Donanım Haber Forum
Ana Sayfa | Kayıt ol | Profilim | Gelen Kutusu | DH Hız Aşırtma VT | Adres Defteri | Email'le üyeliklerim | Benim forumlarım | Fotoğraf Albümleri
Favorileriniz | Üyeler | Arama | SSS | Şikayet listesi | Uyarı listesi | Nick işlemleri
Cevap: \\\****Philips Dvp-3040 İncelemesi****/// 3040 Cılar Buraya

İlgili konuları bak: (bu forumda | tüm forumlarda)

Bu isimle girdiniz: Guest
Bu konudaki kullanıcılar: hiç
  Basılabilir versiyon
Tüm forumlar >> [Donanım / Hardware] >> Ev Elektroniği >> Bluray/HD-DVD/DVD/Divx Oynatıcı >> Cevap: \\\****Philips Dvp-3040 İncelemesi****/// 3040 Cılar Buraya Sayfa: <<   < önceki  1 2 [3]
Giriş
Mesaj << Daha eski konu   Daha yeni konu >>
okan

18 Mart 2007; 19:39:54 
Bu mesajla ilgili şikayetinizi bu icon a tıklayarak yapabilirsiniz.

nekadar mutlu ediyor beni cihazdan memnun kalanları görmek ben alalı 7-8 ay oldu. Gerçektende parasının hakkını son kuruşuna kadar veren bir cihaz. Bu arada ek bir bilgi, Component İle HDMİ arasında görüntü kalitesi olarak hiçbir fark yoktur... HDMİ da Componentte hd sinyallerini taşıyabilen arabirimlerdir. Tek fark hdmi da aynı kablodan ses te iletilebilmesidir... O yüzden sırf hdmi olsun diye gidip 5960 almayın. ama tabi usb girişi harika bişi ona lafım yok...

KaRgAKaRA

19 Mart 2007; 0:24:42 

bu konuda okan arkadaşımıza katılıyorum. Özellikle divx izleyenler için ve orjinal dvd almayanlar için. Gerek 5.1 gerek hdmı dan görüntünün upscale olması, farkın gözle ve kulakla farkedilmesi bakımından kaliteyi değiştirmeyecektir. 70 ekranın üzerindeki tv lerde bu fark bir nebze gözükür görüntü bakımından. Ama upscale şu an için yalan bir teknoloji. Hiç kasmayınız component kullanınız efendim. Eskiden bu teknolojiye sahip dvd playerlar uçuk fiyattaydı, şimdi en biliynmeyen markaların sahip olduğu bir teknoloji. 3040 dvp ile componenti bağlayınız,salonunuz küçükse kaliteli bir 2.1 alınız ve hd divx oynatıcıların peynir ekmek fiyatına satıldığı yakın geleceği bekleyiniz derim. 200 milyon çok şuan ve gereksiz diyorum.Heleki hd playerların fiyatı komik rakamlarda, düşecek bunlar iki sene içinde olacak 250 civarlarında, 5 sene içinde componente benzeyecek halleri. Kapitalizmin tüketim büyüsüne kaptırmayınız kendinizi, sabrediniz 70 ekrana kadar hiç mantıklı değil bunlar. Eviniz
küçükse 5.1 ses asla alamazsınız belirli bir dB değerinden sonra dağınık ses alanı oluşur, hiç anlamı olmaz. Oda sabitinizin belirli bir değerde olması gerekir sesin dağılımı için ki buda ses yalıtımına girer ve masraflıdır. yani siz ses yalıtımı yapmakla sadece komşularınızı düşünmüş olmaz evdeki ses kalitesinide yükseltmiş olursunuz. gerisi sadece gürültüdür. Ben ses sistemlerinden anlamamakla beraber gürültü oluşumu ve yalıtımdan anlarım yüksek öğrenimim gereği. Apartman dairesinde olmaz bu işler, herşey bir yere kadar çok arzuluysanız sinamaya gidiniz efendim tatmin olunuz, dediğim gibi 100 metrekare salonun tam ortasında ses sitemini kuracaksınız da, ki başka mobilya falan olmayacak ve yalıtımınız çok iyi olacak ozaman sistemleriniz hakkını verirsiniz. db değerinden basınç değeri ile watt değeri farklı şeylerdir, gürültü ölçümleri ses kaynağının gücünden çok ses basıncına göre bakılır, iyi bir ses dağılımı için dBA değerinin ses kaynağının yaydığı en düşük ses frekansının dalga boyunun iki katından itibaren yapılan ölçümlerde ses basıncının yaklaşık olarak uzaklığın karesi oranında azalması gerekir. ki bu monopol ses kaynağı için geçerlidir. Duvara yakın yerlerde yansımalar yüzünden ses basıncı belirli bir değerde kalır buda gürültü demektir. Oda sabitini arttırırsanız bu yansımaları azaltırsınız ve sesin kalitesini yükseltirsiniz. bir de duvradan uzak olacaksınız, yoksa subwooferın bangırdaması içinizi titretmesi 5.1 bir değildir, kaliteli ses değildir speakerları öldürürsünüz dağınık alanda, haa subwoofer etkilidir 2.1 bile yeterlidir 30 metrekarede o ayrı, 5.1 de odanızı ses sizi çevreler kabulumdür. ama dediğim gibi bu dağınık alandır hassas kulakları olanlar için yeterli değildir gürültüdür. Ben yalıtım için sanayi işlerinden anlarım eve kim hangi firma ne yapar bilmem. Ama düşük frekanslar zorludur Engellemek için subwooferınızı yerden yalıtınız kauçula bişeyle, ve yerden yüksekte tutunuz. Odanında rözenansa girmesi vardır. oda sorundur. camları zangırtatıyorsanız anlarsınız oda rözenatör görevi yapıyordur. Subwooferin konumunu ve yönelimini değiştiriniz. Paranız çoksa aluminyum köpüklerden tutunda sıkıştırılmış süngere kadar bir çok yöntem vardır, yerden iletimi engellemek için parke ve parkenin altında sıkıştırılmış mantar konulması iyidir. ayak seslerinin iletiminide engeller fazladan , hoplayıp zıplayabilirsiniz. en etkili yöntem kurşundur duvarlar için yüksek yoğunluğundan dolayı , ama dediğim gibi bunlar sanayi tipi gürültü çözümleri, evden anlamam ben. ses yapısal iletim ve havadaki ses basıncı olarak yayılır teorik olarak ve duvarlarda bolcada yansır. Bunları nekadar engellerseniz ses kalitesi artar. Sinema salonlarının duvarları yumuşacıktır o bakımdan, sesin yansımasını engellerler. Hoparlörlerin yönelimide çok önemlidir bunlar hesaplanır öyle konulur. Ev için böyle sistemler mevcuttur, elinizi çırpar konumunuzu belirlerisiniz, ses sistemide ona göre davranır. Ama dediğim gibi salonun ortasında olacaksınız eşya meşya olmacak ve iyi bir ses yalıtımına sahip olacaksınız ki bir sonuca varınız. Bunlar on binlerce dolarlık mevzular girmeyelim biyerde kalalım komşularada saygılı olalım 200 milyonun ötesi bir sistem bir bina halkının size sövmesi olarak geri döner, benden söylemesi.

