Hayatımın gerçek öykülerine ayrılan bir filmin soundtrackindeyim bir yazar mıyım ? yoksa tek şiirlik şair mi ? Notumu verdi hocalarım nasihat koydum cebime ve zorda kalana dek çıkarmadım. Ve ben bozuk paraydım anlaşılamadan çiklet oldum Ve ben bütündüm yarımı sevgilimde bırakıp yarımı sokağa attım Canımı yolda buldum, canıma teslim ettim, canıma okudu Rap canımsın !... Canıma okudun canıma kastın İçimde saklı bir kaçak çocuk korku dolu başkışlarıyla gizlenirken iz bırakmış anılarıyla sevgili. Mutluluktan ağlak olmak artık bir seferlik bana da mahsus Anlamak kolaysa bak bi gözümün içine !... Yer mi Len Velet !?!?... Sekiz senemle ben dalaştım kimsecikler yoktu mikrofonu mu buldum İçimi döktüm. Zihnimin derinliklerinde yaptığım kazılarda onca yılın çöpleri yatılı Onların içinde binlerce ölümsüzlük ölümü görmüş Kaybettiğim gülücüğü gül demeti halinde koymuşlar oysaki suratıma Gömülü parmak izlerin omuzlarımda Gözlerimde bir filimsin. Göz çukurlarımda uyuya kalmış bir bebeksin. Bende ninninim uyu....
1029 huzur özür dilemeli bana uğramadığı her gün için gurur affetmeli ona sadık olamadım tek eksiğim belki buydu yazdıklarımı dinlenecek hale getiren zehri tatmak gerekir bazen bilki senin elinden... derdi anlamakmı yoksa bilmemekmi fayda yoksa tek bi şansın olsa fişini çekememekmi fayda nerde? zorda olsa irade sende hakim her bi hücreme kilit sinirlerimde kazılı nefretimle... yıldızlardan birine dokunabildim bu akşam kararsızım gizlenmiş gecenin karanlığında o siyahıyla ansızın kör bakar o gözleri ve yolu uzundur besbelli... canı yanar acır teni kanı akar siler teri.... bu kalbi tek kelepçe iki bilekte bir dilekce olsa çehre solgun çevre hezeyan devre hüsran hicran kovsa fobileri ve yoksa imkan elde git ileri... kurtarır bedeni elbet birileri ya.. Ben insanmışım... Hakkımı haktan sipariş almışlar, Düşünce yetime kelepçe takmaya musallat olmuşlar. Yatıya kalmamış,dudakta okunan iyimser dualar. Beynime kumanda takmış oynamaktalar,ama çakılmadım. Kime ne ki ben kimim?.. Nereye yürüyorum?... Gönlümün bahçesine günde kaç çiçek dikiyorum ?... Aynamın cadısına günde kaç kez selam veriyorum?... Evimin hangi odasında ölmek istiyorum?... Bende bilmiyorum... Ne tuhaftır ki,biriniz her zaman şanslı sıfatı aldınız. Çoğunuz buraya test için atıldınız. Yıprandıkça arttı aşkınız,yandınız. Yarına salim çıkmak yetmez,yanıldınız. Yankılanan milyar ahın hücumda ağır sövgüsü. Tünel sonunda görülür ıstırahat köprüsü. Ne zaman onla tanışacak bu ömrün paslı törpüsü. Ve onca tünel faresinin gürültüsü...
Gözlerim sansür perdesi. Bensiz ruhuna kaç para biçtin? Hadi git,durma !... Görmezden geldim. Beni,benim önümde yerle bir ettin.
