Donanım Haber Forum
Ana Sayfa | Kayıt ol | Profilim | Gelen Kutusu | DH Hız Aşırtma VT | Adres Defteri | Email'le üyeliklerim | Benim forumlarım | Fotoğraf Albümleri
Favorileriniz | Üyeler | Arama | SSS | Şikayet listesi | Uyarı listesi | Nick işlemleri
\\\****Philips Dvp-3040 İncelemesi****/// 3040 Cılar Buraya

İlgili konuları bak: (bu forumda | tüm forumlarda)

Bu isimle girdiniz: Guest
Bu konudaki kullanıcılar: hiç
  Basılabilir versiyon
Tüm forumlar >> [Donanım / Hardware] >> Ev Elektroniği >> DVD/Divx Oynatıcı >> \\\****Philips Dvp-3040 İncelemesi****/// 3040 Cılar Buraya Sayfa: [1] 2 3   sonraki >   >>
Giriş
Mesaj << Daha eski konu   Daha yeni konu >>
okan

10 Eylül 2006; 23:37:41 
Bu mesajla ilgili şikayetinizi bu icon a tıklayarak yapabilirsiniz.

Biliyorumki dijital geçiş döneminden sonra hayatımıza giren en popüler formatlar Divx Ve Mp3. Mp3 çalarlar boy boy renk renk raflarda... Ancak Divx player larda seçim şansı okadarda kolay diil ve "Altyazıyı görmedi" "Disc i okumadı" Gibi dertlerle dolu bir dünya... Son ayların en popüler dvd-Divx Player ı ise hiç kuşkusuz Philips DVP-3040.
Aslında evimde 5140 kullanıyorum. Teknik açıdan 3040 tan hiçbir farkı yok... Estetik olarak belki birazcık daha güzel... Geçenlerde kuzen panasonicin bir divx playerını aldığını ve türkçe altyazı sorunu çıkardığından iade ettiğini, ve hangi cihazı alacağını bilmediğini söledi. Ayrıca cihaz seçiminde artık cesareti kalmadığınıda ekledi... Bende kendi halihazırda kullandığım 5140 ı ona önerdm. Teknosalarda bulamadı ve beni aradı... Bende gel benimkini vereyim dedim. Kutuladım Ve sıfır halde aldığım fiyattan verdim... (150 ytl) Çok memnun kalmış akşam sevinçle aradı...

Neyse bende yine aynısından netten siparş edeyim diye bakarken aklıma 3040 geldi... Zaten 5140 ı alırken arkadaşım içn birde 3040 almıştım ve kurmaya gittiğimde onuda incelemiştim. Teknik olarak hiçbir farkı yoktu... Bende 3040 alıyım hemde daha ufak diyerekten teknosadan bir 3040 ta ben aldım...(129 ytl ye)
Neyse Sıkıldığınızın farkındayım ve macera kısmını geçmek istiyorum artık... Cihazın teknik özelliklerine gelecek olursak

Şöyle bir genel reklam tanıtımı var

Müthiş ses ve video performansı * Aşamalı Tarama ile titreşimsiz ve düzgün görüntüler * Skart üzerinde RGB - yüksek kaliteli video için kolay bağlantı * 192kHz/24-bit ses DAC yüksek kalitede ses sağlar Her şeyi çalar * Filmler: DVD, DVD+R/RW, DVD-R/RW, (S)VCD, DivX
* Müzik: SACD, CD, MP3-CD, CD-R, CD-RW ve Windows Media™ Audio
* Fotoğraflar: Resim CD'si (JPEG)
Her yere sığar, her yere gider * Az yer kaplayan tasarım * Ultra ince tasarım

Teknik Özellikler

Resim/Ekran
En-boy oranı : 4:3, 16:9
D/A dönüştürücüsü : 12 bit, 108 MHz
Görüntü geliştirme : Progressive Scan, Video üst örnekleme

