merhaba arkadaşlar.. sonunda vakit buldum da ie4 hakkında bişeyler yazayım dedim.. umarım almayı düşünenlere yardımı olur..
aslında ie4 almayı düşünmemiştim, cx300'üm bozulduğu zaman metan'a götürdüğümde deneme amaçlı dinledim ve beğendim.. cx300'ün yenisinin verilmesine karar verdiler, bn de üstünü tamamlayarak ie4 alablirmiyim diye sordum, kabul ettiler.. saolsunlar ne cx300'ün değişiminde, ne de ie4 almak istediğimde en ufak bi zorluk çıkarmadılar..
gelelim kulaklığa;
önce fotoğraflar (kalite olarak iyi sayılmazlar.. kusura bakmayın, çünkü webcam'le çektim.)
kulaklık şekil itibariyle cx300'le aynı, sadece renk olarak küçük bi fark var.(cx300'de parlak gri olan bölüm ie4'te siyah) bu arada bildiğim kadarıyla ie4'te renk seçeneği sadece siyahla sınırlı..(bana göre bi sorun teşkil etmiyor, cx300'ü de özellikle siyah almıştım) ayrıca birşey daha dikkatimi çekti, kulaklığın üzerinde sennheiser logosu bulunmuyor..(kolpa kulaklık mı verdiler diye düşünmeyin ayrıca öyle şekilli, allı pullu bir kutusu da yok. (hatta kutusu yok ) küçük bir poşetin içinde veriyorlar size kulaklığınızı.. (kız arkadaşımla gitmiştim kulaklığı almaya, fiyatının 100ytl civarı olduğunu öğrenince kocaman bişey bekliyodu, küçük bi poşetin içinde ie4'ü görünce şoke oldu desem yeridir.. )
ie4 "Y" tipi kabloyla geliyor.. kablo dolaşmayan bir yapıya sahip ve kalite olarak iyi.. ayrıca kulaklık altın kaplama 3.5mm jack'a sahip.. bir ayrıntı daha; ie4'le gelen uçlar cx300'ünkilerden daha mat görünüme sahip ve onlar kadar toz toplamıyor.. metan'dan söylenene göre sertap erener de bu kulaklıktan satın almış.. bildiğim kadarıyla kulaklık sennheiser'ın wireless audio monitoring setleriyle birlikte veriliyor..
gelelim sese, bass konusunda iyi olduğunu duymuştum.. kulağıma takınca da dikkatimi ilk çeken şey basslar oldu.. yüksek ve detaylı.. sesi açtıkça basslar tıkanır diye bekliyodum, ama son seste bile kulaklık kontrolü kaybetmiyor..(tabi son seste çok fazla dinleyemedim.. hem gereksiz, hem de zararlı.. zaten çıkardıktan sonra kulaklarım 2 saat çınladı) kulaklıkta IASCA bass test müzikleriyle denemeler yaptım, bu nasıl bass böyle dedim kendi kendime.. kulaklık kulaklarımda titriyor resmen.. hemen bass konusunda ünlü olan eski gözağrım bandridge'le bilek güreşine tutuşturum.. bandridge'in bassları ie4'nün yanında kütük gibi sanki.. detay yok, sadece küt küt bass vuruyor.. ie4,bass şiddeti olarak da bandridge'le kafa kafaya.. ama ona göre daha geniş bi bass frekansına sahip.. buna bağlı olarak basslar çok daha detaylı..
mid konusunda cx300'e yakın bi performans veriyor.. ama biraz daha iyi olduğunu söyleyeblirim.. midlerin bass'ın arkasında kalma gbi bi durumu yok.. şarkıdaki hemen her türlü ayrıntıyı başarılı şekilde verebiliyor..
tizler cx300'deki gibi tabiri caizse "teneke" gibi değil.. daha sıcak, daha kaliteli.. cx300'de bi ara tizlere fena takmıştım, rahatsız olma seviyesindeydi tizlerdeki yapaylık, kulaklarımı tırmalıyordu.. tabi alıştım bi zamn sonra, çok da problem olmadı..