hggr31

19 Mart 2007; 8:58:56 

sana katılıyorum kargakara kardeş ! Kesinlikle haklısın !! Fiyatlar da düşüyür 8-9 ay sonra fiyatlar nedeyse %30-40 azalacak acele etmeye gerek yok ..

selam

okan

19 Mart 2007; 22:41:47 

bu arada KaRgAKaRA kardeş senin için sölemiyorum ama,
5960 bir hd divx player diil... sadece hdmi arabirimine sahip ve diğer divx playerlardan daha gelişmiş bir standart dvd-divx player. yani hd divx oynatamıyor... bu tarz videoları oynatabilen player ların fiyatları dudak uçuklatacak seviyede ve aslen benim fikrimce 1080p görüntü alamadıktan sora ben 720p gibi videolara hd diyemiyorum... ha dersenizki ben giderim en son teknoloji full hd 100cm nin üstünde bir lcd alırım yanınada hd uydu receiver ve hd player koyarım ozaman saygım sonsuz. ama elimizdeki kısıtlı maddi olanakları 720p gibi sadece göz boyayıcı hd ekranlara ve dudak uçuklatıcı hd playerlara vermeyelim. sırf adı hd olsun diye hd izlemeyelim. ha şukadarıda doğru ki, 720p bile gayet kaliteli görüntü sunuyor çoğumuz için. ancak bekleyelim ve görelim. ben hala 3 yıl önce 1.400 ytl verip aldığım Philips MX5700 home theater ıma yanıyorum. Divx bile oynatmıyor... Merak etmeyin nasıl bizamanlar evimizde analog receiver lar kullanırken milletin 1.000 lira para vererek aldığı digital receiver ları görüp imrendiğimiz günleri hatırlıyorsak, gün gelecek herkesin evinde hd tv ler olacak...
* VGA - 640 X 480
* SVGA - 800 X 600
Evlerimizde kullandığımız divx ve dvd ler bu aralıkta şuanda
* XGA - 1024 X 768
* QVGA - 1280 X 960 Bu tarz 720p tarzı çözünürlükteki videoları belli bir kesim evlerinde kullanıyor...
* SXGA+ - 1400 X 1050
* UXGA - 1600 X 1200
* QXGA - 2048 X 1536
* QSXGA+ - 2800 X 2100
* QUXGA - 3200 X 2400 Ama gün gelecek bu çözünürlükteki devasa kalitede videolarıda izleyebileceğiz...(yaklaşık 15 yıl içinde

)

TaL

20 Mart 2007; 10:38:34 

DVP3040 almaya karar vermişken bu kadar olumsuz yorumu görünce korktum açıkçası.

