\\\****Philips Dvp-3040 İncelemesi****/// 3040 Cılar Buraya (Tüm Sürüm)

Tüm forumlar >> [Donanım / Hardware] >> Ev Elektroniği >> Bluray/HD-DVD/DVD/Divx Oynatıcı

okan -> \\\****Philips Dvp-3040 İncelemesi****/// 3040 Cılar Buraya (10 Eylül 2006; 23:37:41)

Biliyorumki dijital geçiş döneminden sonra hayatımıza giren en popüler formatlar Divx Ve Mp3. Mp3 çalarlar boy boy renk renk raflarda... Ancak Divx player larda seçim şansı okadarda kolay diil ve "Altyazıyı görmedi" "Disc i okumadı" Gibi dertlerle dolu bir dünya... Son ayların en popüler dvd-Divx Player ı ise hiç kuşkusuz Philips DVP-3040.
Aslında evimde 5140 kullanıyorum. Teknik açıdan 3040 tan hiçbir farkı yok... Estetik olarak belki birazcık daha güzel... Geçenlerde kuzen panasonicin bir divx playerını aldığını ve türkçe altyazı sorunu çıkardığından iade ettiğini, ve hangi cihazı alacağını bilmediğini söledi. Ayrıca cihaz seçiminde artık cesareti kalmadığınıda ekledi... Bende kendi halihazırda kullandığım 5140 ı ona önerdm. Teknosalarda bulamadı ve beni aradı... Bende gel benimkini vereyim dedim. Kutuladım Ve sıfır halde aldığım fiyattan verdim... (150 ytl) Çok memnun kalmış akşam sevinçle aradı...[:)]

Neyse bende yine aynısından netten siparş edeyim diye bakarken aklıma 3040 geldi... Zaten 5140 ı alırken arkadaşım içn birde 3040 almıştım ve kurmaya gittiğimde onuda incelemiştim. Teknik olarak hiçbir farkı yoktu... Bende 3040 alıyım hemde daha ufak diyerekten teknosadan bir 3040 ta ben aldım...(129 ytl ye)
Neyse Sıkıldığınızın farkındayım ve macera kısmını geçmek istiyorum artık... Cihazın teknik özelliklerine gelecek olursak

Şöyle bir genel reklam tanıtımı var

Müthiş ses ve video performansı * Aşamalı Tarama ile titreşimsiz ve düzgün görüntüler * Skart üzerinde RGB - yüksek kaliteli video için kolay bağlantı * 192kHz/24-bit ses DAC yüksek kalitede ses sağlar Her şeyi çalar * Filmler: DVD, DVD+R/RW, DVD-R/RW, (S)VCD, DivX
* Müzik: SACD, CD, MP3-CD, CD-R, CD-RW ve Windows Media™ Audio
* Fotoğraflar: Resim CD'si (JPEG)
Her yere sığar, her yere gider * Az yer kaplayan tasarım * Ultra ince tasarım

Teknik Özellikler

Resim/Ekran
En-boy oranı : 4:3, 16:9
D/A dönüştürücüsü : 12 bit, 108 MHz
Görüntü geliştirme : Progressive Scan, Video üst örnekleme

Ses
D/A dönüştürücüsü : 24 bit, 192 kHz
Frekans tepkisi : 30-20000 Hz
Sinyal gürültü oranı : 100
Bozulma ve Gürültü (1kHz) : 85 dB
Crosstalk (1kHz) : 100 dB
Dinamik Aralık (1kHz) : 90 dB
Ses Sistemi : Dolby Dijital

Video tekrar oynatma
Çalma Ortamı : CD, CD-R/CD-RW, Video CD/SVCD, DVD, DivX, DVD+R/+RW, DVD-R/-RW
Sıkıştırma formatları : MPEG1, MPEG2, Divx 3.11, DivX 4.x, DivX 5.x, DivX 6.0
Video kaset oynatma sistemi : PAL, NTSC

Tekrar çalma
Çalma Ortamı : CD, MP3-CD, MP3-DVD, WMA-CD, CD-R/RW
Sıkıştırma formatı : MP3, Dolby Dijital, PCM, WMA
MP3 bit hızları : 32 - 256 kbps

Resim tekrar oynatma
Çalma Ortamı : DVD+R/+RW, DVD-R/-RW, CD-R/RW, Picture CD, Kodak Resim CD'si
Resim sıkıştırma formatı : JPEG
Görüntü geliştirme : Fotoğrafları ters çevirin, Döndürme, Zoom, Slayt gösterisi

Bağlanabilirlik
Ön / yan bağlantılar : Mikrofon
Arka Bağlantılar : Analog ses Sol/Sağ çıkış, Progressive Komponent Video çıkışı, Kompozit video (CVBS) çıkışı, Dijital koaksiyel çıkış, Scart

Kolaylıklar
Çocuk Koruması : Çocuk Kilidi, Ebeveyn Kontrol
Ekranda Gösterim dilleri : İngilizce, Lehçe, Rusça

Güç
Güç kaynağı : 50Hz, 230V
Güç tüketimi : <10 W
Bekleme durumunda güç tüketimi : < 0,8 W

Aksesuarlar
Aksesuarlarla Birlikte : 2 x AAA Pil, Ses/Görüntü kablosu, Hızlı başlangıç kılavuzu, Uzaktan Kumanda, Dünya Çapında Garanti belgesi, Kullanım Kılavuzu

Boyutlar
Set Genişliği : 360 mm
Set Yüksekliği : 37 mm
Set Derinliği : 235 mm
Ambalaj Genişliği : 415 mm
Ambalaj Yüksekliği : 82 mm
Ambalaj Derinliği : 320 mm

Cihazın Temsili Resmi (Aslının Aynı)

[image]http://www.brison-sa.be/images/dvp3040.jpg[/image]