Ses
D/A dönüştürücüsü : 24 bit, 192 kHz
Frekans tepkisi : 30-20000 Hz
Sinyal gürültü oranı : 100
Bozulma ve Gürültü (1kHz) : 85 dB
Crosstalk (1kHz) : 100 dB
Dinamik Aralık (1kHz) : 90 dB
Ses Sistemi : Dolby Dijital

Video tekrar oynatma
Çalma Ortamı : CD, CD-R/CD-RW, Video CD/SVCD, DVD, DivX, DVD+R/+RW, DVD-R/-RW
Sıkıştırma formatları : MPEG1, MPEG2, Divx 3.11, DivX 4.x, DivX 5.x, DivX 6.0
Video kaset oynatma sistemi : PAL, NTSC

Tekrar çalma
Çalma Ortamı : CD, MP3-CD, MP3-DVD, WMA-CD, CD-R/RW
Sıkıştırma formatı : MP3, Dolby Dijital, PCM, WMA
MP3 bit hızları : 32 - 256 kbps

Resim tekrar oynatma
Çalma Ortamı : DVD+R/+RW, DVD-R/-RW, CD-R/RW, Picture CD, Kodak Resim CD'si
Resim sıkıştırma formatı : JPEG
Görüntü geliştirme : Fotoğrafları ters çevirin, Döndürme, Zoom, Slayt gösterisi

Bağlanabilirlik
Ön / yan bağlantılar : Mikrofon
Arka Bağlantılar : Analog ses Sol/Sağ çıkış, Progressive Komponent Video çıkışı, Kompozit video (CVBS) çıkışı, Dijital koaksiyel çıkış, Scart

Kolaylıklar
Çocuk Koruması : Çocuk Kilidi, Ebeveyn Kontrol
Ekranda Gösterim dilleri : İngilizce, Lehçe, Rusça

Güç
Güç kaynağı : 50Hz, 230V
Güç tüketimi : <10 W
Bekleme durumunda güç tüketimi : < 0,8 W

Aksesuarlar
Aksesuarlarla Birlikte : 2 x AAA Pil, Ses/Görüntü kablosu, Hızlı başlangıç kılavuzu, Uzaktan Kumanda, Dünya Çapında Garanti belgesi, Kullanım Kılavuzu

Boyutlar
Set Genişliği : 360 mm
Set Yüksekliği : 37 mm
Set Derinliği : 235 mm
Ambalaj Genişliği : 415 mm
Ambalaj Yüksekliği : 82 mm
Ambalaj Derinliği : 320 mm

Cihazın Temsili Resmi (Aslının Aynı)

