
Sustum Gitti...
demirkanat

21 Eylül 2006; 18:13:54 

fakir iyidir... ihlasa gerenk yok...

jamesjoice

24 Eylül 2006; 22:27:55 

quote:

makine alıp başına iş açma bence halıları arada yıkamaya gönder hem daha pratik hem daha hesaplı olur bence.

Böyle yorum mu olur kardeşim! Bu makinelerin işlevselliğini bir düşünsenize. Salonu tamamen kaplayan halıfleksi nasıl götüreceğiz yıkatmaya. Ayrıca evde bebek var, çocuk var. kanepenin üstüne işedi diyelim. Yapıyorlar da. Veya halıya oldu bu operasyon. Çekyatı halıcıya mı götüreceğiz?

disconnectus erectus
Çeşminaz

25 Eylül 2006; 8:40:46 

quote:

Orjinalden alıntı: jamesjoice

quote:

Böyle yorum mu olur kardeşim! Bu makinelerin işlevselliğini bir düşünsenize. Salonu tamamen kaplayan halıfleksi nasıl götüreceğiz yıkatmaya. Ayrıca evde bebek var, çocuk var. kanepenin üstüne işedi diyelim. Yapıyorlar da. Veya halıya oldu bu operasyon. Çekyatı halıcıya mı götüreceğiz?

halıfleks çok sağlıksız zaten kardeşim kaplat üstüne laminatı bak ne güzel oluyor. biz yaptık. biz de de bebek var o yüzden halıfleks kullanmıyoruz. işeyincede silin kardeşim ya yazık kadınlara o halı yıkama makinaları nasıl kas yapıyor nasıl güç istiyor bilmiyorsunuz herhalde. tutun her ay bir temizlikçi olsun bitsin.

yani niye yorumumu beğenmiyon kardeşim tecrübeme göre yazdım herhal

Söylesem Tesiri Yoktu
Sustum Gitti...
doors
Uzaklaştırılmış
¥ gün kaldı.

25 Eylül 2006; 8:54:16 

philips marathon...
jamesjoice

25 Eylül 2006; 18:48:53 

gymim

Kas konusunda dediğin gibi ama bizim hanım sürekli istiyor. Halıflekse gelince kendi tercihim değil ev sahibi salonu ve iki odayı kaplatmış. kendi evin olmadığı için yenilemek ek bir külfet.

Tecrübe, dediğin gibi ben hemen her zaman yaşıyorum bunları. Hatta bu öğlen eve geldiğimde baktım etrafı b.k götürüyor. 1 yaşındaki oğlan altını pislemiş bizimki de onu değiştirirken ayağa kalkıp gezinmeye başlamış ve tekrar aynı operasyondan yaşanmış. Halıyı da geçen hafta yıkayıp kurutmuştu.
Şimdi yeniden temizlemek icap ediyor. Silmek de yetmiyor temizlik için.
Ayrıca ben üşengeçim bu konularda. Halı malı yıkatma falan.... zor işler.
Bir de boyna yıkamak hevesinde. Senede iki üç defa.
Bizimki de benden kurtulmak için istiyor. Ne hali ve halı varsa görsün diyorum.
Dediğim gibi farklı yerlerde de kullanabilir insan halı yıkamayı.
Fakir'in deluxe 9000 S modelini sipariş verdim. Hepsiburada'da en ucuzdu.
bakalım kullanınca göreceğiz.

Benim tecrübelerim de cıvık oluyor üzerine kazara basarsan.

disconnectus erectus
jamesjoice

25 Eylül 2006; 18:51:25 

quote:

Ne tavsiye edersiniz? Sanırım vakumlu olanları varmış 10 battaniyeyi 1 battaniye kalınlığına getiriyormuş. Fakir düşünüyoruz ama ihlas da iyiymiş...

ihlas hakkında bir sürü şikayet okudum forumda.

http://forum.donanimhaber.com/m_5867244/mpage_4/key_//tm.htm#9511013

dikkat edin bence.

disconnectus erectus
Çeşminaz

26 Eylül 2006; 8:39:42 

quote:

Orjinalden alıntı: jamesjoice

gymim

Kas konusunda dediğin gibi ama bizim hanım sürekli istiyor. Halıflekse gelince kendi tercihim değil ev sahibi salonu ve iki odayı kaplatmış. kendi evin olmadığı için yenilemek ek bir külfet.