Cihazın Kullanımına geçelim,

her şeyden önce cihaz çok şık ve ince. Malzeme kalitesi olarakta panasonicden daha iyi olduğunu söliyebilirm… Ayrıca Üstünde kafa karıştırıcı aptal düğmeler bulundurmamasıda ayrı bir güzelliği… Kumandasına gelince cihazın kumandasıda çok harika. Ufak ve çok kaliteli. Pazar malı gibi duran voxline lardan 10 kat daha kalite bir kumanda… Philips özellikle kendini buralarda iyice belli ediyor...
Cihazı Daha Önceden İncelemiştim. Ancak derinlik katsın ve kafanızaki soru işaretleri kalksın diye baştan yazıyorum her şeyi ilk kullanırmış gibi.
Cihazı Kurdum. Componentten bağladım. Progressive Scan açtım. Çıkışı Coax a verip Kullanmakta olduğum philips mx5700d ev sinema sisteminin coax in girişine bağladım… Cihazı çalıştırdım ve deneme amaçlı bir Divx-Dvd taktım. İçinde 6 tane film olan dvd yi anında gördü ve içeriğini gösterdi. İçinden rastgele bir film seçtim. Filmin ismi yaklaşık 18 karakter ve çok uzun… Aynı şekilde altyazının dosya adıda 18 karakter. Sorunsuzca açtı. Ok dedim Loading ekranı geldi Ve oynatmaya başladı. Ses/altyazı Senkronizasyonunda yada Görüntüde hiçbir sorun yoktu. Çok memnun edici bir sonuçla karşılaştım(129 ytl lik cihaz için) Ve yineliyorum teknik ve kullanım açısından pratikte 5140 ile arasında hiçbir fark yok…
Denemek amaçlı yüzüklerin efendisi kralın dönüşü Dts orijinal dvd sini taktım. Ses görüntü gayet güzel atlama vs.. hiçbirşey yok. Tertemiz. Daha sonra içinde yine divx olan fakat inanılmaz çizik olan bir dvd yi taktım. Cihaz şaşırtıcı bir biçimde hemen okudu. Rastgele bir film seçtim loading dedi açtı… Çok beğeniyorum philipslerin bu yönünü… Çok kalite okuma performansları var. Bu arada aletin componentinden görüntü alabilmek için önce scarttan bağlayıp çıkışı componente(p scan seçeneği ile component+prog. Scan olarak) vermek gerekiyor… Bu arada unutmadan sölemeliyim, cihazının prog scan özelliğini kullanmak isteyen arkadaşlar mutlaka componentten bağlamalılar. Çünki scartta prg. Scan yok.
Altyazı olayına gelince, bendeki cihaz 1C versiyonu 1A olanlar Mediatek 1B olanlar Zoran Vadis oluyor. Ancak 1C olanlar ne oluyor hiçbir fikrim yok. Menüsünde altyazı ile ilgili bir ayar yok… Altyazı ile ilgili yorum yapmak gerekirse Altyazılar sorunsuz fakat keşke boyutu 1 boy daha büyük olsa… Benim tvm büyük olduğundan sorun yaşamıyorum. Ancak bir 55 ekran kullanıcısı tv ye birazcık daha yaklaşmak zorunda kalabilir… Onun dışında cihaz mükemmel… Bu yazıdan sonra voxline almak isteyenler kararlarını birkez daha gözden geçirsinler… Çünki bu cihaz voxline dan üstün… Tek bir eksiği var voxline dan, cihazın analog 5.1 çıkışı mevcut değil. Yani Örnek olarak bir x530 yada inspire 5200 vs.. gibi analog sistemlere bağlamak isteyenler maalesef bu şansı elde edemiyecekler… Ha yine bağlanır ancak 5.1 ses alınamaz ancak stereo ses alınır… artık herkes 5+1 ile 5.1 arasındaki farkı biliyordur diye umut ediyorum. Ancak bu bir sorun değil diyenler için daha iyi bir cihaz yok… Olsa bile bu fiyata yok…

Son söz olarak ;129 ytl ye aldığım bu cihaza bakıyorum ve arkamı dönüp dolabın kapağını açıyorum zamanında 40 ytl verip aldığım birsürü orijinal dvd ye göz kırpıyorum… Yanlış anlaşılmasın insanları burada illegal kopyalara yönlendirmek diil amacımız… Ancak divx olumlu bir teknoloji ve bu teknoloji istesekte istemesekte artık hayatımızın bir parçası…

Philps DVP-3040 Benden 10 üstünden 8.5 alır… Herkesede korkmadan tavsiye ederim….

Arkadaşlar bu inceleme 5140 içinde referans olduğunden şunu sölemek istiyorum, ürün yüksek çöznürlüklü (852*480 gibi) divx leri açamıyor... Not supported hd yazısı çıkıyor... Aynı şekilde 5140 tada durum aynı... Zaten bu çözünürlükleri açan bir oynatıcı yok hlaa piyasada....

Ayrıca bir yanlış anlamayı düzeltmek istiyorum
ben coax ile bağlıyordum 5140 ıda 3040 ıda yani ses digital olarak iletiliyor. Ben dts kodlu bir film taktığımda çözdüğünü görüyordum. Ancak bunu çözen 5140 yada 3040 değilmiş. Tamamen diğer home theater ım ın işiymiş bu. Yani cihazlarda DTS Decoder Mevcut değil!!!!

Altyazı Örneği

[image]http://img169.imageshack.us/img169/4162/dsc01213zl2.jpg[/image]
[image]http://img169.imageshack.us/img169/985/dsc01214mh4.jpg[/image]

stres -> Cevap: \\\****Philips Dvp-3040 İncelemesi****/// 3040 Cılar Buraya (11 Eylül 2006; 14:33:46)

Dostum peki dts'li filmleri benim setin(z-5500)dekoderi çözüyor mu yani?sırf divx li diye almak istiyorum.hem fiyat da uygun.özellikleri de süper.

okan -> Cevap: \\\****Philips Dvp-3040 İncelemesi****/// 3040 Cılar Buraya (11 Eylül 2006; 22:18:16)

quote:

Orjinalden alıntı: stres

Dostum peki dts'li filmleri benim setin(z-5500)dekoderi çözüyor mu yani?sırf divx li diye almak istiyorum.hem fiyat da uygun.özellikleri de süper.

evet senin cihazında dts çözücü dekoder buluyor... z5500 ile çok güzel sonuç elde edebilirsin...[:'(]

metinolampx -> Cevap: \\\****Philips Dvp-3040 İncelemesi****/// 3040 Cılar Buraya (11 Eylül 2006; 23:03:51)

bende 2 hafta önce aldım 3040 ı 1C versiyonu 55 ekran tv ye taktım ve altyazıda problem çekmiyorum tabi gözünde problem olanlar biraz sıkıntı çekebilir ayrıca cihaz 2 hafta süresince çalıştırmam dediği disk yok taktığım her disk i hemen çalıştırdı kumanda olarak voxline ı görmedim ama büyük olduğunu söylüyorlardı philips in kumandası çok güzel tasarlanmış ve boyutuda güzel kumanda üzerinden tüm işlevleri çok kolay ve hızlı bir şekilde yapabiliyorsunuz

okan -> Cevap: \\\****Philips Dvp-3040 İncelemesi****/// 3040 Cılar Buraya (12 Eylül 2006; 0:06:37)

Hocam dediğin gibi benimde gözüm biraz bozuk... ancak tv nin büyük olması sayesinde rahat ediyrum... Fakat 55 yada 72 ekran tarzında bir tv kullansam sorun yaşayacağımı tahmin ediyorum...

Bu arada UFAK BİR BİLGİ

Kumandadan tray nasıl açılır diyenler için, Stop tuşuna basılı tutarak trayi açabilir yada yine basılı tutarak kapayabilrsniz...

KillForYou! -> Cevap: \\\****Philips Dvp-3040 İncelemesi****/// 3040 Cılar Buraya (12 Eylül 2006; 0:16:56)

Teşekkürler okan.Güzel bir paylaşım olmuş.3040m 720SA'nın varisi gibi gözüküyor.HDMI destekli 59XX serisini görüyordum ben 720SA'nın varisi olarak ama onda da SACD desteği yok ve fiyatlar henüz pahalı.

okan -> Cevap: \\\****Philips Dvp-3040 İncelemesi****/// 3040 Cılar Buraya (12 Eylül 2006; 0:21:47)

quote:

Orjinalden alıntı: KillForYou!

Teşekkürler okan.Güzel bir paylaşım olmuş.3040m 720SA'nın varisi gibi gözüküyor.HDMI destekli 59XX serisini görüyordum ben 720SA'nın varisi olarak ama onda da SACD desteği yok ve fiyatlar henüz pahalı.