Cihazın Kullanımına geçelim,

her şeyden önce cihaz çok şık ve ince. Malzeme kalitesi olarakta panasonicden daha iyi olduğunu söliyebilirm… Ayrıca Üstünde kafa karıştırıcı aptal düğmeler bulundurmamasıda ayrı bir güzelliği… Kumandasına gelince cihazın kumandasıda çok harika. Ufak ve çok kaliteli. Pazar malı gibi duran voxline lardan 10 kat daha kalite bir kumanda… Philips özellikle kendini buralarda iyice belli ediyor...
Cihazı Daha Önceden İncelemiştim. Ancak derinlik katsın ve kafanızaki soru işaretleri kalksın diye baştan yazıyorum her şeyi ilk kullanırmış gibi.
Cihazı Kurdum. Componentten bağladım. Progressive Scan açtım. Çıkışı Coax a verip Kullanmakta olduğum philips mx5700d ev sinema sisteminin coax in girişine bağladım… Cihazı çalıştırdım ve deneme amaçlı bir Divx-Dvd taktım. İçinde 6 tane film olan dvd yi anında gördü ve içeriğini gösterdi. İçinden rastgele bir film seçtim. Filmin ismi yaklaşık 18 karakter ve çok uzun… Aynı şekilde altyazının dosya adıda 18 karakter. Sorunsuzca açtı. Ok dedim Loading ekranı geldi Ve oynatmaya başladı. Ses/altyazı Senkronizasyonunda yada Görüntüde hiçbir sorun yoktu. Çok memnun edici bir sonuçla karşılaştım(129 ytl lik cihaz için) Ve yineliyorum teknik ve kullanım açısından pratikte 5140 ile arasında hiçbir fark yok…
Denemek amaçlı yüzüklerin efendisi kralın dönüşü Dts orijinal dvd sini taktım. Ses görüntü gayet güzel atlama vs.. hiçbirşey yok. Tertemiz. Daha sonra içinde yine divx olan fakat inanılmaz çizik olan bir dvd yi taktım. Cihaz şaşırtıcı bir biçimde hemen okudu. Rastgele bir film seçtim loading dedi açtı… Çok beğeniyorum philipslerin bu yönünü… Çok kalite okuma performansları var. Bu arada aletin componentinden görüntü alabilmek için önce scarttan bağlayıp çıkışı componente(p scan seçeneği ile component+prog. Scan olarak) vermek gerekiyor… Bu arada unutmadan sölemeliyim, cihazının prog scan özelliğini kullanmak isteyen arkadaşlar mutlaka componentten bağlamalılar. Çünki scartta prg. Scan yok.
Altyazı olayına gelince, bendeki cihaz 1C versiyonu 1A olanlar Mediatek 1B olanlar Zoran Vadis oluyor. Ancak 1C olanlar ne oluyor hiçbir fikrim yok. Menüsünde altyazı ile ilgili bir ayar yok… Altyazı ile ilgili yorum yapmak gerekirse Altyazılar sorunsuz fakat keşke boyutu 1 boy daha büyük olsa… Benim tvm büyük olduğundan sorun yaşamıyorum. Ancak bir 55 ekran kullanıcısı tv ye birazcık daha yaklaşmak zorunda kalabilir… Onun dışında cihaz mükemmel… Bu yazıdan sonra voxline almak isteyenler kararlarını birkez daha gözden geçirsinler… Çünki bu cihaz voxline dan üstün… Tek bir eksiği var voxline dan, cihazın analog 5.1 çıkışı mevcut değil. Yani Örnek olarak bir x530 yada inspire 5200 vs.. gibi analog sistemlere bağlamak isteyenler maalesef bu şansı elde edemiyecekler… Ha yine bağlanır ancak 5.1 ses alınamaz ancak stereo ses alınır… artık herkes 5+1 ile 5.1 arasındaki farkı biliyordur diye umut ediyorum. Ancak bu bir sorun değil diyenler için daha iyi bir cihaz yok… Olsa bile bu fiyata yok…

Son söz olarak ;129 ytl ye aldığım bu cihaza bakıyorum ve arkamı dönüp dolabın kapağını açıyorum zamanında 40 ytl verip aldığım birsürü orijinal dvd ye göz kırpıyorum… Yanlış anlaşılmasın insanları burada illegal kopyalara yönlendirmek diil amacımız… Ancak divx olumlu bir teknoloji ve bu teknoloji istesekte istemesekte artık hayatımızın bir parçası…

Philps DVP-3040 Benden 10 üstünden 8.5 alır… Herkesede korkmadan tavsiye ederim….

Arkadaşlar bu inceleme 5140 içinde referans olduğunden şunu sölemek istiyorum, ürün yüksek çöznürlüklü (852*480 gibi) divx leri açamıyor... Not supported hd yazısı çıkıyor... Aynı şekilde 5140 tada durum aynı... Zaten bu çözünürlükleri açan bir oynatıcı yok hlaa piyasada....

Ayrıca bir yanlış anlamayı düzeltmek istiyorum
ben coax ile bağlıyordum 5140 ıda 3040 ıda yani ses digital olarak iletiliyor. Ben dts kodlu bir film taktığımda çözdüğünü görüyordum. Ancak bunu çözen 5140 yada 3040 değilmiş. Tamamen diğer home theater ım ın işiymiş bu. Yani cihazlarda DTS Decoder Mevcut değil!!!!

