Şimdi Ara

Sony : Birkaç dakikadan fazla 4K video çekmeyin

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
153
Cevap
0
Favori
3.078
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj




  • Sony : Birkaç dakikadan fazla 4K video çekmeyin





    Mobil cihaz pazarında geçen yıldan bu yana son kullanıcıya 4K video kayıt imkanı sunuluyor. Ancak o dönemden beri mobil cihazların uzun süreli 4K video kaydını kaldıramayacağına dair haberler gündeme geliyor. Sony ise bunu resmiyete dökmüş durumda.




    Hali hazırda Galaxy S5, Galaxy Note 3, LG G3, Xperia Z2 gibi pek çok amiral gemi modeli 4K video kaydı yeteneğine sahip. Tabi bu sadece Snapdragon 8xx yongaseti kullanan versiyonlarda geçerli. 




    Sony yaptığı açıklamada 4K video kaydının gelişmiş bir tecrübe olduğunu ve kayıt esnasında cihazın işlemci, depolama ve batarya ömrüne büyük etkileri olabileceğini bildirdi. Bu bakımdan yavaş bir hafıza kartı kullanılması ve 4K ile birkaç dakikadan uzun çekim yapılması istenmiyor.




    Galaxy Note 3 ve Galaxy S5 modellerinde 5 dakikayı geçen 4K video kaydı için kamera yazılımının otomatik olarak kaydı sona erdirdiği biliniyor. Xperia Z2 modelinde ise sistem belirli bir sıcaklığa ulaşınca 4K video kaydının kapatılmasını istiyor. 




    Günümüzdeki süper telefonlar halen verimli bir soğutma sistemine sahip değil ve bu bakımdan ısınma sorunu mevcut. Xperia Z2 ile yapılan deneylerde 4K video çekerken arka kapaktaki ısının 44 dereceye kadar çıktığı tespit edilmiş. Bu aşamadan sonra da sistemin kapatma uyarısı gelmiş. Ancak deneylerde klima desteği ile 10 dakika uzunluğunda 4K video kaydı yapılabilmiş. Tabi bu kaydın büyüklüğünün 4GB olması da ayrı bir dikkat çekici nokta.




    Her yeni teknolojinin beraberinde bir dezavantaj da getirdiği bilinen bir gerçek. 4K video kaydı teknolojisinde şimdilik mobil cihazlarımız ile uzun süreli videolar kaydedemeyeceğiz. Ancak bu konu video kayıt sistemlerinde geçerli değil.  

     

     



    Kaynak:http://www.phonearena.com/news/Sony-Xperia-Z2-wont-let-you-record-more-than-5-minutes-of-4K-video-and-neither-will-Note-3-and-S5_id56633







  • 4K için mobil işlemciler hazır değil
  • Hepsi sidik yarışı içindi,şimdide fazla kullanmayın diyorlar.
  • Adreno 330 4K'da yeterli seviyede değil , Adreno 420'nin bu işin altından kalkacağını düşünüyorum.

    Çok isteyen varsa C10 sınıfı okuma yazma hızı yüksek olan bir hafıza kartı alıp , buz takviyesiyle kayıt yapsın 10 dakikadan daha fazlasını bile görür.
  • Derin dondurucuya at teli çıkar rahat 30 dakika video kaydeder
  • Ben s5 imle 4k tiyatro cektim tam 5dk.toplam 4gb yer kapladi ve 5.dkda kapandi.cihaz ateş gibi oldu ve uygulaniyor yazisinda takildi 5 dk gecti hala uygulaniyor diyodu.resetledim cihazi video acilmiyodu.yani suan cihazlar sirf govde gosterisi icin koyuyolar cihaza zarardan baska bisey degil
  • Böyle açıklama yapacağına 4K yı samsung ve lg gibi 5 dk ile sınırlayıp karizmasını çizdirmeseymiş keşke.
  • 4k gereksiz hele Türkiye´de ,Krolar icin ideal ama.
    en son nezaman fotograf veya video cekdim hatirlamiyorum.
    cogu fonksiyonu olsa bile kullanmak gelmiyor , sadec 4 dörtlük olsun..Geciniz efem !!



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mementopolis -- 29 Mayıs 2014; 23:54:55 >
  • Firmaların içinde en dürüst yine Sony.Z1'de 4K çekim olmadığı için eleştirilmişti demekki adamların bi bildiği varki koymuyor.
  • Ben lg g3 ün kullandığı qhd ekranında 801 ile uyumlu olacağına şüpheliyim. Bakın Erdi Bey ön tanıtım videosunda ince bir noktaya değindi. ''Oyun oynarken sıcaklıktan dolayı ekran netliğinde düşüş olduğu''. 1080p ekrandan daha net ve daha parlak olması işlemciye ekstradan yük demektir ve bence bikaç sorun çıkacak bunla ilgili.
  • samsung isini biliyor.su anda android platformunda g3 dahil en iyi kameraya sahip.
  • İzlemek için 4K destekli ekranı yok, gidiyor 4K video çekimi yapıyor millet. Bu işin mantığını...
  • Böyle açıklama yapacağına 4K yı samsung ve lg gibi 5 dk ile sınırlayıp karizmasını çizdirmeseymiş keşke.
  • 2K yı standartlaştırmadan rekabet için hemen 4K ya geçtiler.
  • 2K yı standartlaştırmadan rekabet için hemen 4K ya geçtiler.
  • Apple'ın gözünü seviym. Eşi benzeri yok. Olgunlaşmamış hiç bir teknolojiyi koymuyor yaptığı cihaza
  • sony dürüst firma, 4k işin eğlencesi kreması insanları tanıştırmak için ama cılkını çıkaranları da uyarıyor doğru da yapıyor...

    suya karşı dayanıklı aslında buz gibi suyun içinde saatlerce çek gitsin :))
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Xloud

    Böyle açıklama yapacağına 4K yı samsung ve lg gibi 5 dk ile sınırlayıp karizmasını çizdirmeseymiş keşke.

    Karizmayla alakası yok en azından dürüstçe söylemiş sony bak kardeşim 4k telefonu her türlü emiyor fazla çekme, şu ısıya gelinceye kadar izin veririm demiş. Sen note 3 veya s5 ile yazın ortasında yarım saat 3d oyun oynadıktan sonra telefon alev topuna döndükten sonra birde 5 dakika 4k video çekersen telefonun pert olabilir.
  • Koymayın madem 4k
  • Son güncelleme ile 10dk ya kadar video çekiyor,Note 3 ve S5 den bitrate oranı daha yüksekmiş arada 10 bitrate kadar fark var sanırım.4Kya gereksiz diyenleride anlamak mümkün değil.Kullanmak zorunda değilsiniz LG ve Sonynin 6bin 8bin civarı 4K tvleri var 2000 küsur telefona veren onuda verir heralde...Ayrıca 4K da dijital sabitleme optik kadar iyi çalışıyor aynı zamanda 4K Video izlerken 4 kat sıfır kayıpla videoya yakınlaştırma yapabilirsiniz.O kadar para ödenen cihazlar geleceğin teknolojisine hazır olmasın mı yani?S3 full hd video çekerken 720 ekranda izliyordunuz şimdi sorun ne?
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.