Bende teşekkür ederim hocam... 720SA çok kaliteli bir cihaz gerçektende... Gerek hem analog hem optik ses çıkışına sahip olması gerek iyi bir sacd çalar olması gerek tasarımı gerek okuma performansıyla çok iyi bir cihaz... Divx konusunda altyazı ve packed bitstream sorunlarıyla boğuştu ilk zamanlarda insanlar... Ancak firmware ile bunlar halledildi... 59XX Serisi ile ilgilide uyarım şudur 5960 ı inceleyemedim ancak 5900 ın analog çıkışları 8/54 bit dac ye sahip. Yani hdmi yerine component composite yada scarttan bağlarsanız zayıf görüntü alıyosunuz... Bu maddeyi göz önünde bulundurmalısınız... Yoksa hdmi kullanılmayacaksa zaten upscale dan başka bir avantajı kalmıyor 59xx serisinin. Ki oda bir avantaj sayılmaz bir işe yaramadığını söliyebilirim... Ancak alıcaklar için kesinlikle kusursuz bir cihaz denebilir 3040 Vede Tercihe Bağlı olarak 5140[:'(]

edit: imla hatası

Kharia -> Cevap: \\\****Philips Dvp-3040 İncelemesi****/// 3040 Cılar Buraya (12 Eylül 2006; 1:04:37)

Güzel bir inceleme olmuş teşekkürler. Bu gibi incelemeler DivX oynatıcı almak isteyen insanlar için çok önemli. Ben cihazı kullanmadım ama okuduklarım hakkında fikirlerimi ve sorularımı yazayım:

Öncelikle analog 5.1 çıkışı olmaması pek hoş olmamış. Malumunuz ülkemizde dijital ses sistemi sahiplerinin orani analoglara göre oldukça düşük. 3040 fiyatı açısından orta sınıfa hitap eden bir cihaz, bu yüzden analog 5.1 bulundurmalıydı diye düşünüyorum.

3010 Qpel oynatıyordu sanırım bu da oynatıyordur. Qpel ve GMC durumu hakkında bilgi verirseniz sevinirim.

İstenilen altyazı seçilebiliyor mu? Altyazının filmle aynı ismi taşıma zorunluluğu var mı?

Altyazı format uyum sorunu çektiğini sanmıyorum nitekim 3010 gayet başarılıydı bu konuda.

okan -> Cevap: \\\****Philips Dvp-3040 İncelemesi****/// 3040 Cılar Buraya (12 Eylül 2006; 2:23:06)

quote:

Orjinalden alıntı: Kharia

Güzel bir inceleme olmuş teşekkürler. Bu gibi incelemeler DivX oynatıcı almak isteyen insanlar için çok önemli. Ben cihazı kullanmadım ama okuduklarım hakkında fikirlerimi ve sorularımı yazayım:

Öncelikle analog 5.1 çıkışı olmaması pek hoş olmamış. Malumunuz ülkemizde dijital ses sistemi sahiplerinin orani analoglara göre oldukça düşük. 3040 fiyatı açısından orta sınıfa hitap eden bir cihaz, bu yüzden analog 5.1 bulundurmalıydı diye düşünüyorum.

3010 Qpel oynatıyordu sanırım bu da oynatıyordur. Qpel ve GMC durumu hakkında bilgi verirseniz sevinirim.

İstenilen altyazı seçilebiliyor mu? Altyazının filmle aynı ismi taşıma zorunluluğu var mı?

Altyazı format uyum sorunu çektiğini sanmıyorum nitekim 3010 gayet başarılıydı bu konuda.

Hocam asıl ben teşekkür ederim. Aklında bu cihazla ilgili soru işareti olan insanların işine yarayabilecek bilgiler verebildiysek ne mutlu bize...
Sizin sorularınıza gelince,
5.1 çıkış olmaması beni etkilemedi, dediğim gbi digital sistem kullanyorum ama eğer sistemim analog olsaydı ve ben ancak eve gelince anlayabilseydim digital oldğunu ozaman üzülür belkide iade ederdim...

GMC Ve Qpel Desteği tam olarak mevcut[:'(]

Altyazı şöle seçiliyor o konuda çok başarılı,
Siz cd yi yada dvd yi takınca otomatik olarak browser çıkıyor ve medyanın içini görebiliyorsnuz. İstediiniz filmi seçip ok e basınca başka bir ekranda size soruluyor Aşağıdaki altyazılardan hangisini seçmek istersiniz. İstediğinizi seçip ok e basıyorsunuz ve film başlıyor. Bu konuda çok başarılı bir alet. Beni hiç üzmüyor... Tek şart altyazı ile filmin aynı klasörde olması...[:'(]

Kharia -> Cevap: \\\****Philips Dvp-3040 İncelemesi****/// 3040 Cılar Buraya (12 Eylül 2006; 11:58:13)

Teşekkür ederim Okan. Qpel ve GMC desteği çok iyi olmuş. Altyazı olayı da güzel, farklı bir yenilik. Çok da şık bir alet. DivX oynatıcı almak isteyenler için çok güçlü bir alternatif, üstelik Philips.

atınç -> Cevap: \\\****Philips Dvp-3040 İncelemesi****/// 3040 Cılar Buraya (12 Eylül 2006; 14:16:24)

@okan verdiğin bilgiler ve açıklamalar için teşekkürler ! Emeğine sağlık.
Ben de bir kaç şey soracağım:
1.Altyazı boyutunun nasıl olduğunu (55 ekran TV kullanıcısı olarak) ve Türkçe karakterler bakımından sorun teşkil edip etmediğini.(Mümkünse bir resim koysanız İmageshack'tan altyazıları için)
2.Cihazınız Mediatek Çipli mi? Herhangi bir firmware yüklediniz mi?
3.Xvid lerde Packed Bitstream sorunu yani takılmalar oluyor mu(mediatek çipli oalnlarda olduğunu duymuştum)
4. "go to" fonksiyonu dvd c-ve vcd dışında divx'lerde de çalışıyor mu?

okan -> Cevap: \\\****Philips Dvp-3040 İncelemesi****/// 3040 Cılar Buraya (12 Eylül 2006; 14:31:54)

quote:

Orjinalden alıntı: atınç

@okan verdiğin bilgiler ve açıklamalar için teşekkürler ! Emeğine sağlık.
Ben de bir kaç şey soracağım:
1.Altyazı boyutunun nasıl olduğunu (55 ekran TV kullanıcısı olarak) ve Türkçe karakterler bakımından sorun teşkil edip etmediğini.(Mümkünse bir resim koysanız İmageshack'tan altyazıları için)
2.Cihazınız Mediatek Çipli mi? Herhangi bir firmware yüklediniz mi?
3.Xvid lerde Packed Bitstream sorunu yani takılmalar oluyor mu(mediatek çipli oalnlarda olduğunu duymuştum)
4. "go to" fonksiyonu dvd c-ve vcd dışında divx'lerde de çalışıyor mu?

Asıl ben teşekkür ederim,
Sorularınızı Genel olarak cevaplamak gerekirse

1.Altyazı olayını pekiştiricek birkaçtane güzel resim çekip koymayı düşünüyodum bende... Bugün içersinde çekip koymaya çalışacağım. Ayrıca türkçe karakter konusunda hiçbir sorunu yok...
2. Cihazım yüzde 99 zoran vadis çipsetli. Hiçbir firmware yüklemedim. Ancak mediatek olanlarda menüde altyazı ayarları olduğunu biliyorum..
3.Packed bitstream desteği üründe mevcut... Xvidlerdede Divx lerdede hiçbir problem yaşamadım. Ki 250 filmlik arşivimdede xvid sayısı yüzde 70 oranında...
4. Goto fonksiyonunu hiç denemedim bugne kadar denemekte aklıma gelmedi....

