Şimdi Ara

Samsung i750 Gerçeği!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
21
Cevap
0
Favori
2.922
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar.Öncelikle forumunuzu arkadaşımdan haber aldım ve üye oldum.Burdaki birçok i750 konularını tek tek inceledim.Size i750 konusunda topladığım ve kendi bilgilerimide paylaşacağım.

    Öncelikle işim dolayısıyla bu telefona Dubaide Musalla tower adlı bir iş kulesinde sahip oldum.Aldığım telefon piyasaya 1 yıl önce çıkacak diye sunulan i750 1. sürümüydü.Kullandığım zaman içerisinde pek memnun kalmadım.Cihaz öncelikle çok yavaş.Kameranın çekimi kullanılması gayet yavaş.Yaptığı odaklanma tatmin eder cinsten değil.Şayet macro çekim yaparken eliniz hafif kıpırdasa fotoğraf hiç oluyor.Cihaz normal kullanımda imate jamden hiçbir farkı yok.Ancak birkaç program açtığınızda menüler birbirine giriyor ve kilitleniyor.Sonra 1 dk içerisinde toparlanıyor.Kısacası böyle bir problemi vardı ve geri verip jasjar aldım.
    Yaz tatili için ailemin yanına Türkiyeye döndüm.Istanbulda olduğum süre içerisinde Cebit fuarını gezdim.Tüm hayalim birkaç gün içinde çıkacağı söylenen i750 yi son olarak test etmekti.Test ettiğim süre içerisinde kullandığım 1. sürüm dediğim cihazdan hiçbir farkını göremedim.Menülerde takılma,kamerada yavaşlama vardı.Ben bu cihaza 2gb hafıza taktığımda pil ömrü ve menü hızı çok düşüktü.Bundada hiçbir farkını göremedim kartsız..Kısacası ertelenen cihazdan hiçbir değişikliği yoktu.Bütün ümitlerim suya düşmüştü.Çünkü hem cep bilgisayarı hem ufak hemde tuş takımlı bir cihazdı..
    Fuara gelince Samsung kadar kötü hazırlanan bir mobil firma daha görmedim.aptal aptal mankenleri koymuşlar ne bir yetkili ne bir anlatan vardı.Yetkili kim diye sorduğumda ilk önce bir mankeni sonra hiçbirşeyden anlamayan bir adamı gösterdiler.Adama ilk olarak telefonu sordum yarım yamalak anlattı.Kendisine cihazın kalemi üstünde yok sizde mi diye sorduğumda bana haa galiba aldık valla bilmiyorum çalmışta olabilirler gibi bir laf söyledi.Bu ne biçim yetkili anlamadım.Oraya 3 tane cihaz koymuşlar 10 tane manken var ve diğer cihazlar var ama yetkili adam yok.Var denilen ise sizden benden kötü bilgili bir adam.
    Ayrıca 10mp telefonuda cam mekan arkasına koymuşlar.Peki bu neden?O zaman hiç getirme.Diğer cebitte(asya avrupa) insanlar eline alıp incelerken biz nice cam mekan arkasında inceliyoruz?

    Anlayacağınız telpa ve türkiye samsung kocaman bir yalan.
    Telpayı 1 haftadır 2 günde bir arıyorum ve hep çıkacak diyorlardı.Bugün aradım cihaz çıktı dediler peki nerde diye sorduğumda arayın dükkanları bulursunuz dediler.Böyle hizmet görmedim ben hayatımda..
    Şimdi jasjarımı bir arkadaşıma verip daha kullanışlı bir cihaz alacağım.Buda gözüken p990i arkadaşlar.Benimle cebitteen çok ilgilenen nokia ve se oldu.Se yetkilisi 1 saate yakın elime verip tek tek özelliklerini gösterdi..