Tecrübe, dediğin gibi ben hemen her zaman yaşıyorum bunları. Hatta bu öğlen eve geldiğimde baktım etrafı b.k götürüyor. 1 yaşındaki oğlan altını pislemiş bizimki de onu değiştirirken ayağa kalkıp gezinmeye başlamış ve tekrar aynı operasyondan yaşanmış. Halıyı da geçen hafta yıkayıp kurutmuştu.
Şimdi yeniden temizlemek icap ediyor. Silmek de yetmiyor temizlik için.
Ayrıca ben üşengeçim bu konularda. Halı malı yıkatma falan.... zor işler.
Bir de boyna yıkamak hevesinde. Senede iki üç defa.
Bizimki de benden kurtulmak için istiyor. Ne hali ve halı varsa görsün diyorum.
Dediğim gibi farklı yerlerde de kullanabilir insan halı yıkamayı.
Fakir'in deluxe 9000 S modelini sipariş verdim. Hepsiburada'da en ucuzdu.
bakalım kullanınca göreceğiz.

Benim tecrübelerim de cıvık oluyor üzerine kazara basarsan.

hayırlı olsun arkadaşım güle güle iyi günlerde kullanın inşallah...

Söylesem Tesiri Yoktu
Sustum Gitti...
@y$é_K

Bu kullanıcının bu kategori altındaki blog mesajlarına git Bu kullanıcının DH Blog sayfasina git

27 Eylül 2006; 5:33:13 

quote:

Orjinalden alıntı: doors

philips marathon...

jamesjoice

27 Eylül 2006; 20:48:41 

Philips elektronik alanında sevdiğim bir marka ama bana süpürge fonksiyonu halı yıkamadan daha ön planda gibi geldi. Fakir'in 22 lt kirli su, 5 lt temiz su tankı mevcut olduğu için onu tercih ettim. kullanımda ne tür özellikleri var açıklarsanız almak isteyen arkadaşlara faydalı olur diye düşünüyorum.

Fakir deluxe 9000 ile ilgili diğer bir bölümde izlenimlerimi yazmıştım.
http://forum.donanimhaber.com/m_5867244/mpage_4/key_//tm.htm#9553535

buraya kopyalıyorum.
ürünle ilgili

quote:

Ürün geldi ama henüz çalıştıramadım. Servisin kurması gerekiyormuş. Gerçi bana göre kurulum kolay görünüyor. Kurup çalıştıracağım ama bu sefer servisi bekleyeceğim.
( Bulaşık makinasını kendim kurmuştum. Sonra arıza verdi. İçindeki bir sünger mi ne ıslanmış. Değiştirdiler. Bana göre voltaj düşmesi sonucu olmuştu ya neyse)

ürünün özellikleri linkte var.
http://www.hepsiburada.com/productDetails.aspx?CategoryId=17751&productId=evfakird9000s
1400-1600 watt arasındaki gücü herhalde amaç için uygundur.
Benim tercih ettiğim özellikler ise 22 lt kirli su, 5 lt temiz su haznesinin olmasıydı.
Ürünü incelediğimde ilk dikkatimi çeken yönünün kullanılan lastik/plastik aksamın kalitesi ve söküp takma pratiği oldu. Birleşen parçalarda kullanışlı ve hoşuma giden bir kilit sistemi kullanmışlar.
söküp takılan kısımlar yerlerine çok rahat bir biçimde yerleşiyor.
Ben çelik gövdeli olanını tercih ettim.
çatlama, kırılma gibi bir dert olmaz sanırım.