Cihazla ilgili bir güzel bilgi daha
Bu cihazın son 5 disk hafızası var. Yani siz bir filmi izlerken durdurusanız yada elektrik giderse ve üstüne 3 film daha koysanız bile son 5 diskin hafızasını tutuyor ve taktığınız anda ordan başlıyor... Çok güzel bir özellik... Divxlerde nasıl oluyor denemedim ancak dvd lerde çok hoş bir özellik...

okan -> Cevap: \\\****Philips Dvp-3040 İncelemesi****/// 3040 Cılar Buraya (12 Eylül 2006; 18:41:17)

Söz Verdiğim Gibi Altyazı Örneği

[image]http://img169.imageshack.us/img169/4162/dsc01213zl2.jpg[/image]
[image]http://img169.imageshack.us/img169/985/dsc01214mh4.jpg[/image]

Kharia -> Cevap: \\\****Philips Dvp-3040 İncelemesi****/// 3040 Cılar Buraya (12 Eylül 2006; 23:15:31)

Zoran Vadis çipsetli dostlar (ne demekse [:D]) eğer ki altyazılardan memnun değillerse aşağıdaki konuyu incelesinler. 3010 ile denenmiştir, harika sonuçlar vermektedir:

http://forum.donanimhaber.com/m_9104892/tm.htm

technician77 -> Cevap: \\\****Philips Dvp-3040 İncelemesi****/// 3040 Cılar Buraya (14 Eylül 2006; 8:41:26)

3040 herkes tarafından beğeniliyor... bir de dvp-5900 var bu nasıl acaba ...3040 kadar her yönüyle başarılımı ?

lotusshine -> Cevap: \\\****Philips Dvp-3040 İncelemesi****/// 3040 Cılar Buraya (15 Eylül 2006; 14:55:06)

eger 70 ekran uzeri bir televizyonunuz var ise ve firmware update veya benzeri seylerle ugrasmadan evinize alip hemen kullanmaya baslayacaginiz bir urun ariyorsaniz dogru secim olacaktir.

urunu alirken istedigim tek sey urunun basit olmasi ve ozellikle turkce subtitle lari gostere bilmesi idi
bu iki konudada urun basarili

genelde urun hakkinda tartisilan 2 sey var ;
bunardan birincisi subtitle in boyutu. urunle beraber 70 ekran bir televizyon kullaniyorum ve yaklasik 4 metre mesafeden net sekilde okuyabiliyorum. daha uzun mesefede ben okuyamazken ev ahalisi okuya biliyor.
konu biraz kisiel anlasilacagi gibi

ikici konu ise subtitle in bir cerceve icersinde olmasi; genel olarak insanlar cerceve yerine harflerin siyah golgeli olmasini tercih ediyor. bu benim icin buyuk bir sey fark ettirmiyordu.

sonuc olarak urun al kullan seklinde bir urun.

okan -> Cevap: \\\****Philips Dvp-3040 İncelemesi****/// 3040 Cılar Buraya (15 Eylül 2006; 14:59:06)

ya aslında 55 ekranla bile kullanılır... benim gözlerm birazcık bozuk... ya sonuçta memlekette alıp iade şansı tanımış sanayi bakanlığı size... Alırsınız baktınız olmuyo ertesi gün iade edersiniz bukadar basit...

metinolampx -> Cevap: \\\****Philips Dvp-3040 İncelemesi****/// 3040 Cılar Buraya (15 Eylül 2006; 18:34:15)

geçen içinde divx olan bi dvd taktım divxler klasörlerin içinde bide 5-6 tanede kök dizinde duruyor klasörlerin içindeki divxleri görmüyor klasör sanki boşmuş gibi kök dizinde olanları görüyo ve çalıştırıyor neden kaynaklanıyor olabilir acaba ?

okan -> Cevap: \\\****Philips Dvp-3040 İncelemesi****/// 3040 Cılar Buraya (15 Eylül 2006; 19:13:05)

quote:

Orjinalden alıntı: metinalhan

geçen içinde divx olan bi dvd taktım divxler klasörlerin içinde bide 5-6 tanede kök dizinde duruyor klasörlerin içindeki divxleri görmüyor klasör sanki boşmuş gibi kök dizinde olanları görüyo ve çalıştırıyor neden kaynaklanıyor olabilir acaba ?

player 3040 mı?

metinolampx -> Cevap: \\\****Philips Dvp-3040 İncelemesi****/// 3040 Cılar Buraya (16 Eylül 2006; 0:47:08)

evet 3040

okan -> Cevap: \\\****Philips Dvp-3040 İncelemesi****/// 3040 Cılar Buraya (16 Eylül 2006; 21:37:25)

hocam, normalde 19 tanemi ne alt klasörü okuyabiliyor olması lazım cihazın... ancak senin dvd nde hasar olabilir... bilgisyarına takıp nero cd/dvd speed de quality test yapmanı öneriyorum... testin sonucunuda(screenshotını) buraya eklersen net bir yorum yaparım

umutlu42 -> Cevap: \\\****Philips Dvp-3040 İncelemesi****/// 3040 Cılar Buraya (17 Eylül 2006; 15:09:22)

inceleme için teşekkürler..Ben de 720sa kullanıcısıyım.İki şikayetim dışında çok memnunum.
1)kumanda üzerinde ses açma-kapama düğmeleri yok.(ya da ben bulamadım[&o])
2)altyazı ve film adı aynı olmadıkça altyazıyı görmüyor.Arada bir philips servisi arıyorum.Ama hâlâ çalışmalar sürüyormuş.V35 olduğu için de orjinal olmayan v37 firmware'yi yükleyemiyorum.Sorun oluyormuş diyorlar..
Ses düğmesini geçtim de, tek altyazı meselesini çözseler çok memnun olacam yani..[:'(]

metinolampx -> Cevap: \\\****Philips Dvp-3040 İncelemesi****/// 3040 Cılar Buraya (17 Eylül 2006; 15:42:11)

[image]http://img132.imageshack.us/img132/5833/nerouf4.th.jpg[/image]

nero da bu sonuç çıktı

okan -> Cevap: \\\****Philips Dvp-3040 İncelemesi****/// 3040 Cılar Buraya (17 Eylül 2006; 21:25:50)

allahalla yaa... dvd gerçektende sağlam... hatta gayet güzel... dizin sayısının fazla olması nedeniylede okumuyor olabilir...

metinolampx -> Cevap: \\\****Philips Dvp-3040 İncelemesi****/// 3040 Cılar Buraya (18 Eylül 2006; 18:03:34)

dvd yi takar takmaz önce bi dizin var ona girdikten sonra 4 tane dizin çıkıyor karşıma video dizinine girdiğimde 2 dizin daha çıkıyor dizinlerden birine girdiğimde 7 tane dizin var bunların içindeki video lar görünmüyor sanki boşmuş gibi problem içiçe dizinlerden mi kaynaklanıyor acaba ?

okan -> Cevap: \\\****Philips Dvp-3040 İncelemesi****/// 3040 Cılar Buraya (19 Eylül 2006; 17:39:26)

quote:

dvd yi takar takmaz önce bi dizin var ona girdikten sonra 4 tane dizin çıkıyor karşıma video dizinine girdiğimde 2 dizin daha çıkıyor dizinlerden birine girdiğimde 7 tane dizin var bunların içindeki video lar görünmüyor sanki boşmuş gibi problem içiçe dizinlerden mi kaynaklanıyor acaba ?