    Pil e gelince ben kullandığımda pili 1 günde bitiyordu.Yeni diye çıkardıkları sürümde nedir bilemem.Ama 2 pil verdiklerine göre farklı değil.Cihazın kamera koruyusu çok zayıf ve siyah üzerinde çizikler çok belirgin oluyor.A2DP olayına gelince samsungun kullaklıkları değil tüm A2DP kullaklıkları ses kalitesinden yoksun.Ayrıca A2DP inanılmaz pil götürüyor.WLAN güzel ama WLAN menüsünde ve kullanımı sırasında sık sık takılmalar oluyor.Bunu cebittede gördüm.Yanında verilen kulaklık kalitesiz.65 renk sizi pek açmıyor açıkçası piyasada daha iyileri varken.3G olmamasıda en büyük eksiklik.
    Çünkü şuanda 3 operatörde 3 büyük ilde 3G altyapısını kurdu.Farkındaysanız artık çok iyi çekmeyen yerlerde(3 büyük il için)daha iyi çekiyor.Bu 3G ve edge altyapısından arkadaşlar.
    Türkiyedeki tüm operatorler şuanda siyasi nedenlerden dolayı gelmeyen lisansı alınamayan 3G yi bekliyor.Gelse 1 ay içinde başlar.Sizde bu teli aldığınızda 3G siz kalacaksınız...
    Son olarak şunu söyliyeyim.Pocketpc WM2003 konusunda belki sınıfının en iyileri arasında ama pil,kamera ve dayanıklılığı çok zayıf.A2DP ye WLAN a yada BCR kart okuyusuna kanıp bu teli almayın..

    Ama alan arkadaşlarada şimdiden zevkini ala ala kullanmalarını tavsiye ederim.Çünkü pocketpc olarak kullanışlı
    Özelden kamera hakkında bilgi istiyen arkadaşlar oldu..
    Kamerası n70 in kamerasından farklı değil



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Gyung32 -- 11 Eylül 2006; 20:00:27 >







  • ya kardes cok guzel ve uzun yazmıssın.. bugune kadar su dk itibariyle i750 yi canla basla bekliyordum ne olduysa oldu beni vazgecirdin ve korkuttun... valla se sana prim versin sanırım p990a kayacagım... en buyuk hendikap yine de symbian gozukuyor.. ne bilim kafam karıstı cok...
  • arkadaşım prim falan değilde beni en çok türkiyedeki samsung servisi sinirlendirdi.Cihaz çok kötü değil korkutmasın mesela tv out falan var ama 65 renk 3G siz bir telefon.Ama alacaklarda bunları bilerek alacaktır.Symbian a gelince symbian gerçekten Windows Mobile in yanında bir hiç.
  • Fiyatı ne kadar olur bilemem ama gidin o paraya fotoğraf ve video kalitesi diyorsanız
    n93
    pocket pc diyorsanız ama kullanışsın jasjar alın derim.
    the_edge bende p990i alacağım beni ekranı jasjardan sonra tek zevk veren tel oldu açıkçası.
    Şunuda belirteyim samsung eminim ürün piyasada yayıldıktan sonra gelen birçok şikayet üzerine işletim sistemini geliştirecek ve yenileyecektir i750 nin.Ama ne zaman bilemem