Altyazı Örneği

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi okan -- 11 Eylül 2006; 18:39:58 >

stres

11 Eylül 2006; 14:33:46 

Dostum peki dts'li filmleri benim setin(z-5500)dekoderi çözüyor mu yani?sırf divx li diye almak istiyorum.hem fiyat da uygun.özellikleri de süper.
okan

11 Eylül 2006; 22:18:16 

quote:

Orjinalden alıntı: stres

Dostum peki dts'li filmleri benim setin(z-5500)dekoderi çözüyor mu yani?sırf divx li diye almak istiyorum.hem fiyat da uygun.özellikleri de süper.

evet senin cihazında dts çözücü dekoder buluyor... z5500 ile çok güzel sonuç elde edebilirsin...

metinolampx

Bu kullanıcının bu kategori altındaki blog mesajlarına git Bu kullanıcının DH Blog sayfasina git

Sisteme Gözat

11 Eylül 2006; 23:03:51 

bende 2 hafta önce aldım 3040 ı 1C versiyonu 55 ekran tv ye taktım ve altyazıda problem çekmiyorum tabi gözünde problem olanlar biraz sıkıntı çekebilir ayrıca cihaz 2 hafta süresince çalıştırmam dediği disk yok taktığım her disk i hemen çalıştırdı kumanda olarak voxline ı görmedim ama büyük olduğunu söylüyorlardı philips in kumandası çok güzel tasarlanmış ve boyutuda güzel kumanda üzerinden tüm işlevleri çok kolay ve hızlı bir şekilde yapabiliyorsunuz

Asus P526 PDA
Ati Radeon 4870 x2 bekleniyor....

okan

12 Eylül 2006; 0:06:37 

Hocam dediğin gibi benimde gözüm biraz bozuk... ancak tv nin büyük olması sayesinde rahat ediyrum... Fakat 55 yada 72 ekran tarzında bir tv kullansam sorun yaşayacağımı tahmin ediyorum...

Bu arada UFAK BİR BİLGİ

Kumandadan tray nasıl açılır diyenler için, Stop tuşuna basılı tutarak trayi açabilir yada yine basılı tutarak kapayabilrsniz...

KillForYou!

Bu kullanıcının bu kategori altındaki blog mesajlarına git Bu kullanıcının DH Blog sayfasina git

Sisteme Gözat

12 Eylül 2006; 0:16:56 

Teşekkürler okan.Güzel bir paylaşım olmuş.3040m 720SA'nın varisi gibi gözüküyor.HDMI destekli 59XX serisini görüyordum ben 720SA'nın varisi olarak ama onda da SACD desteği yok ve fiyatlar henüz pahalı.

okan

12 Eylül 2006; 0:21:47 

quote:

Orjinalden alıntı: KillForYou!

Teşekkürler okan.Güzel bir paylaşım olmuş.3040m 720SA'nın varisi gibi gözüküyor.HDMI destekli 59XX serisini görüyordum ben 720SA'nın varisi olarak ama onda da SACD desteği yok ve fiyatlar henüz pahalı.

Bende teşekkür ederim hocam... 720SA çok kaliteli bir cihaz gerçektende... Gerek hem analog hem optik ses çıkışına sahip olması gerek iyi bir sacd çalar olması gerek tasarımı gerek okuma performansıyla çok iyi bir cihaz... Divx konusunda altyazı ve packed bitstream sorunlarıyla boğuştu ilk zamanlarda insanlar... Ancak firmware ile bunlar halledildi... 59XX Serisi ile ilgilide uyarım şudur 5960 ı inceleyemedim ancak 5900 ın analog çıkışları 8/54 bit dac ye sahip. Yani hdmi yerine component composite yada scarttan bağlarsanız zayıf görüntü alıyosunuz... Bu maddeyi göz önünde bulundurmalısınız... Yoksa hdmi kullanılmayacaksa zaten upscale dan başka bir avantajı kalmıyor 59xx serisinin. Ki oda bir avantaj sayılmaz bir işe yaramadığını söliyebilirim... Ancak alıcaklar için kesinlikle kusursuz bir cihaz denebilir 3040 Vede Tercihe Bağlı olarak 5140

edit: imla hatası

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi okan -- 11 Eylül 2006; 0:23:02 >