videoların uzantısının avi
ve codeğinin divx yada xvid olduğuna eminmisin

metinolampx -> Cevap: \\\****Philips Dvp-3040 İncelemesi****/// 3040 Cılar Buraya (19 Eylül 2006; 19:58:18)

aynı videoları rw ye yazdım hepsini kök dizine attım hepsi çalıştı ama daha önceden yazdığım bu dvd de böyle bi durum oluyor

alperkol -> Cevap: \\\****Philips Dvp-3040 İncelemesi****/// 3040 Cılar Buraya (21 Eylül 2006; 15:52:36)

quote:

Klasör adlarinda Türkçe karekter kullanilmiş ise ondan kaynaklanmiş olabilir.

metinolampx -> Cevap: \\\****Philips Dvp-3040 İncelemesi****/// 3040 Cılar Buraya (21 Eylül 2006; 16:03:50)

klasörlerden sadece birinde türkçe karakter var diğerleri normal ama onların içinide boşmuş gibi gösteriyor

realpassion -> Cevap: \\\****Philips Dvp-3040 İncelemesi****/// 3040 Cılar Buraya (21 Eylül 2006; 16:35:21)

Arkadaşlar bu analog digital ve optik girişler benim kafamı karıştırdı hdready bi panel alıcam ve tam anlamıyla en iyi şekilde performans almak istiyorum en iyi optik bağlantımı analog ve digitalin avatajlarıve eksileri ne

okan -> Cevap: \\\****Philips Dvp-3040 İncelemesi****/// 3040 Cılar Buraya (21 Eylül 2006; 17:36:47)

quote:

Orjinalden alıntı: realpassion

Arkadaşlar bu analog digital ve optik girişler benim kafamı karıştırdı hdready bi panel alıcam ve tam anlamıyla en iyi şekilde performans almak istiyorum en iyi optik bağlantımı analog ve digitalin avatajlarıve eksileri ne

Eğer hd ready bir panel alıcaksan 5900-5960 tarzı bir cihaza bak... hdmi avantajın olur... en iyi ses performansı ise coax digital ve optik digitalde alınır.. optik digitalin hem kablosu pahalı hemde coax tan farkı yok seste... Ben coax bağladım mutluyum[&:]

okembi -> Cevap: \\\****Philips Dvp-3040 İncelemesi****/// 3040 Cılar Buraya (22 Eylül 2006; 11:35:39)

Okan adaş acıklamaların icin teşekkürler..benimde bir sorum olicak
ben philips 29pt9521 hdmı giriş olan bir tv alıcam ve dolayısı ile de yine 5960 dvd..ses sitemi olarak cok pahallı olmayan ve 5+1 destekleyin ne önerebilirsin?

metinolampx -> Cevap: \\\****Philips Dvp-3040 İncelemesi****/// 3040 Cılar Buraya (22 Eylül 2006; 15:58:01)

çok pahalı derken ne kadar pahalı kastediyorsun bilmiyorum ama kendinde decoderı olan logitech z5500 güzel bi set 850 ile 950 YTL arasında bi fiyatı var sanırım

okembi -> Cevap: \\\****Philips Dvp-3040 İncelemesi****/// 3040 Cılar Buraya (22 Eylül 2006; 18:04:22)

http://www.weblebi.com/Default.aspx?Pt=14&Pid=QA7JD93QfbCfC4tkvvYuPQ

bu linkte sony war fiyatı da fena deil gibi HDMI girşli demiş anlmadım DVD yok bunda sadece ses sitemi HDMI ben nereye takıcam [sm=s19.gif]kafa karıştı...tv inin 1 adet girişi var HDMI dvd yi mi takiim yoksa ses sisteminimi anlamadım?[sm=s20.gif]

okan -> Cevap: \\\****Philips Dvp-3040 İncelemesi****/// 3040 Cılar Buraya (22 Eylül 2006; 21:54:50)

hocam eğer ses konusunda uzman değilim ancak araştırmalarım sürüyor merakımda var 1000 ytl civarındada param var dersen, wharfadale ın floorstand modellerine bak... Neden diyeceksin? Çünki bende philips hepsibirarada bir sistem aldım 2 sene önce yaklaşık 1.200 civarı bir paraya... ha memnunum. Ancak arkadaşın jbl sistemini dinleyince lanet ettim. Keşke bende hifi bişey kursaydım dedim... Sende dediğim gibi front olarak wharfadale ın floorstand lerine bak... Uygun fiyata alablecein modelleri var. Ve sony gibi markalarla kıyası olmaz... Rear ve center olarakta tannoy bak. Birde işgörür ampli bak kendine... Hepsini 1000 liraya mal edersin... çokta memnun kalırsın...

gencalp -> Cevap: \\\****Philips Dvp-3040 İncelemesi****/// 3040 Cılar Buraya (25 Eylül 2006; 0:19:02)

okan bey konu biraz degişik olacak ama sizin bilginizdende istifade etmek istedim ben 80 gb hdd dvd yazıcısı almak istiyorum (elimde dvd okuyucusu var) aradıgım özellikler elimdeki vcd filmlerini dvd ye aktarmak birde cekmiş oldugum video kamera 8 mm filmlerini dvd ye kaydetmek (video kameramın yanlız görüntü ve mono ses çıkışı var) bu şartlarda bana uygun olacak cihaz ne olabilir ( bu dvd için en fazla 500 ytl ödeyebilirim)

zikardo -> Cevap: \\\****Philips Dvp-3040 İncelemesi****/// 3040 Cılar Buraya (25 Eylül 2006; 1:00:21)

dvp3040 - 1c- zoran çipli benimkisi. bu altyazı olayı çok moralimi bozdu. aletten iki şekilde memnun değilim. 1. cisi altyazılar çok küçük ve firmware değişikliği yapılmıyor . zoran çipli olduğundan dolayı. .idx/sub yani forumda anlatılan altyazıları image olarak kaydetme seçeneğini denedim. maalesef dvp3040 idx/sub ı desteklemiyor. ayrıca philipsin kendi sitesinde 46 sürüm firmware çıkmış. normalde benimkisi 31 sürümdü. güncellemeyi yaptım sorunsuz şekilde. 46 sürüm firmware i yükledim. fakat eskisinden hiç bi farkı yok. dalga geçer gibi açıklama yazmışlar bide. bu sürümle bazı diskler daha yi okuncaktır şeklinde.
2.sorunumda o zaten , alet dvd medyaları sorunsuz okuyor. ama cd ye basılı divx lerimin %80 i çalışmadı. aynı dosyaları dvd ye çektim sorunsuz çalışıyor. cd sıfır hiç çizik yok. ama alet okumaya başlıyor takır takır sesler geliyor. daha sonra desteklenmeyen dosya biçimi deyip okumuyor. birebir aynı dosyayı dvd medyadan sorunsuz okuyor. bence alınacak alet değil. benimkisi elimde patladı çok pişmanım. alacaksanız bile zoran değil de mediatek bulmaya çalışın.

okan -> Cevap: \\\****Philips Dvp-3040 İncelemesi****/// 3040 Cılar Buraya (26 Eylül 2006; 21:18:49)

quote:

