|
guest olmakistemiyom -> Cevap: LG LH- T7652SA EV SINEMA SISTEMI (10 Ocak 2008; 11:14:57)
|
SayDenet aynı ürünü ben de yaklaşık 6-7 aydır kullanıyorum. Ben TV ile alet arasındaki bağlantıyı scart ile değil de S-video kablosu ile yaptım. Şu an için tüplü TV kullandığım için görüntü kaybı farkedilmiyor. TV'nin sesini de, TV'de bulunan 3,5 mm lik kulaklık çıkışını (diğer ucu iki erkek) aletin arkasındaki ses girişine bağlayarak yaptım. aynı olayı sen de dizüstü bilgisarın ses çıkışını aletin artasında bulunan iki adet (sağ ve sol diye iki adet) ses girişine bağlayarak yapabilirsin. bu arada forumu ben daha yeni okudum. bu aleti kötüleyen arkadaşların yazılarını okuyunca da bilinçsizce, sadece ön yargılarımız ile nasıl önümüze gelen herşeyi eleştiren bir millet olduğumu yine anladım. ben bu aleti 500 YTL'ye ayak hediyeleri ile birlikte almıştım(vogel's VLS120 marka ayaklar). ben aldıktan bir hafta sonra ayak hediyesiyle birlikte 549'a falan çıktı. muhtemelen adamlar da zarar edeceklerini anladılar çünkü, size verdikleri ayaklıklar nasıldı bilmiyoruma ama benim aldığım ayaklığın internetten falan fiyatına baktım geçen sene 120 YTL değerindeydi, hatat şimdi yetkili satıcısının sitesinde 95 EUR fiyatı var. ilk başlarda PHILIPS HTS311512 modelina bakıyordum. açıkçası HDMI bağlantı şekli cezbetmişti. ama bir mağzada iki ürünü de test etme şansım olmuştu. aynı cd den aynı MP3'ü taktık. önce philips'e taktık cd'yi. cd'yi okuması biraz uzun sürmüştü. biraz norlam seste bas ve tizleri dinledikten sonra, yüksek sesde deneme yaptık. ama sonuç felaketti. tam ahtırlamıyorum ama 30 kademe ses vardı (çok da önemli değil), son seste alet acı çekiyor gibiydi. hemen kıstık sesi. mazallah elimide falan kalır diye korktuk açıkçası. sonra LG'ye taktık. CD'yi daha hızlı okudu ve hemen parçaları çalmaya geçebildik. iki aletinde kumadası yoktu o yüzden standart ses ayarlarını kullandık. sonra LG'de de önce kısık seste kaliteyi denedik. açıkçası bas ve tizler daha temiz geliyordu. son sesteki durumu hiç anlatmayayım isterseniz. hiç bir bozulma olmadı ver tüm mağaza müzük sesi ile inledi. insanları rahatsız etmemek içinde kıstık tabi hemen. bende hemen aldım bir tane.. alette 40 kademe ses seviyesi var. ben xts pro normal konumunda kullanıyorum. bu tv seyrederken arka hoparlörlerden de sterio ses gelmesini sağlıyor. aynı zamanda basları da kuvvetlendiriyor. evde açıkçası 10. kademeyi geçemiyorum. sadece mp3 yada track parça dinlemek istediğimde de 14-15. seviyeden sonra vitrinin camları sallanmaya başlıyor. 40'ı bir kez gördü alet evde. onda da kapı pencere oynuyordu, komşular evi basmasın diye geri kıstım. ama hiç bir bozulma olmadı. önceki sayfalarda bir kişi başka bir başlığı kaynak gösterip, LG sesten anlamaz demiş ama orada ürünü eleştirip, başka bir marka ürün alan arkadaş, hoparlörlerin ayrı ayrı ses ayarlarının yapılabildiğini daha öğrenemeden aleti boşu boşuna değiştirmiş. birde genelde insanlar altyazıların açılabilmesi için film adı ile anı olması gerektiğini yazmış. böyel bir durum söz konusu değil. eğer aletin otomatik olarak almgılamsını istiyorsanız bu şekilde olmalı ama liste konumundayken önce altyazı üstüne gelip "enter" tuşuna bazınca sağ üste "Subtitle On" yazısı çıkıyor. sonra da filmi açıyorsunuz. ben bu şekilde alakasız altyazıları bile açabiliyorum [:D] bir de tv seyrederken isterseniz XTS Normal modda, arka hoparlörlerin sesini biraz daha açarak daha tatlı bir ses alabilirsiniz. içindeki kullanma kitapçığında neyin nasıl yapıldığı yazıyor. eğer kitapçığınız yoksa lg'nin sitesinden manuels'dan indirebilirsiniz... hep merak etmişimdir, ben orta seviye bir aletle bile evde 15. seviyeleri geçemezken insanlar pro aletler kurup evlerinde nasıl dinliyor. açıkçası benim bir komşum bu şekilde evinde müzik dinlesi ya da film seyretsin, direk polis ile kapıya dayanırım. seste insanlar ne bekliyor? neyse işte sonuç olarak fiyat performans konusunda başka markalara hiç bakmayın. ama HDMI bağlantılı birşeyler almak isterseniz de bu aletin bir üstü var. biraz daha para verip onu alabilirsiniz ama component bağlantılar ile de görüntü kalitesi tatmin edebilir.
|
|
|
|