PCLabs Forumları
okan

20 Mart 2007; 13:08:08 

quote:

Orjinalden alıntı: TaL

DVP3040 almaya karar vermişken bu kadar olumsuz yorumu görünce korktum açıkçası.

benim yorumlarım gayet olumlu hocam, eğer elindeki arşiv kaliteli dvd lere yazılmışsa emin ol hiçbir problemin olmaz

TaL

20 Mart 2007; 13:49:11 

Valla divx'lerim çok da kaliteli dvd'lerdedir diyemem. Ancak benim için önemli olan kopya DVD'leri rahat okuması aslında. Bu konuda çok başım ağrımaz sanırım?

PCLabs Forumları
KaRgAKaRA

20 Mart 2007; 14:49:15 

upscale olayına inanmayınız divx kullanıyoruz, yaşasın özgür datalar. Efem bütün sistemleri en kalite son moda yaptıktan sonra divx olmaz, alın 3040 dvdnizi yada kiss divx playerların en son modeline bakın onu alın derim hd divx olayı var, benim için iki arası yok playerlar arasında, özgürleştirilmiş pazarlanmamış data kullanıcısıyım, korsan satışa da karşıyım bedavadan yanayım. Ha bazı arkadaşlar korsanda iyidir derler birşey demem, çünkü korsan ne iyidir nede kötü. Sadece ucuz talep e cvp veremeyen tekelcilik oynayan vergili firmalara, vergi vermeyen pazar açığını kapatan satıcılar tarafından, oluşan pazar açığı dolduruluyor. Bu insan sorunu değil son derece basit bir sistem sorunudur, insan (bizkişiler) sistemden etkilenir. Serbest piyasa sonucudur. Bu gün doktorlardan tutun bir ton esnaf kişiler eczacılar memurdan az vergi veriyolar. Toplumca dolandırıcıyız yani zaten serbest piyasa ekonomisi ile vergi uyuşmaz ara yollar çıkar bolca. Ben yine de korsana karşıyım ama tekelci zibidileri de sevmiyorum korsancılığın öbür ucu sonuçta, kendileri olmasa korsan olmayacak, aslında korsanı yaratan kendileri, yani sistem. Bedava ya indiriyor izliyorum pazara ortak değilim pazar dışıyım .(haa yaptığım ne iyidir ne kötü hatta bir referansım bile yok bu konuda) Akıllı firma ne yapıyor divx player yapıyor, geleceğe oynuyor, yeni pazar alanı oluşturuyor onlarında yaptığı ne iyi ne kötü kar için yapıyor zibidiler, aslolan tek şey kardır aslında bizim hayatımızda uzun bir reklam kuşağı anlayacağınız. Neysem konuyu açma niyetim komponent kablo alma niyetimdeyimdir. Nhttp://www.teknosa.com.tr/Cultures/tr-TR/Products/urundetay.htm?CS_ProductID=110270768&CS_Category=_SBFAD_697_3&CS_Catalog=_ses_ve_goruntu&T_Category=_KABLOLAR697
bu linkteki kablo 16 milyon şaştım kaldım 40 milyonlardan bahsedilirken. Nasıldır iyimidir dersiniz. Divx lerimizi canlandırır cilalarmı, buda özellikleri

PHILIPS SWV2126/10 1,5 M COMPONENT VIDEO KABLO

Ekipmanlarınız arasında video sinyallerinin aktarılması için mükemmel bir bağlantı sağlamak için Philips SWV2126/10 1,5 m. Component Video Kabloya güvenebilirsiniz.

Daha iyi bir görüntü kalitesinin keyfini çıkarın

* Güvenilir temas için nikel kaplama konektörler
* Kaliteli bir yapıyla tasarlanmıştır

Uzun ömrün keyfini çıkarın

* Güvenli bağlantılar için kalıplı fiş
* Uzun ömür için esnek PVC kılıf
* Uzun ömür için kauçuk gerilim önleyici

Kolay kurulum

* Anında algılama için renk kodlu konektörler
* Kolay tutuş için kaymaz ergonomik tasarım

burda da butür kabloların tartışıldığı konuyu arkadaşımızın zenginleştirdiği bir topik bulunmakta ilgilenenler baksınlar.
ben alacam muhtemelen bu kabloyu.