Orjinalden alıntı: gencalp

okan bey konu biraz degişik olacak ama sizin bilginizdende istifade etmek istedim ben 80 gb hdd dvd yazıcısı almak istiyorum (elimde dvd okuyucusu var) aradıgım özellikler elimdeki vcd filmlerini dvd ye aktarmak birde cekmiş oldugum video kamera 8 mm filmlerini dvd ye kaydetmek (video kameramın yanlız görüntü ve mono ses çıkışı var) bu şartlarda bana uygun olacak cihaz ne olabilir ( bu dvd için en fazla 500 ytl ödeyebilirim)

hocam yalan olmasın sizi yanıltmıyım, bugüne kadar hdd kaydedici yada dvd yazıcı cihaz kullanmadım bilgisayarın internal olanları dışında... Ayrı bir konu olarak açarsanız daha detaylı bilgi alabilrisniz ancak malesef bu konu hakkında tecrübem yok[:)]

zikardo

Hocam cd ye yazılı divx lerde hiçbir problem yok bende... 3 hafta kadar vakitte 50 film izledim. bunların 10 taneside normal cd de idi... Hiçbir problem çıkarmadı. Cd lerin markası kaliteside önemli bir faktördür... Bunuda göz önünde bulundurmanızın yararı var...

red special -> Cevap: \\\****Philips Dvp-3040 İncelemesi****/// 3040 Cılar Buraya (26 Eylül 2006; 23:09:24)

@zikardo: aynı sorun benim de başıma geldi, teknosa'dan 15 gün içinde değiştirdim ancak ikincisinde de aynı sorun vardı. vakit kaybetmeden philips servisine götürün aleti değiştirmelerini talep edin.

okan -> Cevap: \\\****Philips Dvp-3040 İncelemesi****/// 3040 Cılar Buraya (27 Eylül 2006; 21:45:49)

quote:

Orjinalden alıntı: red special

@zikardo: aynı sorun benim de başıma geldi, teknosa'dan 15 gün içinde değiştirdim ancak ikincisinde de aynı sorun vardı. vakit kaybetmeden philips servisine götürün aleti değiştirmelerini talep edin.

ilginç[sm=alala.gif]

zikardo -> Cevap: \\\****Philips Dvp-3040 İncelemesi****/// 3040 Cılar Buraya (1 Ekim 2006; 1:53:31)

@okan
hocam çok çeşitli markalarda cdler var. yaklaşık 4 senedir topladığım bi arşiv. ve cdlerimin hepsi temiz çiziksizdir. çok titizim dikkat ederim buna.
ama sorun şu ki son iki gündür alet sadece divxlerde değil vcd ve dvdlerde de aynı şekilde sorun çıkartıyor. aleti yaz başında alıp 2 film izlemiş ve kenara koymuştum. daha sonra yazlığa gittik ve kullanma fırsatım hiç olmadı. aleti şu son iki haftadır kullanıyorum. aklım almıyor nasıl olur da 2 haftada bi aletin lensi bozulur. 3 ay olduğu için aleti iade etme gibi bi şansım da yok. bakalım teknik serviste tamir olayına giricez artık.

gligaMesH -> Cevap: \\\****Philips Dvp-3040 İncelemesi****/// 3040 Cılar Buraya (1 Ekim 2006; 15:58:18)

bende yazın başında almıştım ve sorunsuz olarak kullanıyorum..

goto fonksiyonun sormuş bir arkadaş.. dvd/vcd/divxlerde hepsinde çalışıyor goto fonksiyonu..

ürünün tek eksiği kumanda üzerinde ses kontrol düğmelerinin bulunmaması...

Wolfens -> Cevap: ****Philips Dvp-3040 İncelemesi**** 3040 çılar Buraya (5 Ekim 2006; 11:55:22)

quote:

Orjinalden alıntı: zikardo
dvp3040 -1c- Zoran çipli benimkisi. bu altyazı olayı çok moralimi bozdu. aletten iki şekilde memnun değilim. 1. cisi altyazılar çok küçük ve firmware değişikliği yapılmıyor. Zoran çipli olduğundan dolayı.. .idx/.sub yani forumda anlatılan altyazıları image olarak kaydetme seçeneğini denedim. maalesef dvp3040 idx/sub ı desteklemiyor. ayrıca philipsin kendi sitesinde 46 sürüm firmware çıkmış. normalde benimkisi 31 sürümdü. güncellemeyi yaptım sorunsuz şekilde. 46 sürüm firmware i yükledim. fakat eskisinden hiç bi farkı yok. dalga geçer gibi açıklama yazmışlar bide. bu sürümle bazı diskler daha yi okuncaktır şeklinde.
2. sorunumda o zaten, alet dvd medyaları sorunsuz okuyor. ama cd ye basılı divx lerimin %80 i çalışmadı. aynı dosyaları dvd ye çektim sorunsuz çalışıyor. cd sıfır hiç çizik yok. ama alet okumaya başlıyor takır takır sesler geliyor. daha sonra desteklenmeyen dosya biçimi deyip okumuyor. birebir aynı dosyayı dvd medyadan sorunsuz okuyor. bence alınacak alet değil. benimkisi elimde patladı çok pişmanım. alacaksanız bile zoran değil de mediatek bulmaya çalışın.

Öncelikle PHILIPS DVP3040/12 DivX-DVD Player kullanıcılarına merhabalar.. zikardo/ arkadaşımızın yazdığı bu iki konu tamda benim merak ettiklerimdi.
1. İlk sorusundaki gibi Playerimin produc. seri nr. xx1c şeklinde, herhalde Zoran olacak. Her neyse bunlar hk.da bazı forumlarda yazılanlar dışında pek bir bilgim yok. Yalnız zikardo/ demişsinki; benimki 31 sürümdü Philipsin sitesindeki firmwareden 46 ya yükselltim bir işe yaramadı değişen bişey olmadı. Gerçekten böyle mi?. Çünkü bende dediğin bu sitedeki DVP3040/12 ye özel tek firmwareyi kurmayı düşünüyordum. Başta orjinal-resmi yazılım olduğundan ve de hiç olmazsa cihazım son sürümde güncel olur falan diye ama eğer değişen bişey yoksa kurmayalım boşuna, yanlış işler yapmayalım...
(Not: bu firmwareyi yüklemek için yine aynı yerde sitedeki açıklamalara (pdf formatındaydı) göre birebir öylemi yaptın naptın yazarsan iyi olur)

2. olarak bahsettiğin konu benim canımı en çok yakan olaydı, senin gibi başkalarıda karşılaşmış. Cihazımı ilk aldığım zamanlarda DivX-DVD ve VCD filmlerde hiç problem sorun olmada birka saniyede okuyordu görüntülüyordu. Fakat son zamanlarda orjinal-kopya-kendi çektiğimiz farketmeden hiç bir VCD filmi okuyamadı çalıştırmakta cihazın içinden acayip sesler gelerek zorlandı. Kumandadan Stop'a basmadığın sürece okumaya çalışıyor. Uzun bi süre sonra sonra bir-iki filmde okudu ne hikmetse. Ama DivX-DVD filmlerdeki gibi hemen birkaç saniyede çalıştıramıyor çoğunda da Stop2a basıp bu cihazın çektiği işgenceye son vermen gerekiyor (VCD filmleri okumaya çalıştığında olanları bilenler anlar). Eğer o okuyamadığı VCD filmleri bir DVD ye çeksek (hiç böyle denememiştim) o zaman okuyabilecek mi yani?...

3. olarak DVP3040 kullanıcıları, acaba bu alt yazıyı biraz daha alta almak yazı arka planı şeffaf yapmak v.b için resmi/orjinal yazılımı dışında (zaten alt yazılara özel Philipsin bir güncellemesi yok) özel yazılım yüklemesi yaptılar mı?, bu konuda çalışmaları olanlar var mı?... Bilgilerini bekliyorum...