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Gyung32 -- 11 Eylül 2006; 20:09:26 >
  • gyung32, kardesim fuarda yasadıklarımın ve gorduklerimin aynısını yasamıs ve yazmıssın... dediklerin hep benim de kafama takılan seylerdi.. aslında ben sırf kamera koruyucusu yok ve samsung turkiyenin tutumu cok acemice diye sogumustum telefondan (ne cıkacagı zaman belli, ne configurasyonlar tam belli, ne bir bilen var vs.)ama bir de sen dile getirince bu dusunduklerimi tekrar hatırladım. dedigine katılıyorum p990 un ekranı cok parlak ve guzeldi. ne olurdu uzerinde windows mobile olsaydı sanki... ben de i mate jam den gecis yapacagım bakalım hayırlısı ...aslında jam den de memnunun ama cok araba kullanıyor olmam ve isim dolayısıyla surekli arabada telefonla konusuyor olmam beni tus takımlı bir telefon almak konusunda zorluyor. tek korkum p990 alırsam acaba symbian beni bozar mı... yorumların icin tesekkur ederim..
  • senin telefonda öte samsung a bir kızgınlığın var sanırım.
  • öncelikle şunu belirteyim bende kullanışsızlığı nedeniyle jasjarımı bırakıyorum.P990 ın tuşları ve hafifliği fuarda gözüme çarptı.Fotoğraf kalitesi çok iyi olmamasına karşın i750den farklı değil.En azından çekerken daha zevkli çekiyorsun.Birde P serisi kullanıcam açıkçası buda beni cezbediyor.Ama herşey kullacının zevkine bağlı.Symbiandan WM geçmeyen bir sürü insan var hatta işletm sistemi kullanmayan tel kullananlar var.WM çok daha renkli ve zevklidir.Symbian WM yanında hiç elbette.Ama ben WM fazla kullanmamaya başladım.Çünkü iyi bir laptopum var.Ben i750 almayın demiyorum.Sadece sorunlara cevap verdim.Alacaklara zevkle kullanmasını dilerim.Ama problemleri var dediğim gibi.Her telefonun vardır.Ben hiç symbian kullanıp takılmayan tel görmedim.
  • bu telefona o kadar para verceğime p990i alırım
  • bana hala i750 p990dan da cekici gelio
  • kesinlikle
    hala benim icin de bir numara i750 dir
  • p990i için kapak sorunu dediler kasası saglam degil dökülüyo dediler yazıları siliniyo hala donma yazılım hataları var dediler .




    şimdi pda tarzı tel.lerin alayı fıs mı
  • Walla ne olursa olsun bence i750 şuan itibari ile alınabilecek en hoş PDA gibi duruyor, hem PDA kullanıcılari için bahsedilen sorunlar pekde yabanci durmuyor bunlar hepimizin alişkin olduğu sorunlar, yani daha az başim ağrisin diyorsaniz normal bir telefon almak en mantıklısı eğer PDA kullanacaksanız kilitlenme, yavaşlama gibi sorunlari da göze alacaksınız, netice de bizim bu cihazlardan öncelikle beklentimiz rahatlıktan ziyade işlevsellik.
  • p990i nin kapağı soyuluyuomuş bende vazgeçtim p990iden artık ı750 var bide n93
  • Ben 1 haftadır kullanıyorum P990 ı.
    Doğru dürüst kullanılırsa hiçbirşey olmaz. Soyulma sorunu arkadaş uygun bir yerinde taşımadığı için o problemi yaşamıştır.
    Bir de işadamı olduğum halde bile bu cihazı sürekli pantolon cebinde otomobilin anahtarlarıyla beraber taşıyorum. Heralde soyulma problemi olsa önce bunu ben yaşardım.
  • Bu da mantıklı tabi..
  • quote:

    Orjinalden alıntı: TuVNeRa

    Ben 1 haftadır kullanıyorum P990 ı.
    Doğru dürüst kullanılırsa hiçbirşey olmaz. Soyulma sorunu arkadaş uygun bir yerinde taşımadığı için o problemi yaşamıştır.
    Bir de işadamı olduğum halde bile bu cihazı sürekli pantolon cebinde otomobilin anahtarlarıyla beraber taşıyorum. Heralde soyulma problemi olsa önce bunu ben yaşardım.


    quote:

    işadamı olduğum halde


    Reklamlar




  • paylaşım için teşekkürLer...
  • quote:

    Orjinalden alıntı: TuVNeRa

    Ben 1 haftadır kullanıyorum P990 ı.
    Doğru dürüst kullanılırsa hiçbirşey olmaz. Soyulma sorunu arkadaş uygun bir yerinde taşımadığı için o problemi yaşamıştır.
    Bir de işadamı olduğum halde bile bu cihazı sürekli pantolon cebinde otomobilin anahtarlarıyla beraber taşıyorum. Heralde soyulma problemi olsa önce bunu ben yaşardım.


    1 kişide demiyoki bunu
  • quote:

    Orjinalden alıntı: izmirli mert

    p990i nin kapağı soyuluyuomuş bende vazgeçtim p990iden artık ı750 var bide n93


    o dedigin 3 telefon içinde bi sürü kusur buluyorlar ama hala en iyisi p990i gibi duruyor
  • levent metrocity telpa'da 3 gundur satısta
    1440 ytl
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.