Kharia

Sisteme Gözat

12 Eylül 2006; 1:04:37 

Güzel bir inceleme olmuş teşekkürler. Bu gibi incelemeler DivX oynatıcı almak isteyen insanlar için çok önemli. Ben cihazı kullanmadım ama okuduklarım hakkında fikirlerimi ve sorularımı yazayım:

Öncelikle analog 5.1 çıkışı olmaması pek hoş olmamış. Malumunuz ülkemizde dijital ses sistemi sahiplerinin orani analoglara göre oldukça düşük. 3040 fiyatı açısından orta sınıfa hitap eden bir cihaz, bu yüzden analog 5.1 bulundurmalıydı diye düşünüyorum.

3010 Qpel oynatıyordu sanırım bu da oynatıyordur. Qpel ve GMC durumu hakkında bilgi verirseniz sevinirim.

İstenilen altyazı seçilebiliyor mu? Altyazının filmle aynı ismi taşıma zorunluluğu var mı?

Altyazı format uyum sorunu çektiğini sanmıyorum nitekim 3010 gayet başarılıydı bu konuda.

okan

12 Eylül 2006; 2:23:06 

quote:

Orjinalden alıntı: Kharia

Güzel bir inceleme olmuş teşekkürler. Bu gibi incelemeler DivX oynatıcı almak isteyen insanlar için çok önemli. Ben cihazı kullanmadım ama okuduklarım hakkında fikirlerimi ve sorularımı yazayım:

Öncelikle analog 5.1 çıkışı olmaması pek hoş olmamış. Malumunuz ülkemizde dijital ses sistemi sahiplerinin orani analoglara göre oldukça düşük. 3040 fiyatı açısından orta sınıfa hitap eden bir cihaz, bu yüzden analog 5.1 bulundurmalıydı diye düşünüyorum.

3010 Qpel oynatıyordu sanırım bu da oynatıyordur. Qpel ve GMC durumu hakkında bilgi verirseniz sevinirim.

İstenilen altyazı seçilebiliyor mu? Altyazının filmle aynı ismi taşıma zorunluluğu var mı?

Altyazı format uyum sorunu çektiğini sanmıyorum nitekim 3010 gayet başarılıydı bu konuda.

Hocam asıl ben teşekkür ederim. Aklında bu cihazla ilgili soru işareti olan insanların işine yarayabilecek bilgiler verebildiysek ne mutlu bize...
Sizin sorularınıza gelince,
5.1 çıkış olmaması beni etkilemedi, dediğim gbi digital sistem kullanyorum ama eğer sistemim analog olsaydı ve ben ancak eve gelince anlayabilseydim digital oldğunu ozaman üzülür belkide iade ederdim...

GMC Ve Qpel Desteği tam olarak mevcut

Altyazı şöle seçiliyor o konuda çok başarılı,
Siz cd yi yada dvd yi takınca otomatik olarak browser çıkıyor ve medyanın içini görebiliyorsnuz. İstediiniz filmi seçip ok e basınca başka bir ekranda size soruluyor Aşağıdaki altyazılardan hangisini seçmek istersiniz. İstediğinizi seçip ok e basıyorsunuz ve film başlıyor. Bu konuda çok başarılı bir alet. Beni hiç üzmüyor... Tek şart altyazı ile filmin aynı klasörde olması...