Makinede gördüğüm eksiklikler ise daha önce de başka bir forumda söylemişlerdi, elektrik kablosu otomatik olarak sarılmıyor. Gövdeye dolamak gerekiyor. Bir de kullanım kılavuzunu beğenmedim. Hem küçük puntolarla yazmışlar hem de görsem materyal (resimler) açıklayıcı biçimde kullanılmamış. Ayrıca kılavuzun basıldığı kağıt da kalitesiz. Çok detaylı açıklama da bulamadım.

Bir de ürünün özelliklerinde görüp de merak ettiğim "Kirli su tahliye sistemi" diye bir şey vardı.
Henüz kullanmadığım için yorumlayamayacağım ama kazanın arka kısmına gelen ve gövdenin altında yer alan bir delik mevcut. İstersen üst kısmı çıkarıp suyu döküyorsun istersen bu deliğin tıpasını çıkarıp suyu tahliye ediyorsun. Ben bu işin harici bir hortum vasıtasıyla yapılmasını umuyordum. Öyle pek de "sistem"e benzemiyor.

Fakat kaliteli malzemeyi ürünü incelediğinde görebiliyorsun.
fiyatı 500 ytl'nin biraz üzerinde. Biraz da puanım vardı onu da kullandım.
kullanımını daha sonra anlatırım.

quote:

Bugün makinenin kurulumunu yaptılar. Ben okuldaydım göremedim. Kurulacak çok önemli bir şey yoktu fakat kullanımıyla ilgili bilgi vermişler. bir de sitede kurulum için "Servis çağırılıp montaj yaptırılması zorunludur" deniyordu. bu bana garantiyi başlatmak içinmiş gibi geldi. Bir de halı yıkama-toz için kuru çalıştırma ile ilgili yanlış kullanım yapılmaması için uyarı gerekli olabiliyor. Dediğim gibi kılavuz çok yeterli görünmedi bana.

- Ürünle ilgili bir iki özellikten bahsedebilirim. Hortum veya ayrı bir boşaltma motoru olmasa da su tahliye sistemi kolaylık sağlıyor. Kafayı sökmeden kirli suyu boşaltabiliyorsun.
- Motorun gürültüsü yüksek değil. Daha önce kullandığım dandik roventa elektirikli süpürgeye göre oldukça az sesi var. Tabii bu bütünüyle sessiz anlamına da gelmiyor.
- Emiş gücü dikkat çekiciydi. Yıkama işlemi yaptığımız yerleri ıslak bırakmıyor. Daha önce komşudan alıp kullandığım halı yıkama gürültülü çalışıyordu, yıkanan yerleri ıslak bırakıyordu. suyu boşaltmak için bir hayli uğraşıyordum. O makinenin temiz suyu hortuma aktaran ince siboplu hortumu da takıldığı yerden boyna düşüyordu.

Bende işini yapan iyi bir makina izlenimi uyandırdı.
Bir süre halı yıkama ve süpürge işlevleriyle kullanacağım.

Bisikletin lastiğini şişirmek için ayak pompam mevcut.
Senin makinenin bu özelliğinin biraz fantastik olduğunu düşünüyorum. makineyi alıp bisikletin yanına taşıman falan gerekir. Bilmiyorum bisikletçiler kullanıyor mu?
Tabii ürünün getirisini daha sonra net bir şekilde görebileceğiz.
Kullanım amacına uygun olarak ürün almak en iyisi. Bu ürünü de özellikleri halı yıkamaya yönelik olduğu için aldım.
Allah kullanacak olanlara kolaylık versin.

disconnectus erectus
tonyali61

28 Eylül 2006; 1:22:49 

quote:

Orjinalden alıntı: mEaDowW

quote:

Orjinalden alıntı: doors

philips marathon...

badmail

30 Nisan 2007; 19:26:36