TaL

20 Mart 2007; 19:46:54 

Az önce teknosa, radioshack, bimeks ve carrefouru dolaştım, maalesef 3040 hiçbir yerde yok. Bulsam alacaktım ama yok :( Onun yerine carrefour'un kendi içinde philips 5140 diye bir cihaz gördüm. BU nasıldır sizce? Kullanan var mı?

PCLabs Forumları
KaRgAKaRA

20 Mart 2007; 21:53:36 

aynısıdır mediatek çiplidir fazladan firmware update yapılabilitesi vardır. Eskiden 3040 larında vardı şimdi çipi değişti zoran oldu. Biraz okuyunuz iki sayfa öncesinde verildi bunlar açıklamalar mevcut. Ben bimden aldım 3040 ımı pek ucuz ve bi okadar sağlam çıktı. Sanırım kalkar yakında piyasadan daha ucuzlama şansı yok. Bu açıdan en ucuz ve kaliteli bir markayı almanızda fayda var. Yeni teknolojiye geçişte cepten para az çıkar. Bilgisayar gibi oldu bu meretler. Eskiden alırdın bir vhs tvnin altında dibine kadar kullanırdın, alırkende en pahalısı en güseli şekillisi ossun isterdin. Şimdi stratejiyi bilgisayarlar gibi kurmak lazım.zamanında 2000 dolar harcayıp pentium 3 500 yapanları bilirim ben, oysa benim gibi ikiye ayırsaydı bütçeyi elinde şu an p4 1.6 olacaktı. Bu da onun gibi bişey komponentin zamanı geçiyor ama yeni teknolojide pahalı. Geçiyor derken 3 yıl temiz gider. Çoğu hd alette component çıkış var hdmi bilem koymamış. Ps3 te de yokmuş sanırsam mış mış olabilirde ama ben yok diye hatırlıyorum oraya veriyorum oyumu. Yani yenilere hdmi iyice yerleşmeden almayınız sabrediniz.Hd ready Hd full geyikleri var birde, yazıktır 6 milyarlık aletin fiyatı yarı yarıya düştü Hd fuller türeyince.Eh gerçek Hd Hd fulldür gerisi yalandır diyorum ben. O açıdan 70 ekran 1080i Hd ready tüplü tv+component çıkışlı divx player+ yerleşiminize uyumlu bir ses sistemi optimal çözümdür diyorum. Ekran küçük gelirse salona bilemem benim salon küçük. Her optimizasyon probleminde bir kısıt olur, benim kısıtımda 30 metrekare, harcanacak parada 1000ytl tv+129 ytl divx player+15 ytl component kablo+169 ytl creative i-trigue 3400=1313 ses sistemi esnektir 400 450 verilebilir ama verilmese daha iyi olur kanımca dediğim gibi optik girişli coaxial girişli hoparlölerde düşecek, ben 400 lirayı i-trigue serisinin 5+1 ine veririm beğendim açıkçası sesini(bu serideki teknolojide stereo çıkıştan gerçek 5+1 aldıklarını iddia ediyorlar, olabilir sinyal işlemeden ve data toplamadan anlarım baya ama hoparlörde nasıl olur hiç bakmadım,sanayi işleri benim anladıklarım dijital ve analog filtreler vardır lowpast highpast bandpast tipleri genelde hepsi anfi gibi bir tek sistemin içinde bulunur kullanacağınız veriyi alır gerisini atar,bu filtreler nekadar kaliteliyse sesinde kalitesi artar çünkü nekadar filtrelesenizde birkısım frekans aralığında kaçak verirsiniz parazit yapar bu kaçaklar mantıksal olarak atıyorum) optikler ucuzlayınca bunuda bilgisayara taşırdım yada başka bişi yapardım . Kullandığım hertürlü dvd markasını okudu ama bu konuda üç dört çeşit kullandım diyebilirim kalitesizleride okuyor merak eden varsa.

x-side

21 Mart 2007; 15:47:46 

slm bende philips 3040 dvd-divx player var onunarkadaki digital out coaxianal çıkış ne işe yarıyo ben ev sinema sistemei hoparlörü alıcamda bu dvd ile her hoparlarden farklı ses alabilirmiyim(mesela merkezden su sesi,arka sağ hoparlörden silah sesi yani ayrı ayrı gelirmi yoksa sadece stereomu olur ) yani 5.1 olurmu cevap verirseniz sevinirim

lütfen cevap verinn

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi x-side -- 22 Mart 2007; 17:42:42 >

conte81

21 Mart 2007; 20:11:15