Kharia

Sisteme Gözat

12 Eylül 2006; 11:58:13 

Teşekkür ederim Okan. Qpel ve GMC desteği çok iyi olmuş. Altyazı olayı da güzel, farklı bir yenilik. Çok da şık bir alet. DivX oynatıcı almak isteyenler için çok güçlü bir alternatif, üstelik Philips.

atınç

12 Eylül 2006; 14:16:24 

@okan verdiğin bilgiler ve açıklamalar için teşekkürler ! Emeğine sağlık.
Ben de bir kaç şey soracağım:
1.Altyazı boyutunun nasıl olduğunu (55 ekran TV kullanıcısı olarak) ve Türkçe karakterler bakımından sorun teşkil edip etmediğini.(Mümkünse bir resim koysanız İmageshack'tan altyazıları için)
2.Cihazınız Mediatek Çipli mi? Herhangi bir firmware yüklediniz mi?
3.Xvid lerde Packed Bitstream sorunu yani takılmalar oluyor mu(mediatek çipli oalnlarda olduğunu duymuştum)
4. "go to" fonksiyonu dvd c-ve vcd dışında divx'lerde de çalışıyor mu?

GERÇEĞİ İNSANLARIN ÖLÇÜLERİYLE DEĞİL,İNSANI GERÇEĞİN ÖLÇÜLERİYLE TANI !
okan

12 Eylül 2006; 14:31:54 

quote:

Orjinalden alıntı: atınç

@okan verdiğin bilgiler ve açıklamalar için teşekkürler ! Emeğine sağlık.
Ben de bir kaç şey soracağım:
1.Altyazı boyutunun nasıl olduğunu (55 ekran TV kullanıcısı olarak) ve Türkçe karakterler bakımından sorun teşkil edip etmediğini.(Mümkünse bir resim koysanız İmageshack'tan altyazıları için)
2.Cihazınız Mediatek Çipli mi? Herhangi bir firmware yüklediniz mi?
3.Xvid lerde Packed Bitstream sorunu yani takılmalar oluyor mu(mediatek çipli oalnlarda olduğunu duymuştum)
4. "go to" fonksiyonu dvd c-ve vcd dışında divx'lerde de çalışıyor mu?

Asıl ben teşekkür ederim,
Sorularınızı Genel olarak cevaplamak gerekirse

1.Altyazı olayını pekiştiricek birkaçtane güzel resim çekip koymayı düşünüyodum bende... Bugün içersinde çekip koymaya çalışacağım. Ayrıca türkçe karakter konusunda hiçbir sorunu yok...
2. Cihazım yüzde 99 zoran vadis çipsetli. Hiçbir firmware yüklemedim. Ancak mediatek olanlarda menüde altyazı ayarları olduğunu biliyorum..
3.Packed bitstream desteği üründe mevcut... Xvidlerdede Divx lerdede hiçbir problem yaşamadım. Ki 250 filmlik arşivimdede xvid sayısı yüzde 70 oranında...
4. Goto fonksiyonunu hiç denemedim bugne kadar denemekte aklıma gelmedi....

Cihazla ilgili bir güzel bilgi daha
Bu cihazın son 5 disk hafızası var. Yani siz bir filmi izlerken durdurusanız yada elektrik giderse ve üstüne 3 film daha koysanız bile son 5 diskin hafızasını tutuyor ve taktığınız anda ordan başlıyor... Çok güzel bir özellik... Divxlerde nasıl oluyor denemedim ancak dvd lerde çok hoş bir özellik...

okan

12 Eylül 2006; 18:41:17 

Söz Verdiğim Gibi Altyazı Örneği

Kharia

Sisteme Gözat

12 Eylül 2006; 23:15:31 

Zoran Vadis çipsetli dostlar (ne demekse ) eğer ki altyazılardan memnun değillerse aşağıdaki konuyu incelesinler. 3010 ile denenmiştir, harika sonuçlar vermektedir:

http://forum.donanimhaber.com/m_9104892/tm.htm

technician77

14 Eylül 2006; 8:41:26 

3040 herkes tarafından beğeniliyor... bir de dvp-5900 var bu nasıl acaba ...3040 kadar her yönüyle başarılımı ?

HERŞEY İNSANLIK İÇİN