POFUDUK -> Cevap: ****Philips Dvp-3040 İncelemesi**** 3040 çılar Buraya (5 Ekim 2006; 17:00:04)

Arkadaşlar merakımdan ben de denedim bu aleti ama nedense denediğim iki filmde de sorun çıkardı. Denediğim filmlerden ilki Sahara filmi. Özellikle bunu seçtim çünkü film ile altyazı karakterleri farklı. İkinci film ise omen2 xvid. Bu filmde ise altyazı ve film dosyası aynı isme sahip olmasına rağmen görmedi. Ben kendim Vestel5500 kullanıyorum ve bu iki filmi sorunsuz izledim.

zikardo -> Cevap: ****Philips Dvp-3040 İncelemesi**** 3040 çılar Buraya (5 Ekim 2006; 19:42:38)

@ Wolfens
1. hocam sitedki pdf yide okudum fakat pdf , firmware i cd ye yazdırırken yapılacak ayarları tam vermiyor. bu konuda diğer bi forumda metepe üstadın verdiği talimatları uyguladım. güncelleme sorunsuz şekilde gerçekleşti. cd yi taktım. güncelleme yapmak istiyor musun diye sordu. evet dedim daha sonra cd tepsisi kendi kendine açıldı. cd yi çıkardım ve makina biraz bekleyip kapandı. daha sonra makinayı açıp versiyonu kontrol ettim sürüm 46 idi. benim güncelleme yapmaktaki amacım tamamen altyazı problemine yönelikti. altyazıda değişen hiç birşey olmadı. eskiden nasılsa gene aynı. menülerde veya kullanımda da herhangi bi farklılık yok. menüler tıpatıp aynı. uzun dosya adları gene desteklenmiyor. xvidler zoranlarda 31 versiyonda sorunsuzdu zaten o konuda problem yok. pdf de yeni güncellemede farklılık olarak bazı disklerin daha iyi okunacağı belirtilmiş ama o konuda da hiç bi iyileşme yok. kısacası zoran için 31 v ile 46 v arasında gözle görülen hiç bi fark yok.
2. şimdi hocam bu konuya bi açıklık getirelim.benim için problem olan vcd ve divx farketmeksizin cd-rom medyaları okumakta problem olması. gerçi son zamanlarda dvd lerde bi kaç kez nanik yaptı ama bakalım hayırlısı. ilk zamanlarda hiç problem yoktu. ama şu an cihazı aldığımda sorunsuz izlediğim cd-rom medyadaki dosyaları açmıyor. divxler için desteklenmeyen dosya vcdler içinde bad disk hatası veriyor ki dediğim gibi daha önce sorunsuz açılan filmler ve de cdler nerdeyse sıfır. çizik hiç yok. dvdye atma meselesine gelince, benim dvd ye yazdırdığım avi ya da mpeg uzantılı dosyalar. bunlar dvd sorunsuz okuyor doğru. vcd yi hiç denemedim. fakat daha önce başka bi yerde bişeyler okumuştum bu konuda. denilen o ki dvd ye yazılan dat uzantılı yani vcd dosyaları 3040/12 okumuyormuş. dendemediğim için kesin bir şey diyemem.
3. altyazı olayında şu an için yapılacak birşey maalesef yok gibi. zoran chipsetlerde philipse mahkumuz. son çıkan firmware için bkz:1 bu konuda yapılan hiç bir çalışma yok ve olamaz da çünkü zoran için fw-hack desteği veren program yok piyasada. ayrıca idx/sub olarak geçen altyazıları resim olarak kaydetmeyi de 3040/12 desteklemiyor maalesef.
@POFUDUK
hocam sen muhtemelen denemeyi mediatek chipsetli bi makinada yaptın. zoran chipsetli makinalarda altyazı ve film adı ne olursa olsun aynı klasörde olmak şartıyla kesinlikle görüyor. sub srt ve txt uzantılı dosyaları destekliyor. misal filmin adı "ali.veli.49.dvdrip.jıh.avi" olsun altyazı da
"1599.srt". problem yok. aynı klasörde olduktan sonra okur.

punctura -> Cevap: ****Philips Dvp-3040 İncelemesi**** 3040 çılar Buraya (8 Ekim 2006; 19:46:53)

Bende 3040 kullanıyorum hiç bir sorun vermedi. Firmware güncellemesi var diye aldım (Vestel in dvd playerda arkadaş bi divx i açamamıştı) sırf bu yüzden güncellenebiliyor diye aldım. Aynı divx aldığım gün denedim açtı [:'(] daha ne isteyim.

Ama bende hd tv kalitesinde divx ler var bunları hiç denemedim izlerim umarım ama bazı arkadaşlar desteklemiyor dedi.

1280*720 çözürnürlükte imax filmleri bunları nasıl veya nerde izleyebilirim (bilgisayardan başka)

[image]http://img164.imageshack.us/img164/5465/1111qs4.jpg[/image]

okan -> Cevap: ****Philips Dvp-3040 İncelemesi**** 3040 çılar Buraya (15 Ekim 2006; 22:04:07)

hocam bahsettiğin çözünürlükte hd divx i açabilecek bir cihaz neyazıkki tr piyasasında yok... Sadece mevcut 480p tarzı normal divx lere upscaling yapan philips 5900 tarzı cihazlar var... ancak sakın aldanıpta alma. o cihazlarda açamaz filmini

glammer -> Cevap: ****Philips Dvp-3040 İncelemesi**** 3040 çılar Buraya (15 Ekim 2006; 22:17:29)

Arkadaşlar selam

glammer -> Cevap: ****Philips Dvp-3040 İncelemesi**** 3040 çılar Buraya (15 Ekim 2006; 22:22:35)

Arlkadaşlar merhaba yanlışlıkla yazı bitmeden yollamışım .Ben yeni 3040 aldım teknosa'dan ve ilginç bir sorunum var ya da normal de benim haberim yok.Bunların 2 tip user manual var .Yani birinde sleep timer, 3d sound seçeneği vs. var benimki 2. tip yani bunlar yok .Sizinki hangisi .1 tipler xx1a ile başlayan seri numaralılar içinmiş 2. si ise xx1b,1c,1d vss .diye gidiyor.Benim XX1D diye başlıyor . Linkini de yolluyorum oradan da ne demek istediğimi daha iyi anlayacaksınız .Bana cevap veiriseniz ben de bir kelek dorum var ise değiştirebilirim o zaman .

http://www.p4c.philips.com/cgi-bin/dcbint/faqview?slg=ENG&ctn=DVP3040/12&list=aa12_list_partial.html&view=aa12_view_full.html&refnr=0060938&refdisplay=AVS_DVP_113&dct=QAC&desc=DVD%20Player&session=20061015152137_85.96.38.166

Teşekkürler

okan -> Cevap: ****Philips Dvp-3040 İncelemesi**** 3040 çılar Buraya (15 Ekim 2006; 22:36:57)

hocam o 1. tip menü sanırım mediatek çipsetli olanların menüsü... 2. tip olanlarda zoran vadis çipsetlilerin menüsü... benimkide 2. tip. değiştirsende bişey farketmez çünki şuan piyasada sadece yeni revizyonlar var ve yeni revizyonlarda philips hep zoran vadis çipset kullanmış...

jacktheblack -> Cevap: ****Philips Dvp-3040 İncelemesi**** 3040 çılar Buraya (16 Ekim 2006; 1:25:20)

yarin teknosadan voxline veya philips almayi dusunuyorumda. Bu philipste herhangi bir firmware gerekiyor mu ve altyazi buyutebilir miyiz? ya da urunu aldigimizda herhangi bir firmware update ihtiyaci duyacak mi illaki??