Sagopa Kajmer Hakkinda Yunus Özyavuz 1978 Samsun doğumlu. İlk olarak Samsun'da yerel radyoda dj'lik yapmaya başladi. 1997 de üniversite okumak için İstanbul'a geldi. "İSTANBUL ÜNVERSİTESİ FARS DİLİ VE EDEBİYATI" 1998 de kendi müzik studyosu KUVVETMİRA'yı kurarak müzik çalışmalarına başladı. 1999 yılında çeşitli sanatçıların yeraldığı ilk türk rap albümü "Yeraltı Operasyonu"albümünde ilk projesi olan "SİLAHSIZ KUVVET" ismiyle yer aldı ve en fazla dikkati çeken kişi oldu.2001 yılında ilk albümü SILAHSIZ KUVVET "Sözlerim Silahım" çıkardı.2002 yılında ikinci albüm SILAHSIZ KUVVET "İhtiyar Heyeti"çıktı.2002 "SAGOPA KAJMER"i yarattı.İsmiyle aynı adı taşıyan bir albüm çıkardı.2002 yılında CEZA "Med Cezir" albümünün produktorlüğünü yaptı..Albümün tüm müziklerini kendisi yaptı.2003 yılında yeni albümü "Bir Pesimistin Gözyaşları" albümünü tamamladı ve 2004 yılında double olarak 150 dakika süren bir albüm piyasaya çıkarttı.Yepyeni bir sound yaratarak büyük dikkat çekti.2004 yılında FUCHS "Huzur N Darem" albümünün produktorlüğünü yaptı.2004 Cem Yılmaz'ın G.O.R.A. filminin Soundtrack müziklerini yaptı."Al !de buradan Yak isimli parçaya video klip çekti.Dj MicCheck Türkiye'de "turntablizm" akımının öncüsüdür.(plaklarla scratch show)Yurt dışında çeşitli yerlerde Dj'lik yaptı.Çok önemli bir müzik birikimi ve arşivine sahip Dj MicCheck "Sagopa Kajmer" kimliğiyle "PESİMİST UNDERGROUND RAP" tarzını oluşturmuş müzik kalitesi ,söz zenginliği ve etkileyici sesiyle kendisini birçok değişik kitleden insana kanıtlamıştır.
____SeVeMeDiM VeDaLaRı____ Bilki sen kanattın kabuk tutmuş bu yarayı ve emri verdin ruhum acıyı tattı,zehre çaldı.Kokusu keskin bıçak gibiydi,serin bir rüzgarımsa eksik,göz kapaklarımda uykular delik deşik.Sor bu canıma kaç kez talip oldu azrail,gelir geçer selam verir bu kapıma söyle kim bilir en derinde sancılarla sevişir oldu kabusum,huzrum idam öncesinde son dilekti yok yolum.Bak adımlarımda korku hakim ve nedeni çoğu zaman hatalarımdı gecemin ortasında uyanıyorsam bilki sebebi sensin.Sen kazandın,ben yanıldım en başından anlamıştım,kendimi hep suçlamıştım.Belki susmak bir çözümdü agresif tavırlar içerisinde yatan o suskun adama şöyle bak öyle yanıtı ver ve yüzüme vur çıkar tüm öfkeni bedenden,teslim ol bu sefer gereksiz gururu yen.
Gurur gerek sen gereksiz,hep kendini akladın,içimden yavaş yavaş muhabbetini kopardın,kalbimin taa içinden kapı dışına atandın,önceleri hayat veren şah damarımdın atardın.Savaşa hazırlık denemelerinde atın yere kapandı,İstanbul Boğazı'nda bir kadın adamı boğazladı,gözünün değdiği her yere kurulan yüzümün cömert tarlası,yerde bulduğum her parada cimri yüzünün kabartması.Sen haklarını savurdun yürekte doldu kontenjan sevgin bana has değil ki seni gidi Don Juan,Kaf dağından koparıp çiçek yapsan bana aranjman,bu zehri içimden atmak için gerek antioksidan,sen dudaklarından bir bir hezeyanlar fışkıran,besiye çektin kendini be bereket sözlerin duman,gaddar egon Rabbena hep bana yaptı program,uçtu gitti ahı kaldı,sen cılız ben pehlivan.Zaman ayır biraz tara saçlarımı öp bazı bazı,yerleştir çiçek yavruağzı,bu düşkünlük saf arı,boşver nazımı bak hayatımın boş matarası,kısa tutalım son sözleri sevemedim vedaları.