genel olarak ie4 cx300'den daha güçlü bi ses sahip.. daha tok bi ses rengi var.. ayrıca cx300'deki "s" seslerindeki patlamalar ie4'te nispeten daha az olmakta.. kulaklığı aldığımdan beri birçok tarzda müzikle denedim, metal'den klasiğe, techno'dan blues'a kadar.. hatta inceleme yazısını yazmadan önce de 2-3 saat kadar denedim kulaklığı.. en son kulaklarım yüksek sesten ağrıdığı için bırakmak zorunda kaldım.. çıkardığımda drive'ların dışı hafif ılıklaşmıştı.. dinlediklerimden birkaçı;
radiohead - let down (özellikle şarkının sonları detayları ölçmek için çok iyi) metallica - one (s&m) (lars'ın twin gittiği yerde kick'in sesi çok net ve ayrıntılı duyulabiliyordu.. gerçekten dinlerken çok zevk aldığımı söyleyeblirim) dimmu borgir - hybrid stigmata (bu şarkıyı dinlememin incelemeyle alakası yok.. sevdiğim için dinledim ) placebo - special needs (bu da mid'leri incelerken kullandığım bi şarkı) exodus - deathamphetamine (bassları ölçerken işime yaradı) a.r. raiman - mumbai theme tune (exodus'un ardından gevşemek için) yoji biomehanika - x-bass (techno hiç dinlemem aslında, ama deneme amaçlı nasıl çaldığına bi baktım) IASCA bass test (kulaklığın basslardaki gerçek gücünü ortaya çıkarmak için)
ie4 ile cx300 arasında 38ytl civarı bi fark var.. ie4 almaya değer mi diyen çok kişi vardır sanırım.. sizin beklentinize göre değişiklik gösterir.. eğer basslar sizin için önemliyse ie4 bence +38 ytl'yi fazlasıyla hakeden bir kulaklık.. ama bass önemli değil, bana sadece seste netlik lazım derseniz --ki cx300 de basslarda fena sayılmaz-- aradaki farkı vermeden cx300'ünüzü alın güle güle kullanın derim..
not: bu incelemeden sonra birşey öğrendim.. webcam'le macro çekim yapmaya çalışırsanız sinirden kanser olursunuz..
edit: imlâ
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi EXcom_Zkko -- 12 Eylül 2006; 13:06:57 >
+1 bir ie4 sahibide benim. ancak elimde kıyaslayacak kulaklığım yok. farklı klasmanlardaki creative in stok kulaklığıyla kıyaslarsam aradaki fark karşılaştırılmaz derecede güçlü bas sesleri diyebilirim. bas seslerine ilk kullanımımda alışamamıştım ve bütün şarkılarımı yeniden dinledim. yanlız şikayetim şu. playerımın yetersiz geldiğini farkettim yani besleyemiyorum tam. bunun için ya kulaklık amfisi yada güçlü çıkışlı bir playera ihtiyacım var.
+1 bir ie4 sahibide benim. ancak elimde kıyaslayacak kulaklığım yok. farklı klasmanlardaki creative in stok kulaklığıyla kıyaslarsam aradaki fark karşılaştırılmaz derecede güçlü bas sesleri diyebilirim. bas seslerine ilk kullanımımda alışamamıştım ve bütün şarkılarımı yeniden dinledim. yanlız şikayetim şu. playerımın yetersiz geldiğini farkettim yani besleyemiyorum tam. bunun için ya kulaklık amfisi yada güçlü çıkışlı bir playera ihtiyacım var.
ben müzik setinde de kullanıyorum..özellikle geceleri rahat etmek için.. player'ın kulaklığı tam besleyemediği doğru, ama daha fazlasına da pek gerek yok aslında.. müzik setinde veriyorum sesi, kulaklık kaldırıyo da, kulak kaldıramıyo maalesef..
Orjinalden alıntı: MyStİCaL Gayet güzel olmuş ben bu kadar ayrıntılı anlatamıyorum dergide 4 sayfam var zaten
olabildiğince detaylı anlatmaya çalıştım.. ne de olsa yer sorunu yok, böyle geniş geniş.. dergiyi de merak ediyorum aslında, sen zor bulunuyo, sadece baz üni.lerde var flan demiştin yanlış hatırlamıyorsam..
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi EXcom_Zkko -- 12 Eylül 2006; 2:02:22 >
Gördüğüm kadarıyla en ince detayına kadar gayet güzel incelemişsin ürünü alma aşamasındaki kişinin başlığı okuduktan sonra kafasında soru işareti kalıcağını sanmıyorum Evet üniversitelerde dağıtılıyo ücretsiz olarak sen hangi ünidesin belirtirsen öğrenirim dağıtılıp dağıtılmadığını yada hangi fakülteden teğmin edebileceğini
quote:
Orjinalden alıntı: EXcom_Zkko
quote:
Orjinalden alıntı: MyStİCaL Gayet güzel olmuş ben bu kadar ayrıntılı anlatamıyorum dergide 4 sayfam var zaten
olabildiğince detaylı anlatmaya çalıştım.. ne de olsa yer sorunu yok, böyle geniş geniş.. dergiyi de merak ediyorum aslında, sen zor bulunuyo, sadece baz üni.lerde var flan demiştin yanlış hatırlamıyorsam..