Tesekkurler

glammer -> Cevap: ****Philips Dvp-3040 İncelemesi**** 3040 çılar Buraya (16 Ekim 2006; 6:38:10)

O zaman niye böyle bir adilik yapmışlar ki bana verdikleri kılavuza bakıyorum bide benim aletin menüsüne insan bir anda soğuyor yani.birinde 3d ses özelliğinden tut sleep timer ına kadar var, bizimki çıtır kaldı valla. Öyle de memnundum ki 3040 tan forumlarda okudum herkes memnun falan .Bu olay açıkçası soğuttu beni. Peki 5140'tan haberiniz var mı 3d sound falan özellikleri onda var mı yada firmware güncellemeden bu şekilde hemen divx izlemeye başlıyor muyuz ?.Eğer öyle ise değiştireceğim .Bu arada altyazı küçük veya büyük demek yerine 70 ekran ve üzeri tv'si olanlar meraklanmasın diyorum ama diğer arkadaşlar sanırım bir çözüm bulmalı ya da televizyonla saamimiyeti ilerletip yakın temas halinde izleyebilirler [:)]

stres -> Cevap: ****Philips Dvp-3040 İncelemesi**** 3040 çılar Buraya (16 Ekim 2006; 18:20:18)

3040 İLE 5140 ARASINDAKİ FARK VEYA FARKLAR NEDİR ARKADAŞLAR BİLEN VARSA PAYLAŞSIN BİZİMLE LÜTFEN.

okan -> Cevap: ****Philips Dvp-3040 İncelemesi**** 3040 çılar Buraya (17 Ekim 2006; 23:11:22)

quote:

3040 İLE 5140 ARASINDAKİ FARK VEYA FARKLAR NEDİR ARKADAŞLAR BİLEN VARSA PAYLAŞSIN BİZİMLE LÜTFEN.

güzel arkadaşım,
bu sorunu hem bana hem yazıma hemde foruma saygısızlık ve terbiyesizlik olarak algılıyorum,
yukardaki yazıyı eğer okumuş olsaydın 3040 ile 5140 arasında ne var ne yok yazdım. tabi sen okumadan direk konuya atladın... ben ise emek harcayarak bu yazıyı hazırladım araştırdım ve sırf 3040 ile ilgili yeni bir konu açılıp konu kirliliği olmasın diye buraya koydum. Sorulan soruların tümünede elimden geldiğince yanıt vermeye çalıştım.... Bilmiyorum nedemeliyim sana... bravo....[:-][8|]

nemecek -> Cevap: ****Philips Dvp-3040 İncelemesi**** 3040 çılar Buraya (17 Ekim 2006; 23:38:12)

Merhabalar;

Bugüne kadar ilgi duymadığım bir konu olduğundan pek bir bilgim de yok maalesef. Şimdi bir DivX player almaya karar verdim ve forumdaki araştırmalarım sonucu marka olarak da güvendğim Philips 3040 almaya karar verdim ancak;

Eskiden kullandığım bir DVD-Player'ım ve bu dvd playera giriş yapılan bir ses sistemim var. ( Analog sistem bu oluyor sanırım) Şimdi sormak istediğim bu Philips 3040 ile bendeki ses sistemini beraber kullanabilirmiyim? Voxline ile kullanabilirmiyim? Başka hangi marka veya modellerle kullanabilirim?

Yardımlarınız için teşekkürler...

stres -> Cevap: ****Philips Dvp-3040 İncelemesi**** 3040 çılar Buraya (18 Ekim 2006; 14:44:07)

quote:

Orjinalden alıntı: okan

quote:

güzel arkadaşım,
bu sorunu hem bana hem yazıma hemde foruma saygısızlık ve terbiyesizlik olarak algılıyorum,
yukardaki yazıyı eğer okumuş olsaydın 3040 ile 5140 arasında ne var ne yok yazdım. tabi sen okumadan direk konuya atladın... ben ise emek harcayarak bu yazıyı hazırladım araştırdım ve sırf 3040 ile ilgili yeni bir konu açılıp konu kirliliği olmasın diye buraya koydum. Sorulan soruların tümünede elimden geldiğince yanıt vermeye çalıştım.... Bilmiyorum nedemeliyim sana... bravo....[:-][8|]

@okan haklısın hakikaten ama ilk yazını araştırmalarını okudum tek tek ama gerçekten unutmuşum.çünkü 10 eylül tarihinde 3040 veya 5140 dvd player düşünmüyordum ben de okuyup geçmişim ama yemin ederim o yazıyı unutmuşum.bir daha da o ilk sayfaya dönüp bakmadım tabiki.ne ki ilgimi çekti bu iki dvd player ben de direk sordum.hakikaten kusura bakma ya.emeğine saygı duyuyorum ama sen de biraz üslubuna lütfen dikkat et.saygılar...

okan -> Cevap: ****Philips Dvp-3040 İncelemesi**** 3040 çılar Buraya (18 Ekim 2006; 21:44:17)

quote:

quote:

Orjinalden alıntı: okan

quote:

güzel arkadaşım,

@okan haklısın hakikaten ama ilk yazını araştırmalarını okudum tek tek ama gerçekten unutmuşum.çünkü 10 eylül tarihinde 3040 veya 5140 dvd player düşünmüyordum ben de okuyup geçmişim ama yemin ederim o yazıyı unutmuşum.bir daha da o ilk sayfaya dönüp bakmadım tabiki.ne ki ilgimi çekti bu iki dvd player ben de direk sordum.hakikaten kusura bakma ya.emeğine saygı duyuyorum ama sen de biraz üslubuna lütfen dikkat et.saygılar...

kusra bakma hocam, bende sert çıkmış olabilirim, ancak insan emeğinin karşılığını göremeyince üzülüyor... sorunu tekrar yanıtlamak gerekirse, bence hiçbir fark yok diyebilirm... ancak 5140 ların neredeyse hepsi mediatek çipsetli ve firmware ında değişiklik yapılmasına izin veriyor...

stres -> Cevap: ****Philips Dvp-3040 İncelemesi**** 3040 çılar Buraya (18 Ekim 2006; 23:04:28)

dostum inan bana öğrenmek istediğim şey son cümlendi.yani 5140 ların mediatek chipsetli olması ve firmware ın değişiklik yapılmasına izin vermesi.ama benim televizyonum 72 düz ekran olduğu için 3140 alsam da heralde yazıların boyutu yaptığın açıklamalara göre önemli olmaz öyle değil mi?

okan -> Cevap: ****Philips Dvp-3040 İncelemesi**** 3040 çılar Buraya (19 Ekim 2006; 22:31:02)

eğer tv ye çok uzak oturmuyorsan ve gözlerinde bir bozukluk yoksa sorun yaşıyacağını sanmıyorum...

stres -> Cevap: ****Philips Dvp-3040 İncelemesi**** 3040 çılar Buraya (19 Ekim 2006; 23:59:17)

tekrar teşekkür ederim sağolasın

Sayfa: [1] 2 3   sonraki >   >>

Valid CSS!

Forum Software powered by ASP Playground Advanced Edition 2.3
Copyright © 2000 - 2006 ASPPlayground.NET
2.296875