Ne sakinlik gördü yüzüm hayatımız hep curcuna karabulutlar hep tepende yıldızlı 5 kurdela,para kara bela olsa sen hazırda kumbara,attığın taşa değse bari aha şurda kurbağa.Gardımı aldım Ray Sefo'yle bir tel çekelim aramıza,keleş kellen hariç evde hiç bir şeyini bırakma,hala ne bu debeleniş,çatladı aramızdaki ayna,manastırdan kaçarcasına sakın arkana bakma.Ecza deposu oldu mide kronik aşık sistematize,yenisi girer hep menzile,içimi kemirdi Mickey Fare metanetle olacak iş değil velet hayal kurmak hayal oldu celebin hüneri hep ceset.Tedbir al koçum çitler oynak kırılır boynuzu,aklen kısa boydan uzun,çekip vursam yolcusun,acın ağrımdır,ruhumsun,ruhsa konumuz vahim durumsun sen en zalim buluşsun.Dili olsada konuşsa o günü bilir şu kaldırım bir faninin lafıyla kalbe düştü yıldırım,çok ağladım,tuz gölü oldu suratım,sen canavarım,hoş bir söze hasret kaldım,her sözün bir yaptırım. ______KenDiMe SaRıLıR DoNaRıM_____
Belki de günahlarını yıkayacak akıttığın damla yaşlar Ya da yağmur olup üzerine yağacak haramlar,sil-başlar.. Sahip olamadıklarının peşine kaç kez takıldı düşüncen? Tahminimce aklın bilinmez kişiler tarafından kiralık Şarkılarım sen ve benim hayatımdaki sen etkisiyle ilişkili Varlığımı tanımlamak adına yeni sıfatlar yaratabilmeliyim Kurumuş yaralarımın kabuklarını söküp arşivinize katmakla elde ettiğiniz hazza anlam veremedim.Ben cahilim Beni sevmek için programlanma,devrelerini yakarım Şu an deli misal aşığım,bir kişi hariç herkese şaşıyım Unutma kurşun her gülümsediğinde bir kalp ağlatır Korkusuzluk sahipleri neden kemer arkasında silah taşır? Telefon çaldı,ne yazık ki iyi niyetlerini meşgule verdim Çığlık atan bu duvarlar tarafından asıl rahatsız edildim Bildiklerimi şarkılarımda yüksek sesle dile getirdim Kaprislerimin tadını çıkarıp kinlerimi boğar durumdayım Gün batımına ekilen tohumların haddi,hesabı yok Bana benden başka bir dost varsa bilmem lazım Aşkım güven ödülüme en yakın adayım Son doğum günümde kendime yeni bir ben aldım Umarım kaderin bitiş çizgisinden uzağım tanrım!..umarım tanrım...
Bu cinayet!... Günahın en has hali ihanet Hakkımı ver gideyim adalet Son kozum olsun zorda sükunet Kendime sarılır donarım
Fonksiyonlarını kaybeden işçiler görevlerinden tekme tokat safdışı,birdenbire Karanlık beklentiler üzerine stresten eklentiler Deli balta boynu alır alta,ayaklarınızın altı marazlı ne iş bu falaka Herkesin umudu bir çıkara yem,fukara vicdan bilmez gem Gaffa afsa secerem,bulmalısın kanayan yaraya merhem Rahatça sarfedilen yalanlara güvense problem Alınabilecek en basit önlem paranoyak bir denklem Kırılır omurilik,eklem.Denge bozumu dengelen Tırnak ayrı-gayrı olmaz etten Resimlerinizi çeker haldeyim,kurduğum çitin önünden Sizleri deşmekle körelen bıçaklara bir bakın!...Dengelen. Çıkar lan maskeni!...Göster bana gerçek yüzünü Anlatılanlar göreceklerimin somut ipucu,çözdüğümü!... Bile bile lades,hile mimik,güvene şantaj Kimlik kayıplarınızı gazete ilanı yapın,somutlaşın!... Kaybettiklerimin hesabını kalbimden çekin Bildiğim kadarıyla limitsizim,depremsiyonlardayım Gözyaşlarımla boğulacaksın,farkmazlardasın Uçurumun önünde,ölüme kafa tutarcasına sarkmaktayım İfadelerinizi tartmaktayım,yabani yamyaml Girme sınırıma, cephanen yoksa; Vururum tek atışla gözünün yaşına bakmadan. TOZ OL...!